שאלה חשובה, עזרה ממי שמבין
-
shraga007
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6362
- נתן תודות: 102 פעמים
- קיבל תודות: 200 פעמים
ראשית אני מצטער אם זה לא הנישה המתאימה אבל לי היא נראיתה הכי קרובה.
השאלה היא כזאת.
בחברה שלי הנהיגו קיצוץ שכר של 5%.
שלחו לי חוזה חדש בו פירקו את השכר בסיס שלי לבסיס מופחת ותוספת גלובלית עבור שעות נוספות. שני אלה מרכיבים 95% מהשכר המקורי.
אף על פי כן, נוסף סעיף בו מתואר שהתנאים הסוציאלים ישולמו על הבסיס החדש והתוספת הגלובלית על השעות נוספות.
אני קצת חושד בדבר, האם יש לי סיבה?
אני מודע לעובדה שהפחתת השכר אינה חוקית אבל קיבלתי אותה.
השאלה היא כזאת.
שלחו לי חוזה חדש בו פירקו את השכר בסיס שלי לבסיס מופחת ותוספת גלובלית עבור שעות נוספות. שני אלה מרכיבים 95% מהשכר המקורי.
אף על פי כן, נוסף סעיף בו מתואר שהתנאים הסוציאלים ישולמו על הבסיס החדש והתוספת הגלובלית על השעות נוספות.
אני מודע לעובדה שהפחתת השכר אינה חוקית אבל קיבלתי אותה.
מה יותר גרוע מטיפש? טיפש שחושב שהוא חכם
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
ברגע שהחברה נקטה את אותם צעדים כלפי כל העובדים- משמע קיצוץ בשכר ,אתה עדיין יכול לטעון להרעת תנאים ולבקש במקום מכתב פיטורים.shraga007 כתב:ראשית אני מצטער אם זה לא הנישה המתאימה אבל לי היא נראיתה הכי קרובה.
השאלה היא כזאת.
אני מודע לעובדה שהפחתת השכר אינה חוקית אבל קיבלתי אותה....
האם זה נכון משפטית?אני סבור שכן ובינינו גם אם לא...הם יגיעו לבית משפט ואז יטענו שכצעדי מניעה לפיטורים אין ברירה אחרת...והם יצאו מזה.
ממליץ לבלוע את הגלולה המרה ולשתוק ,כמובן לזכור להם "חסד נעורים" הזה בשעה שהגל הזה יעבור....(אלא אם כן החברה באמת בקשיים).
-
shraga007
- חבר מכור קשה

ידוע לי שיכולתי לבקש מכתב פיטורים אבל במצב של היום זה לא היה חכם במיוחד.
סך הכל להוציא את הקיצוץ של ה-5% אני לא נפגע, השאלה היא מה מטרת הפיצול?
אני יכול לחשוב רק על סיבה אחת, והיא כיסוי תחת למקרה על תשלום של שעות נוספות.
שאלה לא פשוטה ואני בהחלט ער למצב היום.
סך הכל להוציא את הקיצוץ של ה-5% אני לא נפגע, השאלה היא מה מטרת הפיצול?
אני יכול לחשוב רק על סיבה אחת, והיא כיסוי תחת למקרה על תשלום של שעות נוספות.
שאלה לא פשוטה ואני בהחלט ער למצב היום.
שרגא.
נתחיל בזה שהפחתת השכר חוקית. אין שום חוק במדינת ישראל שאוסר על מעביד להפחית שכר. יש חוק שבא להגן על העובד שאומר שבמקרה של הפחתת שכר, העובד רשאי לטעון להרעת תנאים ואז הפחתת השכר דינה כדין פיטורים על ידי המעסיק על כל מה שמשתמע מכך (אבטלה, שחרור כספים וכו').
בדיוק כמו שאין חוק שאוסר על מעביד לפטר עובד, כך אין חוק שאוסר עליו לבצע הפחתת שכר.
