שאלה לגבי UPSCALE ב PS3
שלום לכולם.....
רציתי לשאול אם בכלל תהיה אופציהב PS3 לעשות UPSCALING ל 1080P
הרי ב XBOX360 יש את האופצייה הזו וב PS3 אין.(החזק יותר)
יש לציין שיש לי טלוויזיה FHD ורבה פעמים אני מתבאס לשחק כי רואים את השוני "הגרוע" בתמונה.
אני שוקל לקנות מחשב גיימינג במידה ולא תהיה אפשרות בעתיד ואמכור את PS3 שלי.
רציתי לשאול אם בכלל תהיה אופציהב PS3 לעשות UPSCALING ל 1080P
הרי ב XBOX360 יש את האופצייה הזו וב PS3 אין.(החזק יותר)
יש לציין שיש לי טלוויזיה FHD ורבה פעמים אני מתבאס לשחק כי רואים את השוני "הגרוע" בתמונה.
אני שוקל לקנות מחשב גיימינג במידה ולא תהיה אפשרות בעתיד ואמכור את PS3 שלי.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3585
- נתן תודות: 49 פעמים
- קיבל תודות: 79 פעמים
על איזו אופציה אתה מדבר? אם תגדיר ל PS3 שהוא יכול להוציא רק 1080P, הוא יעשה אפסקייל.
אתה מדבר על משחקים או על סרטים?
אתה מדבר על משחקים או על סרטים?
אני מדבר על משחקים..
אני לא אומר שאין משחקים של 1080P. דווקא יש כמו METAL GEAR SOLID 4 ועוד הרבה אבל הרוב הם 720P.
אתן לך דוגמה..... במשחקים כמו BAD COMPANY ו FARCRY2 המשחק אכן 720P
נכנסתי לאפשרויות וביטלתי את כל שיטות השידור חוץ מ 480P הסטנדרט וה1080P
אבל המשחקים אוטומטית עוברים DOWNSCALE ל480P ולא ההפך. ואיך שהבנתי שאין לו אופציית UPSCALE.
האם אכן זה נכון ??
אני לא אומר שאין משחקים של 1080P. דווקא יש כמו METAL GEAR SOLID 4 ועוד הרבה אבל הרוב הם 720P.
אתן לך דוגמה..... במשחקים כמו BAD COMPANY ו FARCRY2 המשחק אכן 720P
נכנסתי לאפשרויות וביטלתי את כל שיטות השידור חוץ מ 480P הסטנדרט וה1080P
אבל המשחקים אוטומטית עוברים DOWNSCALE ל480P ולא ההפך. ואיך שהבנתי שאין לו אופציית UPSCALE.
האם אכן זה נכון ??
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1639
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 110 פעמים
ה-UPSCALE הזה הוא עבודה בעיניים גם ככה.
ההבדל בין SIGNAL מקורי של 1080P ו-UPSCALE הוא שמים בארץ.
לדעתי אתה קונה מחשב GAMING מכל הסיבות הלא נכונות.
לי יש אחד וקניתי אותו בגלל 1) STARCRAFT2 ו-2) כ-ל משחק MULTIPLATFORM שיוצא על המחשב נראה בכמה מונים יותר טוב מאשר על הקונסולות. זו צריכה להיות הסיבה שלך לקניה ולא כי אין או יש UPSCALE.
ההבדל בין SIGNAL מקורי של 1080P ו-UPSCALE הוא שמים בארץ.
לדעתי אתה קונה מחשב GAMING מכל הסיבות הלא נכונות.
לי יש אחד וקניתי אותו בגלל 1) STARCRAFT2 ו-2) כ-ל משחק MULTIPLATFORM שיוצא על המחשב נראה בכמה מונים יותר טוב מאשר על הקונסולות. זו צריכה להיות הסיבה שלך לקניה ולא כי אין או יש UPSCALE.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

הכל שאלה של כמה כסף יש לך.
אני לא הייתי מוציא 10K על מחשב גיימינג, כשכבר יש לי PS3 ובמחיר הזה אני יכול לקנות לו כ50 משחקים, שזה משהו שיחזיק אותי הרבה שנים.
