הבורר - איכות השידור של HOT בעקבות השדרוג בתשתית הוט
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73275
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
אולי עכשיו הם לא יתקצמנו על רוחב הפס וישדרו באיכות סבירה. יצא לי לראות פרק אחד של הסידרה "הבורר" אחרי שראיתי את הראשונים מהורדה ברשת ואני חייב לציין שפשוט הזעזעתי מהאיכות בה הם משדרים את התכנים שלהם לקהל הלקוחות שלהם - פשוט בושה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78829
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5385 פעמים
Huber,
מה בדיוק הקשר? ה-BACKBONE מיועד ל-VOD, אינטרנט, תשתית HD, וכו'.
חוץ מזה, אתה מסתמך על קבצי DIVX בשביל לקבוע את איכות התמונה? לא ממש בדיקה רלוונטית, הייתי אומר.
מה בדיוק הקשר? ה-BACKBONE מיועד ל-VOD, אינטרנט, תשתית HD, וכו'.
חוץ מזה, אתה מסתמך על קבצי DIVX בשביל לקבוע את איכות התמונה? לא ממש בדיקה רלוונטית, הייתי אומר.
-
Huber
- חבר במועדון HT

עופר, אני לא עד כדי כך "מומחה תשתיות ושידורים" - הנחתי שאם הם משדרגים את רוחב הפס הם יוכלו לשדר באיכות גבוהה יותר, זה מה שעוצר מבעדם לעשות את זה כיום - ככה הנחתי, אחרת אין לי הסבר לאיכות הביזיונית שראיתי במו עיניי.
אני מסתמך על העיניים שלי, בפרקים שהורדתי מהרשת האיכות הייתה גבוהה משמעותית (ללא עוררין - אפילו הדיוט כמוני שם לב לזה מייד) מהאיכות של הפרק ששודר דרך הממיר. למה זה צריך להיות ככה? למה מי שצופה בשידורים "חוקית" דרך הממיר שהם מספקים צריך לקבל שידור באיכות נחותה שכזו?
אני מסתמך על העיניים שלי, בפרקים שהורדתי מהרשת האיכות הייתה גבוהה משמעותית (ללא עוררין - אפילו הדיוט כמוני שם לב לזה מייד) מהאיכות של הפרק ששודר דרך הממיר. למה זה צריך להיות ככה? למה מי שצופה בשידורים "חוקית" דרך הממיר שהם מספקים צריך לקבל שידור באיכות נחותה שכזו?
- oferlaor
- מנהל

Huber,
אז לא הבנתי אותך קודם. כלומר, מה שאתה אומר הוא שהגירסא שראית על הממיר שלך לא היתה מוצלחת.
האם יתכן שהבעיה היא מקומית שלך? אולי המסך/הממיר/החיבור/האיזור שלך הם מקור הבעיה?
אני מניח שמה ששוחרר ברשת הוקלט על ידי משתמשים ולא על ידי החברה עצמה, כך שמישהו כן מקבל איכות טובה ממך...
אז לא הבנתי אותך קודם. כלומר, מה שאתה אומר הוא שהגירסא שראית על הממיר שלך לא היתה מוצלחת.
האם יתכן שהבעיה היא מקומית שלך? אולי המסך/הממיר/החיבור/האיזור שלך הם מקור הבעיה?
אני מניח שמה ששוחרר ברשת הוקלט על ידי משתמשים ולא על ידי החברה עצמה, כך שמישהו כן מקבל איכות טובה ממך...
-
Huber
- חבר במועדון HT

