אני מעוניין לקנות מסך טלויזיה LCD. אני מתבלט בין כמה מסכים, ואשמח אם תוכלו להמליץ לי באיזה מסך עלי לבחור ואיזה מסך יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר.
אני כרגע עומד על טווח מחירים של 3,000 ש"ח. המסך הוא מסך 32' אינץ' לחדר שינה, HD Ready, לא מפואר מדי אבל שיהיה מספיק איכותי כדי להחזיק לאורך זמן.
המטרה כרגע היא להשתמש במסך לצפייה בסרטי DVD, ממיר (HOT) וקונסולת משחקים (PS2).
עריכה:
שכחתי לציין שהמרחק הוא כ-2.5 מ', בשידור SD בממיר (לא HD בעתיד הקרוב). מיועד גם לתלייה עם זרוע לתקרה אם זה גם שיקול שצריך לקחת.
1. Toshiba - אני לא בטוח מה שם הגירסה (AV או CV - אני זוכר שהניגודיות עומדת על 28,000), אבל אני יודע שקיימת גירסה 500 וגירסה 550 - או כך לפחות נאמר לי בחנות שבה התחלתי "ללמוד" את הנושא. נאמר לי שגירסה 500 היא טובה, איכותית יותר מאשר גירסה 550, למרות שגירסה 550 היא חדשה יותר.
2. LG 32LG80R - היו שתי גירסות, אך זו ככל הנראה ה"טובה" יותר לפי איך שמכרו אותה (ניגודיות 50,000, מחיר 3,500 שגבוה יותר מהגירסה השניה של ה-LG).
3. Samsung A450 - הבנתי שיש עוד גירסות: A330, A451.
המליצו לי על ה-A450 ועל ה-A330, כאשר ההבדל היחיד בין השניים הוא שה-A450 עם ניגודיות של 10,000 והA330 עם ניגודיות של 8,000.
4. Sony - אני מתנצל מראש. אני לא זוכר את שם הגירסה. ניסיתי לחפש אותה באינטרנט, אבל החיפוש לא עלה בקנה אחד עם מה שנאמר לי - ניגודיות 10,000, עולה בסביבות ה-4,500 ש"ח אבל הוצע לי בכ-3,000 ש"ח מתצוגה.
עריכה 2 (25/3): היום חזרתי לבדוק את שם הגירסה. מדובר על S-4000 (מנוע Bravia). טעיתי לגבי הניגודיות. מדובר על 30,000, ומכאן שלא מצאתי את המסך באתרי השוואות מחירים.
עריכה 3 (25/3)
5. אני מוסיף מסך נוסף לרשימה. מדובר ב-D44 של Sharp.
ראיתי תגובות חיוביות כאן בפורום, ולכן אני שוקל גם את המסך הזה על אף שלא הוצע לי בחנויות שבהן ביקרתי. ההתלבטות היא בעיקרה בין הסמסונג, הסוני והשארפ.
יצא לי לקרוא שירשורים מהחודש האחרון, ואני רואה שמרבית חברי הפורום ממליצים על הסמסונג A450 או A451 למי שהדרישה היא בעיקר לשידורי SD, מאחר והמסך הזה משדר באיכות טובה יותר מהאחרים ב-SD כשגם יכולת ה-HD שלו טובה.
איזה מסך מומלץ לקנות? מה עדיף - ה-A450 או ה-A451 של Samsung ? האם אתם בעד קנייה מתצוגה אם זה עשוי להוריד את המחיר של מסך איכותי? ומניסיונכם, על אילו חיבורים (Scart למשל, כי הבנתי שלא כל מסך מכיל את החיבור הזה) אתם ממליצים לי לא להתפשר?
אתם מוזמנים להמליץ גם על מסכים שלא ברשימה.
תודה ושבוע טוב,
אלי.