כרטיס קול שרכשתי, החלטה טובה או נפילה?
טוב אנשים אז ככה.... אני חדש כאן בפורום קודם כל, אז נעים מאוד אני Serfy.
היום 25/3 הייתה לי התלבטות בין כמה כרטיסי קול:
1. EMU 1212 ב1650
2. X-fi pro elite ב650 ביד 2, מבנאדם.
3. esi juli ב800
4. personus חיצוני ב1390
השימוש שלי לכרטיס קול הוא שמיעה נטו. אבל אני חיפשתי את הכרטיס קול שבו אני אשמע הכי טוב! לכולם יש 192KHZ ו24bit. בחרתי בסוף בJULI המוכר הסביר לי שזה הכרטיס שהכי מתאים לי, ושאני מבזבז סתם כסף בשביל תכונות שאני לא צריך בשני הכרטיסים האחרים. כי אני לא משתמש בהם להקלטה.
האם לפי דעתכם עשיתי בחירה נכונה? בשביל להשתמש בכרטיס קול למטרת משחקים,סרטים, ומוזיקה.
הרכבתי את הכרטיס כך שיציאות הRCA יהיו כלפי חוץ וחיברתי רמקולים בחיבורי אדום-לבן של טלוויזיה. הסאונד שלהם נשמע לי לא משהו [אופס...] יכול להיות שאני לא מבין בטיב הצליל כי אני הרי לא מתעסק בזה בחיי היום יום ואין לי אוזניים מקצועיות. כמו-כן אציין שהכרטיס קול שיושב לי על הלוח אם הוא SOUNDMAX HD AUDIO אני לא רואה הבדל משמעותי בן הג'ולי לסאונד-מקס.
הייתכן?
היום 25/3 הייתה לי התלבטות בין כמה כרטיסי קול:
1. EMU 1212 ב1650
2. X-fi pro elite ב650 ביד 2, מבנאדם.
3. esi juli ב800
4. personus חיצוני ב1390
השימוש שלי לכרטיס קול הוא שמיעה נטו. אבל אני חיפשתי את הכרטיס קול שבו אני אשמע הכי טוב! לכולם יש 192KHZ ו24bit. בחרתי בסוף בJULI המוכר הסביר לי שזה הכרטיס שהכי מתאים לי, ושאני מבזבז סתם כסף בשביל תכונות שאני לא צריך בשני הכרטיסים האחרים. כי אני לא משתמש בהם להקלטה.
האם לפי דעתכם עשיתי בחירה נכונה? בשביל להשתמש בכרטיס קול למטרת משחקים,סרטים, ומוזיקה.
הרכבתי את הכרטיס כך שיציאות הRCA יהיו כלפי חוץ וחיברתי רמקולים בחיבורי אדום-לבן של טלוויזיה. הסאונד שלהם נשמע לי לא משהו [אופס...] יכול להיות שאני לא מבין בטיב הצליל כי אני הרי לא מתעסק בזה בחיי היום יום ואין לי אוזניים מקצועיות. כמו-כן אציין שהכרטיס קול שיושב לי על הלוח אם הוא SOUNDMAX HD AUDIO אני לא רואה הבדל משמעותי בן הג'ולי לסאונד-מקס.
הייתכן?
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
בד"כ נהוג לשאול לפני שקונים...
דווקא הכרטיס שבחרת הוא בעיקר להקלטות...4 כניסות אודיו... פל דופלקס...MIDI וכו'...
ואם אין לך אוזניים מקצועיות, מה זה משנה לך מה אתה קונה? ההבדלים הם כל כך דקים, ובעיקר תלויים במערכת הרמקולים והמגבר שלך.
בכל מקרה מהרשימה שלך הייתי הולך כל X-FI נותן תמורה הכי טובה למחיר. אחרי זה הייתי מוסיף את ASUS XONAR HDAV 1.3 כרטיס פצצה עם איכויות מעולות שישמש אותך גם לקולנוע ביתי איכותי ביותר (תמיכה בפורמטים סאונד-HD)
יש איזה בחור טוב בפורום (טלוש) שהוא מאסטר של סאונד בטח יעזור לך בזה..
אה, וברוך הבא לפורום!
אני בטוח שתלמד פה המון
דווקא הכרטיס שבחרת הוא בעיקר להקלטות...4 כניסות אודיו... פל דופלקס...MIDI וכו'...
ואם אין לך אוזניים מקצועיות, מה זה משנה לך מה אתה קונה? ההבדלים הם כל כך דקים, ובעיקר תלויים במערכת הרמקולים והמגבר שלך.
בכל מקרה מהרשימה שלך הייתי הולך כל X-FI נותן תמורה הכי טובה למחיר. אחרי זה הייתי מוסיף את ASUS XONAR HDAV 1.3 כרטיס פצצה עם איכויות מעולות שישמש אותך גם לקולנוע ביתי איכותי ביותר (תמיכה בפורמטים סאונד-HD)
אה, וברוך הבא לפורום!
אני בטוח שתלמד פה המון
עשית בהחלט החלטה לא רעה בנוגע לבחירת כרטיס הקול.
