מקרר מקצר - רוחות רפאים?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73314
שם מלא: ערן
נתן תודות: 646 פעמים
קיבל תודות: 3164 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים.

המקרר שלי החליט לאתגר אותי - פעם בכמה ימים הוא מקצר (המפסק הראשי קופץ). אני מוציא אותו מהחשמל, נותן לו "לנוח" כמה שעות והוא "מחלים", קרי הכל חוזר לתיקנו. כמה ימים אחרי זה (בין 2 ל 4) שוב אותה התופעה. יש למישהו רעיון מלומד מה יכול לגרום לזה? אני אישית אדם מאוד סקפטי ויש לי תחשוה שאם אביא טכנאי מייד "יתגלה" שהמדחס הלך (או כל ממבו ג'מבו טכני אחר שאני כמובן לא מבין בו עקב חוסר הידע שלי בתחום) ושהתיקון יעלה מאות רבות של שקלים. לכן אם יש למישהו מכם רעיון (מתוך ידע/ניסיון כמובן) אשמח לשמוע מה זה יכול להיות לפני שהטכנאי מגיע. אני לא יודע אם זה רלוונטי, אבל המקרר מתוצרת פריג'ידר.

ד"א - יש טכנאים שנותנים הצעת מחיר לתיקון ולא גובים דמי ביקור? המקרר כבר לא חדש (אבל לא ממש ישן) ואני רוצה לדעת כמה יעלה לתקנו על מנת לשקול האם לרכוש חדש או לתקן. האם כל הטכנאים יגבו דמי הגעה או האם יש טכנאים שיתנו הצעת מחיר בלבד?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

האם מה שקופץ זה המפסק הראשי או מפסק הפחת?

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #3 

הגדר, נמק, פרט והרחב, מה זה מפסק פחת ומה זה מפסק ראשי? מה ההבדל בנהם? יש להם צורה/צבע שונים שאפשר להבדיל מי זה מי? וכמובן - למה זה חשוב?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #4 

מפסק פחת רחב יותר פיזית, וכולל לחצן לבדיקה. מפסק ראשי נראה כמו שאר המפסקים, רק שכתוב עליו 25 או 40A, תלוי מה יש לך שם

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #5 

אם זה הפחת שקופץ ייתכן שזה איזה רטיבות על איזה כבל מעט חשוף שגורם לבריחת זרם לאדמה.
לפני שאתה מזמין טכנאי נסה את הוודו הבא: הזז את המקרר איזה מטר והחזר למקום.
יש סיכוי שמשהו יזוז פיזית והמגע יינתק.
זה מניסיון על בעיה דומה.
זה כמובן עיניין של מזל אם זה יעזור או לא.
אם זה קורה כשהמדחס מתחיל לפעול (וזה המפסק הראשי), אז זה בטח בעייה יותר רצינית.

אם אתה גר באזור השרון אני יכול להמליץ לך על טכנאי מאוד אמין (וגם מקצועי).
משה

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #6 

yairf כתב:מפסק פחת רחב יותר פיזית, וכולל לחצן לבדיקה. מפסק ראשי נראה כמו שאר המפסקים, רק שכתוב עליו 25 או 40A, תלוי מה יש לך שם
...
המפסק פחת - עכשיו תספק את סקרנותי ותסביר לי למה נשאלה השאלה... :wink:
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 24/03/2009 22:49, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

moco כתב:אם זה הפחת שקופץ ייתכן שזה איזה רטיבות על איזה כבל מעט חשוף שגורם לבריחת זרם לאדמה.
לפני שאתה מזמין טכנאי נסה את הוודו הבא: הזז את המקרר איזה מטר והחזר למקום.
יש סיכוי שמשהו יזוז פיזית והמגע יינתק.
זה מניסיון על בעיה דומה.
זה כמובן עיניין של מזל אם זה יעזור או לא.
אם זה קורה כשהמדחס מתחיל לפעול (וזה המפסק הראשי), אז זה בטח בעייה יותר רצינית.

אם אתה גר באזור השרון אני יכול להמליץ לך על טכנאי מאוד אמין (וגם מקצועי).
...
כפי שציינתי זה קורה רק פעם בכמה ימים, ככה שיכול להיות שהזזה שלו תפתור את הבעייה, אבל אני מניח שזה יהיה רק זמנית. אני לא מאמין שזה המדחס כי כפי שציינתי המקרר עובדל פעמים ימים ללא קצר - המדחס נכנס לפעולה הרבה לפני למיטב ידיעתי. אני מכפר יונה - הבחור שלך יוכל להגיע לפה (לא רחוק מהשרון, כ 20 דקות או פחות מהרצליה)?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #8 

Huber - קרא את זה -
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=137657

זה יעזור לך קצת יותר ב"למה מפסק פחת" - מדברים שם גם על מקרה המקרר (היה גם אצלנו במקרר ישן, שעומד במחסן בחצר).

