מקרן MARANTZ 8600- מס' בעיות
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
קיבלתי מקרן לבדיקה מחבר מדובר במקרן :
http://us.marantz.com/Products/1478.asp
המסך שיש זה MEGAPOWER (או משהו כזה) ברוחב 180 ס"מ.
המרחב בין המקרן למסך הוא בערך 3.5 .
מחובר אליו מחשב ,כרטיס מסך של ATI2600 PRO תוכן HD .
המחשב זיהה את הרזולציה הטבעית של המקרן.
בעיות (אנחנו לפני הקרנה הפופקורן מוכן והתמונה מאפנה)
1.אני לא מצליח ליישר את התמונה ,המסך כאילו עקום על ציר X ומעוות בציר Y.
עשיתי RESET לכל ההגדרות,שיחקתי עם ה KETSTONE אבל ללא שיפור ממשי.
2.איכות התמונה בהחלט טובה עד מצויינת,צבעים מאוד עשירים ועמוקים,קונטרס בהחלט שנראה במקרני על אבל מסביב לכל דמות (גם בסרטים גם בדסקטופ)יש מאין גוסטיניג....
מוזר אבל אחרי כמה דקות הרגשתי בחילה
המקרן תקין לחלוטין יש עליו אולי 10 שעות האם אני צריך לשנות משהו בתצורה בה הוא יושב?
תופעת הגוסטיניג מסביב הדמויות פשוט מזעזעת מבחינתי האם יש משהו לשפר את המצב"?
האם התופעה הזאת קיימת בכל מקרני ה DLP?כי במקרן השני שלי של טושיבה TP90 אין תופעה כזו.
עוד שאלה אוף דה רקורד- בהנחה שאני אצליח להתגבר על התצוגה ועניין הגוסטיניג ,כמה מקרן כזה כיום אני יודע שפעם הוא היה מאוד מאוד יקר.האם אפשר להשוות אותו בכלל לסטנדרטים של היום (הוא לא FULL HD).
תודה רבה
http://us.marantz.com/Products/1478.asp
המסך שיש זה MEGAPOWER (או משהו כזה) ברוחב 180 ס"מ.
המרחב בין המקרן למסך הוא בערך 3.5 .
מחובר אליו מחשב ,כרטיס מסך של ATI2600 PRO תוכן HD .
המחשב זיהה את הרזולציה הטבעית של המקרן.
בעיות (אנחנו לפני הקרנה הפופקורן מוכן והתמונה מאפנה)
1.אני לא מצליח ליישר את התמונה ,המסך כאילו עקום על ציר X ומעוות בציר Y.
עשיתי RESET לכל ההגדרות,שיחקתי עם ה KETSTONE אבל ללא שיפור ממשי.
2.איכות התמונה בהחלט טובה עד מצויינת,צבעים מאוד עשירים ועמוקים,קונטרס בהחלט שנראה במקרני על אבל מסביב לכל דמות (גם בסרטים גם בדסקטופ)יש מאין גוסטיניג....
מוזר אבל אחרי כמה דקות הרגשתי בחילה
המקרן תקין לחלוטין יש עליו אולי 10 שעות האם אני צריך לשנות משהו בתצורה בה הוא יושב?
תופעת הגוסטיניג מסביב הדמויות פשוט מזעזעת מבחינתי האם יש משהו לשפר את המצב"?
האם התופעה הזאת קיימת בכל מקרני ה DLP?כי במקרן השני שלי של טושיבה TP90 אין תופעה כזו.
עוד שאלה אוף דה רקורד- בהנחה שאני אצליח להתגבר על התצוגה ועניין הגוסטיניג ,כמה מקרן כזה כיום אני יודע שפעם הוא היה מאוד מאוד יקר.האם אפשר להשוות אותו בכלל לסטנדרטים של היום (הוא לא FULL HD).
תודה רבה
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 21/03/2009 23:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תודה מרטין,
מצאתי את השרשור של תופעת הקשתות ,אבל זה לא מה שאני מתכוון .
