התלבטות בין מסך 50" של Panasonic ו-Samsung
שלום לכולם! קודם כל ברצוני לברך על הפורום המדהים. כמעט וקניתי LCD 42 של LG ולמזלי נתקלתי בפורום שלכם והבנתי שעדיף ללכת על טלויזיות גדולות יותר לחוויה עוצמתית יותר.
אתמול קראתי למעלה מ-6 שעות את הדיונים השונים פה וקיבלתי החלטה ללכת על מסך 50" (מרחק בסלון של 4.5 מטר) שממנו מאוד חששתי בהתחלה.
אני מתלבט כעת בין ה-PV80 של פנסוניק, A450 של סמסונג ו-A550 של סמסונג.
ה-PV80 וה-A450 עולות כמעט אותו דבר (200 שח הבדל) ובחנות היה קשה להבחין מה יותר טוב כי החיוברים שם היו ממש זוועתיים. את ה-A550 לא היה להם בתצוגה, היא עולה רק 1000 שח יותר ותומכת ב-FULL HD.
שאלתי למומחי הפורום: מבין השלושה הנ"ל, מה עדיף? האם יש סיבה ללכת על ה-A450 ולא על ה-A550 בהנחה שה-1000 שח לא קריטיים לי?
רואה הרבה טלויזיה רגילה, קצת שידורי HD וסרטים מהמחשב. לא משחק בקונסולות בכלל.
אתמול קראתי למעלה מ-6 שעות את הדיונים השונים פה וקיבלתי החלטה ללכת על מסך 50" (מרחק בסלון של 4.5 מטר) שממנו מאוד חששתי בהתחלה.
אני מתלבט כעת בין ה-PV80 של פנסוניק, A450 של סמסונג ו-A550 של סמסונג.
ה-PV80 וה-A450 עולות כמעט אותו דבר (200 שח הבדל) ובחנות היה קשה להבחין מה יותר טוב כי החיוברים שם היו ממש זוועתיים. את ה-A550 לא היה להם בתצוגה, היא עולה רק 1000 שח יותר ותומכת ב-FULL HD.
שאלתי למומחי הפורום: מבין השלושה הנ"ל, מה עדיף? האם יש סיבה ללכת על ה-A450 ולא על ה-A550 בהנחה שה-1000 שח לא קריטיים לי?
רואה הרבה טלויזיה רגילה, קצת שידורי HD וסרטים מהמחשב. לא משחק בקונסולות בכלל.
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
tomts שלום לך .
אם יש לך היתלבטות בין ה-450 ל550 אז כך הדבר .
לי אישית יש את ה450 ואני מאוד מרוצה ממנה היתרון הגדול של ה-450 הוא בשידורי SD .
ב- 550 השידור ב SD נראה גרוע .
מבין שלושת הדגמים שהצגת אני בחרתי את ה- 450 הוא בעל היתרונות הגדולים ביותר . הוא נראה מצויין בכל מצב של שידור .
גם הצורה החיצונית שלו נראת מצויין .
מבין שלושת הדגמים שהצגת אני בחרתי את ה- 450 הוא בעל היתרונות הגדולים ביותר . הוא נראה מצויין בכל מצב של שידור .
גם הצורה החיצונית שלו נראת מצויין .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
9000es כתב:tomts שלום לך .
גם הצורה החיצונית שלו נראת מצויין ....
האם יש לך 50"? כמה זמן יש לך אותה והאם נתקלת בצריבה (אני חושש מזה)
היום הסתכלתי אצל ההורים שלי בפלסמה סמסונג כבת שנתיים (אני חושב שהדגם הוא Q7 או Q8).
התמונה יפה מאוד אבל להפתעתי ראיתי צריבה של הלוגו של "האח הגדול" בצד ימין של המסך. האמת שהם בכלל לא שמו לב אבל אני הבחנתי בזה מיד. כנראה שהם רואים את הערוץ של האח הגדול LIVE הרבה זמן (כמה שעות טובות ביום).
ההורים שלי לא מבצעים "שטיפה" וכדומה כמו שממולץ פה אבל ממש הופתעתי לראות צריבה כזאת. ביצעתי שטיפה במשך כמה דקות, זה שיפר קצת את המצב אך עדיין יש כתם.
