פטיפון - רעש רקע

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
הפטיפון שלי לא היה ממש בשימוש במשך כשנתיים. לאחרונה רכשתי מחט חדשה של SHURE באיזה 900 ש"ח וגם רצועה במקום זו שנמתחה וגרמה לזיוף (זהו פטיפון פשוט יחסית). קיוויתי להנות מאוסף תקליטי. מגבר ה- AV שלי הוא של אונקיו עם כניסה לפטיפון.
בגלל אילוצים, אני לא יכול למקם את הפטיפון שלי (בן שלושים שנה הילד...) בצמוד למגבר. לכן קניתי כבל RCA מאריך.לאחר חיבור המאריך נשמע זמזום מעצבן בכל פעם שאני מעט מגביר את הווליום, שמטריד אותי מאוד. הזמזום לא קיים כאשר הכבל שיוצא מהפטיפון מתחבר ישירות למגבר, ללא כבל מאריך "מתווך".
הלכתי למעבדה בכפר סבא ושם החליפו את הכבל הקיים לכבל ארוך יותר של כ- 2.5 מ' וגם הותקן כבר כבל GND שלא היה קודם. לצערי, זה לא פתר את הבעיה. יש רעש, וכנראה שכבל ה- GND בכלל מיותר בפטיפון שלי מאחר והוא לא עוזר בכלום. מה עושים? האם לא ניתן לחבר כבל ארוך?
אשמח לכל עצה או רעיון, ואולי הפנייתי למומחה בתחום שיתקתן את הבעיה.
תודה לכולם. לילה טוב.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

חוט ה-GND מחוייב המציאות, הבעייה אצלך שהאונקיו לא מוארק, וככל הנראה יש לך שם כבלים או לווין שיוצרים ground loop

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

תודה.
יש פיתרון לעניין? כיצד מאריקים את האונקיו? מה לגבי ה- Groung loop?
אגב, הפטיפון עבד ללא רעש כל עוד חיברתי אותו ישירות לאונקיו עם כבל קצר.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #4 

אני יודע מניסיון במחרשה הפרטית שלי שהארכת הכבל גורמת לרעש רקע, לפני כמה חודשים החלפתי את הכבלים של הפטיפון שלי ורציתי כבלים ארוכים יותר וכשחיברתי את הארוכים רעש הרקע עלה, וכאשר קיצרתי אותם הרעש ירד משמעותית.
עדיף שתנסה לחבר באופן ישיר ללא מאריך.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #5 

גם לי היה בעבר מקרה של פטיפון שזימזם כל אימת שהארכתי את הכבלים המקוריים שלו... מעניין ומוזר, לא הצלחתי לעלות אז על מקור הבעיה (אז חיברתי אותו ללא הארכות...).

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה לכם על ההתייחסות ועל השיתוף בבעיה.
אני הלכתי צעד קדימה ונתתי לטכנאי להחליף לי את הכבלים הקצרים שהיו בפטיפון בכבלים ארוכים של כ- 2.5 מ'. ז.א. הלחמות ישירות מהפטיפון. הוא אמר שאם הוא יוסיף לפטיפון גם הארקה שלא היתה לו - זה יפתור בסבירות גבוהה את הבעיה.
לצערי, הבעיה קיימת, אם כי היא פחותה מתופעת הרעש שהיתה עם הארכות באמצעות מחברים / בננות. אני בינתיים משתדל ללמוד לחיות עם זה, כי אין לי הרבה ברירות.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #7 

הטעות היא מלכתחילה להלחים כבלים ארוכים. אם הוא היה מלחים לך כבלים קצרים יותר אז היית מרגיש בשיפור רציני.

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

נכון מאוד,
אלא שאז לא הייתי יכול לחבר פיזית את הפטיפון למערכת. אלא אם כן הייתי נכנס לעימות חזיתי באשתי. עם כל אהבתי למוסיקה, אני עדיין לא שם.... :P

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #9 

איזה כבל בדיוק הלחמת ?
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

masterfit פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

קניתי כבל RCA (פשוט) מאריך לכבל שיצא מהפטיפון שלי. חיברתי למגבר שלי ושמעתי רעש שלא היה אם חיברתי את הפטיפון ישירות למגבר.
מסרתי לטכנאי שלקח את הכבל המאריך (שהוא כבל באורך של כ- 2.5 מ') וחיבר / הלחים אותו ישירות לפטיפון במקום הכבל המקורי והישן. על הדרך הוא גם הוציא כבל הארקה שלא היה קודם. זה לא בדיוק עזר ונותר רעש רקע מעצבן.

