HTPC מבוסס לינוקס
שלום, אני בונה HTPC מבוסס AMD ATHLON 2000+. מכיוון שאין לי סופר-מחשב מודרני, אני לא יכול להרשות לעצמי להריץ ויסטה ולנגן תכני FHD בצורה חלקה, וגם מכיוון שWIN XP לא מספיק חסכונית, יעילה, או נוחה מספיק - החלטתי לנסות הפצת לינוקס בשילוב עם MythTV (אשמח לשמוע המלצות לתוכנות דומות).
בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
בגלל שאני חדש ללינוקס (מעולם לא עשיתי שימוש נרחב בה), רציתי לשאול איזו הפצה תתאים לצרכים שלי ? אין לי בעיה להסתדר עם התקנות CMD, כל עוד יש README נורמאלי עם כל הפקודות...
המעבד שווה בערכו לP4 בתדר 2.8 GHz, פחות או יותר ואני דווקא מנגן FHD תחת XP. אמנם זה לא חלק במאת האחוזים, אבל אני מאמין שעם אוברקלוק קטן והאצת חומרה (אם תתאפשר), אני אוכל להריץ FHD. בכל מקרה, זה לא רלוונטי. בסה"כ אני רוצה המלצה להפצת לינוקס מתאימה...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32979
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2316 פעמים
PLEX היא רק עבור מערכת ההפעלה OS X (מקינטוש).
בשביל לינוקס אפשר להשתמש ב-XBMC.
בשביל לינוקס אפשר להשתמש ב-XBMC.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אם יש כרטיס מסך של NV שנתמך בדריברים החדשים שלהם (למשל כל סדרה 9 ורוב סדרהzovirax כתב:אני מקווה שאתה מבין שגם עם לינוקס לא תוכל להריץ FHD, אפילו לא 720P
המעבד חלש מאוד מאוד....
צריכת המעבד אצלי בניגון 1080P עומדת על 4-5%.
כרגע גם mplayer וגם mythtv תומכים בדריברים החדשים של nvidia. (למעשה NVIDIA כתבו את הקוד המתאים ב-MPLAYER והוא חופשי לשימוש).
You are never fully dressed without a smile
לא רק שיש פענוח בחומרה בלינוקס, הוא משאיר הרחק מאחור את הפענוח בחומרה בחלונות (ואפילו כתבתי על זה כאן בפורום).zovirax כתב:וואלה!!!!
לא ידעתי שיש תמיכה בפיענוח בחומרה בלינוקס.
בקושי בווינדוס יש.
SHED - אתה מדבר על MKV?...
אני מדבר גם על MKV, גם על VC-1, ולמעשה על כל קידוד שאתה יכול לחשוב עליו כרגע.
nvidia הוציאו גרסת בטא של הדריבר בסוף שנה שעברה, תוך שבוע היתה לו תמיכה גם ב-MPLAYER וגם ב-MYTH. יחד עם הקהילה, שמצאה באגים, NVIDIA שיפרו את הדריבר שלהם והוא כבר מוגדר RELEASE.
ורק כדי לתת "טעימה" מהיכולות:
1. פענוח בחומרה של כל הקידודים.
2. ביצוע POST PROCESS.
3. ביצוע DEINTERLACING
4. הצגת כתוביות (מה שאין בחלונות).
5. הצגת OSD.
6. תמיכה בשקיפויות בין שכבות (alpha blending).
והכל נעשה על ידי הכרטיס הגרפי.
יש לי בבית לוח מיני ITX עם מעבד אטום מסכן. אני בדיוק מחפש בשבילו כרטיס של NV על מנת לעשות נסיונות ולראות איך העסק הזה עובד ביחד. כמו שאמרתי קודם לכן, המעבד שלי לא עובר את ה-5%.
הנה לינק לתיעוד של NV, אפשר לקרוא שם על שיטות ה-deinterlacing השונות
http://http.download.nvidia.com/XFree86 ... index.html
והנה לינק למבחן ביצועים שנעשה תוך שימוש ב-VDPAU (האצת חומרה עבור לינוקס):
http://http.download.nvidia.com/XFree86 ... index.html
למערכת HTPC מבוססת לינוקס.LINUXMCE
מרכיבי החומרה החדשים הקיימים בשוק- מהו הלוח המומלץ וכרטיס המסך המומלץ להרצת תכני HD ברזולוציה 1080P
ניסיתי לוח של אינטל דגם P45SG וכרטיס ATI4850 ללא הצלחה, ניתקע באמצע ההתקנה . על מחשב ישן בין 3 שנים ההתקנה רצה חלק.
