שאלה לגבי מסכי LED !!!
אני מעוניין לקנות מסך חדש ורציתי לדעת קצת יותר על מסכי הLED.
האם הם מגיעים לאכויות של פלאזמה כמו PV80?
האם יש אותם בגדלים של 42 אינצ?
האם הם בטוחים מבחינת תקלות או שהם עושים יותר צרות?
האם הם ברמה הרבה יותר גבוה מLCD רגיל או שיש הבדל אבל לא משמעותי?
האם הם עומדים להתפתח עוד במהירות שלא שווה היום לקנות LED בגלל זה?
ואיזה חברות מייצרות LED או לפחות איזה חברות מובילות בתחום?
נ.ב מה בערך המחירים של מסכי LED ב42 אינצ ? {(אפשר בפרטי), (גם יבוא פרללי)}.
האם הם מגיעים לאכויות של פלאזמה כמו PV80?
האם יש אותם בגדלים של 42 אינצ?
האם הם בטוחים מבחינת תקלות או שהם עושים יותר צרות?
האם הם ברמה הרבה יותר גבוה מLCD רגיל או שיש הבדל אבל לא משמעותי?
האם הם עומדים להתפתח עוד במהירות שלא שווה היום לקנות LED בגלל זה?
ואיזה חברות מייצרות LED או לפחות איזה חברות מובילות בתחום?
נ.ב מה בערך המחירים של מסכי LED ב42 אינצ ? {(אפשר בפרטי), (גם יבוא פרללי)}.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
מסכי לד הם מסכים חדשים ואני מסופק אם יש מספיק מידע לגבי האמינות שלהם. את ה 786 של סמסונג ראיתי ב 40" לדעתי האישית במסך הלד של סמסונג מסדרה 9 רואים יותר טוב מבKURU בשידורי HD לא ראיתי אותו עם SD
תבדוק ב DVD CENTER
תבדוק ב DVD CENTER
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78878
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
מסכי LED פופולריים יותר בגדלים של 46" ומעלה.
החברות הבולטות בתחום זה סוני, פיליפס וסמסונג.
יש בהחלט יתרון של מסכים אלה על פני מסכי LCD רגילים. מבחינת התפתחות אנחנו רק בהתחלה של הטכנולוגיה הזו. עיקר השיפורים בשנים הקרובות יתמקדו לאו דווקא בשיפור איכות התמונה אלא בהוזלת הטכנולוגיה. יש כמה סוגים של מסכים כאלה:
1. שכל המסך הוא עם תאורה אחורית LED אחידה
2. מסכי LED עם החשכה מקומית (ואז יש משמעות לכמה ריבועים יש, לרוב מדובר על 96 ZONES ומעלה)
3. יש WHITE LEDS ויש RGB LEDS (עדיין לא ידוע מי עדיף)
אין מספיק נסיון בטכנולוגיה הזו בכדי לדעת עד כמה זה בטוח או אמין לאורך זמן, אך בהתבסס על נתונים שקיימים על LED, סביר להניח שהם הרבה יותר חסכוניים באנרגיה ואורך החיים שלהם צריך להיות לפחות טוב כמו LCD רגיל.
כפי שאני אומר תמיד, דעתי האישית היא שעדיף בדברים יקרים לרכוש מיבואן מסודר ולא לעשות יבוא אישי או מקבילי פשוט בגלל שהאחריות בעייתית במקרה של תקלה.
החברות הבולטות בתחום זה סוני, פיליפס וסמסונג.
יש בהחלט יתרון של מסכים אלה על פני מסכי LCD רגילים. מבחינת התפתחות אנחנו רק בהתחלה של הטכנולוגיה הזו. עיקר השיפורים בשנים הקרובות יתמקדו לאו דווקא בשיפור איכות התמונה אלא בהוזלת הטכנולוגיה. יש כמה סוגים של מסכים כאלה:
1. שכל המסך הוא עם תאורה אחורית LED אחידה
2. מסכי LED עם החשכה מקומית (ואז יש משמעות לכמה ריבועים יש, לרוב מדובר על 96 ZONES ומעלה)
3. יש WHITE LEDS ויש RGB LEDS (עדיין לא ידוע מי עדיף)
אין מספיק נסיון בטכנולוגיה הזו בכדי לדעת עד כמה זה בטוח או אמין לאורך זמן, אך בהתבסס על נתונים שקיימים על LED, סביר להניח שהם הרבה יותר חסכוניים באנרגיה ואורך החיים שלהם צריך להיות לפחות טוב כמו LCD רגיל.
כפי שאני אומר תמיד, דעתי האישית היא שעדיף בדברים יקרים לרכוש מיבואן מסודר ולא לעשות יבוא אישי או מקבילי פשוט בגלל שהאחריות בעייתית במקרה של תקלה.
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
אוקיי...
LED היא טכנולוגיה חדשה יחסית שנותנן ניגודיות טובה יותר בגלל סוג התאורה של המסך.