אצלי בעיה הצל או גוסטיניג בתמונה היא גם בתמונה סטטית ,לדוגמא הדסקטופ - כל התיקיות נראות כאילו עם צל הצידה בגוון בהיר יחסית אבל נראה בבירור.
בסרטים בכלל כל הדמויות יש מסביבן מאין הילה בהירה .
בוצע RESET לכל הגדרות התמונה שבמקרן ,התקנתי את הדרבייר של הכרטיס מסך שוב אבל ללא הטבה.
גיליתי שמצב FULL הוא מותח את התמונה ,שאני חוזר לפורמט NORMAL אני מקבל תמונה קטנה בהרבה מהמסך עצמו ( בערך תמונה של 1.3 מטר מרובע~) בפורמט 4:3.
המקרן הזה לא אמור להיות בפורמט 16:9 ?
המרחק האוירי מהמקרן לגוף מהמסך הוא בדיוק 3.4 מטר .
הZOON של העדשה פול ואין יכולת להגדיל יותר- האם זה כל מה שהוא מסוגל לתת במרחק כזה?או שקיימת בעיה?
מצאתי את השרשור של תופעת הקשתות ,אבל זה לא מה שאני מתכוון .
אצלי בעיה הצל או גוסטיניג בתמונה היא גם בתמונה סטטית ,לדוגמא הדסקטופ - כל התיקיות נראות כאילו עם צל הצידה בגוון בהיר יחסית אבל נראה בבירור.
בסרטים בכלל כל הדמויות יש מסביבן מאין הילה בהירה .
בוצע RESET לכל הגדרות התמונה שבמקרן ,התקנתי את הדרבייר של הכרטיס מסך שוב אבל ללא הטבה.
גיליתי שמצב FULL הוא מותח את התמונה ,שאני חוזר לפורמט NORMAL אני מקבל תמונה קטנה בהרבה מהמסך עצמו ( בערך תמונה של 1.3 מטר מרובע~) בפורמט 4:3.
המקרן הזה לא אמור להיות בפורמט 16:9 ?
המרחק האוירי מהמקרן לגוף מהמסך הוא בדיוק 3.4 מטר .
הZOON של העדשה פול ואין יכולת להגדיל יותר- האם זה כל מה שהוא מסוגל לתת במרחק כזה?או שקיימת בעיה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
1. GHOSTING זה בד"כ בעיה של כבל.
איך אתה מחובר מהמקור למקרן?
נסה לחבר מקור אחר וכבל אחר, רצוי קצר יותר (לפחות לצורך הבדיקה).
2. אם המקור הוא ברזולוציה קטנה יותר ממה שהמקרן יכול לתת, אזי במצב NORMAL אתה מציג 1:1 PIXEL MAPPING, אז הגיוני שתקבל תמונה קטנה יותר.
תוציא מהמקור 720P. זה יהיה 1:1 מה שהמקרן יכול להציג.
3. אם ה-ZOOM של העדשה על מקסימום, אז כן, זה הגודל המקסימלי. זו לא תקלה אלא פונקציה של האופטיקה שהמתכננים החליטו לשים במקרן הזה.
יש כאלו שנותנים תמונה גדולה יותר ממרחק קצר ויש להיפך. זה לא מדד לכלום, רק להתאמה לתנאי ההקרנה אצלך.
2. אם המקור הוא ברזולוציה קטנה יותר ממה שהמקרן יכול לתת, אזי במצב NORMAL אתה מציג 1:1 PIXEL MAPPING, אז הגיוני שתקבל תמונה קטנה יותר.
3. אם ה-ZOOM של העדשה על מקסימום, אז כן, זה הגודל המקסימלי. זו לא תקלה אלא פונקציה של האופטיקה שהמתכננים החליטו לשים במקרן הזה.
יש כאלו שנותנים תמונה גדולה יותר ממרחק קצר ויש להיפך. זה לא מדד לכלום, רק להתאמה לתנאי ההקרנה אצלך.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

תורדה מרטין,MartinHSabag כתב:1. GHOSTING זה בד"כ בעיה של כבל.