תודה,
טים
מרכיבי החומרה החדשים הקיימים בשוק- מהו הלוח המומלץ וכרטיס המסך המומלץ להרצת תכני HD ברזולוציה 1080P
ניסיתי לוח של אינטל דגם P45SG וכרטיס ATI4850 ללא הצלחה, ניתקע באמצע ההתקנה . על מחשב ישן בין 3 שנים ההתקנה רצה חלק.
תודה,
טים
חס וכרפס.Meir787 כתב:תודה רבה על התגובות המרובות!!!
מן התגובות הצלחתי להבין כי ההפצה המומלצת היא LinuxMCE. אני מוריד את הDVD שלה, ואתקין מייד כשאסיים. תמונות מובטחות!...
אני ממליץ בחום רב על mythbuntu.
linuxmce היא הפצה שלקחה את MYTHTV, שינתה הרבה מה-GUI שלה והוסיפה הרבה מודלים של התממשקות לבית חכם ואוטומציה בייתית.
בכל מה שקשור למדיה, לדעתי, MYTHTV עומדת בחזית, בלי מתחרים ראויים, לפחות לא כרגע.
אז אתה בעצם אומר שאם אני קונה כרטיס nvidia מסדרה 8 ומתקין על מחשב חלש כמו Pentium 2.4Ghz , אוכל לנגן בלינוקס 720P ואפילו 1080P? זה הרבה יותר זול מלהחליף מחשב...Shed כתב:אם יש כרטיס מסך של NV שנתמך בדריברים החדשים שלהם (למשל כל סדרה 9 ורוב סדרהzovirax כתב:אני מקווה שאתה מבין שגם עם לינוקס לא תוכל להריץ FHD, אפילו לא 720P
המעבד חלש מאוד מאוד....לא תהיה לו שום בעיה לנגן 720P ו-1080P תוך שימו ב-VDPAU של NVIDIA, אשר לוקח על עצמו את כל פענוח הוידאו, כולל פוסט פרוסס (למשל deinterlacing), הצגת כתוביות ו-OSD.
צריכת המעבד אצלי בניגון 1080P עומדת על 4-5%.
כרגע גם mplayer וגם mythtv תומכים בדריברים החדשים של nvidia. (למעשה NVIDIA כתבו את הקוד המתאים ב-MPLAYER והוא חופשי לשימוש)....
האם התמיכה של mplayer בכרטיס נעשית דרך codec ה-ffdshow או בלי קשר?
אם יהיה לך כרטיס שנתמך על ידי הדריבר של NV - אז כל העבודה של פענוח הוידאו תיעשה על ידי הכרטיס בלי קשר למעבד.
הפענוח בחומרה אינו קשור לקודק (כל עוד הדריבר של NV יודע לפענח את הקידוד של הסרט).
הפענוח בחומרה אינו קשור לקודק (כל עוד הדריבר של NV יודע לפענח את הקידוד של הסרט).
במילים אחרות - הMplayer יידע להשתמש בדריבר של הכרטיס לפענוח תכנים אשר מוכרים לכרטיס ורק כאשר הכרטיס לא יידע לפענח הוא ישתמש בקידוד תוכנה (= קודק) ?Shed כתב:אם יהיה לך כרטיס שנתמך על ידי הדריבר של NV - אז כל העבודה של פענוח הוידאו תיעשה על ידי הכרטיס בלי קשר למעבד.
הפענוח בחומרה אינו קשור לקודק (כל עוד הדריבר של NV יודע לפענח את הקידוד של הסרט)....
האם אתה יודע אם הXBMC יכול להשתמש גם הוא בדריבר של הכרטיס לפענוח תכני HD?
הבנת נכון. mplayer ישתמש בפענוח בחומרה של הכרטיס (צריך להפעיל אותו עם הדגל -vo vdpau). למעשה, את הקוד המתאים ב-mplayer כתבה חברת nvidia... והיא מציעה גרסא מותאמת של MPLAYER להורדה ישירות מהאתר שלה.leo212 כתב:במילים אחרות - הMplayer יידע להשתמש בדריבר של הכרטיס לפענוח תכנים אשר מוכרים לכרטיס ורק כאשר הכרטיס לא יידע לפענח הוא ישתמש בקידוד תוכנה (= קודק) ?Shed כתב:אם יהיה לך כרטיס שנתמך על ידי הדריבר של NV - אז כל העבודה של פענוח הוידאו תיעשה על ידי הכרטיס בלי קשר למעבד.
הפענוח בחומרה אינו קשור לקודק (כל עוד הדריבר של NV יודע לפענח את הקידוד של הסרט)....
האם אתה יודע אם הXBMC יכול להשתמש גם הוא בדריבר של הכרטיס לפענוח תכני HD?...
אני לא יודע אם XBMC הכניסו כבר תמיכה ב-VDPAU (זה השם של האצת החומרה של NV) סביר להניח שכן.