HAPPAUGE PVR-150 - בעל קידוד MPEG2 בחומרה ונתמך ע"י המספר הרב ביותר של תוכנות HTPC. מהווה את הסטנדרט אליו משוים כל כרטיס אחר.
מגיע עם שלט מצויין וכן BLASTER השולט על ממיר חיצוני להעברת ערוצים לפני ההקלטה.
לפי מה שאני יודע (ותקנו אותי אם אני טועה...):
אין הבדל בין הכרטיסים בגרסת MCE לבין הגרסה ה"מלאה" הכוללת שלט+IR BLASTER - בתוכנת MCE או בכל תוכנה שהיא ע"ג WINDOWS.
אם אתה מתכוון לעבוד עם WINDOWS MCE חבל על רכישת הכרטיס היקר יותר עם השלט וה-BLASTER היות והם לא יהיו בשימוש ב-WINDOWS MCE. כמו כן אתה צריך לרכוש את השלט של MCE המגיע עם שני IR BLASTERS.
דרך אגב, ההפרש במחיר הוא תיאורטי בלבד בארץ, היות ולא ראיתי שמוכרים את גרסת ה-MCE של PVR-150 בפחות מ-500 ש"ח שזה מחיר הכרטיס המלא במבצע באתר...
כמובן שעם הכרטיס ה"מלא" אתה מקבל גם שלט ובלאסטר שישמשו אותך למשל בתוכנת SAGETV.
גרסאת MCE באה עם 2 כניסות של RF והחיבורים הם RCA ולא PL.
אין ל-MCE IR-BLASTER, וזה משום ש-MS מסתמכים שמי שירכוש את MCE יהיה לו /ירכוש שלט של MS.
אין הבדל באיכויות, ב-CHIPSET, ולדעתי הוא עדיף מ-MCE (מימלא אנו עובדים עם כניסת RCA ולא RF כי שידורי YES מקודדים), כך שאתה מפסיד את ה-IR BLASTER ולא מרוויח כלום.
שתי כניסות ה-RF הן אחת ל-TV והשניה ל-רדיו. ב-PVR 150 הרגיל אין חיבור לאנטנת רדיו ולכן אין אפשרות לשמוע רדיו...
ההבדל בחיבור - זניח ולא משמעותי.
ההבדל במחיר בארה"ב בין שתי הגרסאות (כמי שרכש בחו"ל) הוא משמעותי 65$ לעומת 90$...בעיקר למי שלא צריך שלט/BLASTER.
כמעט חצי מחיר מה-PVR 150 המלאה...
למי שבונה מערכת המבוססת על SAGETV ועל יותר מכרטיס אחד - שווה לרכוש שניים/שלשה כרטיסים כאלה ו- USB-UIRT כ-BLASTER...
החסכון במחיר משמעותי!
ה"בעיה" היא רק אם רוצים לקלוט את השידורים דרך האנטנה-RF ולא דרך כניסת ה-VIDEO IN.
ה"בעיה" קיימת בתוכנת MCE (קשה מאד לשכנע אותה לעבוד ב-PAL עם כרטיס NTSC במקור).
למרות זאת ב-SAGETV אין בעיה כזו כלל - פשוט מגדירים שעובדים ב-PAL ו"הוא" דואג להעביר את מצב ה-VIDEO IN בכרטיס ל-PAL.
לי יש PVR-250 NTSC ו-ATI e-home wonder NTSC ושניהם עובדים ללא בעיה יחד עם PVR-250 PAL מישראל.
אם מדובר על כרטיסים ללא הגבלת מחיר, ישנו ה- PVR350 שכולל גם רדיו וגם מפענח MPEG2 בחומרה, ומה שחשוב יותר, יציאת וידאו איכותית בהרבה ממה שכל כרטיס וידאו רגיל מוציא.
בנוסף קיים גם ה- PVR500 שכולל שני טיונרים להקלטת שתי תוכניות במקביל.
אינני יודע מה מחירו, כך שיכול להיות ששני PVR150 זולים יותר מ-PVR500 יחיד.
אל תשכח של-PVR 500 (יש לי) אין לו IR-BLASTER, כך שתוסיף לתחשיב שלך עוד USB-UIRT (או דומה) לשלוט על הממירים..
לגבי פענוח MPEG2 בחומרה, נראה לי שולי אם יש לך מחשב חזק, כך שעדיף לשים את הכסף במקום אחר ולקחת 150.
לי יש AMD 3200+ עם 512M ומקליט מ-3 ממירים (לעיתים בו זמנית) ובנוסף מוריד מהאינטרנט ומראה לי סרטים, ואין שום בעיה.
doron_amedey כתב:אל תשכח של-PVR 500 (יש לי) אין לו IR-BLASTER, כך שתוסיף לתחשיב שלך עוד USB-UIRT (או דומה) לשלוט על הממירים..
לגבי פענוח MPEG2 בחומרה, נראה לי שולי אם יש לך מחשב חזק, כך שעדיף לשים את הכסף במקום אחר ולקחת 150.
לי יש AMD 3200+ עם 512M ומקליט מ-3 ממירים (לעיתים בו זמנית) ובנוסף מוריד מהאינטרנט ומראה לי סרטים, ואין שום בעיה.
...
היתרון של המפענח הוא לא בכך שזה פענוח בחומרה, אלא ביציאת הוידאו האיכותית.
לוח ה- NForce2 שלי מוציא אות SVideo באיכות נחותה בהרבה מהאות של ה- 350.
לגבי פענוח חומרה, זה משמעותי למערכות חלשות (תחשוב על לוח VI EDEN600 עם קרור פסיבי).