אני די חדש בתחום ואיני מכיר את כל הרכיבים הדרושים ומה אידיאלי לצרכים שלי לכן אשמח מאוד לקבל את המלצתכם.
מה ברשותי:
ברשותי פלזמה 42" hd ready של פיוניר ומתכוון בעתיד לרכוש גם רסיבר מסוג ימאהה rxv1800 שיודע לעשות up scaling ל-720/1080 i או p אcל כרגע ברשותי רסיבר מסוג yamaha rxv-1500 שאין לו חיבורי hdmi, בכל אופן אני רוצה כרגע לחבר את ה-htpc ישירות למסך (יש לו חיבור hdmi כמובן)
צרכים:
אני לא גיימר כלל, יחד עם זאת בכוונתי להוריד ולצפות בסרטי hd + blue ray כולל פורמט סאונד החדשים Dolby TRUE HD, Dolby Digital Plus,DTS HD Master Audio לכן חשוב לי שכרטיס המסך וכרטיס קול יתמכו בנ"ל, וכמובן שלט.
דבר חשוב נוסף הוא שאני חובב איכות סאונד משובח ולכן חשוב לי שהן הכרטיס קול והן הצורב/נגן יהיו באיכות סאונד גבוהה מאוד (כאלטרנטיבה לנגן היי אנד עד כמה שניתן), מוזיקה אשמע או דרך קבצים בהארד דיסק או באמצעות cd.
לא מעניין אותי מארז עם תצוגה כן חשוב לי מארז שוכב ויפה (מתכתי אם ניתן אבל אם התקציב אינו מאפשר אסתפק גם בפלסטיק על מנת שלא יהיה על חשבון החומרה)
לגבי תוכנות אשמח לקבל עצות אילו תוכנות אתם ממליצים לצרכים אלו (לא אצטרך לרכוש אותם רק כדי לדעת..)
קיבתי את ההצעה הנ"ל ב-3200 ש"ח:
לוח אם Gigabyte GA-73PVM-S2H
מעבד Pentium CORE 2 DUO E5200
זכרון DDR2 2048 MB 667 Mhz
דיסק קשיח Samsung \ Hitachi - 500GB SATA2
צורב פנימי Philips \ Samsung DVD RW-דו שכבתי
כרטיס מסך OB Nvidia integrated + HDMI
כרטיס קול 5.1 מובנה 6 ערוצים SPDIF + OPTI Digital Out
כרטיס רשתמובנה 10/100
מארז EZcool
הרבה הרבה תודה מראש!!
אילן.