הפיצול לבסס + שעות נוספות גלובאלי הוא כסת"ח של המעביד על מנת שלא תטען כי לא בוצע תשלום על שעות נוספות. מכיוון שהתנאים הסוציאלים, במקרה שלך, מחושבים לפי כל הסכום (קרי, בסיס + ש.נ. גלובאלי) אין בכך פגיעה מבחינתך. הדבר היה שונה אם התנאים הסוציאלים היו מחושבים לפי שכר הבסיס בלבד.
נתחיל בזה שהפחתת השכר חוקית. אין שום חוק במדינת ישראל שאוסר על מעביד להפחית שכר. יש חוק שבא להגן על העובד שאומר שבמקרה של הפחתת שכר, העובד רשאי לטעון להרעת תנאים ואז הפחתת השכר דינה כדין פיטורים על ידי המעסיק על כל מה שמשתמע מכך (אבטלה, שחרור כספים וכו').
בדיוק כמו שאין חוק שאוסר על מעביד לפטר עובד, כך אין חוק שאוסר עליו לבצע הפחתת שכר.
הפיצול לבסס + שעות נוספות גלובאלי הוא כסת"ח של המעביד על מנת שלא תטען כי לא בוצע תשלום על שעות נוספות. מכיוון שהתנאים הסוציאלים, במקרה שלך, מחושבים לפי כל הסכום (קרי, בסיס + ש.נ. גלובאלי) אין בכך פגיעה מבחינתך. הדבר היה שונה אם התנאים הסוציאלים היו מחושבים לפי שכר הבסיס בלבד.
You are never fully dressed without a smile
שמע - כרגע תעזוב את זה, הפחתת שכר של 5% זה כלום במצב הגלובלי של היום.
אני מניח שלא תעזוב אם זה יהיה 15%...
ואם תעזוב השכר הבא יהיה 30% פחות! (אחרי כמה חודשים בבית).
קח הכל בפרופורציה - תרגע ותקווה שימשך ככה... (עד יעבור זעם).
קח הכל בפרופורציה - תרגע ותקווה שימשך ככה... (עד יעבור זעם).
-
shraga007
- חבר מכור קשה

ליאור יקר,liorms כתב:שמע - כרגע תעזוב את זה, הפחתת שכר של 5% זה כלום במצב הגלובלי של היום.
קח הכל בפרופורציה - תרגע ותקווה שימשך ככה... (עד יעבור זעם)....
לא התלוננתי על הפחתת השכר, פשוט קצת חששתי מהפיצול שבוצע.
לאחר שחשדי התאשש עברתי הלאה.
אכן אני מקוה שזה יהיה המהלך היחיד.
- צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
קח בחשבון שאם השכר שלך ירד ב 5 אחוז מכאן גם מה שהמעביד מפריש לקרן פנסיה ,קרן השתלמות וכ' קטן ב 5 אחוז.Shed כתב:שרגא.
הפיצול לבסס + שעות נוספות גלובאלי הוא כסת"ח של המעביד על מנת שלא תטען כי לא בוצע תשלום על שעות נוספות. מכיוון שהתנאים הסוציאלים, במקרה שלך, מחושבים לפי כל הסכום (קרי, בסיס + ש.נ. גלובאלי) אין בכך פגיעה מבחינתך. הדבר היה שונה אם התנאים הסוציאלים היו מחושבים לפי שכר הבסיס בלבד....
זו הסיבה בעצם להפחתה הכללית,החוזה נוסח מחדש כדי שהדבר יהיה יבוא ליידי ביטויי בכל ההוצאות של המעביד ...
קח ממש בקלות אל תתרגש במצב היום זה נחשב לצעד סימפטי מה שגם אם תחשוב על זה...משק הבית הישראלי הוריד את כמות הצריכה משמעותית ...משמע שאומנם את מרוויח פחות 5 אחוז אבל אם תחשוב על זה הצריכה שלך ירדה באחוז משמעותי מזה ,