זה ממש מפחיד אותי שזה יקרה לי בפלסמה. האם מישהו יודע מה המצב של הפנסוניק בענין צריבה?
התמונה יפה מאוד אבל להפתעתי ראיתי צריבה של הלוגו של "האח הגדול" בצד ימין של המסך. האמת שהם בכלל לא שמו לב אבל אני הבחנתי בזה מיד. כנראה שהם רואים את הערוץ של האח הגדול LIVE הרבה זמן (כמה שעות טובות ביום).
ההורים שלי לא מבצעים "שטיפה" וכדומה כמו שממולץ פה אבל ממש הופתעתי לראות צריבה כזאת. ביצעתי שטיפה במשך כמה דקות, זה שיפר קצת את המצב אך עדיין יש כתם.
זה ממש מפחיד אותי שזה יקרה לי בפלסמה. האם מישהו יודע מה המצב של הפנסוניק בענין צריבה?
לי יש 50Q9 ו 42PV80 בבית, כך שאני "חי" עם המסכים לא מעט זמן. איכות התמונה בסמסונג הרבה יותר טובה מבפאנסוניק. הצבעים בפאנסוניק לא מדויקים, גם לאחר נסיונות כיול. בסמסונג דיוק הצבעים מדהים. ה shadow detail בסמסונג עדיף. כמו כן מצב JUST בפאנסוניק הרבה פחות מוצלח מ wide zoom בסמסונג. בנוסף בסמסונג יש אפשרויות רבות לכיול התמונה, בניגוד לפנסוניק, וגם מצב intermediate frames די מוצלח שנקרא movie plus. סה"כ הסמסונג מסך טוב יותר בכל הפרמטרים ללא צל של ספק.
ה Q91 אכן היה דגם די מוצלח של סמסונג, אם היה איזשהי פלזמה סדרת כניסה של סמסונג שהתקרבה לרמה של פנסוניק זו זו.nimee כתב:לי יש 50Q9 ו 42PV80 בבית, כך שאני "חי" עם המסכים לא מעט זמן. איכות התמונה בסמסונג הרבה יותר טובה מבפאנסוניק. הצבעים בפאנסוניק לא מדויקים, גם לאחר נסיונות כיול. בסמסונג דיוק הצבעים מדהים. ה shadow detail בסמסונג עדיף. כמו כן מצב JUST בפאנסוניק הרבה פחות מוצלח מ wide zoom בסמסונג. בנוסף בסמסונג יש אפשרויות רבות לכיול התמונה, בניגוד לפנסוניק, וגם מצב intermediate frames די מוצלח שנקרא movie plus. סה"כ הסמסונג מסך טוב יותר בכל הפרמטרים ללא צל של ספק....
בכל אופן ההשוואה פה היתה של הפנסוניק מול הסמסונג 450.
אם אני מתייחס לנקודות שציינת בהקבלה לסמסונג 450 אז:
לא ממש ברורה ההשוואה הזו, מצב JUST הוא בוודאי טוב יותר ממצב WIDE ZOOM, WIDE ZOOM זו מתיחה ליניארית שקיימת גם היא בפנסוניק, JUST זו מתיחה חכמה שאין בסמסונג וברור שהיא עדיפה.
איך אפשר להשוות את הפירוט בין סמסונג לפנסוניק? ברור שהפנסוניק מציגה הרבה יותר פרטים.
גם השחורים בפנסוניק הרבה יותר טובים, ועל הדיוק בצבעים בכלל אין מה לדבר, ה 450 מציגה צבעים לא מציאותיים לגמרי.
אני לא מכיר את ה 450, אבל את ה PV80 אני מכיר מצויין. ה PV80 באופן אבסולוטי היא טלויזיה לא רעה בכלל, אבל ממש לא מצויינת. חוסר הדיוק בצבעים מאד מפריע לי אישית, עד כדי כך שאני מוצא עצמי הרבה פעמים נמנע מלצפות בה. ה- Q9 לעומת זאת טלויזיה מעולה, ואני כל פעם מחדש נהנה מהתמונה המצויינת שהיא מפיקה, בין ממקורות SD או HD. מבחינת עומק תמונה הטלויזיות מאוד דומות, אם כי לסמסונג עדיפות בפירוט בגוונים הכהים, כפי שציינתי.
