התערוכה Body Worlds מגיע לישראל באפריל
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73363
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 647 פעמים
- קיבל תודות: 3169 פעמים
אלו אנשים אמיתיים? ברצינות? מעורר חלחלה (לא, לא במובן הדתי, במובן האנושי). גם אם האנשים הללו הסכימו שגופותיהם ישמשו לצרכים הללו (ואני בספק אם כן לפי כל מה שקראתי), זה לטעמי מחריד.
ציטוטים:
"תערוכות שהפכו את הרופא לשעבר, בן 62, לאיש עשיר. בין השאר, ניתן לראות שם גופת אשה הרוכבת על מעיה כאילו היו מטאטא של מכשפה, איש הרוכב על אופניים, גופת גורילה שרירית וגופת גבר המחזיק את לבו. במרכז אגף זה הוצב שולחן הפוקר המפורסם מהסרט, שפון האגנס מציע בלבביות להצטלם לידו."
"אחרי אלפי שאלות ממיליוני המבקרים ברחבי העולם, רצינו להראות כיצד אנחנו עובדים", אומר פון האגנס, "זה כמו בייצור צעצועים - אנשים רוצים לדעת איך זה קורה".
"כעבור ימים אחדים התפרסם ב"גרדיאן" מאמר, ובו רשמיו של מייקל פוקסטון, רופא שצפה בהליך. פוקסטון סיפר על הקושי שבפניו עומד כל סטודנט לרפואה בפעם הראשונה שבה הוא צופה בנתיחת גופה. הוא תהה מדוע בעצם צריך הציבור הרחב להתמודד עם קושי דומה. כמה רופאים שישבו בקהל ביקשו לשמוע מפון האגנס מה היתה ספירת הכדוריות הלבנות בדמו של המת או כיצד נשמע לבו ברגעיו האחרונים. לטענת פוקסטון, הם נענו במשיכת כתפיים. בלי מידע כזה - הוא תהה - מה הערך הלימודי הממשי של ההליך כולו? אשר לכבוד המת, זרם בלתי פוסק של צופים חיוורים עזב את האולם בזמן הנתיחה, על רקע גערות המנתחים, כי אין זה מכובד. הריח, דיווחו רבים, היה בלתי נסבל."
"השיטה שהוא פיתח משמרת היטב רקמות גוף, ומעמתת את הצופה עם המוות. אלה אמנם דברים חשובים, אלא שלדעתי פון האגנס הלך רחוק מדי בהפגנת יחס נטול רגש לגוף. המוצגים שאמורים להיות 'אמנותיים', נראו לי דוחים. גופת אדם על גופת סוס, למשל, היא בעצם אמנות עם גופות, וזה מצמרר. כשאתה עובר בין המוצגים נדמה לך לעתים שפון האגנס הוא פסל, שהחומר שלו הוא גופות, והעניין הלימודי הוא רק תירוץ. הוא לא הראשון שעושה בשם המדע גם דברים לא ראויים".
אני בספק רב אם הבחור עושה את עבודתו למען קדושת המדע. עצם העובדה שהתערוכות הפכו אותו לאדם עשיר והדרך הגרוטסקית והנלעגת בה מוצגות הגופות לי אישית מרמז שהמטרה הסופית היא לאו דווקא קידום המדע והידע. בי אישית התערוכה והאדם הנ"ל מעוררים צמרמורת.
ציטוטים:
"תערוכות שהפכו את הרופא לשעבר, בן 62, לאיש עשיר. בין השאר, ניתן לראות שם גופת אשה הרוכבת על מעיה כאילו היו מטאטא של מכשפה, איש הרוכב על אופניים, גופת גורילה שרירית וגופת גבר המחזיק את לבו. במרכז אגף זה הוצב שולחן הפוקר המפורסם מהסרט, שפון האגנס מציע בלבביות להצטלם לידו."
"אחרי אלפי שאלות ממיליוני המבקרים ברחבי העולם, רצינו להראות כיצד אנחנו עובדים", אומר פון האגנס, "זה כמו בייצור צעצועים - אנשים רוצים לדעת איך זה קורה".
"כעבור ימים אחדים התפרסם ב"גרדיאן" מאמר, ובו רשמיו של מייקל פוקסטון, רופא שצפה בהליך. פוקסטון סיפר על הקושי שבפניו עומד כל סטודנט לרפואה בפעם הראשונה שבה הוא צופה בנתיחת גופה. הוא תהה מדוע בעצם צריך הציבור הרחב להתמודד עם קושי דומה. כמה רופאים שישבו בקהל ביקשו לשמוע מפון האגנס מה היתה ספירת הכדוריות הלבנות בדמו של המת או כיצד נשמע לבו ברגעיו האחרונים. לטענת פוקסטון, הם נענו במשיכת כתפיים. בלי מידע כזה - הוא תהה - מה הערך הלימודי הממשי של ההליך כולו? אשר לכבוד המת, זרם בלתי פוסק של צופים חיוורים עזב את האולם בזמן הנתיחה, על רקע גערות המנתחים, כי אין זה מכובד. הריח, דיווחו רבים, היה בלתי נסבל."
"השיטה שהוא פיתח משמרת היטב רקמות גוף, ומעמתת את הצופה עם המוות. אלה אמנם דברים חשובים, אלא שלדעתי פון האגנס הלך רחוק מדי בהפגנת יחס נטול רגש לגוף. המוצגים שאמורים להיות 'אמנותיים', נראו לי דוחים. גופת אדם על גופת סוס, למשל, היא בעצם אמנות עם גופות, וזה מצמרר. כשאתה עובר בין המוצגים נדמה לך לעתים שפון האגנס הוא פסל, שהחומר שלו הוא גופות, והעניין הלימודי הוא רק תירוץ. הוא לא הראשון שעושה בשם המדע גם דברים לא ראויים".
אני בספק רב אם הבחור עושה את עבודתו למען קדושת המדע. עצם העובדה שהתערוכות הפכו אותו לאדם עשיר והדרך הגרוטסקית והנלעגת בה מוצגות הגופות לי אישית מרמז שהמטרה הסופית היא לאו דווקא קידום המדע והידע. בי אישית התערוכה והאדם הנ"ל מעוררים צמרמורת.
-
nadavck
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3328
- נתן תודות: 223 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
והנה המשמעות של אמנות עכשווית... בדיוק הדיון הזה הופך את העבודה לראויה 
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/nacoke
http://www.bodiestheexhibition.com/intro.html
Huber, הוא בוודאי לא עשה את זה לקדושת המדע. זו תערוכה, לא מיצג לימודי.
נראה לי צריך להיות מאוד מעניין. הסיפור עם המוצאים להורג הסינים מטריד, צריך לברר.
נראה לי צריך להיות מאוד מעניין. הסיפור עם המוצאים להורג הסינים מטריד, צריך לברר.
משה
- Huber
- חבר במועדון HT

