מספר שאלות לגבי תכנים מהאינטרנט
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46385
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
הרזולוציות הינן שונות בשל ה AR של התמונה. מכיוון שיש מספר AR נפוצים, יש גם רזולוציות שונות.
שאר הנתונים שהצגת מהווים קצב נתונים עבור האודיו והוידאו.
שאר הנתונים שהצגת מהווים קצב נתונים עבור האודיו והוידאו.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
בדוק באותה דרך שהוא משתלב בעולם המחשבים.
האודיו והווידאו מועברים כ data stream וככל שיותר data מועבר בכל שניה כך כך התמונה מפורטת יותר והצליל דחוס פחות.
אודיו שמועבר ב DD וב DTS משתמשים בקצבי העברה שונים כי שיטת הקידוד שונה לחלוטין. DD משתמש בערך ב 400Kbps ואילו DTS דורש 1500Kbps (שוב, זה בערך. מוקדם מידי מכדי שאוכל לזכור במדוייק ובעל פה).
קצב העברה של ווידאו נמדד בכמות הפריים לשניה (בדרך כלל 24 לסרטים) ובנפח ה data לכל שניה. מזה אתה יכול לחשב כמה מידע נמצא בכל פריים. בדרך כלל סרטי 720p טובים משתמשים ב 4-6Mbps ו 1080p ב 8-12Mbps. סרטי BD יכולים להגיע גם ל 30Mbps.
לגבי ה 12bit לווידאו: אין לי אפשרות לתת תשובה וודאית. הנתון בדרך כלל משמש לציון עומק הצבע (עושר הצבעים אם אתה מעדיף) אבל 12bit זה נתון עלוב עד כדי בלתי אפשרי בשביל לציין עומק צבע של סרט DVD כי זה אומר 4bit לכל ערוץ המקודד אחד משלשת צבעי היסוד. אולי הם התכוונו שזה 12bit לכל ערוץ צבע, כלומר 36bit הידוע גם כ Deep Color ומשמש בסרטי BD.
הרזולוציות שהבאת הן רזולוציות של התמונה "נטו" אחרי שחתכו ממנה את השוליים השחורים והן כולן רזולוציות של סרטים ששוחררו ל DVD. כלומר שמבחינתי זה בקושי הופך אותן לראויות למאכל אדם. ב AR הכוונה היא ל Aspect Ratio או בעברית - יחס גודל התמונה.סדרות וסרטים שמצולמים לטלוויזיה מגיעות ביחס של 16:9 התואם את יחס המסכים הרחבים ואילו סרטים לקונלנוע מגיעים בשלל יחסים שהנפוץ מביניהם הוא 1:2.35 שגורם להופעת שוליים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
האודיו והווידאו מועברים כ data stream וככל שיותר data מועבר בכל שניה כך כך התמונה מפורטת יותר והצליל דחוס פחות.
אודיו שמועבר ב DD וב DTS משתמשים בקצבי העברה שונים כי שיטת הקידוד שונה לחלוטין. DD משתמש בערך ב 400Kbps ואילו DTS דורש 1500Kbps (שוב, זה בערך. מוקדם מידי מכדי שאוכל לזכור במדוייק ובעל פה).
קצב העברה של ווידאו נמדד בכמות הפריים לשניה (בדרך כלל 24 לסרטים) ובנפח ה data לכל שניה. מזה אתה יכול לחשב כמה מידע נמצא בכל פריים. בדרך כלל סרטי 720p טובים משתמשים ב 4-6Mbps ו 1080p ב 8-12Mbps. סרטי BD יכולים להגיע גם ל 30Mbps.
לגבי ה 12bit לווידאו: אין לי אפשרות לתת תשובה וודאית. הנתון בדרך כלל משמש לציון עומק הצבע (עושר הצבעים אם אתה מעדיף) אבל 12bit זה נתון עלוב עד כדי בלתי אפשרי בשביל לציין עומק צבע של סרט DVD כי זה אומר 4bit לכל ערוץ המקודד אחד משלשת צבעי היסוד. אולי הם התכוונו שזה 12bit לכל ערוץ צבע, כלומר 36bit הידוע גם כ Deep Color ומשמש בסרטי BD.
