30 שנים ל CD

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
Pavelz פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שליחה #1 

http://www.engadget.com/2009/03/09/comp ... nd-a-gift/

הCD חוגג ולנו יש הזדמנות טובה להתרפק על הזכרונות. מתי אתם קניתם את נגן ה CD הראשון שלכם, מהו היה ומה היו האלבום הראשונים שרכשתם?

אני בגיל 16 לראשונה יצאתי לעבוד בחופשת הקיץ וכאשר הגעתי לסכום של 800 שקלים קניתי CD טייפ קטן של Daewoo.
זה נראה בערך ככה:
תמונה
הייתי מרותק למכשיר והתחלתי לצבור דיסקים לאט לאט. האלבומים הראשונים שקניתי היו Music For The Jilted Generation של Prodigy ו What's The Story של Oasis.
עד היום, 13 שנים אחרי אני זוכר כל שניה מהאלבומים האלה ואני זוכר מצוין את כל הדיסקים שקניתי באותה התקופה, איך הם נקנו ואיפה.
אז לחיים ל CD, עד 120 ושנים של עושר ושל אושר (Y)
Need more cowbell

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

ב 88 (נדמה לי) עשיתי פעמיי לאמנון סאונד, ורכשתי CD של CEC, באיזה 700 שקל אם אני זוכר נכון.
קניתי כמה דיסקים, ופיניתי את הפטפון (סוני) ואת התקליטים לאחר כבוד לרחוב (!!...)...
שמעו גרוע, ודי ירדתי מהעניין של לשמוע מוזיקה לאיזה 15 שנה...
:-)

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

ה-CD המסחרי הראשון הוצג רק ב-82'

שליחה #3 

את הנגן הראשון שלי קיבלתי כזכייה במבצע הגרלות של ויסוצקי (חברת התה) בשנת 88, לאחר ששלחתי אליהם 5 אריזות ריקות של תה. הוא היה מדגם Sony CDP-35, נגן בגודל מידי חמוד מאד למראה ולא רע בסאונד. די משוכלל מבחינת ה-features שהיו לו. יחד איתו זכיתי גם בדיסק של רוד סטיוארט - הלהיטים הגדולים. היות שמחירי הדיסקים הוקפצו זמן קצר לפני כן והפכו להיות כפולים ממחיריהם של תקליטים, החלטתי להישאר עם הוויניל ומכרתי את המכשיר כעבור זמן קצר. כעבור כשנתיים הבנתי שאין מנוס מרכישת CD player, אז ניגשתי ל'אורית מערכות' ברחוב אחד העם בת"א וקניתי את האונקיו DX-1500 המצוין שנמצא איתי עד היום (מאז נוספו עוד כמה). זה היה המכשיר האחרון שהיה לו מהדגם הזה בתצוגה, ועלה 880 שקל במקום איזה 1200-1300 מחיר רגיל. הוא אמנם היה בתצוגה, אבל לא עבד ולא היה מחובר לשום ציוד אחר. אח, אילו ימים...

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #4 

אני זוכר פרסומת לנגן CD של פיליפס שראיתי בגיליון של national geographic מ 1984 8)

את הנגן הראשון רכש אבא שלי ב 1989. נגן "מדבקה" של Lenco (שיצרו בכלל פטיפונים אם אני
זוכר נכון). נפלנו על הרצפה מהשיפור באיכות יחסית לתקליטים/קלטות של אז.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

לי היה נגן CD של סאניו,שבמקור היה חלק ממערכת בחלקים שלה,שכללה רסיבר,טייפ ופטיפון.
שהיית לנו בבית,ועמדה חסרת שימוש בסלון,ואימצתי את ה-CD לעצמי. המכשיר היה נשמע לי (אז-לאוזניים של ילד) נפלא.אבל מה-הייתה לו בעיית אמינות קשה עם המכניקה של המגש והטרנספורט של העיינית-לאחר פעמיים ששלחתי את אבא שלי לתקן את המכשיר באיזו מעבדה,
פשוט התייאשתי וזרקתי את המכשיר לזבל.ועברתי אז להאזין ל-CD עם כונן מחשב של פנסוניק
(במהירות קריאה X2 8O ! כמה זמן היה לוקח להעתיק קובץ ב-486 שהוא היה מותקן בו..)
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

most
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

את ה CD הראשון והאחרון (בנתיים) קניתי ב 1989 מ"טלסטאר" בר"ג (גבעתיים??)
חיכיתי ביום שישי 3 שעות בחנות ולבסוף הביא לי אותו ידנית היבואן בכבודו ובעצמו,
הלא הוא: משה טמיר.
המכשיר של NAD
דגם: 5325
אצלי ותקין עד היום
משודך לרסיבר NAD 7225PE ולרמקולים: INFINITY RS2001
הסטאפ הזה כמו שאתם מבינים נמצא אצלי 20 שנים 8O
ולא נס ליחו

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”