Kind Of Blue

אלבומים מומלצים, ביקורות, הוצאות חדשות וכו'.
שלח תגובה
diz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #1 

KOB
לא יאומן אבל עברו החודש 50 שנה מאז מיילס דוויס נכנס להקליט את אחת ההקלטות הכי מפורסמות בג'אז אם לא המפורסמת ביותר
התקליט הזה הוקלט בשני שסנים אחד בתחילת מרס והשני חודש אחר כך.
על פי מיילס דוויס התקליט הזה הוא המשך למה שהוא התחיל לעשות בתקליט הקודם
Milestones

מיילס דוויס לא כתב את המוזיקה לתקליט אלא הביא כמה סקיצות לאולפן ויתר חברי הקבוצה (שכל אחד מהם יוצר ומבצע גדול) לקח את הדוגמיות הללו למקום שאנחנו מכירים כיום. התקליט הוקלט בטייק אחד בלבד.
שבועיים אחרי זה נכנס קולטריין לאולפן של אטלנטיק עם אותו רעיון של מיילס דוויס- כמה דוגמיות שאותם הציג לנגנים בפעם הראשונה ויחד הם הקליטו את
GAINT STEPS
תקליט פורץ דרך נוסף.
שנת 1959 הייתה שנה מדהימה עם מגוון הקלטות חשובות של אומני ג'אז שונים

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #2 

(Y)

diz1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

שליחה #3 

The Dude:F_uck sympathy! I don't need your f_uckin' sympathy, man, I need my f_ucking
Johnson!

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #4 

באמת אבני דרך של הג'אז המודרני. התקליטים נחרשו אצלי עד דק ומאז שיש לי דיסקים אני פחות נהנה מהם.
מי שמכיר היטב את GIANT STEPS של קולטריין יכול לשים לב לעובדה שהחדשנות והמורכבות המוזיקלית ביצירה הזו הם כאלו שטומי פלנגן- TOMMY FLANAGAN הפנסתרן שליווה את קולטריין באותן הקלטות הולך לאיבוד ממש ,כאשר מגיע קטע האילתור שלו, ולא מצליח לעקוב אחר מעברי הסולמות המדהים של קולטריין.
שנים לאחר מכן הוקלטה גרסה של פלנגן לאותו תקליט ושם הבחור כבר שולט יותר בחומר....
כאן פלנגן מנגן אבל לא את GIANT STEPS

go_go
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

אם באיזכורים עסקינן,אחד מהתקליטים הטובים שאני חושב שיש בז'אנר הינו SOMETHIN' ELSE בו מופיע מייליס דייויס לא כלידר.בין השאר מופעים בו קאננבול אדרליי בסקסופון,מיילס דייויס בחצוצרה,האנק ג'ונס בפסנתר,סאם ג'ונס בס וארט בלאקי בתופים.לדעתי אחד מתקליטי החובה של כל חובב ז'אז.
http://www.cannonball-adderley.com/1144.htm

שלח תגובה

חזור אל “מוסיקה”