אז זה בעצם תערוכת אומנות בשימוש עם גופות... לא יודע, אותי זה מחריד, אני אישית מרגיש שנחצה פה קו דק ועדין שלא היה אמור להיחצות.moco כתב:
נראה לי צריך להיות מאוד מעניין. הסיפור עם המוצאים להורג הסינים מטריד, צריך לברר....
שים לב שהגופות הם לא דומות לגופות במצב שבו בדרך כלל מדברים על גופות.
שמע, אני עשיתי ביקור תנחומים בארה"ב אצל mortician (כמו החברה מ six feet under), שבו הבת האבלה (שאותה ביקרנו) עשתה לנו היכרות עם כלת השמחה, אמה, כשהאחרונה שוכבת לה בארון פתוח לאחר שעשו לה קוסמטיקה רצינית.
אז זה מאוד תלוי תרבות. אם הגבול נחצה, זה רק בהקשר של יהדות.
שמע, אני עשיתי ביקור תנחומים בארה"ב אצל mortician (כמו החברה מ six feet under), שבו הבת האבלה (שאותה ביקרנו) עשתה לנו היכרות עם כלת השמחה, אמה, כשהאחרונה שוכבת לה בארון פתוח לאחר שעשו לה קוסמטיקה רצינית.
אז זה מאוד תלוי תרבות. אם הגבול נחצה, זה רק בהקשר של יהדות.
משה
-
nadavck
- חבר מביא חבר

