המלצה לרכישת htpc בסכום של כ-3000 ש"ח

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 88
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי,

אני די חדש בתחום ואיני מכיר את כל הרכיבים הדרושים ומה אידיאלי לצרכים שלי לכן אשמח מאוד לקבל את המלצתכם.

מה ברשותי:
ברשותי פלזמה 42" hd ready של פיוניר ומתכוון בעתיד לרכוש גם רסיבר מסוג ימאהה rxv1800 שיודע לעשות up scaling ל-720/1080 i או p אcל כרגע ברשותי רסיבר מסוג yamaha rxv-1500 שאין לו חיבורי hdmi, בכל אופן אני רוצה כרגע לחבר את ה-htpc ישירות למסך (יש לו חיבור hdmi כמובן)

צרכים:
אני לא גיימר כלל, יחד עם זאת בכוונתי להוריד ולצפות בסרטי hd + blue ray כולל פורמט סאונד החדשים Dolby TRUE HD, Dolby Digital Plus,DTS HD Master Audio לכן חשוב לי שכרטיס המסך וכרטיס קול יתמכו בנ"ל, וכמובן שלט.

דבר חשוב נוסף הוא שאני חובב איכות סאונד משובח ולכן חשוב לי שהן הכרטיס קול והן הצורב/נגן יהיו באיכות סאונד גבוהה מאוד (כאלטרנטיבה לנגן היי אנד עד כמה שניתן), מוזיקה אשמע או דרך קבצים בהארד דיסק או באמצעות cd.

לא מעניין אותי מארז עם תצוגה כן חשוב לי מארז שוכב ויפה (מתכתי אם ניתן אבל אם התקציב אינו מאפשר אסתפק גם בפלסטיק על מנת שלא יהיה על חשבון החומרה)

לגבי תוכנות אשמח לקבל עצות אילו תוכנות אתם ממליצים לצרכים אלו (לא אצטרך לרכוש אותם רק כדי לדעת..)

קיבתי את ההצעה הנ"ל ב-3200 ש"ח:
לוח אם Gigabyte GA-73PVM-S2H
מעבד Pentium CORE 2 DUO E5200
זכרון DDR2 2048 MB 667 Mhz
דיסק קשיח Samsung \ Hitachi - 500GB SATA2
צורב פנימי Philips \ Samsung DVD RW-דו שכבתי
כרטיס מסך OB Nvidia integrated + HDMI
כרטיס קול 5.1 מובנה 6 ערוצים SPDIF + OPTI Digital Out
כרטיס רשתמובנה 10/100
מארז EZcool

הרבה הרבה תודה מראש!!
אילן. :D

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

מפרט לא טוב. כרטיס המסך לא כולל פענוח H.264 בחומרה, וגם המעבד קצת חלש ועלול להיות גבולי לפענוח H.264 בתוכנה של תכנים כבדים. כמו כן, המחיר די יקר יחסית לאיכות החומרה שמציעים לך במפרט הזה. כנראה חנות שמתכננת שולי רווח גבוהים על חשבונך...

בדוק את שרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום. מפרטים 2 או 3 יכולים להתאים לך.

לגבי פורמטי האודיו HD החדשים, הנושא עדיין בחיתוליו, ואין יותר מדי מגוון פתרונות לעניין. קרא כאן ליותר פרטים:
http://www.hometheater.co.il/vt76745

מערכת הפעלה - מבחינת מגוון אפשרויות ותוכנות, לדעתי הכי נכון להתקין כיום ויסטה 32 ביט (ולהתרחק מ-64 ביט).
תוכנה - אפשר להתחיל עם הויסטה מדיה סנטר שמגיע מותקן בויסטה אולטימייט/הום פרימיום, ובהמשך לנסות עוד תוכנות כמו מדיה פורטל המצויינת.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #3 

לגבי המעבד - E5200, אצלי עם DFFSHOW אין בעייה להריץ תכנים של 1080P.

Noam_B
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

נראה לי שE5200 + המאיץ של לוח האם שבחרת יספיקו בהחלט לניגון 1080p. בקשר למארז מומלץ מאוד לקחת ANTEC NSK2480, מארז HTPC שקט וקריר וממש לא יקר.
אם אתה מתכנן להתקין ויסטה אז כדאי 4G זיכרון.
אם אתה עדיין לא סגור על המפרט אתה יכול לבקש שיבנו לך אחד ב:
http://hwzone.co.il/community/index.php?board=24.0

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #5 

כרטיס המסך מובנה לוח האם של 7100 לא כולל פענוח בחומרה של H.264. לא הייתי ממליץ עליו.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #6 

pixies כתב:מפרט לא טוב. כרטיס המסך לא כולל פענוח H.264 בחומרה, וגם המעבד קצת חלש ועלול להיות גבולי לפענוח H.264 בתוכנה של תכנים כבדים. כמו כן, המחיר די יקר יחסית לאיכות החומרה שמציעים לך במפרט הזה. כנראה חנות שמתכננת שולי רווח גבוהים על חשבונך...

בדוק את שרשור המפרטים המומלצים בראש הפורום. מפרטים 2 או 3 יכולים להתאים לך.

לגבי פורמטי האודיו HD החדשים, הנושא עדיין בחיתוליו, ואין יותר מדי מגוון פתרונות לעניין. קרא כאן ליותר פרטים:
http://www.hometheater.co.il/vt76745

מערכת הפעלה - מבחינת מגוון אפשרויות ותוכנות, לדעתי הכי נכון להתקין כיום ויסטה 32 ביט (ולהתרחק מ-64 ביט).
תוכנה - אפשר להתחיל עם הויסטה מדיה סנטר שמגיע מותקן בויסטה אולטימייט/הום פרימיום, ובהמשך לנסות עוד תוכנות כמו מדיה פורטל המצויינת.
...
ראשית - תודה רבה!!
סליחה על הבורות אבל מה זה H.264?
מה לגבי כל נושא איכות האודיו האם אכן ניתן להגיע לאיכות סאונד (בעיקר בהאזנה למוזיקה) שקרובה לנגני היי אנד ע"י שידרוג הכרטיס קול או הכונן?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #7 

H.264 זהו פורמט הדחיסה בו משתמשים בתכני HD כיום, גם כאלה שמורידים מהאינטרנט וגם דיסקים מקוריים של בלו ריי. הפורמט הזה צורך הרבה כוח עיבוד, ולכן דורש מעבד יחסית חזק ו/או כרטיס מסך שיש לו יכולת פענוח של H.264 מובנית בתוכו.

אם אתה מחבר את המחשב שלך לרסיבר בחיבור SPDIF (אופטי או קואקסיאלי, לא ממש משנה), אין ממש משמעות בשדרוג כרטיסי קול, כי המידע מגיע דיגיטלי וללא שום המרה לאנלוגי דרך כרטיס הקול. לכן, כרטיס קול מובנה לוח אם וכרטיס קול יקר יתנו את אותה איכות בסופו של דבר, כי הרסיבר הוא זה שממיר את המידע הדיגיטלי לסיגנל אנלוגי ומגביר אותו.

לגבי תמיכה בפורמטי האודיו HD החדשים (אותם יש כיום רק בדיסקים מקוריים של בלו ריי), הלינק שנתתי לך מסביר קצת יותר בעניין. לדעתי אין טעם להתעסק עם זה כרגע, כי גם ככה אין לך עדיין רסיבר חדש שיודע לפענח את הפורמטים האלה. כשתקנה את הרסיבר הזה ויהיה חשוב לך פורמט האודיו החדש הזה, אתה יכול לשקול ללכת על הפתרון של LPCM 7.1 או לקנות את ה-Asus Xonar HDAV (או את המתחרה שלו של AuzenTech). בכל מקרה, כיום זה עדיין לא רלוונטי למוסיקה.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

pixies כתב:H.264 זהו פורמט הדחיסה בו משתמשים בתכני HD כיום, גם כאלה שמורידים מהאינטרנט וגם דיסקים מקוריים של בלו ריי. הפורמט הזה צורך הרבה כוח עיבוד, ולכן דורש מעבד יחסית חזק ו/או כרטיס מסך שיש לו יכולת פענוח של H.264 מובנית בתוכו.

