טורנס TD295 - טכניקס SL1210 חוויה אישית

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
cohensha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 24
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני חבר פעיל קריאתית כבר המון זמן בפורום המסקרן, המעניין והמלמד הזה.
כל חיי אני אספן מוסיקה ו-אודיופיל פעיל. בשנה האחרונה גמלה החלטה בליבי לחזור לעולם האנלוגי.
לפני כשבועיים, לאחר מחקר ושמיעות רבות, התחדשתי ב THORENS TD295MK4 שעלה כ - 4000 ש"ח.
הוא הגיע עם ראש אודיו טכניקה AT95 סטנדרטי.
רכשתי מחו"ל די.וי.די מדהים שמלמד כיצד להרכיב ולכוון פטיפונים - רכשתי הציוד הסטנדרטי והתקנתי וכיוונתי יחסית לעילה ולעילה.

להלן הסט כולו הרלוונטי לדיון:

מגבר ROTEL RA-05.
רמקולים BW 602S3.
כבל קונקטור לפטיפון - MONSTER מסדרה 400 (420 ש"ח).

לאחר כשבוע שבו השמיעה איכזבה אותי מאד, כשהפטיפון מחובר ליציאת פונו של המגבר, הצטדייתי באדיבותו של חבר אודיופיל לשעבר, בפונו סטייג' של חברת MOTH.
השמיעה השתפרה אך עדיין התאכזתי עמוקות יחסית לצפייה ולזכרון שלי מהנעורים מחווית הויניל.

לאחר יאוש, רכשתי מיידית מיד שניה, טכניקס SL1210 שחור, במצב חדש לגמרי (במחיר של 2500 ש"ח...).

ברוב הדר חיברתי את הטכניקס ישירות ליציאת הפונו של המגבר, עם הקונקטורים המקוריים והפשוטים של הטכניקס. כך למעשה היו שני הפטיפונים מחוברים - עם יתרון עצום לטורנס הדנדש לאור חיבורו דרך פונו סטטיג' של MOTH (הכבל הנוסף של הפונו של חברת VAN DEN HUL).

לא יאומן - אבל הטכניקס, על הראש SHURE 92 סטנדרט עם מחט בת כשלש שנים שלו (אפילו מחט מעט עקומה) וללא כל כיוון אפילו של המשקל, פשוט נתן צליל יותר טוב מכל בחינה, בהשוואה לטורנס.
חיבור של הטכניקס לאחר כיוונון מדויק, יישור המחט ודרך הפונו סטייג' של MOTH כבר נתן חוויה די מדהימה - שאני כל כך מאוכזב לציין לאור הכסף שהוצאתי, שהטורנס אפילו לא חולם עליה.

עכשיו אני תקוע עם הטורנס TD295 בקופסא שלו ומקווה שהחנות תסכים לקבלו חזרה...אפילו שיש בי רצון להשאיר אותו, כי הוא יפיוף אמיתי, ויש לי הרגשה שבהינתן המקום אפילו אחבר את שניהם.

אשמח לתגובות - ושאלה - האם ניתן להחליף את הקונקטורים המקוריים של הטורנס - הם BUILD IN לתןך הגוף של הפטיפון..?

[/b]

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #2 

אל תמהר להספיד את הטורנס , כי ה AT95 נחשב לראש בסיסי ביותר
בכל מקרה כדאי שתקנה ראש ב משהו כמו 100 $
תתן לראש להיפתח כשבוע ואני משוכנע שהטורנס ישמע הרבה יותר טוב

cohensha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

יש משהו בגישה, באוטוריטה ומרחב ההשתלטות של הטכניקס, שפשוט לא קיים בטורנס. גם הטכניקס עם ראש בסיסי מאד מאד - ואפילו די הרוס...בלי פונו סטייג' ונפתח הסאונד, נפתחה במה. הכל צלול ועמוק.

אתה מכיר את ההרגשה שמשהו פשוט חסר ולא נמצא שם ? שמעו טוב בטורנס, שלא יובן שהיה ביוב או משהו.. שמעו טוב.. אבל כל כך היה חסר משהו, שהייתי מדוכא שבועיים...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

אני בטוח שאם רק תרים את היד עם שלט "טורנס למכירה", יעוטו עליך טורפים רבים...

אילפור
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1029
קיבל תודות: 13 פעמים

מכירה

שליחה #5 

לא בדיוק.

