כרונולוגיה של תסכול ידוע מראש...
-
uris
- מורעל האתר

- תגובות: 6784
- שם מלא: אורי שמאי
- נתן תודות: 78 פעמים
- קיבל תודות: 243 פעמים
רציתי לשתף אותכם בתיסכול ידוע ....אני כמו רבים מהחברים פה רוכשים מוצרים לעיתים יקרים ובקדמת הטכנולוגיה ...הבעיה היא שחודש/חודשיים אחרי קנית כבר יש מוצאים מתקדמים יותר עם פיצ'רים חדשים...ואם כל הבית שלך מלא בשיא הטכנולוגיה אחרי שנה/שנתיים הוא כבר ממש מיושן... ממש תסכול!!!(אולי פחות לבעלי הממון שבנינו , אבל בהחלט מתסכל .
מה דעתכם ?
מה דעתכם ?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78765
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
זה נכון בכל תחום, אבל זה נכון יותר בתחומים הטכנולוגיים שבהם מי שהוא על ה-BLEEDING EDGE צריך לחדש כל הזמן בשביל להישאר שם...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אתה חייב להבין שאותה קידמה שמבאסת אותך עם הקנייה היא אותה קידמה שתביא מוצר טוב יותר עבורך. היא אותה אחת שביאסה מישהו אחר כשקנית את הדגם שלך שבועיים אחריו, רק ששלך יותר משוכלל...
אי אפשר לקנות את המחשב הכי מתקדם, מחר ייצא אחד יותר טוב.
אי אפשר לקנות את המסך הכי טוב, עוד רבעון כבר יכריזו על הבא אחריו...
אי אפשר לקנות מוצרי אלקטרוניקה באופן כללי בלי להתבאס, הדרך שלי להתמודד (עד הקנייה אני מתיש את כולם מסביבי
) היא להגיד - זה הכי טוב שהיה כשקניתי ושהייתי יכול להרשות לעצמי. סגור עם עצמך את זה ותהיה אמיתי, תאמין לי שתרגיש יותר טוב. עוד דרך היא מיצוי טוטאלי של המוצר שיש לך בבית. לדוגמא: הסוני 3 שלי בבית - כל יום כמעט אני מרחיב עוד שימושיות: מזרימדיה, דמואים, התקשרות עם חברים באון ליין, התעדכנות ועוד.
בכל אופן - מבין אותך.
אי אפשר לקנות את המחשב הכי מתקדם, מחר ייצא אחד יותר טוב.
אי אפשר לקנות את המסך הכי טוב, עוד רבעון כבר יכריזו על הבא אחריו...
אי אפשר לקנות מוצרי אלקטרוניקה באופן כללי בלי להתבאס, הדרך שלי להתמודד (עד הקנייה אני מתיש את כולם מסביבי
בכל אופן - מבין אותך.
Vocare Ad Regnum
uris,
הבעיה כמובן שנראה שאתה לא מתעניין כל כך בהנאה שאתה מפיק מהמוצרים, אלא יותר, בכמה המוצר שלך חדיש, יחסית למה שיש בשוק. אם אני צודק, אז נגזר גורלך לסבול
עיצה קטנה: כדי לנסות ולהיגמל + לחסוך קצת כסף, אל תקנה מלכתחילה את שיא הטכנולוגיה. קנה תמיד טכנולוגיה של שנה-שנתיים אחורה. (אותה טכנולוגיה שרק לפני שנה הייתה שיא החידוש, לא ממש פרהיסטוריה). ככה מראש אתה כבר יודע שאתה לא בשיא ונמנע מהתסכול.
זה כמו שלקנות רכב עם כמה שריטות ודפיקות קלות, מונע ממך את הבעאסה, של מי שמחפש אוטו "מושלם" ואח"כ האוטו נשרט. והרי אותו אחד שקנה אוטו מושלם, לא באמת קיבל חווית נסיעה משופרת.
הבעיה כמובן שנראה שאתה לא מתעניין כל כך בהנאה שאתה מפיק מהמוצרים, אלא יותר, בכמה המוצר שלך חדיש, יחסית למה שיש בשוק. אם אני צודק, אז נגזר גורלך לסבול
עיצה קטנה: כדי לנסות ולהיגמל + לחסוך קצת כסף, אל תקנה מלכתחילה את שיא הטכנולוגיה. קנה תמיד טכנולוגיה של שנה-שנתיים אחורה. (אותה טכנולוגיה שרק לפני שנה הייתה שיא החידוש, לא ממש פרהיסטוריה). ככה מראש אתה כבר יודע שאתה לא בשיא ונמנע מהתסכול.
זה כמו שלקנות רכב עם כמה שריטות ודפיקות קלות, מונע ממך את הבעאסה, של מי שמחפש אוטו "מושלם" ואח"כ האוטו נשרט. והרי אותו אחד שקנה אוטו מושלם, לא באמת קיבל חווית נסיעה משופרת.
משה
-
uris
- מורעל האתר