עופר - יתכן, איך אני יכול לבדוק את זה?
לגבי מה ששוחרר ברשת - לא יכול להיות שזה לא הוקלט מהממיר אלא הודלף ישירות מהוט (ע"י עובד או משהו בסיגנון) כמו שקורה הרבה בסרטים וסדרות מחו"ל? בנוסף - מישהו בת'רד המקורי של הסידרה ציין שב VOD האיכות יותר טובה מהתפייה מהממיר ה"רגיל" (מה ששודר ישירות ולא מה VOD) - האם זה הגיוני? האם יש "איפא ואיפא" ושידורי VOD משודרים באיכות יותר גבוה? אם כן, למה? מי שלא רוצה VOD נענש?
לגבי מה ששוחרר ברשת - לא יכול להיות שזה לא הוקלט מהממיר אלא הודלף ישירות מהוט (ע"י עובד או משהו בסיגנון) כמו שקורה הרבה בסרטים וסדרות מחו"ל? בנוסף - מישהו בת'רד המקורי של הסידרה ציין שב VOD האיכות יותר טובה מהתפייה מהממיר ה"רגיל" (מה ששודר ישירות ולא מה VOD) - האם זה הגיוני? האם יש "איפא ואיפא" ושידורי VOD משודרים באיכות יותר גבוה? אם כן, למה? מי שלא רוצה VOD נענש?
הסברתי בשרשור המקורי למה זה כנראה קורה. כי ערוץ שלוש משודר גם בשידור האנלוגי, דבר שבאופן ישיר משפיע על איכות התמונה שלו גם למנויים הדיגיטליים. ב-VOD, אין שידורים אנלוגיים. בנוסף, בהחלט ייתכן שבטלויזיה הספציפית שצפית בה יש בעיה (בין אם זה הממיר, החיבור ביניהם, בעיה באיזור וכ"ו, כמו שעופר ציין). האם ראית שידורים אחרים באותה הטלויזיה?
- oferlaor
- מנהל

Huber,
הכל יכול להיות. אתמול שמעתי איך חלק מהשידורים בארץ מועברים עד שהם משודרים לממירים שלנו ויש מקרים מאוד קיצוניים, שהשידור עובר קידודים, שידורים פנים ארציים ואלף המרות לפני שהם מגיעים לנו למסך. כך שבעצם מה שנשאר בשידור בפועל הוא חלקיק מהאיכות שבה התוכן צולם במקור.
מה שאני שמעתי הוא בהקשר לדברים אחרים (לא קשור להוט ובטח לא לערוץ 3), אבל מכיוון שהתשתית של ערוץ 3 היתה מאוד חלשה בעבר (בגלל השידורים האנלוגיים), אני ממש לא יודע אם זה עבר שדרוג מהותי לאחרונה (קרי: אחרי הניתוק של הערוץ מיס).
אפשר בכלל לקוות שהוט יעלימו את הערוץ הזה ויפתחו ערוץ כמו XTRA HOT שתפקידו יהיה להחליף את ערוץ 3 ההיסטורי.
מישהו אחר צופה בתוכנית (לצערי אין לי הוט, הבורר זו אחת התוכניות שבאמת הייתי מאוד רוצה לראות) ויכול להעיר לגבי איכות התמונה בערוץ 3 בכלל ובבורר בפרט?
הכל יכול להיות. אתמול שמעתי איך חלק מהשידורים בארץ מועברים עד שהם משודרים לממירים שלנו ויש מקרים מאוד קיצוניים, שהשידור עובר קידודים, שידורים פנים ארציים ואלף המרות לפני שהם מגיעים לנו למסך. כך שבעצם מה שנשאר בשידור בפועל הוא חלקיק מהאיכות שבה התוכן צולם במקור.
מה שאני שמעתי הוא בהקשר לדברים אחרים (לא קשור להוט ובטח לא לערוץ 3), אבל מכיוון שהתשתית של ערוץ 3 היתה מאוד חלשה בעבר (בגלל השידורים האנלוגיים), אני ממש לא יודע אם זה עבר שדרוג מהותי לאחרונה (קרי: אחרי הניתוק של הערוץ מיס).
אפשר בכלל לקוות שהוט יעלימו את הערוץ הזה ויפתחו ערוץ כמו XTRA HOT שתפקידו יהיה להחליף את ערוץ 3 ההיסטורי.
מישהו אחר צופה בתוכנית (לצערי אין לי הוט, הבורר זו אחת התוכניות שבאמת הייתי מאוד רוצה לראות) ויכול להעיר לגבי איכות התמונה בערוץ 3 בכלל ובבורר בפרט?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
לי זה נשמע כמו חיבור לא טוב של ממיר או ממיר שמוציא תמונה באיכות ירודה (אולי גם חיבור Composite במקום חיבור S-Video?).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oferlaor
- מנהל

