שאלה לגבי מרחק צפיה.
אני רוצה לקנות מסך חדש לחדר.
המרחק צפיה שלי הוא 2.8 מטר ואלו התכנים שאני יצפה בהם:
40% SD
40% גלישה מהמחשב
10% HD מהמחשב
10% PLAYSTATION
לגבי צפיה בHD ובPLAYSTATION אין לי בעיה, הבעיה שלי היא הגלישה מהמחשב והSD.
למרחק שלי עדיף 50 אינצ בשביל גלישה באינטרנט אבל מצד שני 50 אינצ זה ענק בשביל שידורי SD ממרחק של 2.8 מטר. מה אתם הייתם עושים?
המרחק צפיה שלי הוא 2.8 מטר ואלו התכנים שאני יצפה בהם:
40% SD
40% גלישה מהמחשב
10% HD מהמחשב
10% PLAYSTATION
לגבי צפיה בHD ובPLAYSTATION אין לי בעיה, הבעיה שלי היא הגלישה מהמחשב והSD.
למרחק שלי עדיף 50 אינצ בשביל גלישה באינטרנט אבל מצד שני 50 אינצ זה ענק בשביל שידורי SD ממרחק של 2.8 מטר. מה אתם הייתם עושים?
37 אינץ גג ובהגזמה פראית ומיותרת שתפעיל לך את שרירי הצוואר 42 אינץ.
אתה מדבר על 2.8 מטר !
אתה מדבר על 2.8 מטר !
רב סרן-רועי קליין.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
רועי קליין היה סגן מפקד גדוד 51 של גולני.בעת שהיית הגדוד ומס' גדודים אחרים בעיירה בינת ג'בל ניזרק רימון אל עבר בית בו נכחו קליין וגדודו, קליין זינק על הרימון בקריאת:"שמע ישראל" ונהרג.ובכך,הציל את שאר החיילים.
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 498
- שם מלא: eran
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 4 פעמים
כן ירבו שפויים כמוך !!! לראשונה באתר המלצה לגודל שתואמת למרחק הצפיה .37 אינץ גג ובהגזמה פראית ומיותרת שתפעיל לך את שרירי הצוואר 42 אינץ.
אתה מדבר על 2.8 מטר !...
לפותח השירשור ...... תחטוף את הטיפ , מחר הוא כבר לא יהיה בחינם
סאונד טוב לא מחפה על shit music !
למרחק הזה לפחות 42 אינץ, אפשרי 50, אבל תלוי מה התכנים, 42 יהיה אחלה, 37 קטן ביותר.Analizer כתב:כן ירבו שפויים כמוך !!! לראשונה באתר המלצה לגודל שתואמת למרחק הצפיה .37 אינץ גג ובהגזמה פראית ומיותרת שתפעיל לך את שרירי הצוואר 42 אינץ.
אתה מדבר על 2.8 מטר !...
לפותח השירשור ...... תחטוף את הטיפ , מחר הוא כבר לא יהיה בחינם.
...
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

טוב שדאגת להשחיל משפט הגיוני 1 במקבץ השטויות במיץ שכתבת .אבל תלוי מה התכנים...
בגלל המלצות שטותיות כאלו שאין להם כל בסיס הגיוני מגיע לקוח פוטנצאלי לחנות רוכש מסך 204 אינטץ' ממקם אותו בסלון המצ'וקמק שבמקרה הטוב קיים מרחק של שלושה מטרים ואח"כ הוא מתפלא למה רואים כ"כ רע במסך המהולל והמשובח שהוא רכש במיטב כספו !
גודל מסך נקבע על סמך סוג התכנים ולא על סמך נוסחאות שמתייחסות לתכנים ב HD
רובנו הצרכנים הממוצעים צופים ב SD והנוסחאות לא רלוונטיות עבורנו כש 90 אחוז מהערוצים עדיין ב SD לעומת אחוז אחד שגם הוא שידור HD מפוקפק .
האם יש לך אפשרות לתמרן במרחק צפייה?
כלומר, האם אתה יכול להזיז כורסא/כסא כך שעבור שידורים באיכות גבוהה יותר המרחק שלך יהיה קטן מ 2.8 מ' ?
אני רואה באותו המרחק במסך 37" (תכני SD בלבד) ואני יכול לאמר שזה גודל מתאים בול בשבילי.