אני לא הייתי מוציא 10K על מחשב גיימינג, כשכבר יש לי PS3 ובמחיר הזה אני יכול לקנות לו כ50 משחקים, שזה משהו שיחזיק אותי הרבה שנים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
תשמע - הקלות של הPS3/XBOX - זה היתרון - הבא משחק, הכנס ושחק... אין צורך לשחק עם הגדרות וכד'.
לדעתי FPS - קצת קשה לשחק - אולי יכניסו איזה משהו אחר לכל אלו שהתרגלו לשחק עם העכבר ומקלדת.
הבעייה הנוספת במחשב - זה שהמשחקים שיוצאים - כל הזמן דורשים כוחות מחשוב חזקים יותר.
המחשב שאני רכשתי לפני כשלוש שנים ועלה אז כ-8K אם לא יותר - לא כזה קטלני היום.
השאלה העיקרית - איזה סוג משחקים אתה אוהב.
חוץ מFPS ואולי משחק אסטרטגיה - שלדעתי יותר נוח לשחק במחשב - כל שאר המשחקים - הרבה יותר נוח וכיף לשחק בPS3.
יתרון נוסף חשוב - האפשרות לשחק ביחד בPS3, תכלס אפשר עד 7! שחקנים ביחד. איזה מחשב ייתן לך את זה?
לדעתי לפחות בPS3 - המשחקים עוד יתקדמו, ובסוף יהיו משחקים שיבואו ב-1080P.
ברמת הרזולוציה - אין ספק שמחשב ייתן לך גרפיקה יותר טובה. כמו כן - המחשב יכול לעשות עוד דברים - שהPS3/XBOX יכולים לחלום - או לא עושים טוב.
לדעתי FPS - קצת קשה לשחק - אולי יכניסו איזה משהו אחר לכל אלו שהתרגלו לשחק עם העכבר ומקלדת.
הבעייה הנוספת במחשב - זה שהמשחקים שיוצאים - כל הזמן דורשים כוחות מחשוב חזקים יותר.
המחשב שאני רכשתי לפני כשלוש שנים ועלה אז כ-8K אם לא יותר - לא כזה קטלני היום.
השאלה העיקרית - איזה סוג משחקים אתה אוהב.
חוץ מFPS ואולי משחק אסטרטגיה - שלדעתי יותר נוח לשחק במחשב - כל שאר המשחקים - הרבה יותר נוח וכיף לשחק בPS3.
יתרון נוסף חשוב - האפשרות לשחק ביחד בPS3, תכלס אפשר עד 7! שחקנים ביחד. איזה מחשב ייתן לך את זה?
לדעתי לפחות בPS3 - המשחקים עוד יתקדמו, ובסוף יהיו משחקים שיבואו ב-1080P.
ברמת הרזולוציה - אין ספק שמחשב ייתן לך גרפיקה יותר טובה. כמו כן - המחשב יכול לעשות עוד דברים - שהPS3/XBOX יכולים לחלום - או לא עושים טוב.
- Malcontent
-
- חבר מביא חבר

אין ספק שמחשב יכול לעשות דברים ש PS3 ואקסבוקס לא, אבל בשביל הדברים האלה לא צריך מחשב ב 10K. מספיק הרבה פחות מזה.
זה בעיקרון לא הכי משנה אם הקונסולה מבצעת את הUpscale או הטלוויזיה. המשחק עדיין רץ ברזולוציה טבעית אחת, ומתרחשת פעולת עיבוד כלשהי שמותחת אותו ל-1080P. גם MGS4 למשל לא רץ ב1080P אלא עובר Upscale בקונסולה.
אולי הקונסולה עושה את זה קצת יותר טוב מהטלוויזיה, אבל זה עדיין לא אידיאלי ולא מתקרב לסיגנל אמיתי של 1080P. PS3 לא עושה את הUpscale בעצמו בכל המשחקים, אבל גם על הX360 יש מספר משחקים שבהם זה לא נעשה ולכן המתיחה מתבצעת בטלוויזיה.
בשום מקרה זה לא יעבוד כמו על מחשב PC שניתן להגדיר בו את הרזולוציה בה המנוע של המשחק ירוץ, אבל אל תשכח שכשמגיעים לרזולוציות של 1920x1080, גם מחשב מפלצתי ב10K יתקשה להריץ חלק מהמשחקים ברזולוציה הזאת, ולפעמים תצטרך להתפשר או אל הרזולוציה, או על הגדרות אחרות כמו AA, טקסטורות וכדומה. רזולוציה זה לא הכל.
