בעיית תצוגת סרטים ב-XBMC ונגן חיצוני שלא עובד
בבדיקה קרובה יותר של איכות הסרטים הצטערתי לגלות של-XBMC (אצלי לפחות) יש שתי בעיות:
סרטי AVI נראים בה פחות טוב, בהשוואה לבוקסי למשל או לנגן חיצוני כמו MPC.
יש בה תופעה של "שבירת" התמונה בסצנות מהירות. בתוכנות האחרות זה לא קיים.
ניסיתי להפעיל את אופציית הנגן החיצוני עם גירסת ה-ext האחרונה וקנפוג הקובץ advancedsettings.xml שאצלי נראה כך:
<advancedsettings>
<video>
<defaultplayer>externalplayer</defaultplayer>
</video>
<externalplayer>
<filename>C:\mplayerc.exe</filename>
<args>/fullscreen</args>
<forceontop>false</forceontop>
<hideconsole>false</hideconsole>
<hidecursor>false</hidecursor>
</externalplayer>
</advancedsettings>
אבל XBMC מתעקשת להשתמש בנגן הפנימי.
הבנתי שאני לא היחידי שלא מצליח בנקודה הזו ואשמח לשמוע ממישהו רעיון למה זה לא עובד.
אגב אני על חלונות 7 עם קודקים של CCCP שעד היום שרתו אותי בנאמנות.
סרטי AVI נראים בה פחות טוב, בהשוואה לבוקסי למשל או לנגן חיצוני כמו MPC.
יש בה תופעה של "שבירת" התמונה בסצנות מהירות. בתוכנות האחרות זה לא קיים.
ניסיתי להפעיל את אופציית הנגן החיצוני עם גירסת ה-ext האחרונה וקנפוג הקובץ advancedsettings.xml שאצלי נראה כך:
<advancedsettings>
<video>
<defaultplayer>externalplayer</defaultplayer>
</video>
<externalplayer>
<filename>C:\mplayerc.exe</filename>
<args>/fullscreen</args>
<forceontop>false</forceontop>
<hideconsole>false</hideconsole>
<hidecursor>false</hidecursor>
</externalplayer>
</advancedsettings>
אבל XBMC מתעקשת להשתמש בנגן הפנימי.
הבנתי שאני לא היחידי שלא מצליח בנקודה הזו ואשמח לשמוע ממישהו רעיון למה זה לא עובד.
אגב אני על חלונות 7 עם קודקים של CCCP שעד היום שרתו אותי בנאמנות.
תודה אבל התקנתי את XBMCSetup-Rev17788-jester-ext.exe המעודכן ביותר ווידאתי שזו הגירסה המותקנת במידע המערכת של XBMC.staticx כתב:קודם כל קח בחשבון שאתה צריך להתקין את ה SVN של EXTERNAL PLAYER
נראה שהקובץ שלך מוגדר כמו שצריך
רק וודא ששמת אותו במקום הנכון.
לגבי DEBUG... לא יודע...
קובץ ה-XML במקום הנכון.
איפשרתי debug והרצתי סרט אבל לא מצאתי CEXTPlayer notices בקובץ הלוג, כמצויין כאן:
"If your player doesn't launch, you need to enable debug mode and check the XBMC log for all CEXTPlayer notices."
האם אפשר להבין מכך שכלל לא התבצע נסיון להריץ נגן חיצוני?
אמשיך לעיין באשכול הרלבנטי בפורום XBMC אבל אם למישהו יש מושג איך מסדרים את העניין אשמח לשמוע שכן הייתי רוצה להמשיך להשתמש ב-XBMC (בעיקר בגלל סקריפט מידע הסרטים בעברית).
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
אם אני לא טועה, זה עבד לי רק אחרת ששמתי את MPC בתוך תיקייה
אצלי למשל זה רשום
<filename>C:\mpc\mplayerc.exe</filename>
שאמרתי תוודא ששמת את הקובץ המקום הנכון מפני שבגרסאות האחרונות הם שינו את המקום מ C - USERS ל PROGRAM FILES/XBMC/USERS ... כדי לוודא אני הייתי שם בשני המקומות..
אצלי למשל זה רשום
שאמרתי תוודא ששמת את הקובץ המקום הנכון מפני שבגרסאות האחרונות הם שינו את המקום מ C - USERS ל PROGRAM FILES/XBMC/USERS ... כדי לוודא אני הייתי שם בשני המקומות..
תודה רבה על העצהstaticx כתב:אם אני לא טועה, זה עבד לי רק אחרת ששמתי את MPC בתוך תיקייה
אצלי למשל זה רשום
שאמרתי תוודא ששמת את הקובץ המקום הנכון מפני שבגרסאות האחרונות הם שינו את המקום מ C - USERS ל PROGRAM FILES/XBMC/USERS ... כדי לוודא אני הייתי שם בשני המקומות.....
