איך יוצרים הבדל בין כבל ממותג לכבל זול - הרמאות חוגגת
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73333
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
חברת מונסטר היא חברה מאוד משונה. מצד אחד אי אפשר להתכחש לכך שהם מייצרים לפעמים מוצרים לא רעים בכלל. נכון שיש להם פספוסים ,כמו קונקטורי ה RCA הדפוקים שלהם שמסוגלים לתלוש שקעים מגב המכשירים, אבל רוב המוצרים שלהם הם די בסדר.
מצד שני הם משקיעים המון כסף - הרבה יותר ממה שהם משקיעים בהנדסה, ייצור ומו"פ - בכל מיני קומבינות עקומות כמו פרסומים שאין ביניהם שום קשר למציאות, מבחנים "השוואתיים" כמו הדוגמא הנ"ל, התנהגות בריונית ותביעות משפטיות קנטרניות המופנות כלפי כל חברה ועסק שהשם שלהם כולל את המילה מונסטר או שהם חוששים שהוא מתחרה בהם.
זו אחת החברת הפחות סימפטיות בתחום ואני כבר מזמן החלטתי להביע את דעתי עליה דרך הארנק שלי.
מצד שני הם משקיעים המון כסף - הרבה יותר ממה שהם משקיעים בהנדסה, ייצור ומו"פ - בכל מיני קומבינות עקומות כמו פרסומים שאין ביניהם שום קשר למציאות, מבחנים "השוואתיים" כמו הדוגמא הנ"ל, התנהגות בריונית ותביעות משפטיות קנטרניות המופנות כלפי כל חברה ועסק שהשם שלהם כולל את המילה מונסטר או שהם חוששים שהוא מתחרה בהם.
זו אחת החברת הפחות סימפטיות בתחום ואני כבר מזמן החלטתי להביע את דעתי עליה דרך הארנק שלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
האם הכוונה שעושים את הקומבינה רק דרך ביג בוקס בחו"ל או שזו הטקטיקה באופן כללי וביג בוקס היו חלק מזה ?
בנוגע לרשתות בארץ: ממש הפתעה, קנו סטוק של מותג X - הם יקדמו אותו, באורח פלא המסכים שלו ייראו טוב יותר מפנסוניק או פיוניר או LOWE או whatever. ברגע שהרווח גדול יותר על מוצר ספציפי עדיף למכור אותו, זה לא חדש. אבל אני כצרכן (כך גם אחנך את בני) אבדוק בציציות, אכנס לפורומים כמו שלנו ודומיהם ואקבל דיעות של מבינים שאינם משוחדים.
מונסטר איבדו אצלי עכשיו הרבה מאוד קרדיט, אני מאוד מקווה שזה תרגיל פרסומי מפגר של ביג בוקס בחו"ל ולא של מונסטר באופן כללי.
בנוגע לרשתות בארץ: ממש הפתעה, קנו סטוק של מותג X - הם יקדמו אותו, באורח פלא המסכים שלו ייראו טוב יותר מפנסוניק או פיוניר או LOWE או whatever. ברגע שהרווח גדול יותר על מוצר ספציפי עדיף למכור אותו, זה לא חדש. אבל אני כצרכן (כך גם אחנך את בני) אבדוק בציציות, אכנס לפורומים כמו שלנו ודומיהם ואקבל דיעות של מבינים שאינם משוחדים.
מונסטר איבדו אצלי עכשיו הרבה מאוד קרדיט, אני מאוד מקווה שזה תרגיל פרסומי מפגר של ביג בוקס בחו"ל ולא של מונסטר באופן כללי.
Vocare Ad Regnum
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לרוג'ר ראסל, מי שהיה אחד המהנדסים הראשיים של מקינטוש (שעליהם באמת אי אפשר להגיד שהם לא מבינים באודיו) יש אתר שבו הוא יורד מאוד חזק על יצרני הכבלים בכלל ועל מונסטר בפרט: http://www.roger-russell.com/wire/wire.htm#introduction
בוא נגיד שממה שאפשר לקרוא ניתן להבין שהטריקים האלו הם לא חדשים, לא התחילו עם כבלי ווידאו ולא מוגבלים לארץ מסויימת וכנראה שגם לא ליצרן ספציפי כלשהוא
דרך אגב, אחת הפעמים האחרונות שבהם הם ניסו לאיים בתביעה משפטית הם אכלו אותה די בגדול. החברה המאויימת הייתה blue jeans cables שבעליה היה בעברו עו"ד פטנטים והוא קרע להם את הצורה בפומבי. מאוד משעשע. http://www.bluejeanscable.com/legal/mcp/index.htm
בוא נגיד שממה שאפשר לקרוא ניתן להבין שהטריקים האלו הם לא חדשים, לא התחילו עם כבלי ווידאו ולא מוגבלים לארץ מסויימת וכנראה שגם לא ליצרן ספציפי כלשהוא
דרך אגב, אחת הפעמים האחרונות שבהם הם ניסו לאיים בתביעה משפטית הם אכלו אותה די בגדול. החברה המאויימת הייתה blue jeans cables שבעליה היה בעברו עו"ד פטנטים והוא קרע להם את הצורה בפומבי. מאוד משעשע. http://www.bluejeanscable.com/legal/mcp/index.htm
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
אני לא מבין גדול אבל הקומון-סנס אומר שכבל הוא כבל... אות הסאונד או התמונה לא "יודעת" על איזה כבל היא "רוכבת".
