לאחרונה החלטתי להתנפל על הנושא , תוך יישום כמה מהרעיונות שעשיתי בזמנו ב- DAC ה-NOSסוף , בעיקר במה שקשור באספקת מתחי עבודה שקטים ככל הניתן.
לצורך הפרוייקט, עשיתי שימוש בכרטיסי Phono של Naim Audio, שמתאימים לראש MM, ומיועדים לשימוש בקדם מגבר של החברה, נשאר "רק" לעשות להם כמה שינויים על מנת שיתפקדו בפני עצמם, לבנות להם ספק שקט במיוחד ולשים הכל במארז.
שלב ראשון - שדרוג כרטיסי כרטיסי Phono
היה זה תומאס אדיסון שאמר פעם - כל דבר שנעשה בידי אדם, ניתן לשיפור. גם את כרטיסי ה-Phono של Naim, שהם מעולים במקור, אפשר (ורצוי) לשפר. השיפורים כללו החלפת כמה מהרכיבים לאיכותיים יותר, וכן פיצול קו אספקת המתח ל-3 איזורים שונים, כך שיהיה ניתן לתת לכל אחד מהם מתח מיוצב נפרד. צריך רק לחתוך את הפס על המעגל המודפס ולבצע הכנה לחיווט של איזור בנפרד.
שלב שני - ספק מתח
ספק המתח כולל מס' אלמנטים: מסנן RF לכניסת המתח, שנאי טורואידי, וכן שני מעגלים נפרדים של יישור וסינון ראשוני עם קבלים גדולים יחסית לצורך אגירת אנרגייה. המתח המסונן עובר דרך מייצב, ולאחר מכן שתי דרגות עוקבות של סינון נוסף, המוריד את רמת הרעש לרמות נמוכות ביותר (שאני כבר לא מצליח למדוד). על מנת לא לעשות שוב שימוש בקבלים גדולים, עשיתי שימוש במעגל מסוג Capacitance Multiplier (הסבר כאן:
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitance_multiplier - בקיצור נמרץ, שיטה זו עושה שימוש במעגל אקטיוי על מנת "לסמלץ" (מלשון סימולציה) קבל גדול מאד באמצעות קבלים קטנים יחסית.
על מנת למנוע Ground Loop הנוצר לעיתים קרובות בחיבור פטיפון, נעשה שימוש במעגל הפרדת אדמות המיועד לספוג זרמים גבוהים מאד (הנוצרים בד"כ ב-Ground Loop).
כך נראה המעגל לחסימת Ground Loop:
שלב שלישי - חיווט
החיוט הוא בד"כ החלק היותר בעייתי בפרוייקט מסוג כזה. כמו תמיד, גם הפעם עשיתי שימוש בחוט נחושת מצופה כסף, עם בידוד טפלון שהוא בעל מוליכות מעולה, אבל קשה יחסית לעבודה. מצד שני, בהחלט שווה להתאמץ , שכן חוט מסוג כזה יחזיק מעמד שנים רבות יותר ללא קורוזייה. כפי שאפשר לראות בתמונות, נעשה שימוש בכוכב אדמות (Star Ground) המתחיל מהקבלים הגדולים.
כך נראה הפונו סטייג' מבפנים, הקבלים הגדולים למטה משמשים לאגירת אנרגייה וכן כמרכז ה-Star Ground, מעליהם בתמונה כרטיסי המייצבים ומעליהם כרטיסי הפונו המשודרגים של Naim. השנאי מצד שמאל ומעליו בתמונה מסנן חוסם RF למתח הרשת:
שלב רביעי - מארז
המארז הוא מאותו סוג שעשיתי בו שימוש בעבר בבניית המגברים הדיגיטליים (אני אכתוב עליהם בקרוב), כולל פנל קדמי שחור (פרספקס 4 מ"מ) עם LED-ים כחולים לאווירה רומנטית... במארז נעשה גם שימוש נדיב ב"סאונד טק" (חומר בולע רעידות) בעיקר סביב השנאי ומתחתיו. השנאי גם חוזק עם יציקת דבק אפוקסי על מנת למנוע ככל הניתן זמזומים למיניהם.
חלק אחורי:
חלק קדמי (המצלמה שלי ממש התקשתה עם הצילום הזה, אני מקווה לפרסם תמונות טובות יותר בקרוב):
בדיקה
לצורך מבחן האזנה, לקחתי בהשאלה מחבר ראש פשוט יחסית של LINN, שחוגג בקרוב 15 אבל עדיין מתפקד לא רע, מה שהצליח להפתיע אותי. הראש יוצר בזמנו עבור LINN ע"י Audio Technica והוא סביר למדי, אם כי לא מדהים, כאן הוא נראה לפני הרכבה (המחט הוסרה על מנת שלא תיפגע בטעות בהרכבה):
ה-LINN הנ"ל מתפקד כאמור לא רע, אם כי גילו המתקדם לא ממש תרם לעניין. דרוש מועמד "מעניין יותר"....