אולי הקונסולה עושה את זה קצת יותר טוב מהטלוויזיה, אבל זה עדיין לא אידיאלי ולא מתקרב לסיגנל אמיתי של 1080P. PS3 לא עושה את הUpscale בעצמו בכל המשחקים, אבל גם על הX360 יש מספר משחקים שבהם זה לא נעשה ולכן המתיחה מתבצעת בטלוויזיה.
בשום מקרה זה לא יעבוד כמו על מחשב PC שניתן להגדיר בו את הרזולוציה בה המנוע של המשחק ירוץ, אבל אל תשכח שכשמגיעים לרזולוציות של 1920x1080, גם מחשב מפלצתי ב10K יתקשה להריץ חלק מהמשחקים ברזולוציה הזאת, ולפעמים תצטרך להתפשר או אל הרזולוציה, או על הגדרות אחרות כמו AA, טקסטורות וכדומה. רזולוציה זה לא הכל.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

gulmer כתב:זה בעיקרון לא הכי משנה אם הקונסולה מבצעת את הUpscale או הטלוויזיה. המשחק עדיין רץ ברזולוציה טבעית אחת, ומתרחשת פעולת עיבוד כלשהי שמותחת אותו ל-1080P. גם MGS4 למשל לא רץ ב1080P אלא עובר Upscale בקונסולה.
בשום מקרה זה לא יעבוד כמו על מחשב PC שניתן להגדיר בו את הרזולוציה בה המנוע של המשחק ירוץ, אבל אל תשכח שכשמגיעים לרזולוציות של 1920x1080, גם מחשב מפלצתי ב10K יתקשה להריץ חלק מהמשחקים ברזולוציה הזאת, ולפעמים תצטרך להתפשר או אל הרזולוציה, או על הגדרות אחרות כמו AA, טקסטורות וכדומה. רזולוציה זה לא הכל....
ידידי, יש לך מושג מה אפשר לבנות ב-10 אלף שקל?
המחשב שלי בן 3-4 חודשים והוא נקנה בסביבות 6. ב-4 הנותרים כבר יכולתי להכניס לו עוד 4GB זכרון, עוד כרטיס מסך בנוסף לזה שיש לי כעת ולקנות מעבד חזק יותר. ורק בשביל הפרוטוקול, קרייסיס ו-GTA4 רצים אצלי ב-40+ FPS על FHD עם AAX8.
לא קיים המשחק שמחשב עם בורד SLI לא יוכל "לסחוב" כמו שהמפתחים התכוונו לכך.
- 9xcalibur9
-
- חבר ותיק

עזוב אותך שטויות, הכל תלוי איזה משחקים אתה אוהב.mwafak כתב:האם לדעתך שווה לקנות מחשב גיימנינג (בהשקעה של 10K רק על מארז) בגלל כמה משחקים בשנה או להישאר עם ה PS3 ולחסוך לעצמי את הכסף לדברים אחרים !??...
אני מאוד אוהב RTS ו-FPS. הז'אנר הזה אולטימטיבית שייך למחשב ולא יעזור כלום. UT3 COD4-5 QUAKE LIVE BATTLEFIELD SERIES STARCRAFT2 CNC RED ALERT כל אלה רצים הכי טוב על המחשב ובעזרת מקלדת ועכבר בפרט. בנוסף על כך, כל משחק שיוצא גם לקונסולות וגם למחשב תמיד אבל ת-מ-י-ד יראה יותר טוב על המחשב.
אם תכלס אתה לא חולה-אש של משחקים, אין לך שום סיבה לקנות כזו מפלצת.
