רכישת אמצעי תצוגה לסלון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
איתי_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 33
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם !

אני מתעניין ברכישה של מסך לסלון ביתי הקט. לאחר שקראתי קצת בפורום המפורט והאינפורמטיבי הזה, צמצמתי את שאלותי ואני מפנה אותם כאן למומחי הפורום. מי שיוכל לעזור... תודה!

כמה נתונים:
מרחק צפיה של 3.5 מטר, מקורות שידור - מחשב ו-DVD (ללא HOT/YES או אנטנה). ליד מיקום המסך יש חלון גדול, כך שלצפיה באור יום אצטרך עוצמת הארה חזקה יחסית.
מעבר לכך - עקב בעיית גב (ואני לא צוחק !) אני מתכוון לצפות הרבה בישיבה על הספה ממול אך גם בשכיבה על השטיח מתחת (המלצת רופא...).
מכאן שיש גם בעיית זווית צפיה קלה.

התקציב - עד 8000 ש"ח. אמינות ושקט נפשי (שירות יבואן והתקנה) חשובים לי מאוד.

השאלה היא כמובן - איזה מסך אתם ממליצים לי וכן חנויות מומלצות באיזור ת"א .

בגלל זווית הצפיה נראה לי שעדיף לי להתרכז במסך פלזמה, ובגלל שהמקור הוא דיגיטלי ביתי, כדאי לי להתרכז ב _ HD FULL. האם אני צודק ?

תודה !

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #2 

למרחק הזה צריך 50, 50 FHD בתקציב שלך לא תמצא. אתה יכול ללכת על כמה סוגים שהם HDR, חווית צפייה עדיין טובה. מה אתה אומר ?
Vocare Ad Regnum

IMFH
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה #3 

אם לא הייתה את הבעיה של הזווית צפיה הייתי אומר לך ללכת בטוח על LCD גם בגלל התכנים שלך וגם בגלל שיש תאורה מאד חזקה ביום כמו שאמרת.
אז אם לא תצליח לסדר איזושהי קומבינה עם התנוחה שלך ללא ספק אתה תתפשר על לקחת פלאזמה בשביל שתוכל לראות מכל זווית.
בתקציב שלך אין מסכים 50 אינצ FHD נורמלים אם בכלל, אני יכול להמליץ לך על 50 אינצ HDR של פנסוניק PV80 או סמסונג A450, מקווה שעזרתי.

hananmori12
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 838
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #4 

בגלל האור בסלון כנראה שLCD יענה על הצרכים שלך בתקציב הזה,
לגבי הישיבה והשכיבה, יש כיום מתקני תליה שמאפשרים לשחק עם הטלויזיה למטה למעלה ולצדדים.

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4655
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 107 פעמים

שליחה #5 

IMFH כתב:אם לא הייתה את הבעיה של הזווית צפיה הייתי אומר לך ללכת בטוח על LCD גם בגלל התכנים שלך וגם בגלל שיש תאורה מאד חזקה ביום כמו שאמרת.
אז אם לא תצליח לסדר איזושהי קומבינה עם התנוחה שלך ללא ספק אתה תתפשר על לקחת פלאזמה בשביל שתוכל לראות מכל זווית.
בתקציב שלך אין מסכים 50 אינצ FHD נורמלים אם בכלל, אני יכול להמליץ לך על 50 אינצ HDR של פנסוניק PV80 או סמסונג A450, מקווה שעזרתי.
...
איפה הוא יוכל למצוא 50PV80 במחיר של עד 8000ש"ח?

איתי_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תודה לעונים !

שליחה #6 

אתם חושבים שמרחק צפיה של3.5 מטר מצריך מסך 50 ??

נראה לי טיפה גדול. לא ?

אני מבין מתשובותיכם של - LCD יש בהירות מסך (או עוצמת הארה) גבוהה יותר, האומנם ?

לגבי מתקן התליה - זה רעיון טוב שמגדיל את ההיצע שעומד מולי. יש אולי לינק למתקן כזה או למפיץ \ חנות שמתעסקים עם ציוד כזה ?

אגב - אזדקק לעזרתכם גם להמלצוצ על מכשיר DVD HD (פה כבר אין את העניין עם HDR ו- FHD, נכון ?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #7 

לא גדול בכלל. שים לב שמדובר במסך רחב (יחס 16:9) ולא מסך ביחס 4:3.