אני יודע שאני ארגיז כאן אנשים שחושבים שאם הם מוציאים אלפי שקלים על כבל מסוים הם ישמעו הבדל... אבל אני בטוח אם נעשה מבחן השמע בין כבלים מכל מיני סוגי, ביניהם גם חוטי חשמל מאופיס דיפו... הם לא ישימו לב להבדל.
במקום לשפוך כסף מיותר על כבל עדיף שתתרמו את ההפרש למחלקת הכוויות או הילדים של בית חולים זה או אחר.
יש אנשים שמשתמשים במילה "פלצנות" כדי לתאר התעסקות עם הרוח, האמנות או הנפש - הם טועים!!
ההגדרה של פלצנות היא "העדרת הכלום". ההתעסקות עם הכבלים היא ההגדרה של פלצנות... לדעתי.
אני יודע שאני ארגיז כאן אנשים שחושבים שאם הם מוציאים אלפי שקלים על כבל מסוים הם ישמעו הבדל... אבל אני בטוח אם נעשה מבחן השמע בין כבלים מכל מיני סוגי, ביניהם גם חוטי חשמל מאופיס דיפו... הם לא ישימו לב להבדל.
במקום לשפוך כסף מיותר על כבל עדיף שתתרמו את ההפרש למחלקת הכוויות או הילדים של בית חולים זה או אחר.
יש אנשים שמשתמשים במילה "פלצנות" כדי לתאר התעסקות עם הרוח, האמנות או הנפש - הם טועים!!
ההגדרה של פלצנות היא "העדרת הכלום". ההתעסקות עם הכבלים היא ההגדרה של פלצנות... לדעתי.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
- יוני_א
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 848
- שם מלא: יוני
- נתן תודות: 34 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
אוי, זה פשוט ענק. איזו שחיטהCatskinner כתב:דרך אגב, אחת הפעמים האחרונות שבהם הם ניסו לאיים בתביעה משפטית הם אכלו אותה די בגדול. החברה המאויימת הייתה blue jeans cables שבעליה היה בעברו עו"ד פטנטים והוא קרע להם את הצורה בפומבי. מאוד משעשע. http://www.bluejeanscable.com/legal/mcp/index.htm...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46390
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5079 פעמים
לחברה רזומה מרשים של תביעות, בינהם חברת ביגוד לילדים בשם MonsterVintage, תוכנית ה TV בשם Monster Garage, חברת דיסני על הסרט Monster Inc., חברת סודה, Chicago Bears על שימוש ב Nick עם אזכור Monster, חברת Boston Red Sox ועוד.
מאז הסיפור עם BJC, חברת Monster תבעה גם אתר מיני-גולף והגיעו לפשרה של תשלום של $100 לחודש על השימוש בשם Monster.
מאז הסיפור עם BJC, חברת Monster תבעה גם אתר מיני-גולף והגיעו לפשרה של תשלום של $100 לחודש על השימוש בשם Monster.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כפי שאמרתי: אחת החברות הפחות סימפטיות בענף והדרך שלי להביע מחאה זה פשוט לא לרכוש מוצרים שלהם.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

shapin,
אוומנם הם לא בגימור גבוה כמו של Monster, אבל בדוק את Blue Jeans Cable & Monoprice.
נ.ב
אני כבר רואה כיצד העורכי דין של Monster מחדדים חרבות עכשיו:
http://translate.google.com/translate?u ... n&ie=UTF-8
זה כרטיס SSD שהוצג היום.
אוומנם הם לא בגימור גבוה כמו של Monster, אבל בדוק את Blue Jeans Cable & Monoprice.
נ.ב
אני כבר רואה כיצד העורכי דין של Monster מחדדים חרבות עכשיו:
http://translate.google.com/translate?u ... n&ie=UTF-8
זה כרטיס SSD שהוצג היום.
אתה חבר וותיק, נכון?nadavck כתב:אני לא מבין גדול אבל הקומון-סנס אומר שכבל הוא כבל... אות הסאונד או התמונה לא "יודעת" על איזה כבל היא "רוכבת".
