NEAR FIELD MONITOR
בעצתכם (לאור שאלה אחרת שלי) הלכתי לשמוע את ה ADAM A-7
רמקול אולפני ניר-פילד מוגבר. יש גם גרסה לא מוגברת (פאסיבית).
נשמע נפלא. מתאים לצורת ההאזנה שלי - יושב "דבוק" לרמקולים, ולהעדפה שלי (צליל מפורט ומדויק אך לא צורם).
אבל הזהירו אותי בעלי ניסיון - שהאזנה למוניטורים אולפניים תעייף אותי בטווח הארוך עד שאפסיק לשמוע מוזיקה...
במקביל שמעתי את HARBETH - שגם הוא למעשה מוניטור אולפני במקור. אין ספק שזה רמקול מעולה שמתמודד עם כל מה שהוא מקבל ומוציא תוצאה מאוזנת - אבל דווקא ריגש אותי פחות.
האם יש למישהו ניסיון ארוך טווח עם מוניטור ניר-פילד בכלל וה ADAM בפרט ?
רמקול אולפני ניר-פילד מוגבר. יש גם גרסה לא מוגברת (פאסיבית).
נשמע נפלא. מתאים לצורת ההאזנה שלי - יושב "דבוק" לרמקולים, ולהעדפה שלי (צליל מפורט ומדויק אך לא צורם).
אבל הזהירו אותי בעלי ניסיון - שהאזנה למוניטורים אולפניים תעייף אותי בטווח הארוך עד שאפסיק לשמוע מוזיקה...
במקביל שמעתי את HARBETH - שגם הוא למעשה מוניטור אולפני במקור. אין ספק שזה רמקול מעולה שמתמודד עם כל מה שהוא מקבל ומוציא תוצאה מאוזנת - אבל דווקא ריגש אותי פחות.
האם יש למישהו ניסיון ארוך טווח עם מוניטור ניר-פילד בכלל וה ADAM בפרט ?
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
אני לא יודע מי אותם אנשים שהעלו טיעון כזה אני רק יכול לומר לך שעצם האמירה הזו רק מעידה על בורות מצידם. מוניטור אולפני ברמה גבוהה , כחלק מהיכולות שלו לנטר את החומר שמושמע בצורה שקופה ככל שניתן , אמור לא לעייף את האוזן מהסיבה הפשוטה שהוא מיועד למטרות מיקסינג ועריכה = המון שעות עבודה והאזנה.האם לא גורם להתעייפות כמו שטוענים אנשים ?...
אני לא חסיד של ADAM ולא ממש אוהב את האופי סאונד שלהם , תכונה מאוד בולטת היא גבוהים קריסטליים מידי שהרבה פעמים נשמעים כבר לא טיבעיים .
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
ברמקול "מעייף" הכוונה היא בדר"כ לרמקול שמדגיש יותר מדי תדרים מסויימים, או מעוות יותר מדי,
ולכן האוזניים שלנו מתחילות להשתגע מזה. מוניטורים אולפניים באמת אמורים לספק סאונד מאוזן,
לפחות בתאוריה...
ולכן האוזניים שלנו מתחילות להשתגע מזה. מוניטורים אולפניים באמת אמורים לספק סאונד מאוזן,
לפחות בתאוריה...