הגדרת קרוסאובר בדנון 2930
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
זה תלוי באילו רמקולים אתה עושה שימוש.
להשאיר אותו על 80 אומר ,שכל תדר מתחת ל- 80 יופנה לסאב.
במידה והרמקולים שלך יכולים להתמודד עם תדרים נמוכים מ- 80 אז תגדיר את הקרוס בהתאם. נניח והקידמיים יורדים ( לפי הנתונים) עד 40-45HZ תגדיר אותו על 50HZ ובסאב תגדיר על המקסימום.
כמובן לא לשכוח לכוון את הפאזה בסאב .
להשאיר אותו על 80 אומר ,שכל תדר מתחת ל- 80 יופנה לסאב.
במידה והרמקולים שלך יכולים להתמודד עם תדרים נמוכים מ- 80 אז תגדיר את הקרוס בהתאם. נניח והקידמיים יורדים ( לפי הנתונים) עד 40-45HZ תגדיר אותו על 50HZ ובסאב תגדיר על המקסימום.
כמובן לא לשכוח לכוון את הפאזה בסאב .
-
המלך
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6273
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 19 פעמים
שכחתי להוסיף שאין לי סאב
מה אתה מבין מהנתונים האלה:
http://www.jbl.com/home/products/produc ... kProduct=Y
http://www.jbl.com/home/products/produc ... kProduct=Y
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לפי מה שכתוב הרמקול מסוגל לרדת ל- 40HZ . מאחר ואני מכיר אותו לא הייתי בונה על זה.המלך כתב:שכחתי להוסיף שאין לי סאב
http://www.jbl.com/home/products/produc ... kProduct=Y...
אתה צריך להגדיר ברסיבר, שאין לך בכלל סאב ואז לא תצטרך להתקשקש עם תדר החיתוך. כל טווח התדרים יעבור לרמקולים שלך.
קבל עצה קטנה ותקנה סאב, כי הרמקול הזה לא מסוגל להתמודד בצורה יעילה עם תדר של 40HZ ,אפילו שזה רשום.
קנה סאב ותחתוך ברסיבר סביב ה- 50HZ ,שכל מה שמתחת יופנה לסאב.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

לא הבנתי מה הרעיון בלעשות נסיונות?המלך כתב:למה לא היית בונה על זה?
ועל רמקולים אחרים עם נתונים דומים אתה כן בונה?
לצערי אין לי אפשרות לשים סאב מחוסר מקום.
האם אפשר לעשות נסיונות עם ההגדרה הזאת?
נגיד אגדיר 50 ונראה מה השינוי....
אתה מבין שברגע שאתה מגדיר 50 ואין לך סאב אז את כל התדרים שמתחת ל- 50 אתה לא תשמע בכלל ? לא חבל?
תגדיר ברסיבר שאין סאב ובזה נגמר הסיפור. הרמקול יקבל את כל טווח התדרים ויוציא את המקסימום שהוא יכול. רק במידה ותרגיש שהוא מקרטע , בתדרים הנמוכים, בעוצמות גבוהות תתחיל לחתוך ברסיבר ולהוריד עומס מהרמקול.
יש רמקולים עם נתונים דומים, שניתן לבנות על היכולת שלהם להתמודד עם התדרים הנמוכים הללו בפועל אבל בדרך כלל מדובר ברמקולים, שעולים משמעותית, יותר ובנויים באיכויות אחרות מבחינת קרוס,אלמנטים ותיבה.
לא התכוונתי לזלזל חס וחלילה אבל זו המציאות של מרבית הרמקולים ברמה הזו וגם של יותר יקרים. קשה מאוד להתמודד , כמו שצריך, עם תדרים נמוכים ודרושה השקעה רבה ברכיבי הרמקול ובתכנונו ,מה שמיקר אותו משמעותית. זו דרך אגב הסיבה שיש סאב, שתפקידו להתמודד עם הנמוכים ולהוריד את העומס מהרמקולים .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

במידה וניתן להגדיר ב-DVD שאין סאב אז תגדיר ובמידה וניתן להגדיר את תדר החיתוך נמוך יותר אז תגדיר.המלך כתב:ומה קורה עם ב DVD מוגדר 80?
דרך אגב ברסיבר שלי אין הגדרות קרוסאובר.
את נושא הסאב אבדוק אבל האפשרות היחידה לשים סאב זה להעביר כבלים לחלק האחורי ואת זה אני לא יכול....
פשוט מאוד כל הענין הזה לא צריך להסתבך .
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אז תגדיר שאין ,כי מה לעשות זה המצב.המלך כתב:אפשר גם וגם....