ההגדרה של פלצנות היא "העדרת הכלום". ההתעסקות עם הכבלים היא ההגדרה של פלצנות... לדעתי....
נו אז אתה בוודאי מכיר את הויכוח הנצחי הזה...
אומר לך את דעתי - אם יש לך אוזן ממוצעת + ומערכת באיכות טובה + ומעלה - תוכל לשמוע את ההבדל.
להערכתי יש לי שמיעה ממוצעת (אולי ממוצעת +), המערכת שלי ממוצעת+ גם כן (זוג רמקולי מדף קדמיים + מגבר בפחות מ 10K ש"ח, שניהם מתצוגה) ושומעים בוודאות הבדלים בין כבלים.
גם "ההנהלה" שמעה והתרשמה
ארז
- nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
היות ואני לא מבין, כפי שאמרתי, מדובר בעיקר בדעה ובהגיון בריא שלי. אז אני צריך לקחת את המילה שלך - ואני אקח אותהארז_וחני כתב:אתה חבר וותיק, נכון?nadavck כתב:אני לא מבין גדול אבל הקומון-סנס אומר שכבל הוא כבל... אות הסאונד או התמונה לא "יודעת" על איזה כבל היא "רוכבת".
ההגדרה של פלצנות היא "העדרת הכלום". ההתעסקות עם הכבלים היא ההגדרה של פלצנות... לדעתי....
נו אז אתה בוודאי מכיר את הויכוח הנצחי הזה...
אומר לך את דעתי - אם יש לך אוזן ממוצעת + ומערכת באיכות טובה + ומעלה - תוכל לשמוע את ההבדל.
להערכתי יש לי שמיעה ממוצעת (אולי ממוצעת +), המערכת שלי ממוצעת+ גם כן (זוג רמקולי מדף קדמיים + מגבר בפחות מ 10K ש"ח, שניהם מתצוגה) ושומעים בוודאות הבדלים בין כבלים.
גם "ההנהלה" שמעה והתרשמה![]()
ארז...
אני מודה שיש מצב שברגע שהתקציב יגדל אז גם האוזן פתאום תתאים את עצמה וכן תשמע את ההבדלים
אתה טועה. תנסה כבל סקארט פשוט שאתה מקבל עם ה-DVD ואח"כ כבל טוב (של מונסטר או חברה אחרת). אם אתה לא רואה הבדל יש לך בעיית ראיה.nadavck כתב:אני לא מבין גדול אבל הקומון-סנס אומר שכבל הוא כבל... אות הסאונד או התמונה לא "יודעת" על איזה כבל היא "רוכבת".
asaf23 כתב:
אתה טועה. תנסה כבל סקארט פשוט שאתה מקבל עם ה-DVD ואח"כ כבל טוב (של מונסטר או חברה אחרת). אם אתה לא רואה הבדל יש לך בעיית ראיה....
למה להתבטא ככה?
זה דבר סוביקטיבי ותלוי לא רק בעיני/אוזני הרואה/שומע אלא גם באיכות המסך/מערכת סטראו שיש לו.
אולי יש לו ראייה מצוינת אבל המסך, מה לעשות, לא כל כך איכותי או לא מספיק גדול על מנת שההבדל יהיה מורגש?
ואולי ההבדל הגדול שאתה רואה זה לטעמך ובעיני האחר זה הבדל לא מספיק משמעותי?
מה לעשות, מדובר בנושא סוביקטיבי לחלוטין.
ארז
זה לא סובייקטיבי, יש הבדל ניכר. בכבלים הפשוטים יש הפרעות. בכל מסך אפשר לראות את ההבדל. ואם כבר ההתבטאות שלו לא היתה במקום. לקרוא לכל מי שמתעסק בכבלים פלצן ולהטעות אחרים.ארז_וחני כתב:asaf23 כתב:
אתה טועה. תנסה כבל סקארט פשוט שאתה מקבל עם ה-DVD ואח"כ כבל טוב (של מונסטר או חברה אחרת). אם אתה לא רואה הבדל יש לך בעיית ראיה....![]()
למה להתבטא ככה?
זה דבר סוביקטיבי ותלוי לא רק בעיני/אוזני הרואה/שומע אלא גם באיכות המסך/מערכת סטראו שיש לו.
אולי יש לו ראייה מצוינת אבל המסך, מה לעשות, לא כל כך איכותי או לא מספיק גדול על מנת שההבדל יהיה מורגש?
ואולי ההבדל הגדול שאתה רואה זה לטעמך ובעיני האחר זה הבדל לא מספיק משמעותי?
מה לעשות, מדובר בנושא סוביקטיבי לחלוטין.
ארז...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag