שאלה לגבי רסיברים שתומכים בפורמטים החדשים
יש לי YAMAHA 663 שמחובר לשבעה רמקולים. הסרטים מגיעים מפופקורן 110 שמחובר ב HDMI ומוגדר לו באודיו 5.1 ו DTS-HD. כשאני מנגנת קבצי 1080p, הרסיבר מוציא צליל מחמישה רמקולים בלבד. הרסיבר מכוון על seround decode, כך שהוא אמור לזהות אוטומטית את הסאונד שהוא מקבל.
זה נורמלי?
זה נורמלי?
- mta194
- חבר ותיק

- תגובות: 1286
- שם מלא: שי שלוס
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 37 פעמים
יש אפשרות להמרה של המכשיר ל-7 ערוצים.GaliaL כתב:יש לי YAMAHA 663 שמחובר לשבעה רמקולים. הסרטים מגיעים מפופקורן 110 שמחובר ב HDMI ומוגדר לו באודיו 5.1 ו DTS-HD. כשאני מנגנת קבצי 1080p, הרסיבר מוציא צליל מחמישה רמקולים בלבד. הרסיבר מכוון על seround decode, כך שהוא אמור לזהות אוטומטית את הסאונד שהוא מקבל.
זה נורמלי?...
תלחצי בשלט על enhancer.
קחי בחשבון שזה לא כמו שהסאונד מגיע בקידוד ל-7 ערוצים.
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
לא מאמין שיש אפשרות שונה מאשר 5.1 ולכן התאוריה שלך קצת לא ניראית לי.Joshua_G כתב:התשובה נמצאת בגוף השאלה.
כאשר מוצא הפופורן מוגד 5.1 DTS-HD, ישמעו ב- 5.1 רמקולים....
בכל מיקרה, הנה אתר סטטיסטיקות לגבי מה כן ב 7.1 וכל השאר...
http://www.blu-raystats.com/Stats/Stats.php
מיינו ע"פ 7.1 ותגלו שרק 74 סרטים נוצרו בצורה זו!
הכצעקתה אתם שואלים......
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
יש לי בלוריי שמיועד לכיול HD (אודיו + וידאו). אני מצליחה לשמוע בו את פורמטי האודיו החדשים בשבעת הרמקולים (ומכאן נראה לי שאין לפופקורן בעיה עם זה). העניין הוא שאחד הטסטים בדיסק לא מצליח וחשבתי שאולי יש לי בעיה עם החיבורים של הרמקולים. לכן שאלתי אם אני אמורה לשמוע בכולם.
mta194, ניסיתי את ה enhancer אבל לא כל כך אהבתי.
elib77, הרסיבר ממש חדש אצלי כך שקשה לי לחוות דעה. שמעתי אותו בחנות ואהבתי. מה שכן, הרסיבר הקודם שלי היה דגם ישן יותר של YAMAHA ויש הבדל עצום בינהם ובינתיים אני מאוד מרוצה.
tobenary, תודה על הלינק. עברתי עליו ואני אוריד את אחד הסרטים ואבדוק.
mta194, ניסיתי את ה enhancer אבל לא כל כך אהבתי.
elib77, הרסיבר ממש חדש אצלי כך שקשה לי לחוות דעה. שמעתי אותו בחנות ואהבתי. מה שכן, הרסיבר הקודם שלי היה דגם ישן יותר של YAMAHA ויש הבדל עצום בינהם ובינתיים אני מאוד מרוצה.
tobenary, תודה על הלינק. עברתי עליו ואני אוריד את אחד הסרטים ואבדוק.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
צריך לבדוק עם המחשב כמה ערוצי אודיו יש לקובץ הבדיקה שלך - למשל עם MEDIAINFO...
לדעתי גם בPOPCORN - תלחצי על INFO גם שם אמור להיות המידע.
לדעתי גם בPOPCORN - תלחצי על INFO גם שם אמור להיות המידע.
מאוחר מדי...shapin כתב:גליה לפי דעתי תברחי, לפני שמישהו יציע לך נישואים פה......
הדרך שנראית לי נכונה לבדוק רסיבר היא לבוא לחנות עם דיסקים שלך ולשמוע אותם באופן השוואתי עם הרסיברים שמעניינים אותך. כדאי שהדיסקים יהיו מכל הסיגנונות שאוהבים לשמוע וחשוב שפרט לרסיברים שאר הדברים לא ישתנו (כלומר, להשאר עם אותם רמקולים, נגן CD וכו').
היי lawpower, כפי שאתה יכול להבין המקרן החדש עולה לי ביוקר. עכשיו אני מתחילה לפזול לעבר רמקולים חדשים...
בקשר לקובצי הבדיקה, אין בעיה עם אלו שבודקים את הפורמטים החדשים. בהם שומעים מצויין מכל הערוצים.
הבעיה היא עם טסט שבודק כל רמקול בנפרד (סרטון שעובר על כל הרמקולים לפי הסדר ומראה מהיכן אמור לבקוע צליל). הצלילים יוצאים רק מהקדמיים משום מה. כאשר אני מריצה בדיקה על הרסיבר, הוא מזהה הכל מעולה. גם כשאני מריצה בדיקה עם דיסק של AVIA הכל עובר בשלום (פרט לכך שהוא בודק רק חמישה רמקולים). מהדברים האלה זה נראה כאילו הבעיה טמונה בדיסק הבדיקה אבל לפני מספר ימים הזזנו את הרסיבר וחיברנו מחדש את הרמקולים. לפני כן הבדיקה הזו עברה בהצלחה. לכן אני חושבת שיש בעיה אבל אין לי מושג איך לאתר אותה.
- tobenary
- חבר ותיק

- תגובות: 2472
- נתן תודות: 67 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
בימהה הישן שלי, 795A , יש כפתור בדיקה TESTלכן אני חושבת שיש בעיה אבל אין לי מושג איך לאתר אותה....
מראה ע"ג הטלויזיה בדיוק איזה רמקול אמור לעבוד!
בטוח יש גם לשלך אחד כזה...
( ע"מ 88 בחוברת ההפעלה ) ( בתוכנה זה 91 )
http://www.yamaha.com/yamahavgn/Documen ... 63_U-1.pdf
מי שנותן-מתמלא
מי שלוקח-מתרוקן
מי שלוקח-מתרוקן
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46355
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5075 פעמים
mta194 כתב:תלחצי בשלט על enhancer....
מצבי ה Enhancher ברסיברים מבית Yamaha נועדו עבור מוזיקה ממקור מ Lossy בקצב נתונים נמוך יחסית, לפיכך הם לא יתאימו כאן. בנוסף, הרסיבר איננו מפעיל תוכניות Sound Field כאשר המקור מכיל פסקול בפורמטי האודיו החדשים.GaliaL כתב:ניסיתי את ה enhancer אבל לא כל כך אהבתי....
כפי ש tobenary הציע, יש לבדוק קודם כל כי במצב Test Signal ברסיבר, כל הרמקולים מגיבים בהתאם.