הבהרה שנושא מקורות ומידע דיגיטלי
היי,
עד כמה שאני יודע יציאת HDMI מוציאה מידע דיגיטלי.
אם כך, איזה עיבוד מתבצע בנגן? ומה יכול להיות ההבדל בין איכות הנגנים כאשר משתמשים ביציאה זו?
הפורום הזה אולי אינו המתאים ביותר כי מתכוון בהקשר של תמונה (בהקשר לסאונד, הרעיון די ברור).
תודה לעונים.
עד כמה שאני יודע יציאת HDMI מוציאה מידע דיגיטלי.
אם כך, איזה עיבוד מתבצע בנגן? ומה יכול להיות ההבדל בין איכות הנגנים כאשר משתמשים ביציאה זו?
הפורום הזה אולי אינו המתאים ביותר כי מתכוון בהקשר של תמונה (בהקשר לסאונד, הרעיון די ברור).
תודה לעונים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מצטער על העיכוב, הייתה לי בעייה במחשב...
עכשיו כשאני קורא את השאלה שלי, היא באמת לא מובנת במיוחד.
נתחיל משאלה פשוטה:
נניח כי המקור הוא נגן בלוריי המחובר דרך HDMI למסך כלשהו.
אילו הבדלים עשויים להיות באיכות התמונה בין נגנים שונים(שאר הרכיבים - תוכן, מסך וכו' נשארים קבועים)? וממה הם נובעים?
עכשיו כשאני קורא את השאלה שלי, היא באמת לא מובנת במיוחד.
נתחיל משאלה פשוטה:
נניח כי המקור הוא נגן בלוריי המחובר דרך HDMI למסך כלשהו.
אילו הבדלים עשויים להיות באיכות התמונה בין נגנים שונים(שאר הרכיבים - תוכן, מסך וכו' נשארים קבועים)? וממה הם נובעים?
ברמת העיקרון לא אמור להיות הבדל בפענוח הראשוני כי אמור להיות על פי טנדרט מסוים (CODEC ) אבל כיום גם הנגנים תומכים בכל מיני UPSCALE UPCONVERT ועוד כל מיני IMAGE PROCESSING שיכול לשנות את התמונה
מעבר לכך פיענוח של BLUE RAY זה המון מידע ואמור לקחת הרבה זמן אם המעבד שם לא ממש מהיר(שיכול לפענח ON THE FLY בלי עיכובים) ויש כאלה שעל מנת לחסוך מוצאים פתרונות אחרים שיכולים לגרום לקצת קלקול החוויה שנגיד תקפוץ לאמצע הסרט וזה לא יתחיל ישר לנגן.
מעבר לכך פיענוח של BLUE RAY זה המון מידע ואמור לקחת הרבה זמן אם המעבד שם לא ממש מהיר(שיכול לפענח ON THE FLY בלי עיכובים) ויש כאלה שעל מנת לחסוך מוצאים פתרונות אחרים שיכולים לגרום לקצת קלקול החוויה שנגיד תקפוץ לאמצע הסרט וזה לא יתחיל ישר לנגן.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
מצטרף לשאלה ( למרות שברור לי שיש הבדלים באיכות הנגנים ).
בהנחה שאין שום upscale ואני מוציא 1080p למסך תומך, מה אני מרוויח בנגן שעולה 5k$ מול נגן שעלה 700$ ?
ליאור
בהנחה שאין שום upscale ואני מוציא 1080p למסך תומך, מה אני מרוויח בנגן שעולה 5k$ מול נגן שעלה 700$ ?
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
Lior_M כתב:מצטרף לשאלה ( למרות שברור לי שיש הבדלים באיכות הנגנים ).
ליאור...
זו בדיוק הכוונה בשאלה.
תודה ליאור על החידוד.
תשובה?
תקן ה-HDMI מיועד להעברת מידע דיגיטלי של אודיו/ווידאו ממכשירים כמו DVD לאמצעי תצוגה.
הוא בנוי להעברה של כל סטנדרטים של האודיו הרב ערוצי וכל סוגי הווידאו SD ו-HD.
בנוסף מעבירים עליו מידע בקרה לשני הכיוונים.
הממשק הפיזי HDMI מאפשר העברה למרחק של מטרים בודדים בלבד.
ממשק ה-HDMI הוא תווך תקשורת והוא לא מוסיף או מוריד כלום מאיכות הווידאו/אודיו.
אין ספק שוידאו המועבר דרך ממשק זה הרבה יותר איכותי לאומת המועבר אנלוגי (Component ).
בנוסף HDMI נותן להעביר כל הפורמטים לאומת ה-Component שמוגבל ל-SD בלבד (576 שורות).
אין ספק שוידאו המועבר דרך ממשק זה הרבה יותר איכותי לאומת המועבר אנלוגי (Component ).
בנוסף HDMI נותן להעביר כל הפורמטים לאומת ה-Component שמוגבל ל-SD בלבד (576 שורות).