אם אתה מחבר את המחשב שלך לרסיבר בחיבור SPDIF (אופטי או קואקסיאלי, לא ממש משנה), אין ממש משמעות בשדרוג כרטיסי קול, כי המידע מגיע דיגיטלי וללא שום המרה לאנלוגי דרך כרטיס הקול. לכן, כרטיס קול מובנה לוח אם וכרטיס קול יקר יתנו את אותה איכות בסופו של דבר, כי הרסיבר הוא זה שממיר את המידע הדיגיטלי לסיגנל אנלוגי ומגביר אותו.

לגבי תמיכה בפורמטי האודיו HD החדשים (אותם יש כיום רק בדיסקים מקוריים של בלו ריי), הלינק שנתתי לך מסביר קצת יותר בעניין. לדעתי אין טעם להתעסק עם זה כרגע, כי גם ככה אין לך עדיין רסיבר חדש שיודע לפענח את הפורמטים האלה. כשתקנה את הרסיבר הזה ויהיה חשוב לך פורמט האודיו החדש הזה, אתה יכול לשקול ללכת על הפתרון של LPCM 7.1 או לקנות את ה-Asus Xonar HDAV (או את המתחרה שלו של AuzenTech). בכל מקרה, כיום זה עדיין לא רלוונטי למוסיקה.
...
או קיי הבנתי,
השתכנעתי לגבי פורמטי האודיו HD זה אכן נושא שסובל דיחוי (ואולי אפילו כדאי לחכות עד שהנושא יתפתח קצת..)
לגבי הכרטיס קול, יש הרי כרטיסי קול חיצוניים עם יציאות אנאלוגיות שבאמצעותן ניתן להתחבר לרסיבר, השאלה שלי היא האם בשימוש בכזה כרטיס יהיה שידרוג באיכות האודיו או שמע ההמרה של המדיע הדיגטלי לאנאלוגי כבר פוגעת באיכות הסאונד.
כמו כן האם יש הבדלים באיכות הכוננים בנגני cd למיניהם, הרי יש הבדלים בנגני היי אנד בכך שביכולתה של העיינית לקרוא את המידע באופן יותר צפוף וכך למעשה לקבל יותר מידע ולהשיג איכות סאונד יותר גבוהה, האם לדוגמא שידרוג לכונן של pioneer תשיג גם את מטרה זו?

מצטער אם אני "מנג'ס".
ושוב תודה.. :)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #9 

בשימוש ביציאה אנלוגית של כרטיס קול זה אכן סיפור אחר לגמרי, וזה תלוי מאוד באיזה סוג כרטיס קול משתמשים.
לא חושב שיש הבדל בנגני ה-CD עצמם, אולי ביכולת לקרוא מדיסקים שרוטים במיוחד ללא תקלות.
שוב, ממליץ בחום פשוט להתחבר ב-SPDIF לרסיבר, בהגדרות נכונות של מערכת ההפעלה תקבל איכות אופטימלית, ללא תלות באיכות החומרה במחשב.

אילן72 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #10 

pixies כתב:בשימוש ביציאה אנלוגית של כרטיס קול זה אכן סיפור אחר לגמרי, וזה תלוי מאוד באיזה סוג כרטיס קול משתמשים.
לא חושב שיש הבדל בנגני ה-CD עצמם, אולי ביכולת לקרוא מדיסקים שרוטים במיוחד ללא תקלות.
שוב, ממליץ בחום פשוט להתחבר ב-SPDIF לרסיבר, בהגדרות נכונות של מערכת ההפעלה תקבל איכות אופטימלית, ללא תלות באיכות החומרה במחשב.
...
או קיי,
אלך עם המלצותיך למפרטים 2 או 3.
אגב יש חנות/יות פרונטאליות עם שירות טוב שאתה מכיר/ממליץ לפנות אליהן באזור המחירים שציינת במפרטים.

rgulian
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 709
שם מלא: רמי
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #11 

אני גם עשיתי לעצמי אותה רשימה .
רק שאצלי הזיכרון 800MHz ומארז Compucase V30
אם מחליפים את המעבד ל-E7300 ,האם זה ינגן בצורה חלקה HD 720p ?
נערך לאחרונה על ידי rgulian ב 23/03/2009 11:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #12 

בשביל 720P ה-E5200 מספיק חזק. בשביל 1080P עדיף לקנות E7200/7300/7400 ומעלה.