בינתיים פתרתי לי את הבעיה בסגנון שהצעת ושמתי את advancedsettings.xml בתיקיית C:\Program Files\XBMC\userdata שנאמר שהיא מתאימה למשתמשי XP (אני עם חלונות 7) והופלה זה עובד.
מקווה שהפתרון הנ"ל עם MPC אכן יספק מענה לבעיית האיכות שתיארתי בתחילת האשכול.
אם זה לא רק אצלי אז נראה שיש לשאוף לגירסאות מוצלחות יותר בהמשך של התוכנה כי זה באמת לא לעניין והמעקף של MPC לא עובד עדיין כפי שציפיתי.staticx כתב:גם אני נתקלתי בבעייה הזו עם XBMC.. .כאילו שהתמונה חתוכה למספר מקטעים
מעיק ביותר
מזל שאני לא משתמש בתוכנה הזו...
אולי אנסה גם את הגירסה של FFMPEG רק כדי להיות בטוח שאין שם פתרון לבעיה...
- staticx
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6697
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 275 פעמים
תגיד, איך מוגדר לך בהגדרות של הדרייבר, ה PIXEL FORMAT ?zovirax כתב:גם לי יש HD3200
עם 9.3...
אצלי זה על RGB 4:4:4 FULL RGB
(בחיבור לטלוזייה ב NR 1080P)
פשוט ראיתי שיש שם עוד דברים כמו YCBCR וכו
מה עדיף?
מדובר ב-NVIDIA GeForce 6200LE עם דרייבר אחרון של NVIDIA לחלונות 7, 181.71.zovirax כתב:גם לי יש את הבעיה שתיארת כאן ב SAGETV.
staticx ,CapHHH - תוכלו לפרט איזה כרטיס מסך יש לכולכם ואיזה גירסת דרייברים?...
לאחר התקנה של הגירסה XBMCSetup-Rev17640-jester-ffmpeg-mt נראה שנפתרה בעיית שבירת המסך אבל איכות הוידאו עדיין נחותה במקצת לעומת נגנים חיצוניים, לטעמי לפחות.
כמו כן נתקלתי פתאום בכמה סרטים עם בעיית סינכרון בין וידאו לקול שלא קיימת בגירסאות הקודמות של XBMC שהתקנתי.
את הפתרון של הרצת נגן חיצוני אני עדיין מנסה להתאים לצרכיי (מסך מלא, השפעת XBMC ברקע, קפיאות ואיתחולים...)
בעניין קצת שונה, רציתי לשאול את בעלי ה-HD3200 שהגיבו כאן ואת כל אלה שרק קוראים את האשכול:
האם ניסיתם והצלחתם להריץ את בוקסי עם הכרטיס הזה?
שמעתי מאנשים שבוקסי סרב לעבוד אצלם בטענה ש-HD3200 תומך רק ב-OpenGL 1.1
והמינימום ההכרחי הוא 1.4.
תודה.
- zovirax
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 15945
- שם מלא: zovirax
- נתן תודות: 299 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אתה בטח מחובר ב HDMI?staticx כתב:תגיד, איך מוגדר לך בהגדרות של הדרייבר, ה PIXEL FORMAT ?zovirax כתב:גם לי יש HD3200
עם 9.3...
אצלי זה על RGB 4:4:4 FULL RGB
(בחיבור לטלוזייה ב NR 1080P)
פשוט ראיתי שיש שם עוד דברים כמו YCBCR וכו
מה עדיף?...
אני מחובר ב RGB בגלל הטלווזיה הדפוקה הזאת
לא נפתחו לי האפשרויות האלה
רק עדכון קטנטן:
אחרי קנפוג MPC למצב 16:9 קבוע (בלי שוליים) בכל הרצת סרט וחזרה לגירסת ext של XBMC והדבר הכי חשוב כנראה, מעבר מהקודקים של CCCP ל-זה של FFDSHOW, נראה שהכל, טפו טפו, הסתדר על הצד הטוב
MPC מורץ כנגן חיצוני והסרטים רצים חלק ללא תופעות לואי.
מקווה שלא אצטרך לדווח על תקלות נוספות בהמשך...
אחרי קנפוג MPC למצב 16:9 קבוע (בלי שוליים) בכל הרצת סרט וחזרה לגירסת ext של XBMC והדבר הכי חשוב כנראה, מעבר מהקודקים של CCCP ל-זה של FFDSHOW, נראה שהכל, טפו טפו, הסתדר על הצד הטוב
MPC מורץ כנגן חיצוני והסרטים רצים חלק ללא תופעות לואי.
מקווה שלא אצטרך לדווח על תקלות נוספות בהמשך...