בעיב בחיבור HTPC למסך

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
אביBZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מנסה לחבר את ה-HTPC שלי (Gigabyte GA-MA78GM-S2H, AMD 780G) למסך של סמסונג LA-46A550 P1R דרך HDMI ולא מצליח להביא למצב של תמונה שתופסת בדיוק את כל המסך למרות שניסיתי המון אפשרויות. התמונה תופסת בערך 95% מהמסך ויש מסגרת שחורה של בערך 2 ס"מ.

מה עושים? :עצוב:

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

בדוק את הדברים הבאים:
- נסה לחבר לכניסת HDMI אחרת במסך (בסמסונג בד"כ HDMI 2 זו הכניסה המומלצת עבור מחשב).
- האם התקנת את הדרייבר Catalyst הכי עדכני מהאתר של ATI (ולא מעדכון אוטומטי של XP/ויסטה)?
- האם הגדרת את הרזולוציה הטבעית של המסך, כלומר 1920 על 1080? האם ב-Refresh Rate של 60Hz?
- האם קבעת בתפריטי המסך עצמו מצב זום של Just Scan?
- אם כל אלה עדיין לא עובדים, נסה לחפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך overscan/underscan, ושחק עם הערכים שלהם עד שאתה מגיע לתמונה מלאה על כל המסך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

אביBZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה!
pixies כתב: - נסה לחבר לכניסת HDMI אחרת במסך (בסמסונג בד"כ HDMI 2 זו הכניסה המומלצת עבור מחשב).
...
אכן זה ב HDMI2
pixies כתב: - האם התקנת את הדרייבר Catalyst הכי עדכני מהאתר של ATI (ולא מעדכון אוטומטי של XP/ויסטה)?
...
מוזר, רשום לי Radeon 3200 HD ואני לא מוצא לו דרייבר באתר. יש 3400, 2900 ואין 3200 HD
pixies כתב: - האם הגדרת את הרזולוציה הטבעית של המסך, כלומר 1920 על 1080? האם ב-Refresh Rate של 60Hz?
- האם קבעת בתפריטי המסך עצמו מצב זום של Just Scan?
.
...
Just Scan עזר! אבל רק ב-50Hz אני רואה מסך מלא. ב-60Hz התמונה קטנה...
pixies כתב: - אם כל אלה עדיין לא עובדים, נסה לחפש בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך overscan/underscan, ושחק עם הערכים שלהם עד שאתה מגיע לתמונה מלאה על כל המסך.
...

אביBZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

תיקון, הדרייבר נמצא...

אביBZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

ברגע שהתקנתי את הדרייבר החדש, גם ב-50HZ וגם ב-60HZ התמונה לא תופסת את כל המסך :(
מה עושים????

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #6 

במקרה כזה, הייתי מנסה לחזור לגירסה קודמת של דרייבר כרטיס מסך. אם מגיעים למצב שהכל עובד, "לא נוגעים".
לפני זה, נסה לחפש תפריטי overscan בתפריטי ה-Catalyst ושחק איתם. ייתכן שבגירסה החדשה יותר דווקא יש יותר שליטה על העניין.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

אביBZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

העניין שזה עבד לי רק ב-50HZ ולא הייתי בטוח שזה מספיק טוב :(
אני אנסה לתקן ואם לא, אנסה לחזור אחורה, אולי הדרייבר שבא על ה-CD המצורף יעזור...

אביBZ פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

נראה כי UNDERSCAN עזר בסופו של דבר...
תודה!

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”