שואב אבק- דייסון

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ronen61 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #1 

שלום,
אישתי רוצה לקנות שואב אבק חדש.
הפעם האחרונה שקניתי שואב אבק הייתה לפני........בעצם זאת פעם ראשונה :)
אני גדלתי בזמנו עם שואב אבק הובר שנחשב אמין וטוב. איזה פירמות חזקות קיימות בתחום הזה, אני מחפש שואב עד 2000ש"ח. מצאתי שואב של דייסון שנכנס לתקציב דרך וואלה וזכה לביקורות טובות, איך החברה הזאת?

Shayosef
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5891
נתן תודות: 443 פעמים
קיבל תודות: 242 פעמים

שליחה #2 

ronen61 כתב:שלום,
אישתי רוצה לקנות שואב אבק חדש.
הפעם האחרונה שקניתי שואב אבק הייתה לפני........בעצם זאת פעם ראשונה :)
אני גדלתי בזמנו עם שואב אבק הובר שנחשב אמין וטוב. איזה פירמות חזקות קיימות בתחום הזה, אני מחפש שואב עד 2000ש"ח. מצאתי שואב של דייסון שנכנס לתקציב דרך וואלה וזכה לביקורות טובות, איך החברה הזאת?
...
מיניסיון, דייסון אחד השואבים הטובים ביותר שהיו לי.

בנוי טוב, פטנט עולמי ששומר על כוח "השאיבה" (מצטער הג'רגון שלי בנושא לא משהו) לאורך שנים.

מומלץ (Y)

[left]Dyson scientists were determined to create vacuum cleaners with even higher suction. This was achieved by adding a smaller diameter cyclone to give greater centrifugal force. This led to a way of getting 45% more suction than a Dual Cyclone and removing more dust, by dividing the air into 8 smaller cyclones, hence the name Root 8Cyclone[/left]

http://en.wikipedia.org/wiki/James_Dyson
שי

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #3 

מצטרף להמלצה בחום על הדיסון (מתוך ניסיון אישי כמובן)

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #4 

מוסיף את המלצתי על השואבים של דייסון.
לא דורש שקית שזה מאוד חשוב.
ובעל עוצמת שאיבה מהחזקים בתחום.
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1516
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #5 

זה שהוא לא דורש שקית זה לא בהכרח יתרון כי השואב עצמו יתחיל להסריח.
קודם כל אין כל טעם להשקיע אלפי שקלים,מניסיון!
לי יש ניסיון בשואבים,היה לי הובר,היה לי דייסון.
היום יש לי שואב של KONISHI שואב תעשייתי שלהם,קניתי אותו לאחר ששמעתי חוות דעת מבחור שעובד בתחום,זה מפלצת,בניתי בית ושאבתי איתו את כל הפסולת כולל חתיכות אבנים, הוא אוכל הכל, אמין מאוד,קניתי גם לאחותי אחד, והוא לא יקר, סיפור של 600 שקל ויש לך מפלצת(גם בלי שקית) והוא לא מסריח לעומת שואבים קודמים שהיו גם ללא שקית, הוא עשוי נירוסטה שזה יתרון בפני עצמו, והוא גם יכול לעשות פעולה הפוכה (מפוח), והוא חזק מאוד יחסית לשואבים שעולים פי כמה ממנו.

מומלץ.
תבדוק בזאפ, החברה הזאת מתמחה בשואבים ויש לה ליין גדול של מוצרים, אם תרצה להשקיע יש להם גם שואבים של אלפי ועשרות אלפי שקלים.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35085
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #6 

moshem74
יש לך לינק?

