התנגדות רמקולים במצב BI AMP
לא נראה לי שההתנגדות הרמקול משתנה אם אתה מנתק....
8 אום נשאר 8 אום
ולגבי 16 אום זו התנגדות מצויינת לכל מגבר,הלוואי על כולם,ככה הם לא היו מתאמצים
אך כמו שאמרתי
ההתנגדות לא משתנה אם אתה מבטל BI AMPING
8 אום נשאר 8 אום
ולגבי 16 אום זו התנגדות מצויינת לכל מגבר,הלוואי על כולם,ככה הם לא היו מתאמצים
אך כמו שאמרתי
ההתנגדות לא משתנה אם אתה מבטל BI AMPING
אני לא מבין מה הבעיה
יש לך רמקולים 8 אום (גם ככה הנתון לא מדוייק)
אם תנתק את תצורת הBI AMPING שלהם
אין לזה שום קשר ליכולת הנצילות שלהם לחלוטין!
פשוט הפכת אותם לרמקול בחיבור להגברה יחידה לכל הדרייברים
לא 16 אום ולא 30
לא הזכרת איזה מגבר ברשותך אתה עובד
והאם מטרת השאלה היא התאמה למגבר שלך
במידה וכן ,אז מגבר של 8-16 מצויין
ואם המגבר שלך עובד גם עם רמקולים של 6 אום
אז דיינו...
יש לך רמקולים 8 אום (גם ככה הנתון לא מדוייק)
אם תנתק את תצורת הBI AMPING שלהם
אין לזה שום קשר ליכולת הנצילות שלהם לחלוטין!
פשוט הפכת אותם לרמקול בחיבור להגברה יחידה לכל הדרייברים
לא 16 אום ולא 30
לא הזכרת איזה מגבר ברשותך אתה עובד
והאם מטרת השאלה היא התאמה למגבר שלך
במידה וכן ,אז מגבר של 8-16 מצויין
ואם המגבר שלך עובד גם עם רמקולים של 6 אום
אז דיינו...
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הטעות הבסיסית שלך זה שזה לא שתי עכבות מחוברות במקביל. יש שם CROSS OVER שלא מתנתק או מתפצל בגלל ניתוק הלוחיות....AmRo כתב:זה פשוט אלקטרוניקה בסיסית:
בשביל ששתי הכניסות יתנו התנגדות של 8 אוהם כאשר הן מחוברות במקביל כל אחת מהן צריכה להיות 16 אוהם...
אתה יכול להסביר קצת על ה CROSS OVER .MartinHSabag כתב:הטעות הבסיסית שלך זה שזה לא שתי עכבות מחוברות במקביל. יש שם CROSS OVER שלא מתנתק או מתפצל בגלל ניתוק הלוחיות....AmRo כתב:זה פשוט אלקטרוניקה בסיסית:
בשביל ששתי הכניסות יתנו התנגדות של 8 אוהם כאשר הן מחוברות במקביל כל אחת מהן צריכה להיות 16 אוהם......
ה CROSS OVER שאני מכיר זה מה שיש בSUB שמטרתו להעביר רק מתדר מסויים ולא נראה לי שזה אותו הדבר.
מטרת הקרוס אובר היא "לחלק" את תחום התדרים בין האלמנטים . תדרים נמוכים לוופר, בינונים למיד וגבוהים לטוויטר. בלי הקרוס אובר נוצר סלט שלם ואין איזון בין האלמנטיםsbtgn1 כתב:אתה יכול להסביר קצת על ה CROSS OVER .MartinHSabag כתב:הטעות הבסיסית שלך זה שזה לא שתי עכבות מחוברות במקביל. יש שם CROSS OVER שלא מתנתק או מתפצל בגלל ניתוק הלוחיות....AmRo כתב:זה פשוט אלקטרוניקה בסיסית:
בשביל ששתי הכניסות יתנו התנגדות של 8 אוהם כאשר הן מחוברות במקביל כל אחת מהן צריכה להיות 16 אוהם......
ה CROSS OVER שאני מכיר זה מה שיש בSUB שמטרתו להעביר רק מתדר מסויים ולא נראה לי שזה אותו הדבר....