למיטב הבנתי ה 450 הנו הדגם שהחליף את ה Q9, כך שבסבירות טובה הוא לא נופל ממנו, למרות שכאמור אני לא מכיר את הדגם אישית.
למיטב הבנתי ה 450 הנו הדגם שהחליף את ה Q9, כך שבסבירות טובה הוא לא נופל ממנו, למרות שכאמור אני לא מכיר את הדגם אישית.
אולי יש בעיה במסך, או שלא כיילת נכון, תזמין טכנאי של יורוקום, ה PV80 נחשב אחד המסכים היותר מדוייקים בצבעים, אם ייצא לך לראות את ה 450 תיראה שהיא ממש לא מדוייקת בצבעים.nimee כתב:אני לא מכיר את ה 450, אבל את ה PV80 אני מכיר מצויין. ה PV80 באופן אבסולוטי היא טלויזיה לא רעה בכלל, אבל ממש לא מצויינת. חוסר הדיוק בצבעים מאד מפריע לי אישית, עד כדי כך שאני מוצא עצמי הרבה פעמים נמנע מלצפות בה. ה- Q9 לעומת זאת טלויזיה מעולה, ואני כל פעם מחדש נהנה מהתמונה המצויינת שהיא מפיקה, בין ממקורות SD או HD. מבחינת עומק תמונה הטלויזיות מאוד דומות, אם כי לסמסונג עדיפות בפירוט בגוונים הכהים, כפי שציינתי.
למיטב הבנתי ה 450 הנו הדגם שהחליף את ה Q9, כך שבסבירות טובה הוא לא נופל ממנו, למרות שכאמור אני לא מכיר את הדגם אישית....
גם מוזר לי שה Q91 מציגה יותר פרטים מה PV80, אולי זו אשליה כתוצאה מכך שהסמסונג הרבה יותר בהירה או שגם זה מכיול/תקלה במסך.
לא חשבת שאולי פשוט:roei_s כתב:אולי יש בעיה במסך, או שלא כיילת נכון, תזמין טכנאי של יורוקוםnimee כתב:אני לא מכיר את ה 450, אבל את ה PV80 אני מכיר מצויין. ה PV80 באופן אבסולוטי היא טלויזיה לא רעה בכלל, אבל ממש לא מצויינת. חוסר הדיוק בצבעים מאד מפריע לי אישית, עד כדי כך שאני מוצא עצמי הרבה פעמים נמנע מלצפות בה. ה- Q9 לעומת זאת טלויזיה מעולה, ואני כל פעם מחדש נהנה מהתמונה המצויינת שהיא מפיקה, בין ממקורות SD או HD. מבחינת עומק תמונה הטלויזיות מאוד דומות, אם כי לסמסונג עדיפות בפירוט בגוונים הכהים, כפי שציינתי.
למיטב הבנתי ה 450 הנו הדגם שהחליף את ה Q9, כך שבסבירות טובה הוא לא נופל ממנו, למרות שכאמור אני לא מכיר את הדגם אישית.......
ה-A450 טובה יותר מהPV80 ! מהעיצוב ועד איכות התמונה !
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
tomts שלום לך .
בקשר לצריבת הלוגואים זה קיים בכל פלזמה .
כבר דנו בנושא הזה בפורום שמה ההערוצים הללו גורמים נזק למסכח הפלזמה .הכוונה לכלל הערוצים . וממיוחד לאלה שהלוגואים שלהם לא שקופים.
ועכשיו לגבי אייכות המסך של ה a450 .
1. יש לו מעבד תמונה הכי מיתקדם 18 ביט לא קיים עדיין בשום חברה .
2. 100 הרץ אמיתי מובנה .
3צבעים עשירים תאורת מסך חזקה וחדות תמונה מצויינת.
4.עיצוב המסך יפה עדין ונראה כרהיט יוקרתי בבית .
בקשר לצריבת הלוגואים זה קיים בכל פלזמה .
כבר דנו בנושא הזה בפורום שמה ההערוצים הללו גורמים נזק למסכח הפלזמה .הכוונה לכלל הערוצים . וממיוחד לאלה שהלוגואים שלהם לא שקופים.