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #13 

Pixies,
אתה סתם מטעה את הבנאדם, כל עבודת הפיענוח עושה המעבד ולא הכרטיס מסך, זאת אומרת שאם המעבד מספיק חזק לעשות את זה לבד לא צריך שהכרטיס יתמוך בH264, התמיכה הנ"ל מתבטאת בזה שהכרטיס מסך "עוזר" למעבד לעשות את עבודתו, מכיוון שהמעבד הנ"ל מספיק חזק לעשות את זה לבד, וכן הוא מספיק חזק גם בשביל להריץ כל תוכן של 1080P, לא צריך לקנות כרטיס מסך יעודי.
נערך לאחרונה על ידי gofmarat ב 23/03/2009 8:05, נערך פעם 1 בסך הכל.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #14 

אפשר גם ככה וגם ככה. יש לך בעייה בהבנת הנקרא. זה בדיוק מה שכתבתי. ציינתי שעבור 1080P מספיק לקנות מעבד של E7200 ומעלה.
כרטיס מסך עם יכולת פענוח בחומרה של H.264 זה לא הכרח, אבל בהחלט כדאי שיהיה.

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #15 

pixies כתב:אפשר גם ככה וגם ככה. יש לך בעייה בהבנת הנקרא. זה בדיוק מה שכתבתי. ציינתי שעבור 1080P מספיק לקנות מעבד של E7200 ומעלה.
כרטיס מסך עם יכולת פענוח בחומרה של H.264 זה לא הכרח, אבל בהחלט כדאי שיהיה.
...
אין לי שום בעיה בהבנת הנקרא, המעבד שדיברתי עליו הוא המעבד שפותח הת'רד שאל עליו, E5200, והוא כן מספיק חזק!

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #16 

מנסיון של כמה וכמה גולשים פה שיש להם את המעבד הזה, הוא לא מספיק חזק לחלק מתכני 1080P.
מדובר על תכנים כבדים במיוחד, כמו למשל ריפים מלאים של בלו ריי (קבצי TS ו-M2TS). את רוב קבצי ה-MKV ברזולוציית 1080P המעבד ינגן.

BigDragoon
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2166
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 25 פעמים

שליחה #17 

את האלמנט החמישי בגרסאת MKV (14GB) לא הייתה לי בעייה להריץ עם FFDSHOW
(יש לי E5200)
אני בדיוק מסיים להוריד את Tropic Thunder בגרסא BR מלאה.

אני אדווח בהקדם :)

OhadR
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 246
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #18 

pixies כתב:מנסיון של כמה וכמה גולשים פה שיש להם את המעבד הזה, הוא לא מספיק חזק לחלק מתכני 1080P.
מדובר על תכנים כבדים במיוחד, כמו למשל ריפים מלאים של בלו ריי (קבצי TS ו-M2TS). את רוב קבצי ה-MKV ברזולוציית 1080P המעבד ינגן.
...
איזה מעבד הכי מומלץ להריץ תכנים כבדים?
אני מדבר על רמת כניסה לא על הכי חזק
...

MiOB
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #19 

אני גם תומך ב-E5200, גם לכבדים במיוחד. :)

אגב, המעבד הנ"ל הוא מלך ההמהרות. אני לא יודע אם המפרסם המקורי יעשה המהרה, אבל אפשר להגיע איתו גבוה מאוד - 3.2 והלאה, כך שלאחר המהרה הוא יהיה יותר ממספיק לתכני BD כבדים.

אבל, גם בלי המהרה - הוא מעולה. (גם ביקורות מקצועיות ושל משתמשים ברשת תומכות בכך.)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC

שליחה #20 

כל אחד יעשה כטוב בעיניו... אם אתם מתעקשים על E5200, הייתי ממליץ בכל זאת ללכת על לוח אם שיש בו כרטיס מסך עם פענוח חומרה של H.264. אפשר גם ללכת על לוח אם זול ללא כרטיס מסך (כי מבוססי ה-9400 מאוד יקרים) ולהוסיף לו כרטיס מסך HD3650 שעולה כ-200 שקל.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”