צריך עזרה במיתוג וידאו באמצעות הרסיבר. תודה מראש
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
שלום,
ברשותי רסיבר Yamaha RXV-740 אשר יש לו כניסות אודיו אנאלוגיות + Composite + Svideo לכל ערוץ (ברסיבר) ועוד 2 כניסות קומפוננט.
כמו כן יש לו 3 ערוצי יציאה לקומפוזיט ו-SVideo.
בנוסף, יש לי HTPC אשר כרטיס המסך שלו מוציא ל-TV סיגנל בפורמט קומפוזיט, דבר אשר מפריע לי מאד. לכן החלטתי להשתמש במיתוג הוידאו של הרסיבר על מנת שיבצע Upconverting מקומפוזיט ל-SVideo.
חיברתי לערוץ כלשהו ברסיבר את הקומפוזיט מה-HTPC ואז הלכתי ל-Monitor out של הרסיבר ושם חיברתי כבל SCART to SVideo מהרסיבר לטלויזיה (לטלויזיה 3 כניסות SCART + כניסת קומפוזיט ו-SVIDEO).
הדלקתי את הטלויזיה, העברתי לערוץ של כניסת ה-SCART אליה חיברתי את הרסיבר, הדלקתי את הרסיבר, העברתי לערוץ של ה-HTPC (ברסיבר) ואין תמונה (כמובן שה-HTPC דלוק).
מה עושים ? איפה טעיתי בדרך ?
תודה מראש.
ברשותי רסיבר Yamaha RXV-740 אשר יש לו כניסות אודיו אנאלוגיות + Composite + Svideo לכל ערוץ (ברסיבר) ועוד 2 כניסות קומפוננט.
כמו כן יש לו 3 ערוצי יציאה לקומפוזיט ו-SVideo.
בנוסף, יש לי HTPC אשר כרטיס המסך שלו מוציא ל-TV סיגנל בפורמט קומפוזיט, דבר אשר מפריע לי מאד. לכן החלטתי להשתמש במיתוג הוידאו של הרסיבר על מנת שיבצע Upconverting מקומפוזיט ל-SVideo.
חיברתי לערוץ כלשהו ברסיבר את הקומפוזיט מה-HTPC ואז הלכתי ל-Monitor out של הרסיבר ושם חיברתי כבל SCART to SVideo מהרסיבר לטלויזיה (לטלויזיה 3 כניסות SCART + כניסת קומפוזיט ו-SVIDEO).
הדלקתי את הטלויזיה, העברתי לערוץ של כניסת ה-SCART אליה חיברתי את הרסיבר, הדלקתי את הרסיבר, העברתי לערוץ של ה-HTPC (ברסיבר) ואין תמונה (כמובן שה-HTPC דלוק).
מה עושים ? איפה טעיתי בדרך ?
תודה מראש.
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

לכרטיס מסך אין חיבור SVIDEO. אם אני מחבר אליו כבל SVIDEO זה מעביר שחור לבן, אז מה זה יתן ?tamiral כתב:ה-UPCONVERTION הזה כביכול לא ייתן לך כלום כל עוד אתה מוציא אות COMPOSITE.
אתה עדיין תראה איכות של COMPOSITE דרך מחבר SVIDEO.
תוציא כבל S-VIDEO ישירות לרסיבר....
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

אז בשביל מה עשו את כל עניין ה-upconvert ברסיבר ?tamiral כתב:במקרה הזה - כלום.
אם כרטיס המסך שלך מוציא רק COMPOSITE, אז אין לך ברירה - חבר ב-COMPOSITE....
נשמע לי קצת מוזר :\
-
MarioMan
-
- עוסק בתחום

לא לפי HiFi Secrets. הנה ציטוט מתוך הביקורת על ה-RXV740 באתר:tamiral כתב:כניסות הוידאו ברסיברים הם לשם מיתוג בלבד....
"The RX-V740 can up-convert composite video to S-Video for simplicity of hookup to your TV. I didn’t test this feature, but it is nice to see its inclusion on a budget receiver. "
עושה CONVERT בלבד כך גם רשום
לא משפר את הסיגנל המתקבל
המטרה של פעולה זו היא שתוציא לTV כבל אחד בלבד
ולא לגרום לשיפור הSIGNAL
המטרה של פעולה זו היא שתוציא לTV כבל אחד בלבד
ולא לגרום לשיפור הSIGNAL
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום
זה כמו שתיקח קלטת VHS ותהפוך אותה לפורמט דיגיטלי ע"ג CD
איכות החומר המצולם לא תשתפר רק תוכל לראות את החומר בDVD או במחשב
גם שעון מקולקל מדייק פעמים ביום