(הוופר לדוגמא עובד בזמן שלמעשה הוא לא אמור לעבוד בקטע מסויים במוסיקה)
לגבי החיבור של BIWIRE אין קשר להתנגדות כי בכול מקרה גם הזרם עובר דרך כל האלמנטים בסופו של דבר (לפחות ככה אני חושב,ניתן לבדוק את זה).
AmRo
אני קצת מרחיב יותר על מה שכתב zeev78.
כדי לדעת מה ההתנגדות שרואה המגבר יש צורך להכניס גם את הקרוס למשחק.
אם ניקח לדוגמה שתדר הקרוס הוא 2000 הרץ אז הטרמינל של יחידת ה- Bass יראה למגבר התנגדות של 8 אוהם החל מתדר של כמה עשרות הרצים ועד ל- 2000 הרץ. מעל תדר זה ההתנגדות תעלה חזק להתנגדות מאד גבוהה.
הטרמינל של יחידת ה Tweeter יראה למגבר התנגדות של 8 אוהם מתדר של כ- 2000 הרץ ומעלה. בתדרים יותר נמוכים ההתנגדות תעלה להתנגדות מאד גבוהה.
אם נחזיר את המגשרים, עד תדר 2000 הרץ נמדוד 8 אוהם של ה Bass במקביל להתנגדות גבוהה (של ה Tweeter) כך שזה נשאר כמעט 8 אוהם. מ- 2000 הרץ ומעלה נמדוד 8 אוהם של ה Tweeter כשבמקביל אליו יש התנגדות גבוהה (של ה Bass).
ובקיצור, עד תדר החילוף של הקרוס המגבר רואה את ההתנגדות של יחידת ה Bass בלבד ומעבר לתדר זה הוא רואה את ההתנגדות של יחידת ה Tweeter בלבד.
ברצף התדרים התיבה מראה 8 אוהם בכל תדר ותדר.
הסבר יותר מפורט על הקרוס אתה יכול לקרוא בחלק ב' של המאמר על הרמקולים.
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01357
הסבר יותר מפורט על חיבורי הרמקול:
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01410
אם ניקח לדוגמה שתדר הקרוס הוא 2000 הרץ אז הטרמינל של יחידת ה- Bass יראה למגבר התנגדות של 8 אוהם החל מתדר של כמה עשרות הרצים ועד ל- 2000 הרץ. מעל תדר זה ההתנגדות תעלה חזק להתנגדות מאד גבוהה.
הטרמינל של יחידת ה Tweeter יראה למגבר התנגדות של 8 אוהם מתדר של כ- 2000 הרץ ומעלה. בתדרים יותר נמוכים ההתנגדות תעלה להתנגדות מאד גבוהה.
אם נחזיר את המגשרים, עד תדר 2000 הרץ נמדוד 8 אוהם של ה Bass במקביל להתנגדות גבוהה (של ה Tweeter) כך שזה נשאר כמעט 8 אוהם. מ- 2000 הרץ ומעלה נמדוד 8 אוהם של ה Tweeter כשבמקביל אליו יש התנגדות גבוהה (של ה Bass).
ובקיצור, עד תדר החילוף של הקרוס המגבר רואה את ההתנגדות של יחידת ה Bass בלבד ומעבר לתדר זה הוא רואה את ההתנגדות של יחידת ה Tweeter בלבד.
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01410
מוטי
הרסיוור הזה בעל 7. 1 רמקוליםzion1234 כתב:שלום רציתי לדעת אם יש bi amp לyamaha rxv 757 דרך אגב יש לי רמקולים שתומכים בזה סרווין ווגה cls12...
מן הסתם אם הסט שלך הוא 5.1
אז תוכל לנצל השאר ל(סראונד בק)BI AMP
http://i7.photobucket.com/albums/y255/v ... _DVD_3.jpg
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
תמונה אחת שווה אלף מילים
motico כתב:AmRo
מה שאמר מוטי מצויר בתמונה המצ"ב.
הקו האדום מציין את עכבת הטוויטר עם מחצית המסננת שעוצרת את הנמוכים.
הקו הירוק את החצי השני שלא מעביר גבוהים.
בכוונה צירתי את הקוים בחלק הפעיל כקו שאינו לגמרי ישר
מה שהמגבר רואה זה את הסיכום שמתנהל לפי הקו הירוק מתחת ל - 2000 (או כל תדר שבו מבוצע החיבור) ולפי האדום מעל לתדר הנ"ל.
http://www.hometheater.co.il/p-1.article01410...