אני ממש לא מרגיש שיכולתי לקחת מסך גדול יותר. התחושה היא שאם הייתי לוקח 42" זה היה נראה גדול מדי.
אבל אני מדבר על מסך בחדר שינה, כאשר הצפייה היא בחשיכה ואז באופן טבעי האישונים מתרחבים.
אתה מבין שזה תלוי גם בטעמך האישי ומידת הרגישות שלך לאיכות הצפיה.
ארז
כלומר, האם אתה יכול להזיז כורסא/כסא כך שעבור שידורים באיכות גבוהה יותר המרחק שלך יהיה קטן מ 2.8 מ' ?
אני רואה באותו המרחק במסך 37" (תכני SD בלבד) ואני יכול לאמר שזה גודל מתאים בול בשבילי.
אני ממש לא מרגיש שיכולתי לקחת מסך גדול יותר. התחושה היא שאם הייתי לוקח 42" זה היה נראה גדול מדי.
אבל אני מדבר על מסך בחדר שינה, כאשר הצפייה היא בחשיכה ואז באופן טבעי האישונים מתרחבים.
אתה מבין שזה תלוי גם בטעמך האישי ומידת הרגישות שלך לאיכות הצפיה.
ארז
- Analizer
- חבר פעיל מאוד

ודאי שלא , ולכן ציינתי שנבחר את הגודל המתאים ביחס לתכנים בהם אנו מתעתדים לצפות !האם יש לך אפשרות לתמרן במרחק צפייה?
כלומר, האם אתה יכול להזיז כורסא/כסא כך שעבור שידורים באיכות גבוהה יותר המרחק שלך יהיה קטן מ 2.8 מ' ?...
מעולה , גם אני באותו מצב.אני רואה באותו המרחק במסך 37" (תכני SD בלבד) ואני יכול לאמר שזה גודל מתאים בול בשבילי....
אני הייתי שמח להשתדרג ל 42 אבל להבדיל מהצרכן הטיפוסי אני מכיר במגבלות הטכנולוגיות של חברות הכבלים הנכבדות או של יס ומוכן "לסבול" בשקט .אני ממש לא מרגיש שיכולתי לקחת מסך גדול יותר. התחושה היא שאם הייתי לוקח 42" זה היה נראה גדול מדי....
מסכים איתך אבל כמו שציינתי למעלה אני מודע ומכיר במגבלות הטכנולוגיות מה שהרבה מוכרנים לא טורחים להסביר לצרכנים ובמקום זאת דואגים לתפור עסקה "גדולה" ושמנה ככל שניתן.אתה מבין שזה תלוי גם בטעמך האישי ומידת הרגישות שלך לאיכות הצפיה....
בסלון הייתה לי Q7 50 אינצ שצפיתי בה ממרחק של 3.1 מטר ולא הייתי לי בעיה להחליף אותה אחרי חודש ל60 אינצ, אז אני מתאר לעצמי שעכשיו שהמסכים הרבה יותר טובים לא תיהיה לי בעיה לצפות ב50 אינצ ממרחק של 2.8 מטר מה שגם אני חייב מסך גדול בשביל הגלישה באינטרנט.
ועוד משהו שאני חושב שנכון להגיד, במסך פלאזמה 50 אינצ יראו יותר טוב ממסך LCD 42 אינצ ממרחק כמו שלי אז זה עוד יתרון, תקנו אותי אם אני טועה.
ועוד משהו שאני חושב שנכון להגיד, במסך פלאזמה 50 אינצ יראו יותר טוב ממסך LCD 42 אינצ ממרחק כמו שלי אז זה עוד יתרון, תקנו אותי אם אני טועה.
אן שום בעיה אתה יכול גם להגדיל את מיספר המישקפיים אט אט בכדי לראות קרוב יותר אבל העיין תתירגל ותפתח עיין עצלה !
ותהיה לך אחר כך בעיה של קריאת ספרים ותיצטרך מישקפי קריאה...
חבל על העיניים עים מסך גדול מידיי....
ממסך כל כך גדול בלי פרופורציות למרחק תגיע מהר מאוד לאופטימטריסט עים בעיות של קריאת עיתון וספרים.
ממסך כל כך גדול בלי פרופורציות למרחק תגיע מהר מאוד לאופטימטריסט עים בעיות של קריאת עיתון וספרים.
רב סרן-רועי קליין.