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

גם לי זו נשמעת כמו בעייה של רטיבות וגם אני ממליץ להזיז את המקרר ממקומו ,להסתכל בצידו האחורי ולחפש מים נוזלים.
סתם תאורייה: במקררים ישנים, יש צינור ניקוז שמוביל את המים למעין מגש הנמצא ממש מעל המנוע, והצירוף של החום והרעידות אמורים פשוט לאדות את המים. ייתכן והצינור הנ"ל אינו במקומו או שמים נוזלים מאותו מגש (שוב - זו רק תאורייה!)

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

בת'רד הזה מדובר על זליגה מצטברת ואיך לבודד את הבעייה, אצלי הבעייה ידועה - זה המקרר בוודאות (הפחת קופץ, הוא לא "מסכים" לעלות עד שאני לא מוציא את המקרר מהחשמל וכשהמקרר לא בחשמל הוא עולה. אחרי כמה שעות מנוחה ניתן להחזיר את המקרר לחשמל בלי שהפחת יקפוץ ואחרי 2-4 ימים התופעה חוזרת על עצמה), ככה שהשאלה בתחילת הת'רד עדיין במקומה - מה במקרר יכול לגרום לזה? האם מדחס למשל יכול לגרום לזה או שלפי התופעה מישהו יודע לבודד את זה למשהו (תיאורטית לפחות) יותר פרטני?
yoavidor כתב:הזליגה יכולה להיות גדולה וקבועה ואז הפחת אמור לא לאפשר את חידוש אספקת החשמל עד שהתקלה תתוקן. לפעמים הזליגה הינה זמנית (הרטבה מקרית של גוף תאורה בגינה עקב השקיה, מחזור הפשרה של מקרר, גוף חימום אשר מתחמם ורק בשלב מסויים "נוגע" מקפיץ את הפחת ואח"כ מתקרר וחוזר חלילה, מדחס של מזגן אשר מתחמם ורק בטמפ' מסויימת נוצר מגע שגורם לזליגה, קורוזיה בשקע שנמצא מתחת לכיור אשר גורמת לזליגה ועוד מקרים כיד הדימיון הטובה.
בהרבה מקרים הבעיה נובעת ממדחסי מזגנים ישנים או מקררים (גוף חימום להפשרה).
...
הבחור פה מתאר תופעה שיכולה להסביר את המקרה שלי - רק מה הכוונה "מחזור הפשרה של מקרר"?
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 24/03/2009 23:00, נערך פעם 1 בסך הכל.

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #11 

גם המתואר שם אינו בהכרח מצטבר - יכול להיות שמדובר במכשיר בודד שמעורר "ספייק".

במקרר שלנו, היה איזשהוא קצר לאדמה שגרם לקפיצה.
זה הוכח ברגע שניתקנו את כבל ההארקה בשקע (כן, כן, אני יודע, זה מסוכן בטירוף) - והקפיצות הפסיקו באופן מוחלט.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #12 

מה שאתה מתאר עכשיו עוד יותר מחזק את תאוריית המים. תוציא אותו ממקומו ותן לו לעבוד כשאתה יכול לראות את חלקו האחורי

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #13 

yairf כתב:גם לי זו נשמעת כמו בעייה של רטיבות וגם אני ממליץ להזיז את המקרר ממקומו ,להסתכל בצידו האחורי ולחפש מים נוזלים.
סתם תאורייה: במקררים ישנים, יש צינור ניקוז שמוביל את המים למעין מגש הנמצא ממש מעל המנוע, והצירוף של החום והרעידות אמורים פשוט לאדות את המים. ייתכן והצינור הנ"ל אינו במקומו או שמים נוזלים מאותו מגש (שוב - זו רק תאורייה!)
...
בדקתי כרגע, אין שום רטיבות מאחורי או מתחת למקרר או בחלקים חשופים מאחוריו, המגש יבש כמו הנגב והצינור שמוביל אליו יושב היטב מעל המגש ככה שכנראה אין נזילות (אי אפשר לוודא כרגע כי אין נוזלים במגש או בצינור).
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 24/03/2009 23:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

yairf כתב:מה שאתה מתאר עכשיו עוד יותר מחזק את תאוריית המים. תוציא אותו ממקומו ותן לו לעבוד כשאתה יכול לראות את חלקו האחורי
...
לא הבנתי - למה זה מחזק את התיאוריה? על איזו תיאוריה מדובר? לגבי "תסתכל עליו מאחורה" - הבעייה לא קורית מיידית ככה שאם אני אחבר ואסתכל מאחור הרי אני לא אמור לראות משהו שקורה מיידית אלא רק לאחר כמה ימים -לא? לשבת לידו 24 שעות - 4 ימים? :|