-
- תמונת עכבת BIAMP
- yosihary
- חבר ותיק

להבא אל תצטט ללא אסמכתא
כי כך לא יודעים אם השטות דלעיל היא שלך או מהמקור.zion1234 כתב:תודה לךך אבל קראתי איפה שהוא שעם הרסיבר לא תומך ב bi amp הוא יקבל 16 אום אז אני רוצה לדעת מה זה יעשה לו ואים אני יכול לעשות את זה למרות שהוא לא תומך בזהה??...
ואף פעם אין לשום רמקול בדיוק 8 אום זה עולה ויורד. בכל רמקול בתהודה בבאס יש יותר מ- 8 אוהם. במקום 8 אום אשתמש במונח עכבת הרמקול
כל ענין ה- BIAMP, הוא לכל מי שמבין את האלקטרוניקה והפיזיקה שמאחוריו הוא 90% ישראבלוף. (בחיבור אמיתי יבוטל מסנן CROSS ברמקול, במקומו יהיו מסננות אלקטרוניות לפני כל אחד מארבעת המגברים, פעם פירטתי על כך)
כאשר רסיבר תומך ורק אז, ישנם בו 4 מגברים - זוג מחובר לימין בשני כבלים נפרדים. לכן כל זוג יראה בתמונה את העכבת שמתאימה לו, לפי הציור שבהאתי.
מגבר הגבוהים יראה עכבת רמקול רגילה שהיא 4, 6 או 8 פלוס מינוס מעל 2KHZ.
מתחת המסנן מתחיל לעצור והעכבה עולה בהדרגה - מתואר בצורה גרפית בציור. אם מאוד תתאמץ תקבל בגרף נקודנ מסוימת של 16 אוהם.
כאשר רסיבר לא תומך ב- BIAMP הוא מחובר ב- BIWIRING. ואז מקוצרים שני הכבלים במקום על הרמקול, ביציאות המגבר. במצב זה תתקבל עכבת הרמקול כאשר הירוק קובע בתחום התחתון והאדום בעליון.
מבחינה חשמלית ההבדל היחידי שניתן למדוד בעזרת משירים מאוד רגישים, זה כאשר מחברים רגיל, ומשאירים את המגשרים על הרמקולים, אז מרוויחים (ורק אז) את הכפלת העובי של מערכת כבלים נוספת.
זאת כמובן לעומת דיווחים המבוססים רק על התרשמויות וטיעונים מורכבים.
- zion1234
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 867
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
אז אני לא צריך לפחד שהרסיבר ישרף או משהוו.
תודהה עכשיו אני רוצה לדעת איך אני עושה את זה ברסיבר שלי האם אני מוציא את המגשרים ומחבר עוד כבל לסרואנד beck וזהו או להשאיר את המגשריםם?? ואם אפשר לא בשפה כול כך גבוהה כי אני לא מבין כמוךך בזהה
תודהה
תודהה עכשיו אני רוצה לדעת איך אני עושה את זה ברסיבר שלי האם אני מוציא את המגשרים ומחבר עוד כבל לסרואנד beck וזהו או להשאיר את המגשריםם?? ואם אפשר לא בשפה כול כך גבוהה כי אני לא מבין כמוךך בזהה
- yosihary
- חבר ותיק

ברסיבר שלך כן
אתה מוציא את המגשרים ומחבר כבל ליציאות רמקולים SB. ויש כמובן להגדיר את ההגדרה המתאימה ברסיבר.zion1234 כתב:אז אני לא צריך לפחד שהרסיבר ישרף או משהוו.
תודהה עכשיו אני רוצה לדעת איך אני עושה את זה ברסיבר שלי האם אני מוציא את המגשרים ומחבר עוד כבל לסרואנד beck וזהו או להשאיר את המגשריםם?? ואם אפשר לא בשפה כול כך גבוהה כי אני לא מבין כמוךך בזההתודהה
...
אם יש לך כבל רמקול טוב קוטר 4 מ"מ ומעלה, במקומך לא הייתי טורח. משאירים את המגשרים ומחברים כבל בודד לכל רמקול. ממילא הרסיבר אינו מוציא איכות שמע כל כך גבוהה שתאפשר לך לשמוע איזה הבדל שאינו נובע מדמיון וסוגסטיה.