כרטיס קול שבחרתי.... החלטה טובה או נפילה?

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
dorisa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

טוב אנשים אז ככה.... אני חדש כאן בפורום קודם כל, אז נעים מאוד אני Serfy.
היום 25/3 הייתה לי התלבטות בין כמה כרטיסי קול:
1. EMU 1212 ב1650
2. X-fi pro elite ב650 ביד 2, מבנאדם.
3. esi juli ב800
4. personus חיצוני ב1390
השימוש שלי לכרטיס קול הוא שמיעה נטו. אבל אני חיפשתי את הכרטיס קול שבו אני אשמע הכי טוב! לכולם יש 192KHZ ו24bit. בחרתי בסוף בJULI המוכר הסביר לי שזה הכרטיס שהכי מתאים לי, ושאני מבזבז סתם כסף בשביל תכונות שאני לא צריך בשני הכרטיסים האחרים. כי אני לא משתמש בהם להקלטה.
האם לפי דעתכם עשיתי בחירה נכונה? בשביל להשתמש בכרטיס קול למטרת משחקים,סרטים, ומוזיקה.
הרכבתי את הכרטיס כך שיציאות הRCA יהיו כלפי חוץ וחיברתי רמקולים בחיבורי אדום-לבן של טלוויזיה. הסאונד שלהם נשמע לי לא משהו :oops: יכול להיות שאני לא מבין בטיב הצליל כי אני הרי לא מתעסק בזה בחיי היום יום ואין לי אוזניים מקצועיות. כמו-כן אציין שהכרטיס קול שיושב לי על הלוח אם הוא SOUNDMAX HD AUDIO אני לא רואה הבדל משמעותי בן הג'ולי לסאונד-מקס.
הייתכן?

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #2 

קודם כל ברוך הבא . (f)
מהם שאר פריטי המערכת שלך ?
לו הייתי רוטשילד ...

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #3 

ברוך הבא, אך לא ברור לי בדיוק מה פשר ההודעה הלא קשורה לקטגוריה שנבחרה ע"י...,
סליחה מראש אבל אני לא מתכוון לפגוע חלילה , לדעתי זה יותר משתייך לתחום המיחשוב ולא לאנלוג , אלא אם כן ההנהלה תחליט להשאיר את הפוסט שלך דווקא כאן.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

dorisa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

למה לא? מה שעושים כרטיסי הקול במחשב הוא להמיר, זה התפקיד העיקרי שלהם, להמיר מאנאלוג לדיגיטל ובחזרה לאנאלוג ומשום כך הדיון ראוי להיות כאן

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

לאחר שהאשכול הועבר , אני אנסה לעזור לך, אמרת שלא הרגשת בהבדלים בין הכרטיסים ופה נכנסת לתמונה הפעולה החשובה של זיהוי החומרות בין ה-PC שלך ובין הכרטיס הנרכש-החדש, יש לי חשש שלא הוגדרו ולא תיאמו בין החומרות השונות (על פי רישומך , שאתה לא מבדיל בין הכרטיסים השונים מבחינת הסאונד), אז בוא נבצע ברשותך מהלכים ראשונים בכדי לבדוק את הנושא : (האחריות היא עליך - ומה שארשום פה יהיה בגדר המלצה בלבד !
איינך מחוייב לבצע זאת אלא אם כן תחליט שאתה מעוניין) , פעולה זו רצויה בכדי לבדוק האם הכל תואם נכון בין החומרות , ולשיקולך האישי.

1.ראשית הצמדתי לך תמונה סכמתית של היציאות של מערכת הבקרה והפעולות של הכרטיס שלך , רצוי לקרוא ולהבין את הנעשה למעשה בכל פעולה שהיא המתבצעת (הנבחרת ע"י המשתמש).

תמונה

2.לאחר שהבנו את הסכמתיות של הכרטיס יש להיכנס לפרפרנסס של הגדרות הכרטיס.
3.לבצע חיווטי I\O אם אתה משתמש גם במידי .
4. הגדרות בלוח הבקרה של המחשב עצמו, ולהגדיר משם באיזה כרטיס המחשב שלך ישתמש.
5.לאחר שתבחר עם איזה מערכת שמע ישתמש המחשב שלך-(כמובן להגדיר את הכרטיס שקניתי כברירת מחדל)
לדעתי תקבל תוצאות שונות מהכרטיס הקודם שהיה לך.