Huber,
תוכל לפרט איזה ממיר יש לך, איזה מסך יש לך ואיך הם מחוברים זה לזה?
תוכל לפרט איזה ממיר יש לך, איזה מסך יש לך ואיך הם מחוברים זה לזה?
אני מתנצל (רק בפני עופר ! ) על כך שאני אמור לכתוב את זה .......זה לא הסיגנון שלי............אבל זה עבר כבר כל גבול ......
מרוב המריחות כאן כבר לא רואים את........ העיקר !!!!
כמה זמן צריך לסבול עוד

מרוב המריחות כאן כבר לא רואים את........ העיקר !!!!
כמה זמן צריך לסבול עוד
נערך לאחרונה על ידי puca ב 18/03/2009 18:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
Huber
- חבר במועדון HT

יש לי ממיר ADC 7200C (אם אני זוכר נכון) שמחובר לרסיבר של YAMAHA RX-V863 ב SVIDEO (שוב, למיטב זיכרוני, אני אברר בדיוק בערב). הרסיבר מחובר ל LCD TV של היונדאי 720P.oferlaor כתב:Huber,
תוכל לפרט איזה ממיר יש לך, איזה מסך יש לך ואיך הם מחוברים זה לזה?...
היי,
בקשר לשאלה של עופר.
אני בטוח שערוץ שלוש כן השתדרג מאז ה"השקה מחדש".
איך אני קובע את זה?
האיכות הרבה יותר טובה ממקודם/יש START OVER/ואם תשוו להוט פמאלי תראו שאיכותו פחות טובה מערוץ 3 החדש.
אצלי הבורר אגב נראה ממש טוב בLCD.
ועוד משהו לגבי הVOD.
שמעתי שהVOD עובר בתדרים ואיפנונים אחרים משאר ערוצי הTV הדיגיטלים.
בזמן שערוצי הTV עוברים קידודים, המרות, ומורידים להם את הביט רייט עד שלפעמים קובץ WMV מעפן נראה יותר טוב
ה VOD מקבל רוחב פס מאוד מאוד גבוה, ואם תשוו תוכנית שמשודרת באחד מערוצי הנישה לאותה תוכנית בVOD ההבדל הוא פשוט שמיים וארץ!
אז כן תוכנית בVOD לרוב נראית יותר טוב מהערוץ שבה היא משודרת במקור.
בקשר לשאלה של עופר.
אני בטוח שערוץ שלוש כן השתדרג מאז ה"השקה מחדש".
איך אני קובע את זה?
האיכות הרבה יותר טובה ממקודם/יש START OVER/ואם תשוו להוט פמאלי תראו שאיכותו פחות טובה מערוץ 3 החדש.
אצלי הבורר אגב נראה ממש טוב בLCD.
ועוד משהו לגבי הVOD.
שמעתי שהVOD עובר בתדרים ואיפנונים אחרים משאר ערוצי הTV הדיגיטלים.
בזמן שערוצי הTV עוברים קידודים, המרות, ומורידים להם את הביט רייט עד שלפעמים קובץ WMV מעפן נראה יותר טוב
ה VOD מקבל רוחב פס מאוד מאוד גבוה, ואם תשוו תוכנית שמשודרת באחד מערוצי הנישה לאותה תוכנית בVOD ההבדל הוא פשוט שמיים וארץ!
אז כן תוכנית בVOD לרוב נראית יותר טוב מהערוץ שבה היא משודרת במקור.
יש הבדל בתמונה בין הממירים לטובת תומסון , יש לי את 3 סוגים .
לגבי הסידרה הבורר ,מאכזבת מאד,תסריט עלוב ,מבולבל ביותר .
כך גם כל הלוקיישין ,למשל החוקר שמשחק גרוע מאד
נמצא בבית ספר שברקע תלוי תמונות חשודים .
הפרומאים עושים הרבה רעש .
לגבי הסידרה הבורר ,מאכזבת מאד,תסריט עלוב ,מבולבל ביותר .
כך גם כל הלוקיישין ,למשל החוקר שמשחק גרוע מאד
נמצא בבית ספר שברקע תלוי תמונות חשודים .
הפרומאים עושים הרבה רעש .
- avioren
- חבר ותיק

