חיבור כרטיס טלויזיה עם כניסת s-video לממיר הוט
-
urimatilda
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם,
ברשותי ממיר הוט מסוג דוקסיס המחובר לטלויזיה (samsung a550 lcd) ב RCA. ברצוני לחבר את הממיר לכרטיס טלויזיה במחשב אשר מריץ VMC (במקביל לטלויזיה) .
הבעיה שלכרטיס שלי יש רק כניסת s-video ואיני יכול להגדיר את שיטת השידר של הממיר כ s-video (אחרת ה RCA יפסיק לעבוד). כמו כן איני יכול לחבר את הטלויזיה לממיר ב s-video במקום RCA מכיוון שיש לממיר רק יציאת s-video (למעשה יציאת scart) אחת.
מה עושים?
ברשותי ממיר הוט מסוג דוקסיס המחובר לטלויזיה (samsung a550 lcd) ב RCA. ברצוני לחבר את הממיר לכרטיס טלויזיה במחשב אשר מריץ VMC (במקביל לטלויזיה) .
הבעיה שלכרטיס שלי יש רק כניסת s-video ואיני יכול להגדיר את שיטת השידר של הממיר כ s-video (אחרת ה RCA יפסיק לעבוד). כמו כן איני יכול לחבר את הטלויזיה לממיר ב s-video במקום RCA מכיוון שיש לממיר רק יציאת s-video (למעשה יציאת scart) אחת.
מה עושים?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אין לממיר עצמו יציאת RCA נפרדת? בד"כ יש יציאת RCA נפרדת שהיא Composite בנוסף ליציאת ה-SCART.
אם אין, אז עוד אפשרות זה לשים מפצל SCART או מפצל S-Video, ולהכין מתאם קטן של S-Video ל-Composite (מה שנקרא גם RCA) הכולל קבל קטן (Capacitor), כמו שמתואר כאן:
http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html
אם אין, אז עוד אפשרות זה לשים מפצל SCART או מפצל S-Video, ולהכין מתאם קטן של S-Video ל-Composite (מה שנקרא גם RCA) הכולל קבל קטן (Capacitor), כמו שמתואר כאן:
http://www.epanorama.net/circuits/svideo2cvideo.html
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
urimatilda
-
- חבר שרק התחיל

pixies, תודה רבה על התשובה.
לממיר יש זוג יציאות composite וכן יציאת scart. הבעיה שאם אני משתמש ביציאות ה composite, עלי לקנפג את הממיר להוציא PAL ואז אין ביכלתי לקבל אות s-video לכרטיס הטלויזיה שבמחשב (יש לו כניסת s-video בלבד). ואם אני מקנפג את הממיר להוציא s-video יש לי רק יציאה אחת כזו ואיני יכול לקבל אות גם במחשב וגם בטלויזיה
מפצל s-video יפתור את הבעיה אך קראתי שהוא גורם לירידה מאד משמעותית באיכות האות. למישהו יש ניסיון אחר עם מפצל כזה?
לממיר יש זוג יציאות composite וכן יציאת scart. הבעיה שאם אני משתמש ביציאות ה composite, עלי לקנפג את הממיר להוציא PAL ואז אין ביכלתי לקבל אות s-video לכרטיס הטלויזיה שבמחשב (יש לו כניסת s-video בלבד). ואם אני מקנפג את הממיר להוציא s-video יש לי רק יציאה אחת כזו ואיני יכול לקבל אות גם במחשב וגם בטלויזיה
מפצל s-video יפתור את הבעיה אך קראתי שהוא גורם לירידה מאד משמעותית באיכות האות. למישהו יש ניסיון אחר עם מפצל כזה?
- droren
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4222
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
השאלה מה המקור העיקרי שלך. יש הבדל באיכות בין קומפוזיט ל SVIDEO ולכן תחבר ב SVIDEO את המקור שאתה משתמש בו יותר (טלויזיה או מחשב) ואת השני בחיבור RCA.
Microsoft Regional Director- Windows Media Center
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
הבלוג שלי - הצצה לחיים של טכנובלוגר
-
urimatilda
-
- חבר שרק התחיל

droren שלום
תודה על התשובה. האם אני יכול לקבל מהממיר גם אות s-video וגם composite בו זמנית?
כשניסיתי, קיבלתי אות שחור\לבן ב s-video ואם העברתי את הממיר להוציא svhs (במקום pal) קיבלתי אות שחור\לבן ביציאת ה compsite
תודה על התשובה. האם אני יכול לקבל מהממיר גם אות s-video וגם composite בו זמנית?
כשניסיתי, קיבלתי אות שחור\לבן ב s-video ואם העברתי את הממיר להוציא svhs (במקום pal) קיבלתי אות שחור\לבן ביציאת ה compsite