בעיה עם FFDShow

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 142
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום.

התקנתי ב- HTPC את הגרסה האחרונה של FFDShow tryouts.
הבעיה היא שישנם סרטים מסוימים שיש רק תמונה, אבל אין סאונד. זה קשור לעובדה שהאייקון הכחל הקטן (ב- tray) לא מופיע. בסרטים שהוא מופיע, אז שומעים קול.

תודה

ויש לי עוד שתי שאלות:
- האם כדאי להגדיר את FFDshow שיפענח הכל במחשב, כולל מוזיקה בלבד?
- לאחר ניסויים הגעתי למסקנה שאם למשל אני מריץ את אותו הסרט (ובאותה קידוד) פעם דרך הנגן DVD (של Onkyo) ופעם דרך המחשב, הוא תמיד יראה יותר טוב בנגן DVD. למה?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

ככל הנראה בעייה בהגדרות.
בכל מקרה, חסרים הרבה נתונים כדי שנוכל לעזור: איזו מערכת הפעלה? האם היא 32 או 64 ביט? ועם איזו תוכנת נגינה? ואיך התחברת באודיו? אנלוגי או דיגיטלי? איזה לוח אם וכרטיס מסך (אם לא מובנה) יש לך?
כמו כן, האם עדכנת את הדרייברים של כרטיס המסך מאתר היצרן ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

כפי שאמר קודמי,תופעת העלמות האודיו היא כנראה בעיה של קביעת תצורת ב ffdshow ו/או בתוכנת הנגן שבה אתה משתמש.

לגבי איכות הצפייה: זו פונקציה של אירגון והגדרת הפילטרים ב ffdshow. אפשר וניתן להגיע לאיכות המשתווה בקלות לזו של נגן DVD טוב אבל זה דורש קצת ידע והרבה סבלנות. בדביקים של הפורום יש כמה טיפים שנתתי בזמנו, אבל האמת שמזמן לא עברתי ורעננתי אותם, כך שיש סיכוי שבעתיד אני אכתוב מאמר מסודר שיעשה בכל נושא ההגדרות ל ffdshow קצת סדר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

pixies כתב:ככל הנראה בעייה בהגדרות.
בכל מקרה, חסרים הרבה נתונים כדי שנוכל לעזור: איזו מערכת הפעלה? האם היא 32 או 64 ביט? ועם איזו תוכנת נגינה? ואיך התחברת באודיו? אנלוגי או דיגיטלי? איזה לוח אם וכרטיס מסך (אם לא מובנה) יש לך?
כמו כן, האם עדכנת את הדרייברים של כרטיס המסך מאתר היצרן ולא מעדכון אוטומטי של מיקרוסופט?
...
רוב הסיכויים שזו בעיה בהגדרות, שכן ברוב הסרטים FFDshow פועל.
מערכת הפעלה: Vista 32bit
תוכנת נגינה: Windows Media Player / VMC
התחברות באודיו: FFDshow מוגדר להוציא סאונד ליציאת SPDIF, דיגיטלי.
לוח אם: Gigabyte GA-E7AUM-DS2H, כרטיס מסך מובנה GF9400.
עדכנתי את הדרייברים מאתר היצרן (בחרתי בדרייברים של סדרה 9).
Catskinner כתב: ... כך שיש סיכוי שבעתיד אני אכתוב מאמר מסודר שיעשה בכל נושא ההגדרות ל ffdshow קצת סדר.
...
זה יהיה פשוט נהדר! מהמדריכים ב- AVSForum אני לא מבין כלום.
בנתיים אני אבדוק את מה שכבר קיים בדביקים.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #5 

האם בסרטים שאין בהם סאונד פס הקול הוא מסוג DTS או DD? או שאולי DTS-HD או True-HD?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

לא. מדובר בסרט XviD פשוט. אני משוכנע שזה לא DD/DTS/DTS-HD/TRUE-HD.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

אז זו כנראה הסיבה. אני הולך להניח פה שתי השערות:
1. אתה צופה בסרטים עם ה Winows Media Player או עם ה Vista Media Center
2. כל הסרטים ללא אודיו הם סרטי DIVX/XVID עם פס קול MP3

אם שתי ההשערות נכונות אז הסיבה שאתה לא רואה את האייקון הכחול של ffdshow מובנת לחלוטין. ה WMP וה VMC משתמשים לפענוח MP3 אך ורק במפענחי התוכנה הבנויים במערכת ההפעלה (כנ"ל לגבי WMV, WMA).

בבקשה תבדוק את ההנחות שלי ונסה גם לנגן קובץ מוזיקה המקודד ב MP3.