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אני ממשיך את השירשור הישן הזה עם שאלה באותו נושא

שליחה #11 

ברשותי פטיפון DUAL דגם 606 (הנעה ישירה) שלא עבד זמן רב. חיברתי אותו למערכת, והוא עובד היטב למעט דבר אחד שקצת מפריע - הוא מייצר יחסית הרבה רעש רקע שנשמע כמו המהום בתדר נמוך (נדמה לי שזה נקרא RUMBLE), שכמובן גובר יחד עם הווליום. 2 פטיפונים אחרים שחיברתי לאותה מערכת היו שקטים בהרבה. הכבלים המקוריים שלו שלמים, כולל הארקה, אבל הקונקטורים - 2 ה-RCA - חלודים. האם יתכן שהחלודה גורמת לרעש הזה?
דבר מעניין נוסף הוא שכתוב עליו מאחורה 115V - 60HZ כלומר שהוא כביכול נועד למתח אמריקאי, אבל משום מה הוא עובד על המתח שלנו ללא שנאי (שמו לו רק מתאם לשקע, כי יש לו תקע אמריקאי). מזה אני מסיק שמישהו פעם החליף את השנאי הפנימי שלו, או בארץ או באמריקה אם שם הוא נרכש במקור. בכל אופן, אם נעשה טיפול כלשהו בשנאי, האם זה יכול לגרום לרעש האמור לעיל או שאין קשר? לי נראה שאין קשר, כי הרעש הזה קשור כנראה רק למסלול הראש, הכבלים שרצים בתוך הזרוע ואלה שיוצאים מהפטיפון החוצה. אבל אשמח להארות אם יש.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #12 

dragon,

בדוק אם הרעש קיים גם אם הפלטה מסתובבת והמחט אינה מונחת על תקליט.
לתשובתך יש משמעות להמשך.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

כן, הרעש נשמע גם בלי שתקליט מתנגן.

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #14 

כשפטיפון לא מחובר לחשמל - הרעש נשאר?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #15 

אם כך הרעש שאתה שומע הוא לא RUMBLE אלא HUM.
תנסה לחבר חוט הארקה מהפטפון (בורג אדמה ייעודי) אל ההארקה של הפונו סטייג' (בורג הארקה ייעודי). זה עשוי לפתור את הבעיה. אם יש חוט הארקה מגשר בין הפטפון לפונו סטייג' אז תנתק אותו כי לפעמים זה עובד גם הפוך.
דבר נוסף - בדוק את חיבורי ה-RCA שעל הפנל האחורי בפטפון, ייתכן שהחוטים למינוס מנותקים.
האם הרעש זהה בשני הערוצים?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

chalmh כתב:אם כך הרעש שאתה שומע הוא לא RUMBLE אלא HUM.
תנסה לחבר חוט הארקה מהפטפון (בורג אדמה ייעודי) אל ההארקה של הפונו סטייג' (בורג הארקה ייעודי). זה עשוי לפתור את הבעיה. אם יש חוט הארקה מגשר בין הפטפון לפונו סטייג' אז תנתק אותו כי לפעמים זה עובד גם הפוך.
דבר נוסף - בדוק את חיבורי ה-RCA שעל הפנל האחורי בפטפון, ייתכן שהחוטים למינוס מנותקים.
האם הרעש זהה בשני הערוצים?
...
התופעה קורה כאשר כבר כבל הארקה מקורי מחובר, כפי שכתבתי בשאלתי המקורית. אנסה לנתק כפי שאתה מציע, אבל זה נשמע רעיון מוזר מאד.
על הפנל האחורי בפטיפון אין חיבורי RCA, כי הכבלים שלו יוצאים ישירות מבפנים (מן הסתם הם מולחמים שם לאיזה לוח). עדיין לא מצאתי דרך לפתוח אותו ולראות מה קורה בפנים, וזה גם דבר מוזר. מלמטה על הבסיס אין ברגים, וגם את החלק העליון (זה חלק "צף" כזה עם 3 ברגי נעילה אבל הם לא פותחים אותו לגמרי) אני לא מצליח לשלוף כך שלא ברור לי איך פותחים אותו, אבל אמצא את הדרך מתישהוא.

sergeit
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 440
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #17 

תבדוק עם טסטר את כל המגעים בין הפינים של הראש ל-" בננות" בסוף הכבל. יכול להיות שבאיזה מקום "+" מחובר ל "-"

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”