שמיעת מוזיקה במחשב ברמקולים 5.1
שלום. קודם אני מקווה שפה המקום לרשום את זה, אם לא אני מצטער.
חבר שלי רוצה לשמוע מוזיקה במחשב (קבצי MP3 ) ולשם כך הוא רכש את ה5.1 של קריאטיב
INSPIRE 6100 (אגב לא עדיף את ה altec lansing vs4221 במידה וזה למוזיקה בלבד? )
הבעיה היא שהוא שומע רק בשני רמקולים קדמיים ולפעמים גם בסנטר קבצי MP3
בבדיקה של ה SOUNDMAX כל הרמקולים עובדים אבל בקבצי MP3 רק הקדמיים (ולפעמים גם סנטר) פועלים.
יש לו FFDSHOW TRYOUT והוא לא עובד שאני מנגן MP3 דרך מדיה פלייר/ווינאמפ
מה עושים?
תודה רבה
חבר שלי רוצה לשמוע מוזיקה במחשב (קבצי MP3 ) ולשם כך הוא רכש את ה5.1 של קריאטיב
INSPIRE 6100 (אגב לא עדיף את ה altec lansing vs4221 במידה וזה למוזיקה בלבד? )
הבעיה היא שהוא שומע רק בשני רמקולים קדמיים ולפעמים גם בסנטר קבצי MP3
בבדיקה של ה SOUNDMAX כל הרמקולים עובדים אבל בקבצי MP3 רק הקדמיים (ולפעמים גם סנטר) פועלים.
יש לו FFDSHOW TRYOUT והוא לא עובד שאני מנגן MP3 דרך מדיה פלייר/ווינאמפ
מה עושים?
תודה רבה
יש לו בלוח אם כרטיס קול מובנה של 7.1 , זה אמור להשמיע לא?mta194 כתב:למיטב הבנתי (הלא רבה) אם אין לך כרטיס קול מיוחד אתה תשמע קול רק בסטריאו.
בנוסף מוזיקה (במיוחד mp3) מקודדת לסטריאו ולא לסראונד....
אני יודע שעדיף 2 איכותיים ולא 5.1 אבל אפשר לשמוע ב5.1 למיטב ידיעתי
אשמח לעוד עזרה, תודה
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
ה 5.1 שאפשר לשמוע הוא משהו וירטואלי בלבד, שהדרייבר של כרטיס הקול (או התוכנה המנגנת) תדע לבנות עפ"י הסטריאו (קובץ האודיו המקורי).
יש קבצי אודיו שמורידים עם 5.1 (סיומת dts) - אבל זה לא מאוד נפוץ.
בכל מקרה - פרט איזה כרטיס קול יש לו, גרסת דרייבר / תוכנה מצורפת - ומישהו מחברי הפורום שמכיר את האופציות יוכל להגיד איך להפעיל את הסימולציה לצליל היקפי.
בכל מקרה - פרט איזה כרטיס קול יש לו, גרסת דרייבר / תוכנה מצורפת - ומישהו מחברי הפורום שמכיר את האופציות יוכל להגיד איך להפעיל את הסימולציה לצליל היקפי.
כמו שחשבתי.uriler כתב:ה 5.1 שאפשר לשמוע הוא משהו וירטואלי בלבד, שהדרייבר של כרטיס הקול (או התוכנה המנגנת) תדע לבנות עפ"י הסטריאו (קובץ האודיו המקורי).
בכל מקרה - פרט איזה כרטיס קול יש לו, גרסת דרייבר / תוכנה מצורפת - ומישהו מחברי הפורום שמכיר את האופציות יוכל להגיד איך להפעיל את הסימולציה לצליל היקפי....
ה5.1 הזה הוא "שקרי" נכון ? כי זה מיועד לסראונד שמפוענח או משהו כזה בצורה אחרת לא?
וכן אני יודע שיש קבצי DTS אבל חבר שלי לא קרוב אליהם אפילו.