אם אני צודק, אז הסיבה שאתה לא שומע כלום היא אולי בגלל שהתקן בררת המחדל שלך לאודיו הוא לא ה S/PDIF אלא היציאה האנלוגית. FFDSHOW עוקף את זה דרך ההגדרות שלו אבל בניגון MP3 אתה לא עובר דרך FFDSHOW. הפתרון לכך מאוד פשוט ומוסבר גם במדריך שיש כאן באתר לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי - אתה צריך לשנות את הגדרת יציאת האודיו בררת מחדל במערכת ההפעלה.

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

Catskinner כתב:אז זו כנראה הסיבה. אני הולך להניח פה שתי השערות:
1. אתה צופה בסרטים עם ה Winows Media Player או עם ה Vista Media Center
2. כל הסרטים ללא אודיו הם סרטי DIVX/XVID עם פס קול MP3

אם שתי ההשערות נכונות אז הסיבה שאתה לא רואה את האייקון הכחול של ffdshow מובנת לחלוטין. ה WMP וה VMC משתמשים לפענוח MP3 אך ורק במפענחי התוכנה הבנויים במערכת ההפעלה (כנ"ל לגבי WMV, WMA).

בבקשה תבדוק את ההנחות שלי ונסה גם לנגן קובץ מוזיקה המקודד ב MP3.

אם אני צודק, אז הסיבה שאתה לא שומע כלום היא אולי בגלל שהתקן בררת המחדל שלך לאודיו הוא לא ה S/PDIF אלא היציאה האנלוגית. FFDSHOW עוקף את זה דרך ההגדרות שלו אבל בניגון MP3 אתה לא עובר דרך FFDSHOW. הפתרון לכך מאוד פשוט ומוסבר גם במדריך שיש כאן באתר לחיבור HTPC לרסיבר קולנוע ביתי - אתה צריך לשנות את הגדרת יציאת האודיו בררת מחדל במערכת ההפעלה.
...
1. אני אכן צופה בכל הסרטים עם שתי התוכנות הללו. אני מעדיף אותן בגלל שהן עובדות עם ה- Pronto TSU9400.
2. האם כדאי להגדיר ש- FFDshow יפענח MP3 גם כשאני מנגן מוזיקה בלבד? כלומר להגדיר שהוא יהיה האחראי לניגון המוזיקה?
3. התקן ברירת המחדל הוא אכן לא יציאת ה- S/PDIF, אלא Virtual Audio Cable. זה הכרחי עבורי. אבל FFDshow מוגדר להשתמש ביציאת ה- S/PDIF בלבד. ובכל אופן, סרטים שהאייקון הכחול כן מופיע עם הקרנתם, הכל עובד מצוין. זה כנראה רק עניין של הגדרות בתוכנה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #9 

אני מצטער אבל זה לא עניין של הגדרות בתוכנה הפעם.

אתה יכול להגדיר ב ffdshow שהוא יפענח MP3 רק שזה לא יעזור במקרה שלנו כי שני הנגנים מבית מיקרסופט לא ישתמשו ב ffdshow בכל מקרה. יש ב Windows Media Player וב VMC מגבלה מובנית המונעת מהם לפנות למפענחים חיצוניים, כולל ffdshow, כשהם מנגנים מדיה בפורמטים מסויימים והם: mpeg-2, mp3, WMV ו WMA.

במצב זה הנגנים יפנו ליציאת האודיו שהוגדרה כבררת מחדל במערכת ההפעלה. למה? ככה. זה המחיר שמשלמים על האינטגרציה שלהם עם מערכת ההפעלה. אם אתה באמת חייב לשמור על ה Virtual Audio Cable כבררת המחדל אז לא תשמע אודיו.

הפתרון היחיד והלא מושלם שאני יכול לתת לך זה שלפני כל השמעת מוזיקה בפורמט mp3 או הצגת סרט בפורמט DIVX תשנה את התקן בררת המחדל ל Digital Audio ותחזיר אותו ל Virtual אחר כך.

או שתבחר לנגן עם נגנים אחרים.

proXimo פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

הבנתי.

זה מראה עד כמה שני הנגנים הללו מוגבלים. אני מקווה שבעדכון הבא (או עם Windows 7) זה ישתנה לטובה.

אבל:

- כשאני שומע MP3 עם VMC/WMP דרך Virtual Audio Calbe הכל עובד מצוין, דרך שתי היציאות.
- Virtual Audio Cable מוגדר להוציא סאונד גם דרך היציאה הדיגיטלית וגם דרך האנלוגית, אז זה אמור לעבוד בכל מקרה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”