אין דבר כזה DVD HD.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

gofmarat
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 641
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שליחה #8 

ronen61 כתב:
IMFH כתב:אם לא הייתה את הבעיה של הזווית צפיה הייתי אומר לך ללכת בטוח על LCD גם בגלל התכנים שלך וגם בגלל שיש תאורה מאד חזקה ביום כמו שאמרת.
...
איפה הוא יוכל למצוא 50PV80 במחיר של עד 8000ש"ח?
...
מוכרים כבר את המסך ב8200 ש"ח

TANDBERG
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4591
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 202 פעמים

שליחה #9 

מתקן תלייה - אני מצרף קישור לחברה שמייצרת, אני לא בטוח שתוכל לקנות ישירות דרכם אבל יהיו לך רעיונות.
http://www.galil-slg.co.il/?categoryId=8620
Vocare Ad Regnum

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #10 

TANDBERG כתב:מתקן תלייה - אני מצרף קישור לחברה שמייצרת, אני לא בטוח שתוכל לקנות ישירות דרכם אבל יהיו לך רעיונות.
http://www.galil-slg.co.il/?categoryId=8620
...
אכן, יש פה שלל מתקני תלייה שיוכלו לעזור לך לשחק עם הטלוויזיה... (להרים, להוריד, לקדם אותה מהקיר, להחזיר אותה חזרה לקיר)

איתי_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

אם יש מתקני תליה כאלו. על איזה דגם הייתם ממליצים?

שליחה #11 

מתשובות הפורום אני למד שיש מתקן תליה עם זווית הטיה עד 15 מעלות. נראה לי מספיק בהחלט.

אם כך - יש לי תקציב של 8K (למסך בלבד, ללא מתקן התליה וה-DVD) ואני יכול לבחור בין פלזמה או LCD (בזכות מתקן התליה עם זווית ההטיה).

מה אתם ממליצים? עדיף לי LCD FHD? עדיף להשאר בתחום הפלזמות ? איזה דגמים?

ואגב, כדי לנצל את ה FHD, אני צריך נגן BLURAY ? או שמספיק DVD רגיל ?

dodi88
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3803
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #12 

כדי לנצל את הFHD אתה גם יכול לחבר את המחשב בכבל HDMI לטלוויזיה, כאשר אני יוצא מתוך הנחה שהכרטיס מסך שלך תומך ברזולוציה של FHD.

אבל אתה יכול גם לקנות HDR זה בסדר גמור ואפילו מומלץ יותר למי שרוב תכניו יהיו שידורים רגילים/סרטים רגילים מ-DVD.

IMFH
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אם הוא לא מתכוון להשתמש בYES או HOT ולחבר את המחשב לטלויזיה ושואל שאלות לגבי BLURAY אני מאמין שהוא צופה בהרבה תכני HD ובגלל ששכחתי שיש את המתכנים האלה שמתכוונים שבמקרה יש לי אחד כזה מאחורי עכשיו עדיף לך ללא ספק LCD.
תאמת שלמרחק שלך לא הייתי לוקח פחות מ42 אינצ ובתקציב שלך אני יכול להמליץ לך על פיליפס 7403 שמאד מאד מומלצת.

איתי_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בואו נעזוב לרגע את חיבור המחשב בצד...

שליחה #14 

רוב הצפיה תהיי דרך מכשיר DVD. שאלתי היא, האם בשביל לנצל את ה- FHD אני צריך נגו (וסרטי) בלו ריי או גם בנגן DVD רגיל יהיה הבדל ?

אני מרגיש שרוב ההמלצות פה הן על LCD ולא פלאזמה, מדוע ? בגלל תאורת המסך החזקה יותר או מסיבות אחרות ?

תודה ושבת שלום.

IMFH
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בגלל שהחדר שלך כמו שאמרת הולך להיות מאד מואר ביום יום וגם בגלל שאתה לא מתכוון לצפות בשידורי SD ששם לפלאזמה יש יתרון גדול על LCD.

איתי_ב פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

SD ?

שליחה #16 

SD ?

guy11
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2430
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #17 

שידורים רגילים הוט/יס/DVD,לא שידורי HD.

roei_s
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 559
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #18 

IMFH כתב:אם הוא לא מתכוון להשתמש בYES או HOT ולחבר את המחשב לטלויזיה ושואל שאלות לגבי BLURAY אני מאמין שהוא צופה בהרבה תכני HD ובגלל ששכחתי שיש את המתכנים האלה שמתכוונים שבמקרה יש לי אחד כזה מאחורי עכשיו עדיף לך ללא ספק LCD.
תאמת שלמרחק שלך לא הייתי לוקח פחות מ42 אינצ ובתקציב שלך אני יכול להמליץ לך על פיליפס 7403 שמאד מאד מומלצת.
...
גם HD רואים טוב יותר בפלזמה.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”