IPHONE OS 3.0 בקרוב מאד

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
zviwr פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך משנה HTmobile
עורך משנה HTmobile
תגובות: 1647
שם מלא: צבי וורובל
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 194 פעמים

שליחה #1 

לא מזמן שוחררה גרסת 2.21 לאייפון וכבר יש דיבורים על גרסה 3.0.
על פי אתר engadget אפל תכריז על הגרסה החדשה ב 17 למרץ 2009.
בהודעה לא נמסר מתי הגרסה תשוחרר למשתמשים אך לבטח נדע ביום ההכרזה.
מקור הידיעה:
http://www.engadget.com/2009/03/12/ipho ... arch-17th/

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #2 

לפי התאוריות השונות מדברים על שינויים כגון תמיכה ב-MMS וגם צילום וידאו, ובנוסף יכולת כלשהי להריץ אפליקציות ברקע (יתכן שבשילוב של GESTURES להעברה בין אפליקציות).

לדעתי האישית זה רק יקרה בשילוב עם הכרזה על חומרת אייפון חדשה.

אני גם די בטוח ש-CUT&PASTE לא יתמך בגירסא החדשה.

Boaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 904
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

oferlaor כתב: אני גם די בטוח ש-CUT&PASTE לא יתמך בגירסא החדשה.
...
טוב, טעית. Cut, Copy, Paste נתמכים

Trip
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 952
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 91 פעמים

שליחה #4 

וכתבה "מפורטת" יותר:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3688040,00.htm

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

אז ככה, לסכם גם את עניין גרסה 3.0 שהוכרזה אמש:
יתווספו לאייפון הפיצ'רים הבאים,
- copy,cut &paste - בשעה טובה, למרות שהחלופות כמו clippy מצויינות.
- Landscape - מצב מקלדת רוחבי גם במיילים, ב-notes ב-sms.
- אפשרות חיפוש במיילים, ביומן, באייפוד, ב-SMS.
- אפשרויות חיפוש אפליקציות.
- MMS, שליחת הודעות מולטימדיה, רק ל-3G.
- אפשרות לשימוש באייפון 3G כמודם ללפטופ.
- תמיכה בפרוטוקול CalDAV, תמיכה בסוגי יומנים שונים.
- שימוש בתוכנת ה-GPS ואפשרויות turn by turn, פתח לתוכנות GPS חדשות דוגמת IGO.
- הקלטת קול, תזכורות קוליות.
- סנכרון פתקים.
- שיפורים באפליקציית המניות כולל הצגת מידע וחדשות.
- bluetooth סטריאופוני (A2DP), רק למכשירי 3G.
- שליטה באביזרים נלווים לאייפון, דרך האייפון.
- אפשרות לצ'אט קולי בזמן משחקים.
- אפשרות ל-Peer to Peer.
- תמיכה מלאה ב-Push Notifications.
- התראה של ספארי בכניסה לאתרים מסוכנים.
- כניסה לתיקיית המוסיקה מכל אפליקציה.

בטוח ששכחתי עוד כמה דברים, אבל זה בגדול...
מה שלא ייכנס לגרסה הזו:
- לא תהיה תמיכה בפלאש, אין שום חדש בתחום הזה.
- לא תהיה אפשרות להעברת קבצים בין מכשירים שונים ב-bluetooth, כאן נמשיך להסתמך על iBluetooth שעושים עבודה לא רעה בינתיים, ונחכה לראות מה עם SweetTooth.

סה"כ נראה שאפל מיישרים קו עם מכשירים אחרים בשוק וגם נותנים לצרכן אפשרויות שהיו זמינות עד עכשיו רק ע"י אפליקציות צד שלישי, שלא כולן שווקו ע"י app store (אלא דרשו פריצה של המכשיר).

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78829
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5385 פעמים

שליחה #6 

כמה דברים נוספים:

1. ההקלטות קול זה דבר חשוב מעין כמוהו. זה אחד הדברים שאני הכי התקשתי איתם עם האייפון - שדבר בסיסי כזה דורש רכישת תוכנה.
2. לפי מה שהבנתי סינכרון פתקים אומר גם סינכרון משימות (TODO LIST!) שזה מעולה!
3. אפליקציות רבות יעבוד כעת גם רוחבית סוף סוף (CALENDAR, EMAIL הם הבולטים מבינהם).
4. לא מבין מה זה PEER TO PEER. דווקא אני מבין שזה מאפשר העברת קבצים ישירות בין מכשירים ללא מחשב או דואל. אני דווקא מבין שזה כן סוג של מעבר DATA ב-BLUETOOTH.
5. כל נושא ההקלטות קול, יתכן מאוד שזה יתמוך בהקלטת שיחות (במקומות שזה מותר)
6. למי שלא יודע, ה-BETA של גירסא 3 כוללת עברית מובנית, כולל תרגום ממשק, תמיכה מלאה ומובנית ב-BIDI והכי יפה - מקלדת עברית מלאה! הבעיות? את האות ז (שלשמחתי לא הכי שימושית בעולם) הם הזיזו לצד שמאל למעלה בגלל חוסר מקום) ואותיות סופיות דורשות לחיצה ארוכה על הכפתור המתאים (דבילי לחלוטין).
כבר ברור שזה לא יספק אף אחד ואני מעריך שיהיו לא מעט מקלדות חלופיות והאקים לתקן את המקלדת המובנית. העניין הוא שמרבית התכונות שמאלצות אותנו לפרוץ את המכשיר כבר כמעט כולן מובנות בתוך המכשיר (חבל שאין SBSETTINGS מובנה...)