ועכשיו לגבי אייכות המסך של ה a450 .
1. יש לו מעבד תמונה הכי מיתקדם 18 ביט לא קיים עדיין בשום חברה .
2. 100 הרץ אמיתי מובנה .
3צבעים עשירים תאורת מסך חזקה וחדות תמונה מצויינת.
4.עיצוב המסך יפה עדין ונראה כרהיט יוקרתי בבית .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"
ראיתי כבר אנשים המעדיפים לראות בבית את הפנסוניק במצב דינמיק, שמקומו ראויroei_s כתב:אולי יש בעיה במסך, או שלא כיילת נכון, תזמין טכנאי של יורוקום, ה PV80 נחשב אחד המסכים היותר מדוייקים בצבעים, אם ייצא לך לראות את ה 450 תיראה שהיא ממש לא מדוייקת בצבעים.nimee כתב:אני לא מכיר את ה 450, אבל את ה PV80 אני מכיר מצויין. ה PV80 באופן אבסולוטי היא טלויזיה לא רעה בכלל, אבל ממש לא מצויינת. חוסר הדיוק בצבעים מאד מפריע לי אישית, עד כדי כך שאני מוצא עצמי הרבה פעמים נמנע מלצפות בה. ה- Q9 לעומת זאת טלויזיה מעולה, ואני כל פעם מחדש נהנה מהתמונה המצויינת שהיא מפיקה, בין ממקורות SD או HD. מבחינת עומק תמונה הטלויזיות מאוד דומות, אם כי לסמסונג עדיפות בפירוט בגוונים הכהים, כפי שציינתי.
למיטב הבנתי ה 450 הנו הדגם שהחליף את ה Q9, כך שבסבירות טובה הוא לא נופל ממנו, למרות שכאמור אני לא מכיר את הדגם אישית....
גם מוזר לי שה Q91 מציגה יותר פרטים מה PV80, אולי זו אשליה כתוצאה מכך שהסמסונג הרבה יותר בהירה או שגם זה מכיול/תקלה במסך....
רק באולמות תצוגה מוארים היטב.
במצב זה הפנסוניק דומה יותר באופייה לסמסונג הדרמתית.
היתרון של הסמסונג שניתן לכייל פרמטרים כמו גאמה, ואפילו RGB ללא
צורך בכניסה לתפריט טכנאים.
היתרון של פנסוניק שהיא לינארית יותר בצבע בעיקר בתכנים חשוכים
(חולשה של סמסונג מתחת ל-IRE 30 ממשוב של מכיילים ב-AVS,
שבהם גווני האפור העמוק נוטה, כמו מסכים רבים בשוק, לטורקיז)
אבי ורון
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
תעצום עיניים, הלהקה אתך בחדר !?
אם כן, מצאת את המערכת עבורך
http://www.facebook.com/ask.avi.varon
רק חבל שהוא דיבר על ה Q91 ולא על ה 450, קצת הבנת הנקרא, זה רק מראה שההגנה שלך על הסמסונג 450 היא עיוורת ולא מבוססת על הגיון.dodi88 כתב:לא חשבת שאולי פשוט:roei_s כתב:אולי יש בעיה במסך, או שלא כיילת נכון, תזמין טכנאי של יורוקוםnimee כתב:אני לא מכיר את ה 450, אבל את ה PV80 אני מכיר מצויין. ה PV80 באופן אבסולוטי היא טלויזיה לא רעה בכלל, אבל ממש לא מצויינת. חוסר הדיוק בצבעים מאד מפריע לי אישית, עד כדי כך שאני מוצא עצמי הרבה פעמים נמנע מלצפות בה. ה- Q9 לעומת זאת טלויזיה מעולה, ואני כל פעם מחדש נהנה מהתמונה המצויינת שהיא מפיקה, בין ממקורות SD או HD. מבחינת עומק תמונה הטלויזיות מאוד דומות, אם כי לסמסונג עדיפות בפירוט בגוונים הכהים, כפי שציינתי.
למיטב הבנתי ה 450 הנו הדגם שהחליף את ה Q9, כך שבסבירות טובה הוא לא נופל ממנו, למרות שכאמור אני לא מכיר את הדגם אישית.......
