הבעת תודה על ייעוץ ועזרה
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
שלום חברים
כבר זמן מה שאני קורא פה בפורום את הפוסטים המקצועיים של יואב שדמה, מנכ"ל ACDG .
בימים האחרונים יצא לי להתכתב עם יואב במייל ובמסרים לצורך קבלת ייעוץ על שיפור האקוסטיקה אצלי בחדר קולנוע.
ברצוני לציין את הנכונות והמקצועיות ,שקיבלתי וכל זאת ללא כל תמורה.
התשובות לשאלותי במייל נענו במהרה , אפילו בשעות לא מקובלות, תוך שילוב הסברים מפורטים על מה צריך ואיך עושים.
כן ירבו בעלי מקצוע איכותיים וסבלניים כמותו.
כבר זמן מה שאני קורא פה בפורום את הפוסטים המקצועיים של יואב שדמה, מנכ"ל ACDG .
בימים האחרונים יצא לי להתכתב עם יואב במייל ובמסרים לצורך קבלת ייעוץ על שיפור האקוסטיקה אצלי בחדר קולנוע.
ברצוני לציין את הנכונות והמקצועיות ,שקיבלתי וכל זאת ללא כל תמורה.
התשובות לשאלותי במייל נענו במהרה , אפילו בשעות לא מקובלות, תוך שילוב הסברים מפורטים על מה צריך ואיך עושים.
כן ירבו בעלי מקצוע איכותיים וסבלניים כמותו.
כיף לשמוע 
חדר קולנוע שהולך להבנות או שהוא מוכן?
חדר קולנוע שהולך להבנות או שהוא מוכן?
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

החדר מוכן .Nba כתב:כיף לשמוע
חדר קולנוע שהולך להבנות או שהוא מוכן?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46368
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
האמת שאני לא מתפלא כאשר מדובר ביואב שדמה. סבלנותו ויחסיו ללקוחות ראויים לשבח 
-
istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הייצפיד כתב:יהיה נחמד אם תשתף אותנו בתובנות ......
התובנות שנכונות עבורי לא בטוח שיהיו נכונות עבור מישהו אחר בגלל השוני בגודל החדר,מיקומו והציוד שבתוכו. על מנת לקבל את עזרתו של יואב העברתי לו פרוט מדויק של מידות החדר ומיקום הציוד שבו ורק לאחר מכן קיבלתי עצות והכוונות.
בכל זאת להלן מספר תובנות שאולי יהיו נכונות לכולם:
1. מיקומו של הסאב. נהוג לחשוב שכדאי למקם את הסאב בפינות החדר (זו גם ההמלצה של הרבה חברות כולל חברת REL האנגלית) אבל לדברי יואב המיקום הנכון שלו הוא במרכז בין שני הרמקולים הקידמיים וזאת על מנת למנוע את הגברת התדרים היוצאים ממנו ע"י הפינה, שמורכבת מחיבור של 3 צירים במרחב.
2.הצבת שלושת הרמקולים הקידמיים והסאב על משטחים מיוחדים, שלמעשה מציפים את הרמקולים מהריצפה ומנתקים מכאנית את הרמקולים מהמשטח עליהם הם עומדים. פעולה זו לדבריו של יואב "יביא להדוק תגובת הרמקול-חדר שיהיה מורגש בעיקר לתחום התחתון" לדבריו של יואב הגישה הזו נכנסת לאט לאט לתחום המקצועי והביתי ותחליף את הגישה של ספיקים וכו... .
3.עצה נוספת היא לשמור על סימטריות במיקום הציוד בחדר. נניח ולאורך הקיר הימני קיימת שידה מומלץ למקם אחת כזו גם בקיר השמאלי לצורך שמירת הסימטריות.
זה בגדול.
כמובן שקיבלתי גם הצעות להתקנת קולטי באסים ודיפיוזרים אבל אלו נכונות לחדר שלי ולא בהכרח לחדר אחר ולכן אני לא מוצא לנכון להכנס לפרוט שלהן.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
גם אני אחרי טיפול אקוסטי בחדר די גדול ( 4*6.5 מטר) ומאוד בעייתי -תקרה גבוהה,ריצפת קרמיקה שני חלונות מול מקום עימוד המערכת.
מסכים עם זה שכל חדר והטיפול הדרוש אבל בגדול ...
התייעצתי אז עם רוני מאורנים ועוד כמה אנשים והתבונות שלו (ושלי אחרי לא מעט נסיונות):
כיסוי שטח התקרה - 70% מומלץ סונקס ,אני בחרתי בעץ מסויים שידוע שהוא פחות בולע ונותן סאונד יותר נכון.
חיפוי הקיר שנמצא בין הרמקולים בסונוקס 5 ס"מ .
כיסוי החלונות בתריס עץ נגלל(טיפ מצויין למי שיש בעיה דומה).
התוצאה פנטסטית.
מסכים עם זה שכל חדר והטיפול הדרוש אבל בגדול ...
התייעצתי אז עם רוני מאורנים ועוד כמה אנשים והתבונות שלו (ושלי אחרי לא מעט נסיונות):
כיסוי שטח התקרה - 70% מומלץ סונקס ,אני בחרתי בעץ מסויים שידוע שהוא פחות בולע ונותן סאונד יותר נכון.
חיפוי הקיר שנמצא בין הרמקולים בסונוקס 5 ס"מ .
כיסוי החלונות בתריס עץ נגלל(טיפ מצויין למי שיש בעיה דומה).
התוצאה פנטסטית.