המלצה לכרטיס קול חיצוני למחשב נייד

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 259
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,
לאחר אין ספור התלבטויות אם אני רוצה htpc יעודי או סטרימר או משהו אחר הגעתי להחלטה לחבר את הלפטופ באופן קבוע בסלון. אני מבקש, בעזרתכם האדיבה, המלצה לכרטיס קול חיצוני, עדיף usb כי אין לי יציאה דיגיטאלית, שתתן לי איכות קול טובה יותר (באופן משמעותי אני מקווה) מהכרטיס קול און בורד. אני רוצה שהחיבור בין הכרטיס קול המיועד לרסיבר יהיה אנאלוגי. הרמקולים שברשותי הם טרינגל קומט. אין לי צורך בפורמט אודיו לסרטים, כמו כן אין לי צורך בחיבורים להקלטות למיניהן. רק איכות סטריאו טובה ככל האפשר.התקציב - בין 500 ל 1500 שקל, תלוי בקפיצת איכות לעומת קפיצת המחיר. כמו כן חשוב לי שהכרטיס יהיה זמין לקניה בארץ.
תודה לעוזרים ושבת שלום.

נ.ב: ואם מישהו יוכל להעביר אותי לפורום מחשוב... נראה שטעיתי בפורום :)
I choose not to run

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #2 

במילה אחת, DAC. בשתי מילים: USB DAC.
ביישום מחשב כטרנספורט להשמעת אודיו בלבד, פיתרון של DAC חיצוני מבוסס USB או FIREWIRE הוא הפיתרון הנכון ביותר.
כרטיסי קול כמו CREATIVE וחבריו הם נחמדים אך לאיכות הצליל בהם עדיפויות שניה. הראשונה היא פונקציונליות - תמיכה ב- 5.1, למשל. אם אתה שומע מוסיקה בלבד, אין לך צורך בזה.

אם תגדיר תקציב, אוכל לנסות להמליץ על DAC USB מתאים.

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

כן, לזה התכוונתי. usb dac. בלשון העם - כרטיס קול חיצוני. התקציב הוא כאמור עד 1500 שקל. ושוב - אין לי צורך בתמיכה בפורמט אודיו לקולנוע ביתי. רק סטריאו נטו. אודה להכוונה מועילה..
I choose not to run

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

מתנצל, פספסתי שרשמת תקציב בהודעה הראשונה.

תקציב קצת בעייתי.
יש לך כל מני DACים סיניים בסביבות $250 שלא מיובאים ארצה ואפשר להזמין אותם ב- EBAY. יש לך גם יותר זולים, בסביבות ה- $150.
להגיד לך שהם עושים מוזיקה? לא נראה לי. בכל מקרה, הנה כמה אפשרויות:

http://www.head-fi.org/forums/f5/review ... mp-269458/

http://www.audiophileproducts.com/fubar2

ב- 1500 אני לא מכיר מוצר שעושה קפיצת מדרגה.

מוצר טוב הוא ה- DACMAGIC של CAMBRIDGE AUDIO. גם ללא התמחור הקצת יקר שלו בארץ, הוא היה עובר את התקציב שלך. מדובר על בערך 2500 ש"ח אם איני טועה.

אפשרות נוספת היא ה- CHORDETTE DAC של CHORD ELECTRONICS, אבל גם הוא יקר יותר, לדעתי אולי אפילו קצת יותר מ- CAMBRIDGE.

אני ממליץ לך בחום לשקול להעלות קצת את התקציב כדי לקבל תוצאה משביעת רצון.
אם אתה רוצה, יש לי שלושה ממירים באופן זמני בבית (חיפה) המחוברים לטרנספורט מחשב ויאפשרו לך לעשות האזנה השוואתית עם המחשב שלך במכה אחת. (הם לא למכירה, למען הסר ספק).

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

קצת מייאש מה שאתה אומר. שמתי עין על ה UD-10.1 http://www.trendsaudio.com/Products.htm. הוא לא יתן לי שיפור מורגש?
I choose not to run

matanoosh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אל לך להתייאש. אם התקציב לא מאפשר, קנה אחד מהחבר'ה האלה.
לגבי TRENDS, שמעתי עליהם. לא מכיר. יש כ"כ הרבה מוצרים דומים במחירי רצפה שקשה לדעת מי באמת מיוחד וזה גם ענין של טעם והתאמה לטרנספורט. למשל, יש DACים שמתמודדים טוב יותר עם ג'יטר ויושפעו פחות מטרנספורט ממוחשב רע. יש כאלה שיותר רגישים לג'יטר וככאלה, תוכל דווקא איתם לקנפג ולשפר את המחשב יותר ובסופו של דבר להגיע לתוצאה מוסיקלית מאד.

היות והתקציב שלך גם ככה לא גבוה, אז במידה ואין לך אפשרות להאזין לפני הקניה, קנה לך את מה שנראה לך מעניין ותשתדל לא להוציא עליו יותר מ- $200-$250. כשיהיה לך יותר כסף תוכל לקנות ממירים יותר רציניים (שיעשו עבודה נהדרת עם המחשב, אגב. ישנם DACים באלפי דולרים שמיועדים לעבודה עם מחשב. אל לך לחשוב שאתה מתפשר כאן על דבר מבחינת הטרנספורט. נהפוך הוא) לפיכך, אתה יכול להתייחס ל- DAC הנוכחי כתחנת מעבר שתתן לך שיפור סביר מעל הכרטיס קול הקיים. לשדרג תמיד אפשר. בינתיים תוכל לעשות אופטימיזציה לטרנספורט ולהוציא ממנו את המירב.