טורנסים שקל למכור זה דגמים ישנים וזולים - עד 1000 ש"ח נגיד , לדגם "נחשב" עם זרוע טובה במ צב טוב.
איל פור

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #6 

yairf כתב:אני בטוח שאם רק תרים את היד עם שלט "טורנס למכירה", יעוטו עליך טורפים רבים...
...
נראה לך שאחרי חוות הדעת הנ"ל עדיין יחטפו אותו?...
בכל אופן, אני בכלל לא מופתע מכך שהטכניקס עדיף. לדעתי חבל שמיהרת לקנות טורנס חדש. הטורנסים החדשים הם צל חיוור של מה שמוצרי החברה הזו היו בעבר (הרחוק) ומחיריהם מופרזים (אגב, ה-TD295 הוא למעשה פרוג'קט, הנמכר תחת השם טורנס). אמת גם שה-AT95 הוא ראש זול ובסיסי מאד, וייתכן שהוא "קטן" על ה-295. אבל אני סבור - מהיכרות - שהשור M92E עדיף עליו, אף שגם הוא דגם זול ובסיסי. אולי תנסה להרכיב את השור על הטורנס ותשמע מה מתקבל?

yuvalb
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 756
קיבל תודות: 6 פעמים

Re: מכירה

שליחה #7 

אילפור כתב:לא בדיוק.

טורנסים שקל למכור זה דגמים ישנים וזולים - עד 1000 ש"ח נגיד , לדגם "נחשב" עם זרוע טובה במ צב טוב.
...
מדובר בטורנס מודרני...
אצלי יש נסיון דומה מול טורנסים ישנים...
אולם מול טורנס 125 למשל עם זרוע סבירה, הטכניקס כבר היה הרבה פחות טוב...

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

טורנס 160 בסיסי עם זרוע של LINN וקצת חיזוקים לשלדה, ייתן בראש לכל טכניקס שכזה

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297

שליחה #9 

הנה לכם נפתחה תייבת פאנדורה....הכל עיניין של דעות , כך יואמרו אשיי הפטיפונים השונים....
אני את שלי אמרתי לגבי טכניקס !
היו וישארו אצלי במקום 1 !
ככה זה כשייש לך דרישות מכלי רציני שמחזיק לאורך שנים רצופות ככלי הנחשב ביותר לכלי אמין איכותי ומאסיבי מאוד.
אני עובד עם SL-1210MK2 ראש אדיו טכניקה MLA-440 מוציא תוצאות בהחלט לא מאכזבות, ואפילו גם לא במעט...
אגב הפונו סטייג' של PRO-JECT מדגם BOX SE וגם הוא, ממש לא איכזב אותי עד כה, ברוך השם.....
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 20/03/2009 15:32, נערך פעם 1 בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

cohensha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #10 

MASTERMIX כתב:הנה לכם נפתחה תייבת פאנדורה....הכל עיניין של דעות , כך יואמרו אשיי הפטיפונים השונים....
אני את שלי אמרתי לגבי טכניקס !
היו וישארו אצלי במקום 1 !
ככה זה כשייש לך דרישות מכלי רציני שמחזיק לאורך שנים רצופות ככלי הנחשב ביותר לכלי אמין איכותי ומאסיבי מאוד.
אני עובד עם SL-1210MK2 ראש אדיו טכניקה AML440 מוציא תוצאות בהחלט לא מאכזבות, ואפילו גם לא במעט...
אגב הפונו סטייג' של PRO-JECT מדגם BOX SE וגם הוא, ממש לא איכזב אותי עד כה, ברוך השם.....
...
מאסטרמיקס, זה השדרוג שאני חושב לעשות - לראש אודיו טכניקה AML440 - אני מבין שאתה ממליץ מאד.
האם החלפת את הכבלים אינטרקונקטורים המקוריים של הטכניקס לכבל איכותי יות ? זה נראה לי סיפור לא פשוט (צריך לפתוח והלחמות....).

בכל מקרה עוד לא אמרתי נואש לגבי הטורנס, בינתיים הוא נארז חזרה לקופסת הקרטון שלו ושוכב בפינה כמו אנדרטה לזכר הימים היפים של החברה כנראה, עד שאני יחליט אם להשקיע בראש בשבילו - גם צריך לאגרן מקום בשביל השניים יחדיו :(

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

cohensha
ממליץ לך בכל מובן המילה...
יש כאילו שיסברו שייש ראשים אחרים כמו שור97X שוב זהו עיניין של טעם ואיכות.
האודיו MLA-440 מציג סאונד שקוף וללא תוספות של צביעה בסאונד, אני משתמש בו המון להמרות תקליטים באולפן שלי לצורכי שמיעה אישית.