יש כאלו שנותנים תמונה גדולה יותר ממרחק קצר ויש להיפך. זה לא מדד לכלום, רק להתאמה לתנאי ההקרנה אצלך....
לגבי הגוסטיניג - אני אבחן את הנושא עם כבל אחר,האם יש טעם לרכוש כבל DVI במקום ה RGB האם תתיכן הטבה מבחינת איכות?או במילים אחרות לעבור לכניסת ה DVI?
לגבי מה שהמחשב מוציא- אני חושב שבאופן אוטמטי המחשב מתכוונן לרזולוצית המקרן ,הדבר המוזר שהקצב רענון עומד על 85 ואין הבחנה אוטמטית ,ז"א אני צריך לקבוע מה הקצב הרענון,מה ההערך הנכון במקרה הזה?
אודה מאוד אם תתייחס לעניין כדאיות הקנייה כי קצת קשה להשוות בין מקרן כזה למקרנים עכשיויים - האם מקרן כזה שנחשב אז לאיכותי מאוד(באיזור ה 30K) יכול להשתוות למקרן בינוני כיום(נניח עד סכום של 8K) ?
אם תוכל להעריך מחיר מקרן כזה עם נורה חדשה כיד שניה?
- ride
- אחראי תחום מקרנים

- תגובות: 6606
- שם מלא: יניב דיין
- נתן תודות: 238 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
- יצירת קשר:
צפיד,
תמיד מומלץ להשתמש בכניסות הדיגיטאליות (HDMI או DVI ) מאשר האנלוגיות והן אולי יפתרו לך את בעיית ה GHOSTING
מקרן בינוני עכשווי ברוב המקרים יתן לך תמונה יותר טובה. הקפיצות (במיוחד השנה) הם משמעותיות בן דור לדור
תמיד מומלץ להשתמש בכניסות הדיגיטאליות (HDMI או DVI ) מאשר האנלוגיות והן אולי יפתרו לך את בעיית ה GHOSTING
מקרן בינוני עכשווי ברוב המקרים יתן לך תמונה יותר טובה. הקפיצות (במיוחד השנה) הם משמעותיות בן דור לדור
לדעתי הוא שווה לא יותר מ 4500 ש"ח ובהנחה שהוא תקין לחלוטין.צפיד כתב:תורדה מרטין,MartinHSabag כתב:1. GHOSTING זה בד"כ בעיה של כבל.
יש כאלו שנותנים תמונה גדולה יותר ממרחק קצר ויש להיפך. זה לא מדד לכלום, רק להתאמה לתנאי ההקרנה אצלך....
לגבי הגוסטיניג - אני אבחן את הנושא עם כבל אחר,האם יש טעם לרכוש כבל DVI במקום ה RGB האם תתיכן הטבה מבחינת איכות?או במילים אחרות לעבור לכניסת ה DVI?
לגבי מה שהמחשב מוציא- אני חושב שבאופן אוטמטי המחשב מתכוונן לרזולוצית המקרן ,הדבר המוזר שהקצב רענון עומד על 85 ואין הבחנה אוטמטית ,ז"א אני צריך לקבוע מה הקצב הרענון,מה ההערך הנכון במקרה הזה?
אודה מאוד אם תתייחס לעניין כדאיות הקנייה כי קצת קשה להשוות בין מקרן כזה למקרנים עכשיויים - האם מקרן כזה שנחשב אז לאיכותי מאוד(באיזור ה 30K) יכול להשתוות למקרן בינוני כיום(נניח עד סכום של 8K) ?
אם תוכל להעריך מחיר מקרן כזה עם נורה חדשה כיד שניה?...
-
צפיד
-
- חבר ותיק

ויתרתי לגמרי...לדעתי הוא שווה לא יותר מ 4500 ש"ח ובהנחה שהוא תקין לחלוטין...
כנראה שבמחיר שהוצע לי אני יכול להביא משהו הרבה יותר מתקדם טכנולוגית.
ואם אפזול לכיוון חו"ל אז בכלל אפשר להביא אפילו אחד שהוא FHD.