הסברים על סוגי מעבדים

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
אוריה פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2806
נתן תודות: 187 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #1 

היי

האם יש למישהו לינק המכיל הסברים על סוגי מעבדים ומה בדיוק חשוב לבדוק שם ?
מה זה זיכרון מטמון ?
מה זה אומר 2.0GHZ ?
מה זה אומר 1066MHz ?
מה זה מעבד dual core
מה זה מעבד core 2 dou
ומה זה מעבד core 2 quad ?

דברים בסגנון הזה...

תודה מראש

אוריה

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

זיכרון מטמון: סוג של זכרון RAM סופר מהיר (וסופר יקר) המשולב במעבד. נקרא באנגלית Level 2 או Level 3 Cache בהתאם לצירוף שלו ולמיקום במארז המעבד עצמו. זכרון מטמון חוסך גישה לזכרון ה RAM הכללי שהוא הרבה יותר איטי ובכך משפר את מהירות המעבד.

2.0GHZ תדר השעון שבו עובד המעבד. חוק האצבע אומר שכמה שיותר גבה כך גם יותר מהר כי בכל "טיק" של השעון יכולים להתבצע רק מספר מצומצם של פעולות וחישובים על ידי המעבד.

1066MHZ. כנ"ל. זה פשוט Mega Herz לעעומת Giga Herz. כלומר 1066MHZ שווים ל 1.066GHZ.

Dual Core. או בעברית צחה: ליבה כפולה. יש גבול לכמה אפשר להעלות את מהירות השעון של המעבד לפני שהוא יימס מחום או יצרוך חשמל באופן הזוי או סתם יתחיל להשתולל. הפתרון לכך הוא לשים שני מעבדים משולבים בכל צ'יפ ובכך לאפשר למעבד לעשות פי שתיים יותר עבודה בכל "טיק" של השעון. זה אף פעם לא יוצא ששני מעבדים = פי שניים יותר עבודה אבל תוספת המהירות לא שולית בכלל.

Core 2 Duo/Core 2 Quad כינוי למעבדים מדור שני שיש להם שתי ליבות : Core 2 Duo או ארבע ליבות : Core 2 Quad. בעקרון מעבד שמכיל 4 ליבות יהיה מהיר יותר מאחד שיש לו רק שתי ליבות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #3 

רק להדגיש, במינוח 1066MHZ מתכוונים (בדורנו) לקצב מהירות ה-BUS החיצוני (כלומר פס הנתונים המקשר בין המעבד לבין ערכת השבבים שעל לוח האם). 1066MHZ הוא למעשה BUS שפועל בתדר 266.66MHZ אבל בכל פולס שעון יכול להעביר 4 נתונים שונים (Quad Pump).
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”