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #7 

מניסיון שלי עם דייסון - גם מפלצת גם בנוי טוב. גם מחיר חלפים סביר (מצחיק - אבא לאמא שלי נקרעה הרצועה שמסובבת את המברשת לפני כמה ימים - והייתי אצלם בשירות ביום ראשון/שני - שתי רצועות עולות 48 ש"ח בלבד - ואפשר להחליף לבד.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #8 

lawpower כתב:מניסיון שלי עם דייסון - גם מפלצת גם בנוי טוב. גם מחיר חלפים סביר (מצחיק - אבא לאמא שלי נקרעה הרצועה שמסובבת את המברשת לפני כמה ימים - והייתי אצלם בשירות ביום ראשון/שני - שתי רצועות עולות 48 ש"ח בלבד - ואפשר להחליף לבד.
...
מחיר חלפים סביר זה לא כל כך רלוונטי כשמחיר השואב עצמו לא סביר :D
2000 ש"ח על מכשיר שכולה שואב אבק :oops:
אני כבר שנים רבות עם איזה הובר שעלה משהו כמו 100 דולר.
אני לא מצליח להבין מה בדיוק אני מפסיד. אולי הדימיון שלי מוגבל :roll:
משה

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #9 

guyezra כתב:moshem74
יש לך לינק?
...
http://www.housengarden.co.il/Product.a ... ap&lang=HE

but ask for nirosta body - its 100ns more

its a monster

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #10 

לך על דייסון לא חייב להיות הדגם הכי יקר. יש לי כשנה עובד מעולה. קל לניקוי ופשוט להפעלה. וזה אחרי שהוצאתי 2500 שקלים משך 3-4 שנים על שואבים אחרים ששווקו חיים או שפשוט לא עשו את העבודה.
כמו שאומרים- זול יוצא יקר.

אהוד
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 300
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #11 

אני אגיד מראש שאני מוכר דואביי דייסון לכן אני לא אוביקטיבי.

אבל זה השואב שהכי כיף למכור אותו כי הוא ממש מוצלח .
והוא גם ממש נראה טוב :)
כל הכסף בעולם לא יכול לקנות ידע.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #12 

מצטרף להמלצות על דייסון. שואב מצויין ועמיד. בבעלותי אחד כבר 8 שנים ללא בעיות

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #13 

לא שווה להוציא על שואב כ"כ הרבה כסף, אתה יכול לקנות 2 כמו שאני קניתי ו 2 כאלו יחזיקו לך המון שנים.

מבחינת עוצמת שאיבה, אני מוכן לשים 1 על 1 מול הדייסון, ה KONISHI לוקח ....אל תשכח שהיה לי דייסון והוא שבק חיים כמו ההובר לפניו, כל השואבים האלה עדינים.

roeek
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1349
נתן תודות: 0

שליחה #14 

הבעייה המרכזית, מעבר להיחלשות עוצמת המנוע עם הזמן, היא שאף שואב כמעט, לא ממש מטפל בבעיה עצמה: קרדית אבק הבית.
לצערי, מעט הדגמים שכן מטפלים בבעייה (אם ע"י חום או פילטר עדין), נחשבים יקרים, כמובן אם אציין את "קירבי" (שהוא מטפל באופן הטוב ביותר שיש בבעייה, אך עלותו גבוהה), וישנם גם דגמים אחרים יקרים פחות.
כך, שמבחינתי, זהו שיקול חשוב ולא שיקולים כמו שקית אבק כן/לא, רטוב יבש כן/לא וכו'.
The Black Wax

moshem74
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #15 

השיקול המרכזי שלי בקניית שואב,הוא קודם כל אמינות המוצר, מעבר לזה עוצמת שאיבה, אח"כ מחיר שאני אוכל לזרוק על שואב.

