נכנעתי. לא מצליח לחזור לרזולוציה המקסימלית 1366x768 במסך.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 317
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

אני עם טלוויזיה שארפ LC32WD1E.
כרטיס מסך ON BOARD:
INTEL G33 (GMA 3100)

עד שלשום ראיתי מצויין את המסך, מדי פעם הייתה לי בעיה שאחרי ריסט/כיבוי, הרזולוציה קפצה. לאחר חיבור מסך מחשב CRT, ולאחר משחק קל זה היה מסתדר.

עכשיו אני תקוע, ניסתי לנתק VGA לחבר, לכבות להדליק, ניתקתי לוח M חיברתי, עדכנתי דרייברים של כרטיס מסך- כלום.

זה האופיצות של הרזולוציות שהוא מציע לי, לא קשורות למסך כמעט כולן.
תמונה

גוגל לא עזר לי, למרות שהייתי בטוח שזה איזה משהו מוכר.

תודה לעוזרים

תוספת, זה תמונה מPOWERSTRIP, ההגדרה של המסך נראת לי קצת מוזרה, אני משער שהוא לא אמור לזהות לגמרי את הדגם של הLCD והכל, אבל זה מה שאמור להופיע (המייקרוספט עם הברירת מחדל הזה?)
תמונה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

אך תתיחס לבברת המחדל של מיקרוסופט ש Power Strip מציע כי היא לא יישימה לגביך.

לגבי הרזולוציה, כנראה שאין הרבה מה לעשות. לא כל המסכי ה HD Ready מסוגלים לקבל את הרזולוציה הטבעית ולא כל הכרטיסים יכולים לשדר 1366x768 מהסיבה שזה לא מתחלק ב 8.

אם התקנת Power Strip תוכל לנסות לשדר 1360x768 שזה הכי קרוב או 1280x720 שזה 720p. בשני המקרים תגביל את עצמך לקצב רענון מסך של 50 או 60 Hz
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

bullman
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 250
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

האם יש הבדל ניכר לעין בין 1360X768 לבין הרזולוציה הטבעית של המסך 1366X768?
אני כרגע מחובר דרך VGA ב1360X768 ולא יודע אם כדאי לי להתחיל להתנסות בPowerstrip כדי לשפר רזולוציה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

זה עשוי לגרום להופעת שני פסים שחורים דקיקים ברוחב של 3 פיקסלים כל אחד בכל צד של התמונה. לפעמים אפשר להתגבר על זה עם משחק ב Overscan או Underscan (אם יש למסך את האפשרות הזו וזה לא סביר שיש במסך HD Ready רגיל סטנדרטי) או שהמסך מבצע בעצמו Upscale קטנטן ל 1366.

בקיצור, לא שווה לשבור את הראש בגלל 6 פיקסלים אם אתה מרוצה מאיכות התמונה הנוכחית שלך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

Catskinner כתב:אך תתיחס לבברת המחדל של מיקרוסופט ש Power Strip מציע כי היא לא יישימה לגביך.

לגבי הרזולוציה, כנראה שאין הרבה מה לעשות. לא כל המסכי ה HD Ready מסוגלים לקבל את הרזולוציה הטבעית ולא כל הכרטיסים יכולים לשדר 1366x768 מהסיבה שזה לא מתחלק ב 8.

אם התקנת Power Strip תוכל לנסות לשדר 1360x768 שזה הכי קרוב או 1280x720 שזה 720p. בשני המקרים תגביל את עצמך לקצב רענון מסך של 50 או 60 Hz
...
המסך מקבל את הרזולוציה הנ"ל, והכרטיס משדר. עבדתי עם הרזולוציה הזו זמן רב.
הוא כאילו לא מזהה את המסך טלוויזיה עכשיו, המסך לא משדר לו באיזה רזולוציות הוא עובד. פעם כיבוי מחדש או משהו היה עוזר, עכשיו אני תקוע עם זה.

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 582
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #6 

גם לי יש שני מסכי SHARP והייתה בעיה כזאת. כנראה, ה-EDID של המסך לא מכיל את הרזולוציה הנכונה. בחיבור VGA עוד אפשר להתגבר על זה באמצעים כאלה או אחרים, אבל בחיבור DVI זה די אבוד.
מה שעשיתי - יישמתי את הפתרון הזה והכל הסתדר לתמיד. חשוב לציין שהיום יש רכיב DVI DETECTVIE משופר עם מתג שלא מחייב את פירוקו כמו שמתואר במדריך הנ''ל.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

mpogr כתב:גם לי יש שני מסכי SHARP והייתה בעיה כזאת. כנראה, ה-EDID של המסך לא מכיל את הרזולוציה הנכונה. בחיבור VGA עוד אפשר להתגבר על זה באמצעים כאלה או אחרים, אבל בחיבור DVI זה די אבוד.
מה שעשיתי - יישמתי את הפתרון הזה והכל הסתדר לתמיד. חשוב לציין שהיום יש רכיב DVI DETECTVIE משופר עם מתג שלא מחייב את פירוקו כמו שמתואר במדריך הנ''ל.
...
תודה, אבל הם רושמים שהבעיה מופיעה רק בכרטיסי nVidia והפתרון מיועד אך ורק להם. אני עם כרטיס ON BOARD GMA 3100 של אינטל

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Catskinner כתב:אך תתיחס לבברת המחדל של מיקרוסופט ש Power Strip מציע כי היא לא יישימה לגביך.