בקשר לכרטיס קול - זה כרטיס מובנה שעל הלוח ASUS MX P5B
המערכת הפעלה היא XP 32 ביט
חייב עזרה, תודה
אגב חלק מהשאלה שלי היא כזו :
איך אני מגדיר למדיה PLAYER שישתמש בFFDSHOW בניגון של MP3?
מישהו?bixente כתב:כמו שחשבתי.uriler כתב:ה 5.1 שאפשר לשמוע הוא משהו וירטואלי בלבד, שהדרייבר של כרטיס הקול (או התוכנה המנגנת) תדע לבנות עפ"י הסטריאו (קובץ האודיו המקורי).
בכל מקרה - פרט איזה כרטיס קול יש לו, גרסת דרייבר / תוכנה מצורפת - ומישהו מחברי הפורום שמכיר את האופציות יוכל להגיד איך להפעיל את הסימולציה לצליל היקפי....
ה5.1 הזה הוא "שקרי" נכון ? כי זה מיועד לסראונד שמפוענח או משהו כזה בצורה אחרת לא?
וכן אני יודע שיש קבצי DTS אבל חבר שלי לא קרוב אליהם אפילו.
בקשר לכרטיס קול - זה כרטיס מובנה שעל הלוח ASUS MX P5B
המערכת הפעלה היא XP 32 ביט
חייב עזרה, תודה
אגב חלק מהשאלה שלי היא כזו :
איך אני מגדיר למדיה PLAYER שישתמש בFFDSHOW בניגון של MP3?...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קבצי MP3 הם ממילא רק קבצים עם אודיו סטיריאו, כך שכל ההתעסקות היא קצת מיותרת
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אני יודע שMP3 מיועדים לסטריאו אבל כן ניתן לשמוע אותם ב5.1Catskinner כתב:קבצי MP3 הם ממילא רק קבצים עם אודיו סטיריאו, כך שכל ההתעסקות היא קצת מיותרת...
שמעתי את זה בחנות וכך אני רוצה להגדיר ולשמוע בבית.
אשמח לעזרה בנושא
עריכה : שאני בודק ב GRAPHEDIT , זה מראה שהקובץ הולך ל מקודד כלשהו(תסתכלו בתמונה) לפני שהוא ניגש ל FFDSHOW
האם זו הבעיה שלי ? האם אני חייב להסיר את המקודד האמצעי ? ואם כן איך? כי אני לא מוצא אותו במערכת

יש מישהו שיכול לעזור בעניין?bixente כתב:אני יודע שMP3 מיועדים לסטריאו אבל כן ניתן לשמוע אותם ב5.1Catskinner כתב:קבצי MP3 הם ממילא רק קבצים עם אודיו סטיריאו, כך שכל ההתעסקות היא קצת מיותרת...
שמעתי את זה בחנות וכך אני רוצה להגדיר ולשמוע בבית.
אשמח לעזרה בנושא
עריכה : שאני בודק ב GRAPHEDIT , זה מראה שהקובץ הולך ל מקודד כלשהו(תסתכלו בתמונה) לפני שהוא ניגש ל FFDSHOW
האם זו הבעיה שלי ? האם אני חייב להסיר את המקודד האמצעי ? ואם כן איך? כי אני לא מוצא אותו במערכת
[imgbig]http://img249.imageshack.us/img249/295/70967429.jpg[/imgbig]...
תודה רבה
הבעיה שאמרו לו שה MPEG-i מפריע ולכן הוא הסיר אותו מהרג'יסטריFIRE_WIRE כתב:המקודד האמצעי במקומו ולא מיותר . הוא מפצל לא מקודד
מה קורה אם אתה עושה DISABLE למקודד MP3 ב FFDSHOW ?...
כן אני יודע, טעות קטנה(או גדולה). איך אני מתקן את הטעות הזו ?
כי כרגע זה לא נותן לי להוסיף קבצי MP3 לGRAPHEDIT בטענה שחסרים פילטרים/מקודדים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לצערך אין ארוחות בחינם ואין יצירת ערוצי אודיו יש מאין.