הכי חזקים ועמידים אלו השואבים התעשייתיים, כל הדייסן עם הציקלונים והשיטות המוזרות שלהם, ההובר שאבתי איתו בטעות משהו נוזלי והוא מת לי, הדייסון הסריח לי את כל הבית גם כשלא היה בפעולה ... התעשייתיים אוכלים הכל,חזקים מאוד במבנה שלהם,אין להם חלקים שמתפרקים, יש רק ראש שהוא המנוע והקופסא שלו, הכי פשוט,הכי חזק והכי עמיד, מה צריך יותר מזה, מגיע עם 3 מוטות , 2 מטר רק המוט ,הצינור שלו לא מתקפל כמו השואבים הזולים, מפלצת קטנה.

ronen61 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #16 

תודה רבה על כל התגובות, בסוף החלטתי ללכת על שואב של דייסון והזמנתי אותו דרך וואלה שופס,יצא קצת פחות מ-2000, קניתי דרכם כי הם נותנים 5 שנות אחריות במקום 2 או 3, והאחריות זה בבית הלקוח שזה נורא חשוב. כי אם הוא יתקלקל ייקח לי הרבה זמן לנסוע כדי לתקן אותו.

שואב אבק תעשייתי יש להורי ולמרות שהוא באמת מפלצת הוא לא הכי נוח לאישתי, מרעיש נורא וגם תופס הרבה מקום באחסון.
לחמי יש שואב אבק שעלה לפני כ-9 שנים משהו בסביבות 10,000ש"ח של חברת ריינבו. שהגיע מאובזר לגמרי, הוא גם שוטף איתו את הרצפה, מאוד נוח ומאוד פרקטי.
אישתי רוצה אחד כזה ולכן בקנייה של דייסון זה סוג של פשרה, אנחנו לא קונים שואב אבק תעשייתי או שואב אבק שעולה יותר מידי, אבל גם לא קונים שואב אבק צעצוע של פיילוט שעולה 300 ש"ח.

אני בטוח שיהיו עכשיו חלק שישבחו אותי על הבחירה וחלק שיגידו שעשיתי טעות גדולה. אבל, ואולי זה ישמע מוזר לחלק מהאנשים פה, אני מעדיף לקנות מוצר שהכי יתאים במקום המוצר הכי טוב.

gab
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 427
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #17 

לגבי שאלת קרדית האבק יש שתי נקודות להבין
1. האם יש בבית מישהו שרגיש לקרדית האבק כי אם לאו אזי אין צורך בשואב יקר יותר שיטפל בבעיה זו. (למרות מה שהמוכרים מנסים ללשווק לכם)
2. למשל בדייסון הבדל העלות הוא כ200 שקלים בלבד כאשר מצורף פילטר HEPA רב שלבי שמסנן את הקרדית במעל ל-99%

בסיכום- אם אין בבית אדם הסובל מ אסטמה או אלרגיות אחרות אין צורך בתכונה הזו.

יתר על כן שימוש בשואב כזה בד"כ אינו פותר את הבעיה אם לא משתמשים באמצעים נוספים כגון המנעות משטיחים,וילונות ומשטחים סופגי אבק ואם לא מצפם את הכריות ואת המזרן בחומר אשר מונע את הצמדות הקרדית וחדירתה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78765
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #18 

השרשור הזה גרר אותי היום לכל חנויות החשמל לנסות ולסגור עסקה על שואב אבק.

בסוף החלטנו לוותר על דייסון (המחיר של מוצר נחות יותר, אך כנראה מספק עבורינו, היה מחצית מהמוצר המקביל של דייסון).

בסוף רכשנו את זה (פלוס מיקרו, מה ש-SHED אמר לי לגבי וויתור על הצלחת המסתובבת וללכת על קרני מיקרו מסתובבות, באמת עשה את שלו) ב- א.ל.מ ממודיעין.

כשאמרתי את השם בשביל החשבונית הוא די התפלא ומיד קפץ ושאל אם אני אני הוא עפר לאור שהוא קורא את דבריו. אז אני מוריד את הכובע - כל הכבוד שאנשים בא.ל.מ משקיעים וקוראים באתר. אשתי התלהבה - סוף סוף מישהו מכיר את בעלה...

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #19 

אשתי התלהבה - סוף סוף מישהו מכיר את בעלה...
...
מה ??
היא לא יודעת שאתה סלב בכיר? מרצה באירועים וכוכב טלויזיה ?
משה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78765
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #20 

moco,

חחח - אוי לסלב שיראה כמוני...