לגבי FLASH, ממה שאני מבין, יש שתי מגבלות גדולות:
1. זה דורש המון זיכרון, וגם ככה מרבית ההתרסקויות של הדפדפן באייפון קשורות למחסור בזיכרון. אם אתם שואלים אותי ה-FLASH יבוא מובנה בתוך האייפון גירסאת חומרה שלישית שתוסיף זיכרון משמעותי לאפליקציות שרצות.

2. הפיתוח הוא ספציפי עבור הפלטפורמה ולכן זה תלוי בעיקר ב-ADOBE כי אפל רוצים FLASH מלא מההתחלה ועד הסוף וזה לא טרוויאלי בכלל.

דברים שחסרים לי:
1. איפה כל נושא הוידאו?! הקלטת וידאו זה לא כזה סיפור...

2. מה עם יציבות הדפדפן, לא יודע לגביכם, אבל בעבודה שוטפת לאחרונה הדפדפן מתרסק לי בממוצע 3 פעמים ב-SESSION. נכון אני משתמש באתרים די כבדים באינטרנט (לא רק האתר הזה שדורש לא מעט מהדפדפן מבחינת צריכת הזיכרון שלו, זה נכון), אבל בכ"ז... נראה לי שהמגבלה הזו קשורה למחסור בזיכרון וזה כבר דורש שינוי ארכיטקטורה של הדפדפן ו/או האייפון עצמו.

כמעט אף אפליקציה אצלי לא סובלת כ"כ כמו הדפדפן וזה מתחיל להציק.

יותר מזה, כל פעם הוא שוכח איפה הוא היה וגרוע מזה, אם אני עובר בין טאבים, הוא עושה REFRESH לי ל-TAB קודם. אני למשל פותח על GOOGLE READER וכשאני חוזר מידיעה, הוא עשה לי REFRESH והעלים לי את כל הדברים שאני באמצע קריאה שלהם...

3. חסר לי BACKGROUND APPS ו- APP GESTURES כמו שיש ב-PRE. כאן יש לאפל הרבה מאוד עבודה בכדי להדביק את ה-PRE שהצליח באופן מפתיע להמציא דרכים חדשות לעבור בין אפליקציות!

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #7 

עופר,
גם אני נתקל בבעיות זיכרון בדפדפן ובמשחקים כבדים, אני פותר את זה ע"י שימוש בתוכנה FreeMemory לפני כל הפעלה של אפליקציה כבדה.

השאלה הנשאלת היא, אם לא ניתן להקצות כבר היום עוד 128MB מה-HD לטובת זיכרון, אני לא כ"כ מתמצא בארכיטקטורה ולא יודע אם זה ניתן למימוש, אבל אם כן זה יכול לעזור.

לגבי ה-Peer to Peer, גם אני הבנתי בהתחלה שהכוונה היא אפשרות להעביר קבצים וסנכרון בין 2 מכשירים, אבל, כאשר אנשי אפל נשאלו במסיבת העיתונאים שלאחר המצגת לגבי העברת קבצים ב-bluetooth הם ענו שלא נראה להם שתהיה אפשרות כזו, כך שאני לא הייתי בונה על זה.

לגבי העברית, אני אצטט מאתר IPSF.co.il:
תמיכה עברית הכוללת :

* BIDI
* ממשק עברי
* מקלדת

לאלה שציפו לתמיכה עברית איכותית מבית אפל תתגלה אכזבה כאשר מצאנו תמיכה עברית די קלוקלת ללא סרגלים באנשי הקשר ובנגן האייפוד בעברית וללא זכר ל RTL (יישור לימין) לא בטקסט ולא בממשק, חוסר דיוק בתרגום הממשק וחסך באותיות סופיות, כדי להקליד אות סופית נדרשת לחיצה ארוכה על המקש.
בכל מקרה עברית מובנת יש, מה שאולי מרמז על כניסתו לארץ של ה iPhone ייתכן עם השקת הדור השלישי בסדרה, כבר בחודשי הקיץ הקרבים.
...
כך שעדיין תהיה עבודה למפתחי העברית לאייפון...

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”