בשביל לשמוע אודיו דו ערוצי ב 5.1 יש כמה דרכים ואף אחת מהן לא אופטימלית
1. לקודד את האודיו מחדש במחשב דרך ac3 encode. זה יקודד ל DD ב 5.1 ערוצים (נשמע נורא)
2. לקודד את האודיו במחשב בחומרה דרך DD Live או DTS Connect (זה גם נשמע נוראי)
3. להעביר לרסיבר קולנוע ביתי ולתת לו לקודד דרך Dolby PLII (זה גם לא נשמע טוב, אבל פחות נטראי מקידוד במחשב)
4. להעביר לרסיבר קולנוע ביתי ולתת לו להפנות את האודיו לכל הרמקולים עם All Channel Stereo (זה נשמע הכי טוב אבל האודיופילים הקשים מעקמים את האף)
1. לקודד את האודיו מחדש במחשב דרך ac3 encode. זה יקודד ל DD ב 5.1 ערוצים (נשמע נורא)
3. להעביר לרסיבר קולנוע ביתי ולתת לו לקודד דרך Dolby PLII (זה גם לא נשמע טוב, אבל פחות נטראי מקידוד במחשב)
4. להעביר לרסיבר קולנוע ביתי ולתת לו להפנות את האודיו לכל הרמקולים עם All Channel Stereo (זה נשמע הכי טוב אבל האודיופילים הקשים מעקמים את האף)
ואיך תסביר את זה שבחנות שמעתי אודיו דו ערוצי ב MP3 בלי אף אחת מהאפשרויות שהצגת כאן?Catskinner כתב:לצערך אין ארוחות בחינם ואין יצירת ערוצי אודיו יש מאין.
4. להעביר לרסיבר קולנוע ביתי ולתת לו להפנות את האודיו לכל הרמקולים עם All Channel Stereo (זה נשמע הכי טוב אבל האודיופילים הקשים מעקמים את האף)...
לא מזלזל חס וחלילה אבל באמת הצלחתי בחנות, וזה מה שמוזר לי
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מבטיח לך שהשתמשו באחת מהאפשרויות שהצגתי, או בשיטה דומה של עיבוד אודיו כדי ליצור ערוצי קול ווירטואלים. למה שלא תחזור אליהם ותשאל?
למען האמת הוא לא ידע איך להגדיר בכללCatskinner כתב:אני מבטיח לך שהשתמשו באחת מהאפשרויות שהצגתי, או בשיטה דומה של עיבוד אודיו כדי ליצור ערוצי קול ווירטואלים. למה שלא תחזור אליהם ותשאל?...
אני הורדתי לו שם FFDSHOW והגדרתי את זה ופשוט שמעו שם ב5.1
זה מה שמוזר לי , שזה היה הכי פשוט בעולם ומנגד בבית של חבר שלי לא משנה מה אני עושה זה פשוט לא עובד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אולי כי אצל החבר זה מחובר באנלוג ואצלך ב S/PDIF או להיפך? כי יש הבדל תהומי באופן שמערכת האודיו במחשב מתנהגת בהתאם לצורת החיבור.
בחנות חיברתי את הרמקולים בדיוק באותה צורה, באנלוג לכרטיס קול. בתור התחלה זה השמיע רק ב2 רמקולים כי לא היה למחשב בחנות שום קודק מותקן. הורדתי לוffdshow ואז זה עבד כמו שצריך ב5 רמקולים. ההבדל היחיד היה שהתוכנה של הכרטיס קול שלו השתמשה ב realtek. האם אפשרי שכרטיס קול אחר יעשה את ההבדל?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כן, כי בהרבה כרטיסי קול יש להם מיקסר בדרייברים שמאפשר להם לייצר ערוצי קול ווירטואלים. משהו די דומה ל CMSS שהיה לחברת Creative.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא יכול לענות לך בלי שיהיה לי את הדגם הספציפי של לוח האם. Asus משתמשים במגוון פתרונות של יצרנים אחרים למערכות האודיו המובנות על לוחות האם.