לשאלתך איזה מבין הכרטיסים יותר טוב ? - (זה משתנה לפי הצרכים של המישתמש), אני אישית מישתמש בכרטיס קול רב ערוצים
של חברת TERRATEC EWS-88MT בעל כ-16 ערוצים 8-IN 8-OUT משהו שלטעמי לא יכול לשמש אותך כיוון שזה עבור אולפן הקלטה שברשותי (אני משתמש לרוב בציוד אנלוגי לצורכי הקלטות מאסטרינג, וכל מה שמשתמע מכך..), הייתי ממליץ לך דווקא קודם לבדוק את כל ההגדרות שלך במחשב-(השלבים שציינתי) ולחזור אחר כך עם תוצאות ותשובות, ואולי נוכל לעזור לך ולהיתקדם הלאה...

בהצלחה (f)
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 25/03/2009 23:03, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

dorisa פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה רבה MASTERMIX, כרטיס הקול JULI מוגדר ככרטיס ברירת המחדל, בכל הסעיפים הקיימים, ובכללם גם:
*השמעת צליל
*הקלטת צליל
*השמעת מוזיקת MIDI
*השמעת קול
הכרטיס JULI הוא הכרטיס שעובד בכל הפרמטרים וזה בדוק
העניין הוא שאני לא רואה אותו כאיכותי יותר מהכרטיס שמובנה בלוח אם, SOUND MAX HD AUDIO.
אני מחבר אותו ליציאות הRCA דרך כבל כזה:
http://www.sollan.co.il/sale.asp?pid=52 ... m=#topnews

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

לגבי SOUND MAX HD AUDIO בדר"כ מגיע עם הלוח של: ( אינטל או אסוס) ובדר"כ גם המוגדר מראש בסט אפ של המחשב,
רצוי מאוד לבדוק האם הוא חסום שם ? - בסט אפ, תוודא שבאמת הכרטיס קול החדש שלך נמצא בשימוש מלא,
אם הכל בסדר שם רצוי לעבור לשלב הבא

כבל ה-Y : כבל ה-Y שהעלת פה בקישור שלך ראיתי שהוא נורא פשוט משהו שיכול מאוד מאוד להשפיע על השמע רצוי להשתמש עם כבל בעל היתנגדות יותר גבוהה סיכוך יותר מלא ובעל בידוד יותר גבוהה משהו בסיגנון כבל מיקרופון של חברת קלוץ הגרמנית שאפשר לרכוש בחנות לציוד שמע או ציוד הגברה או כלי זמר - אולי תבדוק אותי אם אני צודק לגבי הקניה שם, לדעתי לפחות כהתחלה רצוי גם לדאוג שיהיו יציאות סופי כבל בעל "בננות" - מחברים מוזהבים כמינימום, (יהיה שינוי לטובה זה בטוח), אך אל תצפה "להרים וגבעות" אם הכרטיס שלך הוא לא ממש איכותי ברמות גבוהות, זה רק כטיפ לפחות לשיפור באיכות, סיכוחים שונים משפיעים בצורה שונה על ניקוי השמע הפרעות סטטיות ומגיבים שונה לתופעה שנקראת סקין אפקט - ההפרעה החשמלית שאומר שהמוליכות של הכבל היא יותר גבוהה בדפנות שלו מאשר במרכז ובגלל זה גם יש חשיבות רבה למספר הגידים וביין הקליפה של הכבל לסיכוך עצמו , מה גם שכבלים הם כמו סוג של פילטור מסויים בין תחומיי התדרים מה גם שתחומיי התדרים עוברים דיי שונה ומשתנים מסוגיי כבלים שונים (מכבל לכבל) סיכוך שלא תוכנן טוב יכול בהחלט להשפיע ברמה זו או אחרת על הנשמע ולכן גם המלצתי לך היא בשלב זה או אחר לשנות כבל ליותר איכותי .
אגב אישית אני לא מכיר את הכרטיס שאתה משתמש בו כרגע,
אולי ידוע לך מהו התדר דגימה שלו ?
אם כן תבדוק שהוא מוגדר להקלטות ברזולוציה גבוהה כמו נגיד אם הוא 96KHZ 24BIT תדאג גם להגדיר אותו ככה .

האם אתה גם משתמש בו לצורכי הקלטות ?
או רק לצורכי שמיעה ?
ועוד שאלה לאיזו מערכת הוא מחובר ?
ואם תוכל לרשום פה את צורת החיווט שם בכדי שאני יקבל תמונה מלאה , (הכוונה שלי היא מאיזה יציאות לאיזה יציאות חיברת אתו ?),
לאחר שתחליף את הכבל ותשדרג לכבל יותר איכותי אשמח לשמוע ממך האם קיבלת תמונת שמע שונה ממה שציינת קודם,
ואשמח לעזור לך שוב להיתקדם הלאה .

המשך גלישה נעימה .. (f)

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”