- תגובות: 2556
- נתן תודות: 62 פעמים
- קיבל תודות: 127 פעמים
אמנם לא שייך ספציפית לנושא הדיון העיקרי,
אבל אם כבר מדברים על הבורר, אז העונה השניה פחות מוצלחת לטעמי עם תסריט מופרך של מי שראה יותר מדי סרטי גגנסטרים (רשף לוי) שבינם ובין העברין הישראלי מרחק רב.
כל העבריינים בסדרה כולל הזוטרים ביותר מסתובבים בחליפות D&G כאילו כולם בדרך לחופה.
ובכלל לא מעט סצנות נטולי הגיון.
אבל אם כבר מדברים על הבורר, אז העונה השניה פחות מוצלחת לטעמי עם תסריט מופרך של מי שראה יותר מדי סרטי גגנסטרים (רשף לוי) שבינם ובין העברין הישראלי מרחק רב.
כל העבריינים בסדרה כולל הזוטרים ביותר מסתובבים בחליפות D&G כאילו כולם בדרך לחופה.
ובכלל לא מעט סצנות נטולי הגיון.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.
- oferlaor
- מנהל

Huber,
תסתכל על המסלול שהוידאו שלך עובד ותגיד לי שאתה לא רואה בכך בעיה...
בקיצור, חבר קודם ישירות את הממיר למסך ואז אפשר יהיה להתקדם.
ברגע שאתה מכניס את העיבוד של הרסיבר למשוואה אז לא בטוח שאתה בכלל שופט את המסך או את המקור אלא גם את המעבד (ומעבדים של רסיברים זה, איך לומר בעדינות, לא להיט).
אם אתה רוצה חיבור אופטימלי חבר TRANSCODER בקומפוננט ישירות למסך. אם הרסיבר באמת משפר איכות עם עיבוד אז אפשר להתאים את זה בהתאם.
תסתכל על המסלול שהוידאו שלך עובד ותגיד לי שאתה לא רואה בכך בעיה...
בקיצור, חבר קודם ישירות את הממיר למסך ואז אפשר יהיה להתקדם.
ברגע שאתה מכניס את העיבוד של הרסיבר למשוואה אז לא בטוח שאתה בכלל שופט את המסך או את המקור אלא גם את המעבד (ומעבדים של רסיברים זה, איך לומר בעדינות, לא להיט).
אם אתה רוצה חיבור אופטימלי חבר TRANSCODER בקומפוננט ישירות למסך. אם הרסיבר באמת משפר איכות עם עיבוד אז אפשר להתאים את זה בהתאם.
-
Huber
- חבר במועדון HT

סתם בשביל בדיקה אני אחבר את הממיר ישירות למסך ואצפה גם בפרק הבא של הסידרה דרך ערוץ 3 ונראה אם זו האמת, את זה אני אשמח לעשות בשביל הניסוי והספורט, אבל על טרנסקודר אני אוותר, בשבילי הוט זה SIDEKICK רציני (אני מדליק את הממיר פעם במה נשתנה) ואם זה לא היה בחינם (משיהו אחר משלם, לא אני) לא הייתי עושה מנוי.