באותו נושא - מישהו מכיר טכנאי אמין מהאיזור (כפר יונה, נתניה או משהו קרוב שיסכים לבגיע לפה)?

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #15 

מה שקורה כשהוא "נח" זה שהאזור הרטוב מתייבש.
נסה כמה הזזות חזקות בתקווה שמשהו יזוז. אם לא עוזר אז טכנאי.

את ה"בחור" תשאל כבר בעצמך אם הוא נוסע לכפר יונה. ה"בחור" בטח יכול להיות אבא שלך :-)
שמו יוסי רווח, טל: 7967232 09

הוא לא תמיד בר השגה כי הוא גם מדריך טיולים במזרח הרחוק.
משה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #16 

תבדוק את הרטיבות מיד אחרי שנופל הפקק, חפש סימנים של חלודה, שבד"ב נובעים מרטיבות

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #17 

Huber כתב: בדקתי כרגע, אין שום רטיבות מאחורי או מתחת למקרר או בחלקים חשופים מאחוריו, המגש יבש כמו הנגב והצינור שמוביל אליו יושב היטב מעל המגש ככה שכנראה אין נזילות (אי אפשר לוודא כרגע כי אין נוזלים במגש או בצינור).
...
דווקא תופעה של מגש "יבש כמו.." יכולה להצביעה על בעייה כגון סתימה בניקוז, לרוב כתוצאה מהתקרחות, אותה התקרחות יכולה להיות מקור הבעייה (לא נכנס איך ולמה...).

המלצתי- נתק את המקרר עד כדי הפשרה מלאה, (פתח דלתות כמובן לשם כך), רק לאחר שהמקרר (בעיקר הכוונה לפריזר) "יבש כמו..." ללא כל זכר לקרח כמובן ונקי (פסח בפתח!!) כולל בדיקה שפתח הניקוז בפריזר לא סתום מאיזה עב"מ, הפעל מחדש, אם עזר- הרווחת, אם לאו יש להיוועץ/ להזמין טכנאי שינסה לאתר את מקור הרע (גוף חימום, טרמוסטט, יצרן קרח, מפסק נורה.....).
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #18 

(Y) ואחרי ההפשרה לנשוף בצינור לוודא שאוויר זורם בו בחפשיות

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #19 

moco כתב:את ה"בחור" תשאל כבר בעצמך אם הוא נוסע לכפר יונה. ה"בחור" בטח יכול להיות אבא שלך :-)
שמו יוסי רווח, טל: 7967232 09

הוא לא תמיד בר השגה כי הוא גם מדריך טיולים במזרח הרחוק.
...
מדריך טיולים/טכנאי מקררים זה בהחלט שילוב יוצא דופן :חושב:

דיברתי איתו ומחר כנראה נדע מה הפיתרון התעלומה. אני אעדכן.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045
נתן תודות: 61 פעמים
קיבל תודות: 178 פעמים

שליחה #20 

Huber כתב:
yairf כתב:גם לי זו נשמעת כמו בעייה של רטיבות וגם אני ממליץ להזיז את המקרר ממקומו ,להסתכל בצידו האחורי ולחפש מים נוזלים.
...
בדקתי כרגע, אין שום רטיבות מאחורי או מתחת למקרר או בחלקים חשופים מאחוריו, המגש יבש כמו הנגב והצינור שמוביל אליו יושב היטב מעל המגש ככה שכנראה אין נזילות (אי אפשר לוודא כרגע כי אין נוזלים במגש או בצינור).
...
כאשר "המגש יבש כמו הנגב" זה יכולה להיות הבעיה
אצלי היתה פעם בכמה ימים נזילת מים מהמקרר החוצה (ואצלך פעם בכמה ימים קצר....)
היתה סתימה בחיבור העליון של צינור הניקוז לגוף הקירור והבריכה הקטנה שם היתה גולשת במקום להיות מנוקזת למגש (יכול לגרום לקצר...)
פירוק מהיר וניקוי - עובד כמו חדש

ירון

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”