עיוות תמונה בפורמט של 14:9
אני עומד לקנות טלוויזית פלזמה 42 אינץ.
בהשוואה של כמה מסכים ראיתי שישנו עיוות בתמונה, במיוחד כאשר רואים צילומי אולפן למשל חדשות, בגלל הפורמט של 14:9. האנשים נראים יותר שמנים באיזה 5 קילו.
כרגע אני בוחן שלוש אפשרויות:
LG42PX4
NEC VR5
TOSHIBA WP56E
בשתי האפשרויות האחרונות העיוות היה פחות חמור.
מדוע במסך אחד העיוות פחות חמור, ובאיזה מסכים ידוע לכם שהעיוות פחות משמעותי?
בהשוואה של כמה מסכים ראיתי שישנו עיוות בתמונה, במיוחד כאשר רואים צילומי אולפן למשל חדשות, בגלל הפורמט של 14:9. האנשים נראים יותר שמנים באיזה 5 קילו.
כרגע אני בוחן שלוש אפשרויות:
LG42PX4
NEC VR5
TOSHIBA WP56E
בשתי האפשרויות האחרונות העיוות היה פחות חמור.
מדוע במסך אחד העיוות פחות חמור, ובאיזה מסכים ידוע לכם שהעיוות פחות משמעותי?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בכל מסך קיימים ספר סוגי "מתיחה"
נכון שהמסך עצמו הוא 16:9 אבל במסכיפ שיש בהם 14:9 ובחרת באפשרות זו (כל לכל מסך שיש 14:9 יש גם אופציית בחירה 16:9) יישארו 2 פסים שחורים בכל צדאחד.
נכון המסך לא יהיה מלא .
הסיבה שראית הבדלים בין מתיחה של מסך אחד לאחר היא מכייון שהיצצרנים הבינו את הבעייה של מתיחה של כל פיקסל ופיקסל וע"י אלגוריתם מיןחד הם מנסים לשמור על פרופורצייה במרכז ולהעביר את שאר המתיחה לצדדים. וזאת מתוך הנחה שרוב הצילומים החשובים נעשים במרכז.
נכון המסך לא יהיה מלא .
הסיבה שראית הבדלים בין מתיחה של מסך אחד לאחר היא מכייון שהיצצרנים הבינו את הבעייה של מתיחה של כל פיקסל ופיקסל וע"י אלגוריתם מיןחד הם מנסים לשמור על פרופורצייה במרכז ולהעביר את שאר המתיחה לצדדים. וזאת מתוך הנחה שרוב הצילומים החשובים נעשים במרכז.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78880
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
אי אפשר מספרית לעמוד את אלגוריתמי המתיחה.
בעיני, החברה שמצטיינת במתיחה לא לינארית המוצלחת ביותר היא חברת פיליפס. ראיתי מסכי PIXELPLUS שממלאים את המסך, ומצליחים להיראות כמעט ללא עיוות בכל מצב.
בעיני, החברה שמצטיינת במתיחה לא לינארית המוצלחת ביותר היא חברת פיליפס. ראיתי מסכי PIXELPLUS שממלאים את המסך, ומצליחים להיראות כמעט ללא עיוות בכל מצב.