האם אפשר לאלץ Frame Rate ב- MPC-HC?
יש לי סרט שמקודד בקצב NTSC (כלומר 23.976FPS) ואני מעוניין להריץ אותו בקצב PAL (כלומר 25fps) באמצעות MPC-HC, אבל לא הצלחתי למצוא אופציה לכך.
הסרט הנו MKV בקידוד x264.
מישהו יודע אם וכיצד אפשר לעשות זאת (ללא remuxing של הסרט)?
נ.ב. ניסיתי בין היתר לשנות בהגדרות של Haali את Force fake 25 fps ל YES, אבל זה לא עזר.
הסרט הנו MKV בקידוד x264.
מישהו יודע אם וכיצד אפשר לעשות זאת (ללא remuxing של הסרט)?
נ.ב. ניסיתי בין היתר לשנות בהגדרות של Haali את Force fake 25 fps ל YES, אבל זה לא עזר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
שאלה: מדוע אתה חושב שכדאי לך להעביר סרט שקודד במקור ב 23.976 FPS ל 25 FPS? זה לא ממש ישפר לך את איכות התמונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
פשוט כי עבור הילדים אני מוריד 2 גרסאות של אותו סרט: גרסת HD באיכות מצויינת אבל עם פס קול אנגלי וגרסת DiVX מדובבת אבל באיכות גרועה. מאחר שאני רוצה את הטוב שבשתי העולמות רציתי להקרין את 2 הקבצים במקביל, אחד בשביל הסאונד והשני בשביל התמונה. מאחר שגרסאות ה HD תמיד מקודדות עם FR של NTSC והגרסאות המדובבות תמיד מקודדות בקצב PAL יש יציאה מסינכרון בין הסאונד לתמונה.Catskinner כתב:שאלה: מדוע אתה חושב שכדאי לך להעביר סרט שקודד במקור ב 23.976 FPS ל 25 FPS? זה לא ממש ישפר לך את איכות התמונה....
בינתיים הפתרון שלי זה לעשות remux עם mkvmerge, שזה אחלה פתרון חוץ מזה שהוא דורש מעט יותר התעסקות וזמן שרציתי לחסוך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

גרסאות ה HD לא מקודדות ב NTSC אלא ב 24FPS שזה הקצב של הסרטים אבל אני מבין את הבעיה. נדמה לי שהפתרון הטוב בשבילך זה למצוא כלי שבאמצעותו תוכל להאט את פס הקול המדובב ב 5%
האמת שכל הסרטים שאני בדקתי הם בקצב של 23.976FPS.Catskinner כתב:גרסאות ה HD לא מקודדות ב NTSC אלא ב 24FPS שזה הקצב של הסרטים אבל אני מבין את הבעיה. נדמה לי שהפתרון הטוב בשבילך זה למצוא כלי שבאמצעותו תוכל להאט את פס הקול המדובב ב 5%...
מה שאני עושה כרגע זה מאיץ את התמונה בכ- 5% באמצעות mkvmerge ומשאיר את הסאונד כמות שהוא. אם הייתי עושה ההיפך אז היה שינוי pitch וכולם היו נשמעים עם קול באס.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אם היית עושה את ההפך כולם היו חוזרים להישמע בדיוק כפי שהם נשמעו במקור. כי ברוב המקרים ההמרה מ 24FPS ל 25FPS מתבצעת על ידי האצת הסרט ב 5%.
1. מדובר בפסקול מדובב, שמסונכרן במקור לקצב PAL
2. ניתן לעשות האצה (והאטה) של הסאונד בלי לשנות pitch, אלא שזה דורש אלגוריתם לא טריויאלי שאני מניח שאין בתוכנה בה אני משתמש. האטה או האצה של תמונה פרוגרסיבית גם בצורה טריואלית תתן תוצאה סבירה.
עריכה: בבחינה ב mediainfo מסתבר ש- mkvmerge בסה"כ משנה את ערך ה FR בקונטיינר אבל משאיר אותו as is בערוץ הוידאו. כנראה ש MPC-HC יודע איך להתמוד עם זה, כי נראה שזה עובד לא רע.
2. ניתן לעשות האצה (והאטה) של הסאונד בלי לשנות pitch, אלא שזה דורש אלגוריתם לא טריויאלי שאני מניח שאין בתוכנה בה אני משתמש. האטה או האצה של תמונה פרוגרסיבית גם בצורה טריואלית תתן תוצאה סבירה.
עריכה: בבחינה ב mediainfo מסתבר ש- mkvmerge בסה"כ משנה את ערך ה FR בקונטיינר אבל משאיר אותו as is בערוץ הוידאו. כנראה ש MPC-HC יודע איך להתמוד עם זה, כי נראה שזה עובד לא רע.