נראה לי שאני אלך על מחשב והנה היעד שלי
מארז ANTEC 1200
ספק כח CORSAIR HX1000W
INTEL I7 [email protected]
THERMALELIGTH 120 ULTRA EXTREME LGA 1366
(מתכוון לבצע OC למעבד 24/7 בתדר של 4.0Ghz
לוח GIGABYTE X58-EXTREME
כרטיס מסך 295GTX
זכרונות OCZ 6 GB 1600Mz CL8
דיסק קשיח SEAGATE 1000 GB
LG DVD/R SATA
ציוד שנמצא אצלי
מסך DELL 2407 ULTRA
מקלדת ועכבר LOGITECH MX5500
רמקולים HARMAN KARDON 2.1 שקופים
אוזניות 5.1 ZALMAN
מארז ANTEC 1200
ספק כח CORSAIR HX1000W
INTEL I7 [email protected]
THERMALELIGTH 120 ULTRA EXTREME LGA 1366
(מתכוון לבצע OC למעבד 24/7 בתדר של 4.0Ghz
לוח GIGABYTE X58-EXTREME
כרטיס מסך 295GTX
זכרונות OCZ 6 GB 1600Mz CL8
דיסק קשיח SEAGATE 1000 GB
LG DVD/R SATA
ציוד שנמצא אצלי
מסך DELL 2407 ULTRA
מקלדת ועכבר LOGITECH MX5500
רמקולים HARMAN KARDON 2.1 שקופים
אוזניות 5.1 ZALMAN
ו...? זה שקרייסיס (משחק בן שנתיים כמעט) רץ אצלך ב40FPS אצלך לא עוזר לך הרבה (חסרים לך 20FPS ולכן אתה מפסיד בערך 50% מהמקסימום שהמסך שלך יכול להוציא. כבר עדיף לך להוריד את הAA ושירוץ על יותר FPS). אני מכיר את הסיפור מצויין כי לפני שנתיים קניתי בעצמי מחשב ב-6000 ש"ח (ועוד 2000 על מסך) שמריץ את קרייסיס רק על 25FPS בהגדרות האלו (ועל רזולציה יותר נמוכה של 1680X1050).9xcalibur9 כתב:gulmer כתב:זה בעיקרון לא הכי משנה אם הקונסולה מבצעת את הUpscale או הטלוויזיה. המשחק עדיין רץ ברזולוציה טבעית אחת, ומתרחשת פעולת עיבוד כלשהי שמותחת אותו ל-1080P. גם MGS4 למשל לא רץ ב1080P אלא עובר Upscale בקונסולה.
בשום מקרה זה לא יעבוד כמו על מחשב PC שניתן להגדיר בו את הרזולוציה בה המנוע של המשחק ירוץ, אבל אל תשכח שכשמגיעים לרזולוציות של 1920x1080, גם מחשב מפלצתי ב10K יתקשה להריץ חלק מהמשחקים ברזולוציה הזאת, ולפעמים תצטרך להתפשר או אל הרזולוציה, או על הגדרות אחרות כמו AA, טקסטורות וכדומה. רזולוציה זה לא הכל....
![]()
![]()
![]()
![]()
ידידי, יש לך מושג מה אפשר לבנות ב-10 אלף שקל?
המחשב שלי בן 3-4 חודשים והוא נקנה בסביבות 6. ב-4 הנותרים כבר יכולתי להכניס לו עוד 4GB זכרון, עוד כרטיס מסך בנוסף לזה שיש לי כעת ולקנות מעבד חזק יותר. ורק בשביל הפרוטוקול, קרייסיס ו-GTA4 רצים אצלי ב-40+ FPS על FHD עם AAX8.
לא קיים המשחק שמחשב עם בורד SLI לא יוכל "לסחוב" כמו שהמפתחים התכוונו לכך....
אז אתה שרפת עכשיו 6000 ש"ח על מחשב, ואתה חושב שגם אם היית שם עליו עוד 4000 ש"ח אז המחשב שלך יצליח לסחוב משחקים עוד שנתיים בהגדרות המקסימום כשהם ירוצו על המנוע של ID5 או על CryEngine 3 (שכבר הוכרז...)? זה מירוץ חימוש שלא יגמר אף פעם.
עוד שנתיים הקונפיגורציית SLI של היום תהיה יותר חלשה מכרטיס high end בודד. בדיוק כמו שמי שקנה תצורת SLI של כרטיס 7800 לפני שנתיים וקצת גילה שמשחקים שיצאו אחרי זה הותאמו לדור הבא של כרטיסי המסך ושכרטיס 8800 בודד סוחב את המשחקים יותר טוב. לידיעתך, 7800 בSLI כבר לא סוחב את Crysis על הגדרות המקסימום, וזה בדיוק מה שיקרה לכל קונפיגורציית מחשב אחרי שנתיים שלוש. מחשב גיימינג זו השקעה לטווח קצר מאד.