הרזולוציות שהבאת הן רזולוציות של התמונה "נטו" אחרי שחתכו ממנה את השוליים השחורים והן כולן רזולוציות של סרטים ששוחררו ל DVD. כלומר שמבחינתי זה בקושי הופך אותן לראויות למאכל אדם. ב AR הכוונה היא ל Aspect Ratio או בעברית - יחס גודל התמונה.סדרות וסרטים שמצולמים לטלוויזיה מגיעות ביחס של 16:9 התואם את יחס המסכים הרחבים ואילו סרטים לקונלנוע מגיעים בשלל יחסים שהנפוץ מביניהם הוא 1:2.35 שגורם להופעת שוליים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner- ראשית, הרשה לי להביע את הערכתי לסובלנות והרצינות שאתה מגלה לנוכח הסקרנות והצימאון שלי לידע בתחום ולומר שאני לומד ממך המון
ז"א שהנתון 448.000kbit/s מתייחס לקידוד ב DD?
ו 1255.864kbit/s שווה ל 1.25Mbps? (נראה כמו קצב נתונים נמוך יחסית)
ז"א שהנתון 448.000kbit/s מתייחס לקידוד ב DD?
ו 1255.864kbit/s שווה ל 1.25Mbps? (נראה כמו קצב נתונים נמוך יחסית)
סרטי DVD כיום לא מגיעים ביחס של 16:9 מלכתחילה?הרזולוציות שהבאת הן רזולוציות של התמונה "נטו" אחרי שחתכו ממנה את השוליים השחורים...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אין לי מושג לאיזה פורמט אודיו זה מתיחס אבל רוב הסיכויים שאתה צודק. אם אתה רוצה ללמוד עוד קצת על הנושא אז הקישור הבא יתאים לך: http://www.spannerworks.net/reference/10_1a.asp
ו 1.25Mbps בכלל לא נמוך עבור אודיו. זה מאוד קרוב למגבלת ה 1.5Mbps של העברת מידע מ Audio CD והעברה דרך S/PDIF וזו הסיבה שזה גם הגבול של העברת המידע ב DTS.
סרטים המועברים ל DVD מועברים ברזולוציה המקורית שלהם בדרך כלל. אם תציץ בעטיפה של הכותר רוב הסיכויים שמאחור תמצא את היחס של הסרט והוא יהיה בדרך כלל 1:2.35 או 1:2.40. זאת אומרת שמוסיפים לו שוליים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
המקרים היחידים שבהם התמונה בכותר DVD תמלא את כל המסך ב 16:9 היא כאשר מציגים שם סדרות שהועברו מהטלוויזיה ושצולמו במקור ב 16:9 או שמדובר בגרסת ה Full Screen - שזה שם עדין לציון עבודה של חיתוך הסרט.
ו 1.25Mbps בכלל לא נמוך עבור אודיו. זה מאוד קרוב למגבלת ה 1.5Mbps של העברת מידע מ Audio CD והעברה דרך S/PDIF וזו הסיבה שזה גם הגבול של העברת המידע ב DTS.
סרטים המועברים ל DVD מועברים ברזולוציה המקורית שלהם בדרך כלל. אם תציץ בעטיפה של הכותר רוב הסיכויים שמאחור תמצא את היחס של הסרט והוא יהיה בדרך כלל 1:2.35 או 1:2.40. זאת אומרת שמוסיפים לו שוליים שחורים מעל ומתחת לתמונה.
המקרים היחידים שבהם התמונה בכותר DVD תמלא את כל המסך ב 16:9 היא כאשר מציגים שם סדרות שהועברו מהטלוויזיה ושצולמו במקור ב 16:9 או שמדובר בגרסת ה Full Screen - שזה שם עדין לציון עבודה של חיתוך הסרט.