אתה מתכוון ל COMPOSITE כי COMPONENT מסוגל עד 1080Ibboris כתב:תקן ה-HDMI מיועד להעברת מידע דיגיטלי של אודיו/ווידאו ממכשירים כמו DVD לאמצעי תצוגה.
בנוסף HDMI נותן להעביר כל הפורמטים לאומת ה-Component שמוגבל ל-SD בלבד (576 שורות)....
אתה צודק, ה-Compozite מוגבל ל-576 שורות.sbtgn1 כתב:אתה מתכוון ל COMPOSITE כי COMPONENT מסוגל עד 1080Ibboris כתב:תקן ה-HDMI מיועד להעברת מידע דיגיטלי של אודיו/ווידאו ממכשירים כמו DVD לאמצעי תצוגה.
בנוסף HDMI נותן להעביר כל הפורמטים לאומת ה-Component שמוגבל ל-SD בלבד (576 שורות).......
אבל ה-Component מעביר את האות עדיין בצורה האנלוגית עם כל המגרעות בזה, לאומת ההעברה הדיגיטלית (אין שימוש בדיגיטל-ל-אנלוג ובחזרה אנלוג-ל-דיגיטל למשל).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ואתה חושב שבהעברה דיגיטלית דרך HDMI אין מגרעות? ה HDMI הוא מיקרה קלאסי של מה קורה כאשר נותנים למהנדסי מחשבים לפתח ממשק להעברת אודיו ווידאו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
האמת, לא תכננתי משהו עם HDMI אלה רק למדתי את התקן כולל נושא HDCP (הצפנת מידע בתקן).Catskinner כתב:ואתה חושב שבהעברה דיגיטלית דרך HDMI אין מגרעות? ה HDMI הוא מיקרה קלאסי של מה קורה כאשר נותנים למהנדסי מחשבים לפתח ממשק להעברת אודיו ווידאו....
האם תוכל להצביע על מגרעות של הממשק בבקשה.
אז אם הבנתי נכון, מבחינת תמונה, אם אני רוצה תמונה כפי שהיא במקור (ללא עיבוד נוסף על הפריסה), לא צריך להיות הבדל בין הנגנים השונים (בהנחה שהם תקינים ותקניים) ?
כל הבדלי המחירים בין נגני הבלו-ריי מסתכמים בעיצוב, יכולות אודיו ועיבוד תמונה נוסף(שבתכנים נורמליים אמור להיות לא נחוץ ואף מזיק) ?
כל הבדלי המחירים בין נגני הבלו-ריי מסתכמים בעיצוב, יכולות אודיו ועיבוד תמונה נוסף(שבתכנים נורמליים אמור להיות לא נחוץ ואף מזיק) ?
בעקרון כן , יש גם את נושא האמינות וכמה QA הם עברו לפני שהמוצר שוחרר תמיכה בפורמטים (XVID,DIVX ) ותמיכה בכתוביות.ronberko כתב:אז אם הבנתי נכון, מבחינת תמונה, אם אני רוצה תמונה כפי שהיא במקור (ללא עיבוד נוסף על הפריסה), לא צריך להיות הבדל בין הנגנים השונים (בהנחה שהם תקינים ותקניים) ?
כל הבדלי המחירים בין נגני הבלו-ריי מסתכמים בעיצוב, יכולות אודיו ועיבוד תמונה נוסף(שבתכנים נורמליים אמור להיות לא נחוץ ואף מזיק) ?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78907
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
ההבדלים כיום אינם באיכות התמונה.
נגנים שונים מציעים פרופילי BD שונים, תמיכה בפורמטים שונים (מעבר לבלוריי רגיל) או חיבורים נוספים, עיצוב חיצוני שונה, איכות בניה, TRANSPORT שונה (אמינות, אורך חיים) וכו'.
בסה"כ יש כיום נגני DVD סופר זולים שמתחרים בנגני ה-DVD הסופר יקרים ועלים עליהם. דבר דומה גם עלול לקרות כאן.
נגנים שונים מציעים פרופילי BD שונים, תמיכה בפורמטים שונים (מעבר לבלוריי רגיל) או חיבורים נוספים, עיצוב חיצוני שונה, איכות בניה, TRANSPORT שונה (אמינות, אורך חיים) וכו'.
בסה"כ יש כיום נגני DVD סופר זולים שמתחרים בנגני ה-DVD הסופר יקרים ועלים עליהם. דבר דומה גם עלול לקרות כאן.
אם אני לא טועה, בנגני DVD זולים לרוב אין יציאת HDMI ולכן מתבצעת המרה של הוידאו למידע אנלוגי.oferlaor כתב:ההבדלים כיום אינם באיכות התמונה.
בסה"כ יש כיום נגני DVD סופר זולים שמתחרים בנגני ה-DVD הסופר יקרים ועלים עליהם. דבר דומה גם עלול לקרות כאן....
בכל אופן, קיבלתי תשובה מלאה לשאלה. תודה לכל העוזרים.