זה אכן תלוי תרבות ומאוד אישי.
מבחינתי הכל מותר באמנות כל עוד לא נפגע מישהו פיזית מתהליך העבודה - קרי האמן לא הלך והרג מישהו כדי שתהיה לו גופה.
מבחינתי, אחרי מותי, כולם מזמנים לעשות בגופי כרצונם, אין לזה משמעות.
אני בהחלט שקלתי לחתום על מסמך שתורם את גופי למדע... בינתיים אני חתום על אדי (פשוט נראה לי יותר חיובי לסביבתי).
מבחינתי הכל מותר באמנות כל עוד לא נפגע מישהו פיזית מתהליך העבודה - קרי האמן לא הלך והרג מישהו כדי שתהיה לו גופה.
מבחינתי, אחרי מותי, כולם מזמנים לעשות בגופי כרצונם, אין לזה משמעות.
אני בהחלט שקלתי לחתום על מסמך שתורם את גופי למדע... בינתיים אני חתום על אדי (פשוט נראה לי יותר חיובי לסביבתי).
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
נדב,
לגבי אדי - מסכים בהחלט (חתום מהיום שהוצאתי רישיון).
לגבי תרומה למדע - תחשוב ברצינות, כי אומנם לך זה לא משנה אבל למען המשפחה.
חברה שלי סטודנטית לרפואה, ויצא לה "לשחק" עם גופות שנתרמו למדע - זה לא משהו שאתה רוצה - שהמשפחה שלך תחשוב מה עובר על הגופה שלך (זה שונה מהצלת חיים...)
חברה שלי סטודנטית לרפואה, ויצא לה "לשחק" עם גופות שנתרמו למדע - זה לא משהו שאתה רוצה - שהמשפחה שלך תחשוב מה עובר על הגופה שלך (זה שונה מהצלת חיים...)
-
nadavck
- חבר מביא חבר

ותולעים מתחת לאדמה זה טוב למשפחה?uriler כתב:נדב,
חברה שלי סטודנטית לרפואה, ויצא לה "לשחק" עם גופות שנתרמו למדע - זה לא משהו שאתה רוצה - שהמשפחה שלך תחשוב מה עובר על הגופה שלך (זה שונה מהצלת חיים...)...
אני יודע שאני קצת קיצוני בנושא אבל אין לי רגשי כבוד לגוף ללא חיים... הזיכרון של המשפחה יהיה הזיכרון לאדם הטוב שאני מקווה שהייתי, אהיה... אני
בכל מקרה, אני עם אדי אז עדיף לתרומות איברים מאשר למשחקים.
- Huber
- חבר במועדון HT

אבל זה כנראה מה שהלך שם - הבחור השתמש בגופות של "אסירים" (במרכאות כי במדינות כמו סין גם אדם פשוט שלא עשה שום דבר רציני במונחים מערביים יכול להיות אסיר) סיניים. אם הנושא היה "כשר" הוא לא היה צריך להרחיק לסין בכדי למצוא "מתנדבים", לא?nadavck כתב:מבחינתי הכל מותר באמנות כל עוד לא נפגע מישהו פיזית מתהליך העבודה - קרי האמן לא הלך והרג מישהו כדי שתהיה לו גופה....
גם אני חתום על אדי ואני אתיאיסט, אבל בין תרימת איברים להצלת חיים לתרימת גופתי לאומנות - עובר גבול גס מאוד.
-
nadavck
- חבר מביא חבר