אם אתם אומרים שזה עד כדי כך מסוכן אני חושב שירדתי מהעניין.
אבל מה אתם מציעים לי? פלאמזה 42 לא בא בחשבון בגלל הפיקסלים המלבניים.
אז זה רק LCD 42 אינצ של פיליפס 7403 או סמסונג A650.
הסמסונג זה 46 אינצ כי 40 זה קטן לי לגלישה והפילפס זה 42 שנשמעת יותר טוב.
אבל מה אתם אומרים 42 יספיק לי בשביל גלישה מהמרחק שלי? למרות שהבנתי שבסמסונג רואים יותר טוב SD.
נ.ב יש עוד מסכים שמתחרים בסמסונג ובפיליפס?
אבל מה אתם אומרים 42 יספיק לי בשביל גלישה מהמרחק שלי? למרות שהבנתי שבסמסונג רואים יותר טוב SD.
נ.ב יש עוד מסכים שמתחרים בסמסונג ובפיליפס?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
מאיפה שמעת את התאוריה הזאת?tascam כתב:אן שום בעיה אתה יכול גם להגדיל את מיספר המישקפיים אט אט בכדי לראות קרוב יותר אבל העיין תתירגל ותפתח עיין עצלה !
ממסך כל כך גדול בלי פרופורציות למרחק תגיע מהר מאוד לאופטימטריסט עים בעיות של קריאת עיתון וספרים....
כשסיפרתי את מה שכתבת לקרוב משפחה שלי שהוא רופא עיניים הוא "נקרע" מצחוק
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

הנה לך עצתי:uknowmy כתב:אם אתם אומרים שזה עד כדי כך מסוכן אני חושב שירדתי מהעניין.
נ.ב יש עוד מסכים שמתחרים בסמסונג ובפיליפס?...
מאחר שלא ייגרם שום נזק לעיניים שלך אם תצפה במסך "50 ממרחק כזה, אז זה הכל עניין של טעם אישי.
גש לחנות מתמחה, התמקם 2.8 מטר ממסך "50 וצפה בתכני SD. אם תרגיש שהתמונה מספיק טובה עבורך (כלומר, ה-Upscaling של ה-SD על כל המסך נראה מספיק טוב עבורך) - אז לך על זה.
"42 יהיה לך קטן לגלישה ממרחק כזה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
unknowmy,
כפי שאמרתי לך - 42" זה גודל סביר במקרה כזה. 50" זה גדול מדי.
לגבי פלזמה, אפשר בהחלט פלזמה - יש את ה-42PY800 שהיא FULL HD (פיקסלים ריבועיים).
בגלל סוג התוכן (חוץ מ-SD) הייתי הולך על LCD במקרה שלך וכמובן על FULL HD.
יש מסכי LCD רבים שיכולים להתאים, הכל תלוי בתקציב שלך. מותגים ידועים ומומלצים כוללים את סמסונג, סוני ופיליפס.
כפי שאמרתי לך - 42" זה גודל סביר במקרה כזה. 50" זה גדול מדי.
לגבי פלזמה, אפשר בהחלט פלזמה - יש את ה-42PY800 שהיא FULL HD (פיקסלים ריבועיים).
בגלל סוג התוכן (חוץ מ-SD) הייתי הולך על LCD במקרה שלך וכמובן על FULL HD.
יש מסכי LCD רבים שיכולים להתאים, הכל תלוי בתקציב שלך. מותגים ידועים ומומלצים כוללים את סמסונג, סוני ופיליפס.
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

עפר,
מניסיון אישי (בעבר בדקתי) - לגלוש באינטרנט עם מסך "42 ברזולוציה 1920x1080 ממרחק 2.8 מטר זה בעייתי... נדרש להגדיל את הפונטים וזה לא נראה טוב.
אתה בטוח שזו המלצתך ?
מניסיון אישי (בעבר בדקתי) - לגלוש באינטרנט עם מסך "42 ברזולוציה 1920x1080 ממרחק 2.8 מטר זה בעייתי... נדרש להגדיל את הפונטים וזה לא נראה טוב.
אתה בטוח שזו המלצתך ?
- hananmori12
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 838
- נתן תודות: 4 פעמים
איינשטיין צודק, אני עם מרחק טיפה פחות מזה ולפי מה שזכור לי בפעם האחרונה שבדקתי לא היה כיף לגלוש באינטרנט.