שאלה לגבי מדריך ניגון קבצי 1080p על מחשבי Low-End

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1099
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

אני עובד על ווינדוז 7. המחשב הוא ממש לא LOW END אבל יש לי בעיית גימגום קשה בסרטי 1080P שמביאים את המעבד ל 100% יכולת, אז חשבתי לנסות את זה כפתרון לבעיה.

פעלתי לפי ההוראות, אך GRAPHEDIT מראה לי שקבצי MKV מנוגנים עם MICROSOFT DTV-DVD DECODER. אני לא יודע מה זה. אני מניח שמקודד פנימי של WIN7. חיפשתי את המקודד הזה כדי לשנות את ערכיו ב DIRECT SHOW FILTER MANAGER אך לא ניתן לשנות שם את ערכיו (ניתן, אבל הם לא נשמרים).

מה עושים?

ואם הקבצים אכן מנוגנים ע"י מקודד שבא עם מערכת ההפעלה, מדוע לפני שהתקנתי COREAVC ו HAALI לא יכולתי לנגן MKV?

תודה,
עמית

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #2 

ה-Haali הוא לא מקודד אלא מפצל, והוא זה שמפצל לך את קובץ ה-MKV, מפצל אותו לסטרימים של אודיו, וידאו וכתוביות ומעביר אותם למקודדים. זו הסיבה שלפני כן לא יכולת לנגן קבצי MKV.

לגבי המקודדים הפנימיים של הווינדוס 7, הם שתלטנים מאוד וזו בעייה כאובה ביותר שאין לה פתרון אלגנטי עדיין (יש פתרונות מגעילים של החלפת קבצים בתוך System32). נקווה שעם הזמן מפתחי FFDShow ו-CoreAVC ימצאו פתרונות לעניין.
תנסה לעבוד עם מדיה פורטל או BSPlayer, אשר בהגדרות שלהם יש שליטה עצמאית על המקודדים שינגנו לך את התכנים.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

באסה

שליחה #3 

אז מה שאתה אומר לי זה שאני תקוע עם המקודדים של ווינדוז?

ובכלל לא ברור לי למה סרטי 1080P מקרטעים. זה מחשב AMD 4600 עם 2 ג'יגה זכרון.

כשאני צופה ב MEDIA PLAYER CLASSIC אין קירטועים, אבל ב gbpvr יש וזה מה שמתסכל אותי, כי הרבה יותר נוח לראות ב GBPVR.

ניסיתי בעבר את מדיה פורטל, אבל הוא איטי, כבד ולא נוח לי.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #4 

המעבד שלך איטי מדי ודי גבולי בשביל תכני 1080P כבדים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #5 

ל Windows 7 יש מפענח משלו ל H.264 אבל אין לו מפצל ל MKV. לכן לא יכלת לנגן את הקבצים לפני שהתקנת את Haali Media Splitter וזו גם הסיבה שתחת נגן המדיה של Windows אתה משתמש במפענח של מערכת ההפעלה בלבד. ממש כמו ב vista, שם היה מפענח מובנה ל Mpeg-2, אי אפשר לשנות את המפענחים שבאים עם המערכת ולהגדיר מפענחים חדשים בנגן המדיה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

ל PIXIES - אתה בטוח? כי תחת MEDIA PLAYER CLASSIC תכנים ב 1080P עובדים לי בלי בעיה. גם קראתי פה בשירשורים ישנים שאנשים כתבו שעם מחשבים חלשים בהרבה הם מצליחים לנגן 1080P ללא קירטועים. אני משתמש בכרטיס המסך המובנה החלש מאוד (GEFORCE 6). אם אני אתקין כרטיס מסך רציני, זה יעזור?

ל CATSKINNER - כנראה לא הסברתי את עצמי נכון - אני לא משתמש במדיה פלאייר, אלא במדיה פלאייר קלאסיק וב GBPVR. ב MPC אין לי שום קפיצות ותקיעות. הבעיה היא רק ב GBPVR. האם כל אחד מהם משתמש במקודד שונה? איך אני יכול לבדוק זאת?

האם יש אפשרות לגרום ל GBPVR לנגן את התכנים בנגן חיצוני?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

כתבתי גבולי, כלומר: עבור תכני 1080P כבדים, חלק מהם הם ממש על הקצה מבחינת המעבד.
בכל מקרה, כנראה שהתכנים שאתה מנסה לנגן אמורים לרוץ על המעבד שלך בלי בעייה. לגבח שאלתך על GBPVR, אני לא מכיר כל כך את התוכנה אז אין לי תשובה לזה.
למה שלא תחזור בינתיים ל-XP? ווינדוס 7 זוהי מערכת הפעלה שנמצאת כרגע בשלב של בטא, ולא ממש מומלץ לעבוד עליה, רק אם אתה חובב טכנולוגיה שמסתקרן לנסות ולהתקין.

amittzor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

א. כי אני חווב טכנולוגיה שמסתקרן לנסות ולהתקין :)
ב. כי כבר התקנתי וחזרתי ל XP כמה פעמים בשל קשיי הסתגלות (בעיר לשינויים בממשק), אבל עכשיו כשהתרגלתי אני ממש מאוהב ולא מסוגל לחזור.
ג. כי משום מה תחת 7 נפתרו לי כל מיני בעיות קטנות ומציקות (שרובן קשורות ל GB-PVR) ומכיוון שגם ככה אני בקושי צופה בתכני 1080P, עדיף לי להשאר עם זה.

ואי אפשר בלי שאלה לסיום - האם המקודד הפנימי של ויינדוז 7 כל כך זולל משאבים לעומת COREAVC?

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

עד כמה שידוע לי עדיין לא ברור אם המפענח הזה יישאר בגרסה הסופית, או רק בכמה מהן או בכלל לא, כך שקשה לחוות דעה עליו בשלב זה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”