הנתון מתייחס לוידאו ידידי.1.25Mbps בכלל לא נמוך עבור אודיו....
אני זוכר בעיקר סרטי DVD עם אפשרות לשינוי היחס ל 16:9
מדובר על אותה גירסת Full Screen המעובדת עד כדי איבוד פרטים?
אם כן, נכון להניח שצפיה ביחס המקורי של 1.85 תהיה עדיפה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם תקרא שוב את ההודעות שלך תראה שזה בכלל לא ברור למה התיחסת במקצבים שנתת. אני חושב שהכיתוב על אריזת ה DVD מתיחס לכך שהסרט הוא ביחס 1.85 והותאם ל 16:9 כנראה על ידי הוספת פסים אם כי ההבדלים בין היחסים הם כל כך קטנים שבטח לא תשים לב אם הם יחתכו קצת את השוליים וימתחו לגובה.
אין בעיה להריץ תכני 1080P מהרשת. זה רשום גם בביקורות על הסטרימרים השונים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
אתה קצת מפספס - הבחור עם הרשת החשמלית - הגיע ל-9MB - כלומר 72Mbplir86 כתב:אגב, מדובר על מגה ביט או בייט?בדרך כלל סרטי 720p טובים משתמשים ב 4-6Mbps ו 1080p ב 8-12Mbps. סרטי BD יכולים להגיע גם ל 30Mbps....
כי אם בחיבור קווי הסטרימר מקבל 100Mbps
ז"א 12.5MB
אז זה נורא גבולי להזרמת תכני 1080p
לא?...
מה שאומר - שגם את הסרט SIN CITY שע"פ עופר מגיע לפיקים של סביבות 60Mbp - יעבוד בלי בעייה
בקיצור - ברשת רגילה של 100 - הכל אמור לעבוד חלק...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

מדובר בביטים Bit ולא בייטים Byte. ולכן המקצבים שנתת, אם הם באמת מתייחסים לווידאו בלבד, באמת מאוד נמוכים ולדעתי מציינים סרט XVID/DIVX באיכות ירודה במיוחד.
חזרתי עם שאלות נוספות
אמש צפינו בהופעה אצל חבר ולאחר מכן הרשיתי לעצמי ללמוד מעט על הקובץ והנתונים היו די מבלבלים
תמונה
רוחב 720
גובה 540
540X720?
720 קווים רוחביים זו לא ההגדרה ל HDR?
התיתכן רזולוציה כזו? או שמישהו התבלבל בתרגום XP לעברית?
וידאו
קצב נתונים 142Kbps??
מה השטות הזו?
גודל דגימת וידאו 24 סיביות
בקובץ אחר גודל הדגימה היה 12 סיביות
האם מדובר על 24 סיביות לכל אחד מצבעי היסוד?
ז"א 72bit? (יש דבר כזה בכלל?)
השאלות מתייחסות לתוכן DVDR
אמש צפינו בהופעה אצל חבר ולאחר מכן הרשיתי לעצמי ללמוד מעט על הקובץ והנתונים היו די מבלבלים
תמונה
רוחב 720
גובה 540
540X720?
720 קווים רוחביים זו לא ההגדרה ל HDR?
התיתכן רזולוציה כזו? או שמישהו התבלבל בתרגום XP לעברית?
וידאו
קצב נתונים 142Kbps??
מה השטות הזו?
גודל דגימת וידאו 24 סיביות
בקובץ אחר גודל הדגימה היה 12 סיביות
האם מדובר על 24 סיביות לכל אחד מצבעי היסוד?
ז"א 72bit? (יש דבר כזה בכלל?)
השאלות מתייחסות לתוכן DVDR
- Catskinner
- חבר במועדון HT

720x540 זו רזולוציה של DVD מינוס השוליים של מלמעלה ומלמטה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
כן - זה מתייחס לשורות
1080P
זה 1980*1080 PROGRESSIVE
ו720
1280/720 PROG.
1080P