בעיות רזולוציה/תמונה מרצדת בחיבור מהמחשב לטלויזיה.
שלום לכולם,
קניתי כבל HDMI, חיברתי דרכו את המחשב לטלויזיה והופיעו לי מס' בעיות.
- הרזולוציה של המסך אצלי במחשב היא 1680X1050, והרזולוציה של הטלויזיה היא 1920X1080.
המסך של המחשב מופיע לי בטלויזיה ברזולוציה של המחשב ולא של הטלויזיה.
- בהפעלת תכני בלוריי 720/1080 מהמחשב לטלויזיה התמונה מרצדת כשיש סצנות מהירות, פסים לרוחב שמופיעים ונעלמים בכל סצנה מהירה.
* כשאני מריץ את אותם סרטים ב-PS3 אין לי שום בעיות, והתמונה חלקה לגמרי.
- שאלה אחרונה, יש אפשרות לשמוע את הסאונד דרך הטלויזיה ולא דרך הרמקולים של המחשב?
זאת הטלויזיה:
http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... &keySearch
הכבל HDMI מחובר לכ.מסך דרך מתאם שקיבלתי בערכה של הכ.מסך.
מערכת הפעלה VISTA.
מפרט של המחשב:
Cpu: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz @ 3.2GHZ/BOX
Motherboard: ABIT IP35-E
Memory: G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Edition
Video Card: Connect3d Radeon HD4850 AC Cooler
Monitor: Samsung 2253BW LCD 22
Hard Drive: Western Digital 500GB
Power Supply: Seasonic 500W
תודה רבה לעוזרים.
קניתי כבל HDMI, חיברתי דרכו את המחשב לטלויזיה והופיעו לי מס' בעיות.
- הרזולוציה של המסך אצלי במחשב היא 1680X1050, והרזולוציה של הטלויזיה היא 1920X1080.
המסך של המחשב מופיע לי בטלויזיה ברזולוציה של המחשב ולא של הטלויזיה.
- בהפעלת תכני בלוריי 720/1080 מהמחשב לטלויזיה התמונה מרצדת כשיש סצנות מהירות, פסים לרוחב שמופיעים ונעלמים בכל סצנה מהירה.
* כשאני מריץ את אותם סרטים ב-PS3 אין לי שום בעיות, והתמונה חלקה לגמרי.
- שאלה אחרונה, יש אפשרות לשמוע את הסאונד דרך הטלויזיה ולא דרך הרמקולים של המחשב?
זאת הטלויזיה:
http://www.hye.co.il/catalog/product_de ... &keySearch
הכבל HDMI מחובר לכ.מסך דרך מתאם שקיבלתי בערכה של הכ.מסך.
מערכת הפעלה VISTA.
מפרט של המחשב:
Cpu: Intel Core 2 Duo E7200 2.53GHz @ 3.2GHZ/BOX
Motherboard: ABIT IP35-E
Memory: G.skill DDR2 4096MB 800MHZ PI Black Edition
Video Card: Connect3d Radeon HD4850 AC Cooler
Monitor: Samsung 2253BW LCD 22
Hard Drive: Western Digital 500GB
Power Supply: Seasonic 500W
תודה רבה לעוזרים.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
- המגבלה לתצוגת רזולוציה של 1680 על 1050 היא ככל הנראה של המסך שלך. תשנה את הרזולוציה של המחשב ל-1920 על 1080, ואז אתה אמור לראות על כל המסך.
- חסרים כמה נתונים. ויסטה 32 או 64 ביט? איזה קודקים או חבילות קודקים התקנת? עם איזה נגן מדיה או תוכנת מדיה סנטר אתה מנסה לעבוד? האם התקנת דרייברים עדכניים מהאתר של ATI (ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט)? האם פעלת על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ של מערכת ההפעלה בראש הפורום?
- לגבי שמיעת הסאונד בטלוויזיה, התשובה היא כן. אפשר להגדיר שיוציא סאונד דרך ה-HDMI, יש מדריכים לכך, ואפשר גם לחבר כבל אודיו אנלוגי פשוט לכניסת אודיו חליפית שיש ליד אחת מכניסות ה-HDMI של המסך.
- חסרים כמה נתונים. ויסטה 32 או 64 ביט? איזה קודקים או חבילות קודקים התקנת? עם איזה נגן מדיה או תוכנת מדיה סנטר אתה מנסה לעבוד? האם התקנת דרייברים עדכניים מהאתר של ATI (ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט)? האם פעלת על פי המדריך לסדר התקנה מומלץ של מערכת ההפעלה בראש הפורום?
- לגבי שמיעת הסאונד בטלוויזיה, התשובה היא כן. אפשר להגדיר שיוציא סאונד דרך ה-HDMI, יש מדריכים לכך, ואפשר גם לחבר כבל אודיו אנלוגי פשוט לכניסת אודיו חליפית שיש ליד אחת מכניסות ה-HDMI של המסך.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
תודה על התשובה המהירה והמפורטת.