מסכים לחלוטין לגבי העיצה השניה ...
לגבי הראשונה דווקא לא ...כל מוצר שאני קונה אני סוחט אותו עד הסוף ובמשך כמה לילות (רק כדי לגלות שחבל שאין את זה ...והיה נחמד אם הוא היה עושה גם את זה....) ואז אחרי כמה חודשים מגיע מוצר שעוה הכל (לא יעזור לקנות אותו כי זה גלגל ...
אבל זה סתם שרשור פילוספי אני לא באמת מתלונן ... צרות של "עשירים"
לגבי הראשונה דווקא לא ...כל מוצר שאני קונה אני סוחט אותו עד הסוף ובמשך כמה לילות (רק כדי לגלות שחבל שאין את זה ...והיה נחמד אם הוא היה עושה גם את זה....) ואז אחרי כמה חודשים מגיע מוצר שעוה הכל (לא יעזור לקנות אותו כי זה גלגל ...
אבל זה סתם שרשור פילוספי אני לא באמת מתלונן ... צרות של "עשירים"
-
uris
- מורעל האתר

אני לא יודע מאיתך אבל אנחנו במשפחה מסתדרים עם המיקרוגל שקנינו מלפני 15 שנה ועם המכונת כביסה שקנינו לפני 12 שנה. הטכנולוגיה לא השתנה זה אנחנו מעלים לעצמנו את הדרישות כמו שפעם היו רק מכוניות עם הילוכים ידניים והיום מייבאים רק מכוניות עם תיבות חצי אוטומטיות [רובוטיות=DSG]/אוטומטיות מלאות וכו'. סתם אנקונדטה באנגליה עדיין נוהגים עם תיבות הילוכים ידניות.
בכלל מישהו ראה היום ערוץ 1?התחילה תוכנית "טסט ראשון" מגזין רכב חדש...
בכלל מישהו ראה היום ערוץ 1?התחילה תוכנית "טסט ראשון" מגזין רכב חדש...
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
תנסה לשכור מכונית באיטליה עם גיר אוטומטי (עזוב שתרבות הנהיגה שלהם היא מושא לקנאה), יסתכלו עליך כמו על מטורף. חברים שלנו התלוננו שלא מצאו מכונית להשכרה עם אוטומט... אפרופו מכונות כביסה, אותו סיפור אצל ההורים.הטכנולוגיה לא השתנה זה אנחנו מעלים לעצמנו את הדרישות כמו שפעם היו רק מכוניות עם הילוכים ידניים והיום מייבאים רק מכוניות עם תיבות חצי אוטומטיות [רובוטיות=DSG]/אוטומטיות מלאות וכו'. סתם אנקונדטה באנגליה עדיין נוהגים עם תיבות הילוכים ידניות....
Vocare Ad Regnum
את האמת הרצון הזה שצריך לקנות כדי להתעדכן בכל חצי שנה מיותרת ואפילו במצב הכלכלי, לדעתי צריך להפסיק ולהשתמש במשהו ישן עד שהוא גווע, הרי עדיין יש תקליטים מוויניל ומערכות סטיראו גדולות.
אני מעדיף לקנות משהו שעדכני וזמין לכולם כמו: מסך HDmi במקום fullHD מאחר ועדיין שום חברה [יס או הוט] לא נותנת בחינם את השידורים שלה בHD. גם אנחנו לא צורכי תכנים בHD אז בכלל.
עדיף להישאר עם הטלויזיה ה-CRT הישנה ולחכות שהבורא יקח את נישמתה.
בנוגע לאיטליה, תרבות הנהיגה או בכל התרבות המוטורית שלהם שונה לחלוטין, אם לא היו לנו מלחמות היינו מהר מאוד מוצאים את עצמנו כמו הם.
אני מעדיף לקנות משהו שעדכני וזמין לכולם כמו: מסך HDmi במקום fullHD מאחר ועדיין שום חברה [יס או הוט] לא נותנת בחינם את השידורים שלה בHD. גם אנחנו לא צורכי תכנים בHD אז בכלל.
עדיף להישאר עם הטלויזיה ה-CRT הישנה ולחכות שהבורא יקח את נישמתה.
בנוגע לאיטליה, תרבות הנהיגה או בכל התרבות המוטורית שלהם שונה לחלוטין, אם לא היו לנו מלחמות היינו מהר מאוד מוצאים את עצמנו כמו הם.
הדוגמא של הילוכים ידניים ואוטומטיים לא ממש מתאימה לנושא, כי לא מדובר באיזה התקדמות טכנולוגית (אלא אם כן אנחנו הולכים איזה 70 שנה אחורה).
מסיבות לא ברורות זה נהפך לנורמה בארה"ב כבר בשנות ה50, בעוד שבאירופה זה לא תפס אף פעם ונחשב פיצ'ר שנועד לנהגים עם מוגבלויות או לנהגים מקצועיים (כמו נהגי מוניות) .
מסיבות לא ברורות זה נהפך לנורמה בארה"ב כבר בשנות ה50, בעוד שבאירופה זה לא תפס אף פעם ונחשב פיצ'ר שנועד לנהגים עם מוגבלויות או לנהגים מקצועיים (כמו נהגי מוניות) .
משה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא סתם יש איזשהו רנסנס לכל הנושא של וינטאג' - יותר ויותר אנשים מגלים שכל הנהירה הזו אחרי חידושים טכנולוגיים בתחום האודיו (ואני לא מתייחס לגאדג'טים), היא בעיקרה זריית חול בעיני הצרכנים ודרך להמשיך למצוץ מהם עוד ועוד מזומנים