המשך גלישה נעימה .. (f)

cohensha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #12 

מה עם החלפת הכבלים ?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

זה ישפר, אבל לא ישנה את האופי של הפטיפון. האם הראש תקין? בן כמה הוא? מי התקין אותו וכיצד כיוונו אותו?

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

cohensha
אצלי יש כבר כבל מיוחד סטייל - (כבל מיקרופון) בעל היתנגדות שונה מהמקור (אישית אני גם מטפל בטכניקסים תוכל להיכנס לקישור של "שיפוץ הטכניקס" ולהציץ במתכולל בקרביים של הטכניקס שלך מבלי לפרק אותו, אם תעשה חיפוש בפורום) מזה כבר המון שנים , בקיצור אני ממליץ לך גם לשדרג את ה-RCA למוזהב ויותר איכותי מהמקורי הפשוט.

המשך גלישה נעימה .. (f)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

מאסטר - ממש מוכשר הבן שלך! (Y)

cohensha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

yairf כתב:זה ישפר, אבל לא ישנה את האופי של הפטיפון. האם הראש תקין? בן כמה הוא? מי התקין אותו וכיצד כיוונו אותו?
...
לא יודע לגבי איזה פטיפון אתה שואל :o
בכל מקרה לגבי הטורנס, הוא הותקן במפעל - מכוון בדיוק עילאי ודנדש כמובן.

גם את הSHURE על הטכניקס התקינו ברכישה (כך סיפרה לי המוכרת הנחמדה ממנה רכשתי אותו). הוא בן כשלש ומכוון לעילה. היום רכשתי לו מחט חדשה כדי לבדוק - וגם המחט שרכשתי איתו במצב מצויין ונשמעת כמו החדשה.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #17 

ההשוואה שעשית קצת לא "הוגנת" מהבחינה ששני הפטפונים, מלבד שהם שונים היו עוד שני פרמטרים חשובים שהיו גם כן שונים. לצורך השוואת הפטפונים (בלבד) אתה חייב להשתמש בשניהם עם אותו הראש ואותו קדם מגבר (פונו סטייג').
תרכיב על שניהם את ה-AT440MLA ותעביר את הסיגנל דרך ה-MOTH. כך ההשוואה תהיה "יותר אובייקטיבית".
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

זה הראש שהיתכוונתי אם תחליט שאתה מעוניין בקניה שלו

http://www.smarter.com/audio-technica-a ... 2BMLA.html

אגב שווה בדיקת מחיר לחנן יש לדעתי אתר יותר זול , תבקש ממנו שיעלה אותו לפה אולי שם שווה לבצע את הקניה אם תחליט שכן...

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #19 

המחיר שלו הולך לעולה בכל פעם. לפני שנה וחצי רכשתי אותו ב-90 דולר.
http://www.lpgear.com/Merchant2/merchan ... ry_Code=A3
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

cohensha פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #20 

חנן ומאסטר,

אני מכיר את LPGEAR - הם הכי זולים (לפחות לגבי הראש AT440MLA). הזמנתי מהם בעבר מספר מוצרים - שירות מצוין ומהיר אבל המשלוח מאד מאד יקר.

נראה כמה יעלה המשלוח - אם לא אני בטורונטו במאי אז אני אמתין כבר עד אז.

בכל מקרה לפני הרכישה, אני חייב לבחון גם את ה SHURE97XE - לאור התוצאות המאד טובות של ה-92 הפשוט שאצלי, החברה הרשימה אותי. הוא גם הרבה יותר זול (80$ באי.ביי לחדש כולל המשלוח לישראל ומשלוח לקנדה כשאני שם יכול להוזיל אותו לפחות מ-60$).

בכל מקרה, חנן, לעניין אובייקטיביות הבדיקה - אז הטורנס קיבל את כל היתרונות והפינוקים - פונו סטייג' איכותי וכבלים איכותיים. לעניין הראש אתה כמובן צודק ובגלל זה כתבתי שטרם אמרתי נואש לגבי הטורנס (האנדרטה עוד לא חזרה לחנות ולא פורסמה למכירה בלוח יד שניה).

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”