עזרה בחיבור המחשב לרסיבר

איך משהו עובד? למה זה ככה?
שלח תגובה
ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 15
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחרונה קניתי רסיבר חדש ואני מנסה לחבר אליו את המחשב שלי אשר מאחסן את מרבית המדיה שלי (בעיקר מוסיקה, אבל גם סרטים)
הבעיה היא שאני לא יודע כיצד לחבר אותו? נאמר לי שעליי לחבר באמצעות כרטיס קול חיצוני בחיבור USB; האם זוהי דרך טובה? במידה וכן, האם תוכלו להמליץ על כרטיס שהוא טוב במיוחד למוסיקה?
במידה וישנה דרך אחרת לחבר את המחשב לרסיבר, אשמח לשמוע את המלצתכם,
תודה מראש על העזרה,

אפי

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10121
נתן תודות: 594 פעמים
קיבל תודות: 622 פעמים

שליחה #2 

אפי שלום...
אתה לא חייב כרטיס חיצוני, במידה ויש לך כרטיס פנימי תחבר אותו בצורה אנלוגית--PL TO RCA אם יש לך חיבור דיגיטלי אז זה יתרון למחלקת הסרטים...

תהנה..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי Nba,
ראשית תודה...
האם יש חשיבות למערכת בה אני עושה שימוש? במידה וכן הרסיבר שלי הוא DENON 3806 והרמקולים הם מסדרת הסילבר של MONITOR AUDIO.
האם החיבור שאתה מציע יאפשר לי לנצל היטב את היכולות של המערכת, בעיקר בהיבט של מוסיקה?
לגבי סרטים, המחשב משמש אותי מדי פעם לשם צפיית סרטים. האם החיבור שאתה מציע יאפשר זאת?
ולשאלה האחרונה מהו חיבור PL TO RCA? האם הכוונה לחיבור של האוזניות במחשב? (מצטער כל הבורות, אבל אני עדיין בשלב הלימוד...)
תודה מראש :?:

אפי

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

תראה מה שאתה אומר פה בעצם שעיקר השימוש זה מוסיקה. אישית אני שומע מוסיקה דרך המחשב בצורה אנלוגית וסרטים בצורה דיגיטלית..
לדעתי אם יהיה לך כרטיס קול ברמה טובה ולא האון בורד שמגיעים עם המחשב אתה תרגיש בהבדל ואף תיהיה מרוצה.
לא משנה איך אתה מחבר את המחשב לרסיבר (שתי האפשרויות) אתה תוכל לשמוע מוסיקה אבל ב 2 ערוצים. אלה אם כן תגיד לרסיבר שלך אחרת.. (DD...)

כן PL זה כמו החיבור של האוזניות RCA זה הבננות המרובות כמו שיש לך ברסיבר, מאחור..
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

ebarak פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

היי Nba

תודה על העזרה!!!

האם אתה מתכוון כי בחיבור הראשון שהצעת אוכל לשמוע רק בסטריאו? האם המשמעות היא שהסאב מנוטרל?
כיצד אוכל להגיד 'לרסיבר שלי אחרת'?
במידה והייתי רוצה שאיכות המוסיקה תהיה ברמה טובה ככל שניתן (מבלי להשתולל במחיר....) האם תוכל להמליץ על כרטיס שהוא טוב בתחום המוסיקה וניתן לעשות בו שימוש גם לסרטים?

אפי 8)

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

לגבי החיבור האנלוגי אתה תוכל לשמוע רק סטיראו אלה אם כן כמו שאמרתי אתה אומר לרסיבר שלך אחרת ז"א אם אתה תפעיל את המפענח, לדולבי דיגיטל, פרו לוגיק וכד'.. הרסיבר מקבל 2 ערוצים ומה שקורה אם אתה משנה את הפיענוח שלו הוא לוקח מה2 ערוצים שהוא מקבל ומנסה לעשות את זה 5 ערוצים וכו'...
הסאב וופר לא יהיה מנותק בשום מצב אלה אם כן אתה ביטלת אותו דרך הרסיבר.

זה לא בדיוק הגדרות, אתה מעביר ברסיבר למצבי שמיעה.. 2 streo , dd וכו'.

אני קניתי כרטיס Sound Blaster Audigy 2 במחיר של 300 ש"ח עושה את העבודה יפה מאוד ויותר. הבדל של האיכות ניתן יהיה למצוא רק בחיבור האנלוגי, בשירים. ולגבי סרטים אתה תוכל לראות סרט בשמיע של 5.1 עם התוכנה AC3filter...

tamiral
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1171
שם מלא: תמיר אלוש

שליחה #7 

ebarak,
במקרה שלך אתה חייב לחבר בצורה דיגיטלית לרסיבר כדי לשמוע 6 ערוצים (אלא אם כן הכרטיס הקיים יודע לעשות זאת, לא ציינת מהו).
האפשרויות לחיבור אודיו דיגיטלי הם כבל אופטי וכל קואקסיאלי.
המליצו לך על כרטיס קול המתחבר ב-USB בגלל שהם הזולים ביותר, בדר"כ.
ברגע שאתה משדר אודיו דיגיטלי לרסיבר אין משמעות לכרטיס הקול מכיוון שהוא לא מעבד את הסיגנל בצורה כלשהיא, אלא פשוט מעביר אותו.
כרטיס קול USB מומלץ הוא של Turtle Beach. לא זוכר את הדגם המדויק ולא בטוח אם יש אותו בארץ. תריץ חיפוש בפורומים.
Good advise $5, me shut up $10

sf_haim10
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 321

יש?

שליחה #8 

יש דבר כזה כרטיס קול עם יציאה אופטית?

ovego
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה #9 

זה אפילו בא עם כמה לוחות אם (ועוד עם צבע אדום מגניב :-) )

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”