אם התקנת Power Strip תוכל לנסות לשדר 1360x768 שזה הכי קרוב או 1280x720 שזה 720. בשני המקרים תגביל את עצמך לקצב רענון מסך של 50 או 60 Hz
...

POWERSTRIP לא מציעה לי את הרזולוציה הזו, אני צריך ידנית להגדיר משהו?

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

orshock כתב:
mpogr כתב:גם לי יש שני מסכי SHARP והייתה בעיה כזאת. כנראה, ה-EDID של המסך לא מכיל את הרזולוציה הנכונה. בחיבור VGA עוד אפשר להתגבר על זה באמצעים כאלה או אחרים, אבל בחיבור DVI זה די אבוד.
...
תודה, אבל הם רושמים שהבעיה מופיעה רק בכרטיסי nVidia והפתרון מיועד אך ורק להם. אני עם כרטיס ON BOARD GMA 3100 של אינטל
...
המדריך הזה נכתב בעקבות הבעיה שהייתה למחבר עם NVIDIA, אבל הבעיה היא כללית לחלוטין.
עצם הבעיה היא דיווח לא נכון של הרזולוציה הנתמכת ע''י המסך למחשב, וזה תופס לכל סוגי כרטיסי המסך.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

mpogr כתב:
orshock כתב:
...
...
המדריך הזה נכתב בעקבות הבעיה שהייתה למחבר עם NVIDIA, אבל הבעיה היא כללית לחלוטין.
עצם הבעיה היא דיווח לא נכון של הרזולוציה הנתמכת ע''י המסך למחשב, וזה תופס לכל סוגי כרטיסי המסך.
...
אוקי בוא ננסה, שתי שאלות:
1. אני מחבר את המסך למחשב אחר עם כרטיס מסך של NVIDIA, והכל עובד יופי, יש לי את הרזולוציה הגבהה, אך כך זה אומר שהמסך כן משדר, לא?

2.המסכים שלך, תוצרת שארפ, הם מגנים על EDID או ללא הגנה. אם הם עם הגנה, קניתי את הסויצ'ר הזה?

mpogr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

orshock,

אין לי מושג האם המסך כן מעביר את הרזולוציה הנכונה או לא. זה שזה עובד עם מחשב אחר שיש לו כרטיס מסך של NVIDIA לא אומר כלום, כי לדרייברים החדשים של NVIDIA יש אפשרות הגדרת רזולוציות CUSTOM וגם אפשרות להגיד לא לעשות SCALING לתמונה. זה פיצ'ר יחסית חדש של הדרייבר שלהם, במיוחד בוויסטה. אני נאלצתי להשתמש בפתרון הקשה הזה כיוון שבזמנו (לפני כשנה וחצי) לא היה את הפיצ'ר הזה בדרייבר שלהם לוויסטה ובמשחב השני יש לי כרטיס של ATI.
אכן אין אפשרות לצרוב EDID חדש במסכים שלי, לכן הייתי צריך לקנות את שני ההתקנים של GEFEN ולעשות איתם את כל הפרוצדורה המורכבת, כולל פירוק והוצאת הצ'יפ של EEPROM. החידוש הוא שיש ל-GEFEN כבר התקנים כאלה חדשים יותר שיש להם מתג ולא צריך להוציא להם את הצ'יפ.

orshock פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

mpogr כתב:orshock,

אין לי מושג האם המסך כן מעביר את הרזולוציה הנכונה או לא. זה שזה עובד עם מחשב אחר שיש לו כרטיס מסך של NVIDIA לא אומר כלום, כי לדרייברים החדשים של NVIDIA יש אפשרות הגדרת רזולוציות CUSTOM וגם אפשרות להגיד לא לעשות SCALING לתמונה. זה פיצ'ר יחסית חדש של הדרייבר שלהם, במיוחד בוויסטה. אני נאלצתי להשתמש בפתרון הקשה הזה כיוון שבזמנו (לפני כשנה וחצי) לא היה את הפיצ'ר הזה בדרייבר שלהם לוויסטה ובמשחב השני יש לי כרטיס של ATI.
אכן אין אפשרות לצרוב EDID חדש במסכים שלי, לכן הייתי צריך לקנות את שני ההתקנים של GEFEN ולעשות איתם את כל הפרוצדורה המורכבת, כולל פירוק והוצאת הצ'יפ של EEPROM. החידוש הוא שיש ל-GEFEN כבר התקנים כאלה חדשים יותר שיש להם מתג ולא צריך להוציא להם את הצ'יפ.
...
הבנתי, עדיף להתחדש בכרטיס מסך לא ON BOARD פשוט

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”