זה כמו האמן וויטקין שעובד במקסיקו בגלל הנושאים והדימויים השנויים במחלוקות.
זה אכן בעייתי אבל עדיין קביל...
ושוב... הוא השתמש באסירים שהוצאו להורג בסין.
אם זה כל כך בעייתי מבחינתך אז אני מציע לך להיות פעיל נגד הוצאות להורג בסין.
זה אכן בעייתי אבל עדיין קביל...
ושוב... הוא השתמש באסירים שהוצאו להורג בסין.
אם זה כל כך בעייתי מבחינתך אז אני מציע לך להיות פעיל נגד הוצאות להורג בסין.
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
- Huber
- חבר במועדון HT

נדב, לא יהיה לי יותר פשוט לא להגיע לתערוכה?
יש לי דברים יותר חשובים בחיים למחות עליהם, לצערי בשלב הזה הזמן הפנוי שלי הולך ומצטמצם וכרגע אין לי זמן לסינים
יש לי דברים יותר חשובים בחיים למחות עליהם, לצערי בשלב הזה הזמן הפנוי שלי הולך ומצטמצם וכרגע אין לי זמן לסינים
אתה טועה, תרומת גופות כדי שסטודנטים לרפואה ילמדו עליהם (תוך כדי התבדחות ומה שלא יהיה) זה כן מציל חיים. בטח תרומה למחקרים.uriler כתב:נדב,
חברה שלי סטודנטית לרפואה, ויצא לה "לשחק" עם גופות שנתרמו למדע - זה לא משהו שאתה רוצה - שהמשפחה שלך תחשוב מה עובר על הגופה שלך (זה שונה מהצלת חיים...)...
זה כמובן מציל באופן עקיף בהרבה מאשר תרומת איברים לאדם חי, אבל אם אתה מקבל שיש קשר מסוים בין איכות ההכשרה של רופאים ליכולתם המקצועית וגם שיש קשר בין זה שהם יכירו את גוף האדם היטב, אז תבין שזה קשור להצלת חיים.
ועל מי אתה רוצה שהמנתחים יתאמנו בתחילת דרכם? עליך כחולה או קודם על גופה ?
לגבי המשפחה, יש כל מיני משפחות. לא חושב שרוב המתאבלים עסוקים בלחשוב מה קורה לגופת יקיריהם בכלל, אלא עסוקים בלזכור את האדם כשחי.
ואם הם אובססיביים על הגופה, גם לא כל כך נעים לחשוב מה קורה לה בקבר.
כזה שרשור מקברי עוד לא היה באתר
משה
-
nadavck
- חבר מביא חבר

אתה ממש לא חייב להגיע לתערוכה. הדיון כאן הוא לצורך הדיון 
אני אהיה שם...
אני אהיה שם...
לצפיה באוסף הסרטים שלי:
הקטע עם מקור הגופות בעייתי ביותר לדעתי, אך לא ברור אם זה אמיתי או דיבה.Huber כתב:אבל זה כנראה מה שהלך שם - הבחור השתמש בגופות של "אסירים" (במרכאות כי במדינות כמו סין גם אדם פשוט שלא עשה שום דבר רציני במונחים מערביים יכול להיות אסיר) סיניים. אם הנושא היה "כשר" הוא לא היה צריך להרחיק לסין בכדי למצוא "מתנדבים", לא?nadavck כתב:מבחינתי הכל מותר באמנות כל עוד לא נפגע מישהו פיזית מתהליך העבודה - קרי האמן לא הלך והרג מישהו כדי שתהיה לו גופה....
גם אני חתום על אדי ואני אתיאיסט, אבל בין תרימת איברים להצלת חיים לתרימת גופתי לאומנות - עובר גבול גס מאוד....
משה