למה ביצה קופצת כשמטגנים? שאלה שהטרידה אותי תמיד
אצלי החביתה גם קופצת, בגלל הגזים כמובן.
בהנחה, שלא בדקתי את אמיתותה, שביצת עין קופצת יותר מחביתה, הנה ניחוש (אין סימוכין חוץ מהאינטואיציה שלי) :
מדובר בשני חומרים שונים: חלבון ביצה "טהור" מול תערובת חלמון-חלבון.
כנראה שהחלבון הטהור נצמד יותר למחבת, ככה שצריכים להצטבר יותר גזים עד הקפיצה, ולכם הקפיצה יותר משמעותית.
אולי התערובת שגם מכילה יותר בועות אויר בגלל הערבוב פחות אטומה וחלק מהגזים מחלחלים דרכה.
טגן על אש קטנה יותר ופתור לעצמך את כל הבעיות, וגם הכיריים לא יתלכלכו משמן
בהנחה, שלא בדקתי את אמיתותה, שביצת עין קופצת יותר מחביתה, הנה ניחוש (אין סימוכין חוץ מהאינטואיציה שלי) :
מדובר בשני חומרים שונים: חלבון ביצה "טהור" מול תערובת חלמון-חלבון.
כנראה שהחלבון הטהור נצמד יותר למחבת, ככה שצריכים להצטבר יותר גזים עד הקפיצה, ולכם הקפיצה יותר משמעותית.
אולי התערובת שגם מכילה יותר בועות אויר בגלל הערבוב פחות אטומה וחלק מהגזים מחלחלים דרכה.
טגן על אש קטנה יותר ופתור לעצמך את כל הבעיות, וגם הכיריים לא יתלכלכו משמן
משה
משה תודה,
האמת צריך לבצע כמה ניסויים כדי לחדד את התשובה... אולי פעם באמת אעשה את זה.
לדעתי מה שקופץ אלו חלקי מים שנמצאים אולי בביצה שמתאדים בתוך השמן... אולי...
יכול להיות שהקישקוש של הביצה לפני הטיגון, יוצר מרקם שמאפשר לאדים לעבור דרכו?
צריך בטח לעשות חביתה רק מחלבון, ורק מחלמון, ולראות את התגובה וכו'
אבל זה באמת מטריד אותי...
.
האמת צריך לבצע כמה ניסויים כדי לחדד את התשובה... אולי פעם באמת אעשה את זה.
לדעתי מה שקופץ אלו חלקי מים שנמצאים אולי בביצה שמתאדים בתוך השמן... אולי...
יכול להיות שהקישקוש של הביצה לפני הטיגון, יוצר מרקם שמאפשר לאדים לעבור דרכו?
צריך בטח לעשות חביתה רק מחלבון, ורק מחלמון, ולראות את התגובה וכו'
אבל זה באמת מטריד אותי...
.
אה, זה שמים זה מקור הגזים ברור. לא חשבתי שזו התהייה. בכל אופן, בזה לא נראה שיש הבדל בין העין לחביתה.לדעתי מה שקופץ אלו חלקי מים שנמצאים אולי בביצה שמתאדים בתוך השמן... אולי......
עיניין המרקם זה הניחוש השני שלי, אבל אני יותר נוטה לניחוש הראשון כי גם אם יש חלחול אדים, לא נראה לי שזה משמעותי אלא מאוד זניח. החביתה היא לא מסננת
כשאני אומר שהלבן נצמד יותר למחבת, זה מסתדר עם זה שהחביתה יותר מחוספסת, בעוד הלבן של העין חלק.
משה
איך שהו לא ממש משכנע אותי העניין של הלבן שנדבק יותר טוב... גם כשהופכים את הביצה זה עושה ישר הרבה יותר פצסססס כזה מאשר כשהופכים חביתה.
גם כן קורה שנוצרת בועה מתחת לחביתה, והיא הרבה פחות "אלימה" מכזו שמתחת לעין.
אבל יכול להיות שבאמת החלבון אפילו במיקרו סוגר טוב יותר את אפשריות הבריחה של האדים...
יכול להיות גם, שהמרקם של החביתה, בגלל ההקצפה, סופג פשוט את השמן לתוכו וכך יש פחות שמן על המחבט שבו האדים יכולים לקפוץ....
מעניין אלו ניסויים אפשר לעשות כדי לפצח את התעלומה.
חשבתי אולי לקשקש רק חלבונים ולראות מה קורה...
נ.ב. גם אם זה נשמע מצחיק, אני באמת מתעניין בעניין הזה.
.
גם כן קורה שנוצרת בועה מתחת לחביתה, והיא הרבה פחות "אלימה" מכזו שמתחת לעין.
אבל יכול להיות שבאמת החלבון אפילו במיקרו סוגר טוב יותר את אפשריות הבריחה של האדים...
יכול להיות גם, שהמרקם של החביתה, בגלל ההקצפה, סופג פשוט את השמן לתוכו וכך יש פחות שמן על המחבט שבו האדים יכולים לקפוץ....
מעניין אלו ניסויים אפשר לעשות כדי לפצח את התעלומה.
חשבתי אולי לקשקש רק חלבונים ולראות מה קורה...
נ.ב. גם אם זה נשמע מצחיק, אני באמת מתעניין בעניין הזה.
.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
זה מה שמטריד אותך ומונע ממך שינה? אז בוא אני אתן לך עוד כמה תעלומות:
1. איך זה שאין גוזלים של יונים? כל היונים שרואים הן כולן בגודל מלא. האם היונים נבראים יש מאין או שבעצ מה שאנחנו חושבים שהם יונים מבוגרים הם בעצם הגוזלים של משהו הרבה יותר גדול?
2. איך לעזאזל מצליחים להכניס דג טונה ששוקל מעל ל 100 ק"ג לתוך פחיות הקטנות והעגולות? אפילו בהנחה שיצליחו לשכנע את הטונה לשחות פנימה.
ולגבי הביצה: הקפיצות הן בעצם שחרור של קיטור. הקיטור נוצר גם מהנוזל של הביצה, שרובו מים, וגם מהאדים של השמן הרותח.
1. איך זה שאין גוזלים של יונים? כל היונים שרואים הן כולן בגודל מלא. האם היונים נבראים יש מאין או שבעצ מה שאנחנו חושבים שהם יונים מבוגרים הם בעצם הגוזלים של משהו הרבה יותר גדול?
2. איך לעזאזל מצליחים להכניס דג טונה ששוקל מעל ל 100 ק"ג לתוך פחיות הקטנות והעגולות? אפילו בהנחה שיצליחו לשכנע את הטונה לשחות פנימה.
ולגבי הביצה: הקפיצות הן בעצם שחרור של קיטור. הקיטור נוצר גם מהנוזל של הביצה, שרובו מים, וגם מהאדים של השמן הרותח.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
liorgoell,
הוא מדבר על חביתה כשהוא מערבב עוד אין בכלל שמן בתמונה. אולי התכוונת למקושקשת.
Catskinner,
וואי, כמה אני סבלתי בחיי בגוזלי יונים, אם לא הספקתי להשמיד את הביצים קודם לכן
לא היה לי לב לפגוע בהם וחיכיתי שיגדלו כדי להעיף אותם.
הוא מדבר על חביתה כשהוא מערבב עוד אין בכלל שמן בתמונה. אולי התכוונת למקושקשת.
Catskinner,
וואי, כמה אני סבלתי בחיי בגוזלי יונים, אם לא הספקתי להשמיד את הביצים קודם לכן
לא היה לי לב לפגוע בהם וחיכיתי שיגדלו כדי להעיף אותם.
משה