2 שאלות כלליות לגבי HD...

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
RoeyTNT פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1274
שם מלא: RoeyTNT
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 22 פעמים

שליחה #1 

1)אני הרבה פעמים נכנס לאתר הרשמי של בלוריי (Blu-ray.com) ורואה שם עטיפות של סרטים.
הרבה פעמים, על התמונה שעל העטיפה רשומות המילים "Digital Copy".
מישהו יודע... למה הכוונה?

2) לפעמים אני רואה טלוויזיות דקות בכל מיני חנויות וכמה פעמים ראיתי שעל אותה טלוויזיה רשום HD Ready ובנוסף 1080P.
איך זה יכול להיות הגיוני?
חשבתי שהכוונה ב-1080P זה רזולוציית Full HD ושהכוונה בHDR שהטלוויזיה תומכת בHD רק לא ברזולוציית 1080P.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

למושג Full HD או FHD אין שום משמעות. זה מושג שיווקי שנולד כדי להסביר לקונים שהטלוויזיה היא יותר מ"סתם" HD Ready. אין מאחוריו שום תקן או אפילו אחידות במונחים בין המשווקים השונים. למשל אין התיחסות להימצאות כניסות HDMI, קבלת NR, הגנת תוכן, התיחסות לשידורים שהוא מסוגל לקלוט ועוד. כך שמסך הנמכר כ FULL HD עשוי שלא לעמוד בתקן.

מי שאחראי לתקן HD Ready הוא ארגון EICTA והוא תיקן שני תקנים שההבדל ביניהם על רגל אחת הוא:

HD Ready: המסך חייב להיות בעל לפחות 720 שורות ביחס רחב ולקבל שידורים לפחות עד 1080i/50-60

HD Ready 1080p: המסך חייב להיות בעל לפחות 1080 שורות ביחס רחב ולקבל שידורים לפחות עד 1080p/50-60. בנוס, מסכים אלו חייבים לאפשר הצגת 1920x1080 ללא עיוות, כלומר לאפשר NR

יש לוויקיפדיה טבלה נחמדה מאוד המדגימה היטב את ההבדלים: http://en.wikipedia.org/wiki/HD_ready
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”