sagyle
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #7 

יש dac של xindak ב279 פאונד בebay.co.uk עם משלוח חינם (dac 5 (
נערך לאחרונה על ידי sagyle ב 07/04/2009 21:54, נערך פעם 1 בסך הכל.

yaronkle
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 5347
שם מלא: ירון קליין
נתן תודות: 203 פעמים
קיבל תודות: 332 פעמים

שליחה #8 

almog333,

אני חושב שזה טעות לרכש כרטיס קול ללא תמיכה ב- 5.1 ומעלה.
אם אתה משתמש ב- HPTC לסרטים אז אי אפשר להשוות סטריאו ל- 5.1.
לדעתי בשלב מסוים תרצה תמיכה בקול רב ערוצי.

avis90
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
קיבל תודות: 1 פעם

Squeezebox

שליחה #9 

אם הבנתי נכון הפתרון שלך הוא ה SqueezeBox או בקצורו החביב SB. מתאים בול לבעיה שלך ולתקציב שלך. לא תשיג DAC במחיר שלו.

חפש פה ובפורומים האחרים. היו אינספור שרשורים בנדון.

אחרונים עדיין נמכרים בבזק רעננה.

אבישי

nitsan_7
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 23
קיבל תודות: 0

שליחה #10 

משהו יכול להסביר לי אולי על הדרך מה זה DAC ולמה הוא עדיף על כרטיס קול טוב??
נערך לאחרונה על ידי nitsan_7 ב 22/03/2009 10:52, נערך פעם 1 בסך הכל.

avis90
חבר פעיל
חבר פעיל

Digital to Analog Convertor

שליחה #11 

זה הרכיב שמעביר את הביטים הספרתיים שיש במחשב או על ה CD לאותות אנלוגיים שאותם אתה שומע.

DAC הוא הלב גם של כרטיס קול במחשב. האפשרות האחרת היא להעביר את האות הדיגיטלי ל"קופסה" חיצונית שנקראת DAC שתעשה את אותה הפעולה - תמיר את האות הספרתי לאות אנלוגי.

בעקרון DAC נחשב יותר אודיופילי גם בגלל שהוא פונה לשוק יותר בררני שמוכן לשלם יותר תמורת מוצר איכותי יותר וגם בגלל שסביבת המחשב משופעת בזרמי חשמל והפרעות אלקטרוניות שפוגמות באות האנלוגי.

יש כרטיסי קול מקצועיים ומאד איכותיים והמחיר בהתאם ולא כל ה DACים שווים את הכסף ולמען האמת השוק שלהם עדיין די מצומצם.

avis90
חבר פעיל
חבר פעיל

Digital to Analog Convertor

שליחה #12 

זה הרכיב שמעביר את הביטים הספרתיים שיש במחשב או על ה CD לאותות אנלוגיים שאותם אתה שומע.

DAC הוא הלב גם של כרטיס קול במחשב. האפשרות האחרת היא להעביר את האות הדיגיטלי ל"קופסה" חיצונית שנקראת DAC שתעשה את אותה הפעולה - תמיר את האות הספרתי לאות אנלוגי.

בעקרון DAC נחשב יותר אודיופילי גם בגלל שהוא פונה לשוק יותר בררני שמוכן לשלם יותר תמורת מוצר איכותי יותר וגם בגלל שסביבת המחשב משופעת בזרמי חשמל והפרעות אלקטרוניות שפוגמות באות האנלוגי.

יש כרטיסי קול מקצועיים ומאד איכותיים והמחיר בהתאם ולא כל ה DACים שווים את הכסף ולמען האמת השוק שלהם עדיין די מצומצם.

almog333 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

קראתי ביקורת על ה dac הזה פה באתר: http://www.hometheater.co.il/article01321. לגבי ה sb נכתב שם: SB נשמע פחות טוב (משניהם) הוא פחות מפורט, פחות פאנצ´י בבאס, קצת יותר "משעמם" וחסר נפח. מה עוד שאני לא זקוק ל sb כי יש לי את הלפטופ בסלון (אחרת הוא חסר שימוש) ואיתו אני גם יכול לצפות בסרטים. אמנם הכרטיס לא תומך בסראונד כפי שנאמר כאן, אבל אין לי כוונה לקנות רמקולים נוספים. ה dac נמכר דרך משווק ישראלי והוא מוכר אותו ב 999 שקל. האם אני יכול לקבל ממישהו שמבין "אישור" שה dac ישפר בצורה משמעותית (גם אם לא מקסימלית) את הצליל לעומת הכרטיס און בורד.
תודה לעוזרים
I choose not to run

Mope
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 404
נתן תודות: 7 פעמים

שליחה #14 

היי אלמוג, זה תגובה רלוונטית לנושא
bitfield כתב:עדי, ברכותי על המאמר.
לשם הבהרה, ה-UD10.1 מיועד קודם כל להיות audio transport ל-PC. ה-DAC לא אמור להיות החלק החזק שלו - יש DACs USB זולים וטובים ממנו (למשל http://www.audio-magus.com/Super_Pro_DA ... 707usb.htm). להבדיל מ-DAC יעודי - יש לו יציאות דיגיטליות לחיבור לDAC חיצוני והפנימי הוא מן בונוס שמשלים לחבילה אטרקטיבית יותר בעיקר לשמוש עם אזניות ורמקולים מוגברים של PC.

בקיצור כהגדרתו באתרי המכירה:
[left]Use The Trends UD-10 for:

* Audiophile USB Transport (provide a digital interface to connect to your own DAC)
* External USB sound card for PC and Mac
* PC/Mac USB Headphone Amplifier
[/left]

[left]http://www.audio-magus.com/product_p/ud101.htm[/left]
...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”