על מנת לנצל את הכרטיס כמו שצריך הסר את כל הדרייברים הקודמים הקיימים על המערכת והתקן את ההתקנים החדשים ביותר מאתר היצרן.
אני משאר לעצמי שאתה משתמש בחיבורים האנלוגיים של הכרטיס.
קודם כל! {זו דעתי בלבד}
* התקן את התוכנה FOOBAR.
* התקן את התוסף WASAPI אם אתה משתמש בויסטה והגדר אותו בתוכנה. אם אתה עם XP השתמש עם ASIO.
* בתוכנת ההגדרות של הכרטיס קול הגדר אותו ל- 24BIT/192KHZ או אותו דבר עם 48KHZ או 41...KHZ ותשמע מה נותן לך ביצועים טובים יותר מבחינת עומק הצליל וכמות הנתונים שאתה שומע.
הכרטיס שקנית משמעותית טוב יותר ממה שיש לך על הלוח אם. הלוח אם שלך מספק ליציאת ה- DAC (112dB) וזה לא נתון מצחיק כלל לאומת כרטיס הקול שלך שככל הנראה מספק עד כ-103DB מקסימום ונתון לרעשים סטטיים בתוך הלוח אם, לאומת זאת, הכרטיס בנוי טוב.
מאוד חשוב זה נושא ההגברה שאתה משתמש בה. אולי היא לא מסוגלת להפיק את מה שאתה מעוניין להפיק.?!
איזה ציוד יש לך? איזה סגנונות/שימושים? באיזה חלל?
נ.ב: STATICX, תודה, בחור טוב?? לא נראה לי
על מנת לנצל את הכרטיס כמו שצריך הסר את כל הדרייברים הקודמים הקיימים על המערכת והתקן את ההתקנים החדשים ביותר מאתר היצרן.
אני משאר לעצמי שאתה משתמש בחיבורים האנלוגיים של הכרטיס.
קודם כל! {זו דעתי בלבד}
* התקן את התוכנה FOOBAR.
* התקן את התוסף WASAPI אם אתה משתמש בויסטה והגדר אותו בתוכנה. אם אתה עם XP השתמש עם ASIO.
* בתוכנת ההגדרות של הכרטיס קול הגדר אותו ל- 24BIT/192KHZ או אותו דבר עם 48KHZ או 41...KHZ ותשמע מה נותן לך ביצועים טובים יותר מבחינת עומק הצליל וכמות הנתונים שאתה שומע.
הכרטיס שקנית משמעותית טוב יותר ממה שיש לך על הלוח אם. הלוח אם שלך מספק ליציאת ה- DAC (112dB) וזה לא נתון מצחיק כלל לאומת כרטיס הקול שלך שככל הנראה מספק עד כ-103DB מקסימום ונתון לרעשים סטטיים בתוך הלוח אם, לאומת זאת, הכרטיס בנוי טוב.
מאוד חשוב זה נושא ההגברה שאתה משתמש בה. אולי היא לא מסוגלת להפיק את מה שאתה מעוניין להפיק.?!
איזה ציוד יש לך? איזה סגנונות/שימושים? באיזה חלל?
נ.ב: STATICX, תודה, בחור טוב?? לא נראה לי
הכרטיס מתאים גם להקלטות אך לא בעיקר. את הנתונים האלו ניתן לראות לפי ה- ADC של הכרטיס שהם בדרך כלל מעט גבוהים יותר מה-DAC.staticx כתב:בד"כ נהוג לשאול לפני שקונים...
אה, וברוך הבא לפורום!![]()
אני בטוח שתלמד פה המון...
נכון, הHDAV הוא כרטיס טוב... אבל יש לו את הקטעים שלו.. הנה REVIEW קצר על הכרטיס.
http://www.dvhardware.net/article27745.html
וקצת השוואות בפועל:
http://www.elitebastards.com/cms/index. ... mitstart=4
גורם המשפיע יותר מהגברה כלשהי היא האוזניים שלנו. אני יכול לשמוע הבדלים בין כרטיסי קול שונים ברמקולים של 40שח אבל אתקשה לשמוע את ההבדלים במערכות מקצועיות יותר בגלל שהכרטיס קול/כלי הפענוח הופך להיות צוואר הבקבוק (נקודה למחשבה!).
הדרך הכי טובה להשוואת בין כרטיסי קול שונים הוא על מערכת נקייה שכל כרטיס קול נמצא על פלטפורמה שונה. ועם אוזניות בלבד!!! לשלב הראשוני, ועם מערכת עם סאב/וופר על מנת לשמוע את אופי הבאס של הצליל.
צריך לבחון את הכרטיס במערכת השמע שבה משתמשים. יכול להיות שהכרטיס שנקנה מצויין אבל לא יורגש הבדל עם הרמקולים הקיימים, או כפי ש-Dorisa מתאר דווקא הכרטיס החצי מקצועי נשמע פחות טוב.
היתרון התאורטי של ה-JULI@ מבחינתו חסר חשיבות.
Dorisa , עוד לא אמרת אם באילו רמקולים/מגבר אתה משתמש.
היתרון התאורטי של ה-JULI@ מבחינתו חסר חשיבות.
Dorisa , עוד לא אמרת אם באילו רמקולים/מגבר אתה משתמש.