לאחר שהאשכול הועבר , אני אנסה לעזור לך, אמרת שלא הרגשת בהבדלים בין הכרטיסים ופה נכנסת לתמונה הפעולה החשובה של זיהוי החומרות בין ה-PC שלך ובין הכרטיס הנרכש-החדש, יש לי חשש שלא הוגדרו ולא תיאמו בין החומרות השונות (על פי רישומך , שאתה לא מבדיל בין הכרטיסים השונים מבחינת הסאונד), אז בוא נבצע ברשותך מהלכים ראשונים בכדי לבדוק את הנושא : (האחריות היא עליך - ומה שארשום פה יהיה בגדר המלצה בלבד !
איינך מחוייב לבצע זאת אלא אם כן תחליט שאתה מעוניין) , פעולה זו רצויה בכדי לבדוק האם הכל תואם נכון בין החומרות , ולשיקולך האישי.
1.ראשית הצמדתי לך תמונה סכמתית של היציאות של מערכת הבקרה והפעולות של הכרטיס שלך , רצוי לקרוא ולהבין את הנעשה למעשה בכל פעולה שהיא המתבצעת (הנבחרת ע"י המשתמש).
2.לאחר שהבנו את הסכמתיות של הכרטיס יש להיכנס לפרפרנסס של הגדרות הכרטיס.
3.לבצע חיווטי I\O אם אתה משתמש גם במידי .
4. הגדרות בלוח הבקרה של המחשב עצמו, ולהגדיר משם באיזה כרטיס המחשב שלך ישתמש.
5.לאחר שתבחר עם איזה מערכת שמע ישתמש המחשב שלך-(כמובן להגדיר את הכרטיס שקניתי כברירת מחדל)
לדעתי תקבל תוצאות שונות מהכרטיס הקודם שהיה לך.
לשאלתך איזה מבין הכרטיסים יותר טוב ? - (זה משתנה לפי הצרכים של המישתמש), אני אישית מישתמש בכרטיס קול רב ערוצים
של חברת TERRATEC EWS-88MT בעל כ-16 ערוצים 8-IN 8-OUT משהו שלטעמי לא יכול לשמש אותך כיוון שזה עבור אולפן הקלטה שברשותי (אני משתמש לרוב בציוד אנלוגי לצורכי הקלטות מאסטרינג, וכל מה שמשתמע מכך..), הייתי ממליץ לך דווקא קודם לבדוק את כל ההגדרות שלך במחשב-(השלבים שציינתי) ולחזור אחר כך עם תוצאות ותשובות, ואולי נוכל לעזור לך ולהיתקדם הלאה...
בהצלחה