שאלה| חיבור כרטיס מסך לטלוויזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
dor_alt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום אנשים ..
יש לי מחשב עם כרטיס מסך של gigabyte gtx260 ואני רוצה לחבר אותו לLCD של LG32 80UR שאני רוצה לקנות.. נורא חשוב לי שיהיה סאונד טוב. עכשיו ניסיתי לחבר את המחשב כבר לLCD אחר וקיבלתי תמונה אבל בלי סאונד (חיברתי עם כבל HD משני הכיוונין, כאשר בכרטיס מסך יש DVI עם מתאם לHD שקיבלתי עם הכרטיס מסך) עכשיו הבנתי שרק כרטיסי ATI תומכים בסאונד בכרטיס מסך..אבל מצד שני באתר של gigabyte ראיתי שכתוב על הכרטיס מסך שהוא תומך בhd ready סאונד ווידאו, בנוסף ראיתי גם שיש על הכרטיס מסך חיבור שכתוב עליו אודיו, והבנתי לפי המדריך באתר שיש דרך לחבר כבל של סאונד מהלוח אם לכרטיס מסך. הבעיה שלי היא שאני לא יודע איזה סוג של כבל צריך.. החיבור בכרטיס מסך נראה די קטן עם 2 פינים קטנים כאלה אחד ליד השני. מישהו יודע גם אם אני אחבר כבל מתאים הכרטיס יעביר סאונד או לא? ואיזה בדיוק כבל צריך כדי לחבר בין הלוח אם לכרטיס מסך כי נראה לי שיש אפשרות להעביר סאונד.. מצאתי בחלקים שבקופסה של הכרטיס מסך כבל שזה נראה לי מה שאני צריך כבל s/pdif..עכשיו חיפשתי בלוח אם מצאתי 2 כניסות שכתוב עליהם SPDIF אחד SPDIF_O ואחד SPDIF_I שהO עם 3 פינים והI עם 2 פינים..בכל מקרה ניסיתי לחבר לכולם ולבדוק בLCD אחד ובכולם לא היה סאונד..קראתי שכתוב שהפין השלישי זה הארקה אז זה לא משנה גם ככה. קיצר אין לי מושג איזה כבל צריךגם קראתי איזשהו מדריך של חיבור כרטיס מסך ללוח אם גם באודיו וכתוב שצריך בכלל כבל אחד לכרטיס מסך שמתפצל ל2 כניסות אליהם הוא מתחבר בלום אם..ובכבל שמצאתי יש רק יציאה אחת..יש פה אולי מישהו שניסה לעשות חיבור כזה והצליח לו הסאונד? אני ממש צריך עזרה ולא יודע כבר מי לשאול
*הדגם של הכרטיס מסך מקביל לgeforce 9800 אם אני לא טועה
**הנה הדף של המפרט של הכרטיס מסך באתר ג'יגהבייט http://www.gigabyte.com.tw/Products/...ProductID=3080
***אם בכל זאת אי אפשר אז האם מישהו יודע אם בטלוויזיות של LG יש חיבור סאונד אופטי כי רק חיבור כזה מעביר סאונד דיגיטלי כמו שאני רוצה ובלוח אם יש לי יציאה של כבל אופטי אבל אני לא יודע אם ישנה כניסה כזאת גם בטלווזייה.במפרט של הטלוויזיה כתוב חיבור audio in אבל לא כתוב איזה סוג חיבור..
סליחה על החפירה ותודה לכל מי שיכול לעזור

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

לא קיבלת סאונד כי כנראה לא הגדרת במערכת ההפעלה שה-SPDIF OUT עצמו יעבוד. יש בשרשור המדריכים בראש הפורום מדריך מפורט הנקרא חיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי. נסה לעבוד לפיו...
אבל אם אתה שואל אותי, גם אם לא תצליח, לדעתי ממש חבל על המאמץ רק בשביל לחבר את שני הרמקולים המסכנים של הטלוויזיה. אפשר לחבר במקביל לאחת מכניסות ה-HDMI בטלוויזיה גם כניסה אנלוגית של אודיו, שלדעתי לא תבחין באיכות ביניהן.
הוצאת סאונד דרך HDMI שווה את המאמץ בעיקר בשביל רסיברים בעלי כניסת HDMI ותמיכה ב-5.1 או 7.1 רמקולים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

dor_alt פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אין אבל סיבה שלא יהיה אפשר לחבר סאונד אחרת לא היה את האפשרות הזאת בכרטיס מסך..אולי אני פשוט לא מחבר למקום הלא נכון
אבל לחבר כבל סאונד אנלוגי זה די גרוע בכל זאת אם האיכות וידאו היא HD למה להתפשר על הסאונד..אי אפשר לחבר כבל אופטי לטלוויזיה עצמה אה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #4 

אם אתה באמת רוצה ליהנות מסאונד HD אז תרכוש רסיבר ורמקולים...
בכל מקרה, כמו שציינתי, נסה לפעול לפי המדריך ההוא בשביל להגדיר את יציאת ה-SPDIF עצמה, ורק אז תנסה להעביר אותה ל-HDMI.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”