היחידים בעלי שם שמייצרים אותם הם סמסונג וסוני, המחירים מאוד יקרים כרגע, דרך אגב - הפאנלים יוצאים מאותו מפעל.
אני לא יודע אם הטכנולוגיה הבשילה עד כדי כך, מהן המחלות של הטכנולוגיה, מה גם שהיות ויש כרגע שתי חברות (אותו פאנל) שמייצגות את הטכנולוגיה הזו זה אומר שאין תחרות על המחירים והם יישארו גבוהים כרגע.
קישור לאתר של ישפאר: http://www.isfar.co.il/Index.asp?Articl ... 513&Page=2
יש עוד דגמים הם מסדרה X4500 וצריכה לצאת גם סדרה 5000 בזמן הקרוב מאוד בארץ, אני משער שמחירים יהיו גבוהים לפחות בחמישים אחוז.
אני לא הייתי הולך על יבואן מקביל בדגם חדש שאני לא מכיר ועדיין לא יודעים מה איתו.
חכה קצת ותראה לאן זה הולך. פתחנו שרשור שמדבר על זה.
LED היא טכנולוגיה חדשה יחסית שנותנן ניגודיות טובה יותר בגלל סוג התאורה של המסך.
היחידים בעלי שם שמייצרים אותם הם סמסונג וסוני, המחירים מאוד יקרים כרגע, דרך אגב - הפאנלים יוצאים מאותו מפעל.
אני לא יודע אם הטכנולוגיה הבשילה עד כדי כך, מהן המחלות של הטכנולוגיה, מה גם שהיות ויש כרגע שתי חברות (אותו פאנל) שמייצגות את הטכנולוגיה הזו זה אומר שאין תחרות על המחירים והם יישארו גבוהים כרגע.
קישור לאתר של ישפאר: http://www.isfar.co.il/Index.asp?Articl ... 513&Page=2
יש עוד דגמים הם מסדרה X4500 וצריכה לצאת גם סדרה 5000 בזמן הקרוב מאוד בארץ, אני משער שמחירים יהיו גבוהים לפחות בחמישים אחוז.
אני לא הייתי הולך על יבואן מקביל בדגם חדש שאני לא מכיר ועדיין לא יודעים מה איתו.
חכה קצת ותראה לאן זה הולך. פתחנו שרשור שמדבר על זה.
Vocare Ad Regnum
- TANDBERG
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
ציינתי לפי מה שאני מכיר...theAman כתב:TANDBERG,
גם לפיליפס יש מסכי LED......
העמדה שלי עדיין קרובה לזו של עופר, לא דרך יבואן מקביל.
לעשות מבחן עיניים אצל מתמחום ולראות האם נראה בהכרח הרבה יותר טוב, והאם נראה טוב יותר בהפרש הכספי שיש בין מסך LCD איכותי ובין LED.
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
לפי מה שראיתי, יש הבדל לא קטן בין LED ל-CCFL, אנחנו ראינו את ה-55X4500 מול ה-W4500, שתיהן של סוני ואי אפשר לומר שה-W4500 הוא מסך לא איכותי...TANDBERG כתב:ציינתי לפי מה שאני מכיר...theAman כתב:TANDBERG,
גם לפיליפס יש מסכי LED......אין לי עדיפות למישהו ספציפית.
העמדה שלי עדיין קרובה לזו של עופר, לא דרך יבואן מקביל.
לעשות מבחן עיניים אצל מתמחום ולראות האם נראה בהכרח הרבה יותר טוב, והאם נראה טוב יותר בהפרש הכספי שיש בין מסך LCD איכותי ובין LED....
אני לא יודע אם ואיך הם כוילו לפני התצוגה (אנחנו ראינו אותם בלגאסי באירוע ההשקה של סוני), ואני לא היחיד שראה הבדלים מהותיים, זה פשוט היה בולט מאוד.
לגבי הפרש כספי, זה כבר די אינדיבידואלי, כל אחד צריך לעשות את השיקול שלו אם שווה לו להוסיף סכום לא מבוטל ולרכוש מסך LED בהתחשב בהבדל, איש איש וכיסו.
גם אני חושב שבמיוחד כשמדובר בטכנולוגיה חדשה ולשלא נוסתה במשך זמן רב, כדאי לתת עדיפות ליבואן רשמי, לכל צרה שלא תהיה.
ד"א, הגדלים של מסכי LED שאני מכיר הם 40",46" ו-55", כנראה שהגדלים הללו נבחרו בגלל גודל כל ZONE במטריצה של ה-LED (אולי, זה רק ניחוש).
אוקיי אז כנראה שאני יוותר על מסכי LED כי אני צריך אחד שיהיה או 40 או 46 אינצ וביבוא מקביל אפשר להביא אותם במינימום 9000 (אם מישהו ראה בפחות אני ישמח לשמוע בפרטי), וזאת גם חריגה מבחינתי אז בטוח שאין לי מספיק תקציב ליבוא רשמי, כנראה שאני יאלץ להספק ב7403.