ה-A450 טובה יותר מהPV80 ! מהעיצוב ועד איכות התמונה !...
או כמו שנוהגים לאמר בחנויות המתמחות: הסמסונג לא יודעת להציגה שחור.varon כתב:ראיתי כבר אנשים המעדיפים לראות בבית את הפנסוניק במצב דינמיק, שמקומו ראויroei_s כתב:אולי יש בעיה במסך, או שלא כיילת נכון, תזמין טכנאי של יורוקום, ה PV80 נחשב אחד המסכים היותר מדוייקים בצבעים, אם ייצא לך לראות את ה 450 תיראה שהיא ממש לא מדוייקת בצבעים.nimee כתב:אני לא מכיר את ה 450, אבל את ה PV80 אני מכיר מצויין. ה PV80 באופן אבסולוטי היא טלויזיה לא רעה בכלל, אבל ממש לא מצויינת. חוסר הדיוק בצבעים מאד מפריע לי אישית, עד כדי כך שאני מוצא עצמי הרבה פעמים נמנע מלצפות בה. ה- Q9 לעומת זאת טלויזיה מעולה, ואני כל פעם מחדש נהנה מהתמונה המצויינת שהיא מפיקה, בין ממקורות SD או HD. מבחינת עומק תמונה הטלויזיות מאוד דומות, אם כי לסמסונג עדיפות בפירוט בגוונים הכהים, כפי שציינתי.
גם מוזר לי שה Q91 מציגה יותר פרטים מה PV80, אולי זו אשליה כתוצאה מכך שהסמסונג הרבה יותר בהירה או שגם זה מכיול/תקלה במסך....
רק באולמות תצוגה מוארים היטב.
במצב זה הפנסוניק דומה יותר באופייה לסמסונג הדרמתית.
היתרון של הסמסונג שניתן לכייל פרמטרים כמו גאמה, ואפילו RGB ללא
צורך בכניסה לתפריט טכנאים.
היתרון של פנסוניק שהיא לינארית יותר בצבע בעיקר בתכנים חשוכים
(חולשה של סמסונג מתחת ל-IRE 30 ממשוב של מכיילים ב-AVS,
שבהם גווני האפור העמוק נוטה, כמו מסכים רבים בשוק, לטורקיז)...
אין עדיין מחליפה ל-pv80?
אולי יעשו ליורשת עיצוב קצת יוצר סקסי ולא כמו של פלאזמה של טושיבה משנת 2002....
בהיבט הביצועים, ראיתי אתמול שידורי טלויזיה של ה450 מול הPV ואני חייב לציין שגם אני (חסיד של ה-Q91) ראיתי של-PV יש הצגת צבעים יותר אמיתית, בעוד לסמסונג יש את הפילטרים הוורדרדים שקצת מעוותים את הצבע...
בהיבט הביצועים, ראיתי אתמול שידורי טלויזיה של ה450 מול הPV ואני חייב לציין שגם אני (חסיד של ה-Q91) ראיתי של-PV יש הצגת צבעים יותר אמיתית, בעוד לסמסונג יש את הפילטרים הוורדרדים שקצת מעוותים את הצבע...
Re: אין עדיין מחליפה ל-pv80?
erangh1 כתב:אולי יעשו ליורשת עיצוב קצת יוצר סקסי ולא כמו של פלאזמה של טושיבה משנת 2002....
בהיבט הביצועים, ראיתי אתמול שידורי טלויזיה של ה450 מול הPV ואני חייב לציין שגם אני (חסיד של ה-Q91) ראיתי של-PV יש הצגת צבעים יותר אמיתית, בעוד לסמסונג יש את הפילטרים הוורדרדים שקצת מעוותים את הצבע......
בדיוק, וגם השחור רחוק משחור בסמסונג.
בנוגע לעיצוב, כן גם לי זה די מפריע, בגלל זה ירדתי מה PV8.
לדעתי ה PV80 דווקא נראית לא רע, גם פנסוניק וגם פיוניר לא ממש משקיעות בעיצוב כי הן מסתמכות על הפער האיכותי של המסכים שלהן מהשאר, זה חבל, אבל לדעתי ה 80 נראית בסדר, ניראה לי שארכוש כזו פרללי.