בהגדרות של התצוגה אני לא יכול לשנות את הרזולוציה מעל 1050X1680, אבל הצלחתי לשנות את הרזולוציה דרך תוכנה שנקראת RivaTuner, למרות שהייתי מעדיף שהרזולוציה תשתנה באופן אוטומטי.
מערכת הפעלה Vista ultimate 64bit
חבילת קודקים של K-LITE.
ניסיתי בנגנים מדיה פלייר, VLC ו-BSplayer, בכולם יש את הבעיה של התמונה המרצדת בתכני בלוריי.
אני לא משתמש בתוכנת מדיה סנטר, המחשב מחובר בכבל HDMI מהכ.מסך ישירות לטלויזיה.
כ.מסך מעודכן לגרסה האחרונה 9.2.
אני אשמח מאוד לקבל קישור למדריך שמסביר כיצד להגדיר שהסאונד יצא דרך יציאת ה-HDMI בטלויזיה.
שוב, תודה על העזרה.
בהגדרות של התצוגה אני לא יכול לשנות את הרזולוציה מעל 1050X1680, אבל הצלחתי לשנות את הרזולוציה דרך תוכנה שנקראת RivaTuner, למרות שהייתי מעדיף שהרזולוציה תשתנה באופן אוטומטי.
מערכת הפעלה Vista ultimate 64bit
חבילת קודקים של K-LITE.
ניסיתי בנגנים מדיה פלייר, VLC ו-BSplayer, בכולם יש את הבעיה של התמונה המרצדת בתכני בלוריי.
אני לא משתמש בתוכנת מדיה סנטר, המחשב מחובר בכבל HDMI מהכ.מסך ישירות לטלויזיה.
כ.מסך מעודכן לגרסה האחרונה 9.2.
אני אשמח מאוד לקבל קישור למדריך שמסביר כיצד להגדיר שהסאונד יצא דרך יציאת ה-HDMI בטלויזיה.
שוב, תודה על העזרה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

הויסטה 64 ביט מאוד בעייתי, וגם חבילת הקודקים לא טובה וידועה כבעייתית במיוחד. ממליץ מאוד בחום לפרמט, להתקין ויסטה 32 ביט ולפעול על פי המדריך בראש הפורום. גם אם יזוהו רק 3.5 ג'יגה מתוך ה-4, עדיין מדובר במעל ומעבר בשביל HTPC.
מדריכים להגדרת הסאונד נמצאים בשרשור המדריכים בראש הפורום, באגף אודיו דיגיטלי.
מדריכים להגדרת הסאונד נמצאים בשרשור המדריכים בראש הפורום, באגף אודיו דיגיטלי.
המון תודה!
ניסיתי את המדריך שיש בנעוץ לגבי היציאת סאונד דרך HDMI, אבל לא הצלחתי,
אחרי חיפושים רבים וניסויים בהגדרות של השמע, הצלחתי להעביר סאונד דרך HDMI לטלויזיה - פשוט תענוג!
עדיין לא הצלחתי לשנות את הרזולוציה של המסך ל-1920X1080, בהגדרות של התצוגה במחשב הרזולוציה הכי גבוהה שאני יכול לשנות היא של המסך מחשב - 1680X1050.
את המערכת הפעלה קניתי לפני חודשיים ב-850 ש"ח, ככה שזאת בעיה בשבילי לקנות אחת חדשה עכשיו
חבל שלא התייעצתי כאן לפני, אבל אם לא תהיה ברירה.. אני אקנה חדשה.
מה שחשוב לי עכשיו זה לשנות את הרזולוציה של המסך.
אלפי תודות!
ניסיתי את המדריך שיש בנעוץ לגבי היציאת סאונד דרך HDMI, אבל לא הצלחתי,
אחרי חיפושים רבים וניסויים בהגדרות של השמע, הצלחתי להעביר סאונד דרך HDMI לטלויזיה - פשוט תענוג!
עדיין לא הצלחתי לשנות את הרזולוציה של המסך ל-1920X1080, בהגדרות של התצוגה במחשב הרזולוציה הכי גבוהה שאני יכול לשנות היא של המסך מחשב - 1680X1050.
את המערכת הפעלה קניתי לפני חודשיים ב-850 ש"ח, ככה שזאת בעיה בשבילי לקנות אחת חדשה עכשיו
מה שחשוב לי עכשיו זה לשנות את הרזולוציה של המסך.
אלפי תודות!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

תנסה לסמן בהגדרות המתקדמות של כרטיס המסך שיציג גם את הרזולוציות שלא נתמכות (כביכול כמובן) ע"י המסך. מאמין שבמקרה כזה תופיע לך גם הרזולוציה של 1920 על 1080.