HTPC חדש - כמה בעיות

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
Jesper פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

קניתי HTPC לפני שבוע ובינתיים הוא עובד מצוין, יש רק כמה דברים קטנים שמפריעים:
המחשב מחובר למסך LCD 40" עם כבל VGA. התצוגה היא ברזולוציה 1280X768. התצוגה היא טובה - נפרסת על פני כל המסך ואינה מרוחה, אך זו רזולוציה גבוהה מדי וכך יוצא שכיתוב שמוצג על המסך נראה מאוד קטן ובקושי אפשר לקרוא אותו. כשאני מנסה להקטין את רזולוציית התצוגה, אני מקבל מסך שחור בצג וכתוב שאין סנכרון לגבי רוב הרזולוציות, חוץ מעוד 2 רזולוציות נמוכות יותר שבהן מתקבלת על הצג תמונה מרוחה והכיתוב עדיין קטן באותה מידה, או שמתקבלת תמונה עם שוליים שחורים מימין ומשמאל. מה אני יכול לעשות כדי להקטין את הרזולוציה ולקבל תצוגה נורמלית? ניסיתי אגב לשחק בהגדרות של המסך אך ללא הועיל, גם שם לא מצאתי פיתרון.
עוד בעיה - יש לי כרטיס לכידה WinTV-PVR-150 MCE Hauppauge. השלט שלו לא מצליח להסתנכרן עם הממיר של הוט (תומפסון גדול). כמה שלא ניסיתי לסנכרן אותו באשף ההגדרה של ה-MEDIA CENTER לא הצלחתי. יש משהו שאפשר לעשות עם זה? השלט הזה אמור להצליח להסתנכרן עם ממיר של הוט או לא?
כמו כן, כשאני רואה טלוויזיה דרך המדיה סנטר רואים תצוגה בפורמט 4:3 - כלומר, עם שוליים שחורים מימין ומשמאל. איך אני מסדר שיראו את התמונה על כל המסך, כמו שקורה כשאני רואה טלוויזיה ישירות מהממיר? גם כאן וידאתי שהכל מוגדר במדיה סנטר כמו שצריך ועדיין התצוגה נשארה ככה.
ושאלה אחרונה - תהיה תועלת אם אני אחבר את המחשב למסך בכבל HDMI או שאני לא ארגיש הבדל לעומת החיבור ב-VGA?

Light
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 846
נתן תודות: 48 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #2 

לגבי עניין הרזולוציה, אני אישית עובד עם HDMI וראיתי שיש הבדל באיכות צפייה

לגבי העניין שזה קטן יש לך אופציה להעלות את ה DPI של המסך ואז אין בעייה לעבוד על 720P

Light
Let there be LIGHT!
---------------------------
Store by Promise DS4600 4x2TB / DS720+ 2x4TB

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32977
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2315 פעמים

שליחה #3 

אתה לא אמור לעבוד עם דסקטופ כשאתה מחבר HTPC למסך גדול בסלון, אלא עם תוכנת מדיה סנטר שבה גודל הפונט מותאם במיוחד לעבודה עם שלט מהספה או הכורסא בסלון, לכן לא הייתי מנסה לשנות את הרזולוציה.
אם בכל זאת דסקטופ, אתה יכול לשנות את ה-DPI לתצוגה גדולה יותר של כל הדסקטופ בהגדרות התצוגה של מערכת ההפעלה. כמו כן, ב-Firefox יש Zoom מאוד נוח להפעלה. נסה לעבוד איתו.

ערכת האינפרה אדום אמורה לעבוד ללא בעייה עם ממירים של טומסון. האם אתה בטוח שחיברת את הכל כמו שצריך? איפה בדיוק אתה נתקע? בשלב של זיהוי השלט המקורי ע"י המדיה סנטר או בשלב שבו אתה בודק אם ה-IR Blaster מעביר את הערוצים? האם פעלת על פי המדריך לחיבור ממיר הוט/יס למדיה סנטר (לינק אליו בשרשור המדריכים בראש הפורום)?

תצוגה 4:3 או 16:9 - לחיצה על i בשלט (או כפתור ימני בעכבר), ובחירה ב-Zoom.

שווה תמיד לנסות לחבר גם VGA וגם HDMI, ולבחור את מה שנראה טוב יותר. יש טלוויזיות שעובדות טוב עם מחשב ב-VGA אך לא ב-HDMI, ויש ההיפך. ויש גם כאלה שעובדות נפלא עם שניהם (הטלוויזיות של סמסונג, למשל). בגדול, VGA מצויין ואיכותו אינה נופלת מחיבור HDMI, גם בשביל צפייה בתכני HD.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”